Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε στο Γυμνάσιο Προμάχων η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Η εορταστική εκδήλωση που οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου περιλάμβανε απαγγελία ποιημάτων, εκτέλεση τραγουδιών από τη χορωδία, παρουσίαση του χρονικού του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.



Θετική εντύπωση και πολλές επιδοκιμασίες από το ακροατήριο προκάλεσε το χιουμοριστικό μονόπρακτο θεατρικό έργο «Απ” το κρυφό στο… κουφό σχολειό» που παρουσίασε ομάδα μαθητών του σχολείου.



Εξαιρετική ήταν και η χορευτική ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων, η οποία χόρεψε άψογα στους ρυθμούς των δημοτικών και παραδοσιακών τοπικών τραγουδιών.



Την επιμέλεια της γιορτής είχε ο φιλόλογος καθηγητής του σχολείου κ. Ιωάννης Πούτης ενώ τη χορωδία προετοίμασε ο καθηγητής Μουσικής κ. Μανώλης Ευστρατιάδης.












ΠΗΓΗ...http://schoolpress.sch.gr/

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.(Μέρος 2ο)



Δείτε και το δεύτερο μέρος της συλλογής φωτογραφιών από την εντυπωσιακή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο μορφωτικός σύλλογος Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές του ιστορικού συλλόγου για το μεράκι και την εργατικότητά τους, στον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Μπάτση, στην δασκάλα των παιδιών Πολυξένη Νάνου, αλλά τα περισσότερα μπράβο αξίζουν στους δεκάδες αφανείς εργάτες του συλλόγου, που δουλεύοντας επίπονα στο παρασκήνιο, κάνουν όλη τη "βρώμικη" δουλειά, για να δείχνει ο σύλλογος αυτό το επαγγελματικό και άψογο αποτέλεσμα, που τον κατατάσσει δίκαια, στους καλύτερους συλλόγους της Μακεδονίας μας.


































ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.(Μέρος 1ο)


Ρίγησαν από συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, οι εκατοντάδες κάτοικοι που παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων στην πλατεία του χωριού.
Δεκάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές, μέλη του συλλόγου, από όλα τα τμήματα, παρουσίασαν  με καμάρι παραδοσιακούς  χορούς, εισπράττοντας δικαιολογημένα τα επαινετικά σχόλια και το θερμό χειροκρότημα.
Δείτε το πρώτο μέρος του φωτοαφιερώματος, ενώ σε λίγη ώρα, ακολουθεί και δεύτερο.












































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...