Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑ.Π.Η.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο  ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ
 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑ.Π.Η.

 στα πλαίσια του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ευχαριστούν θερμά τον οικογενειακό γιατρό του Κ.Υ. Αριδαίας,  κ. Χρήστο Τεκνίδη,  για την παρουσίαση που πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ  με θέμα την Οστεοπόρωση, το  φαρμακείο του κ. Κιόση Ιωάννη για την παροχή εξαρτημάτων μέτρησης σακχάρου, τον νοσηλευτή του ΚΕ.Κ.Π.-Α., κ. Αμπάρη Γεώργιο, ο οποίος  προσφέρθηκε για την μέτρηση του σακχάρου στους παρευρισκόμενους και τέλος όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ευελπιστούν σε παρόμοιες εκδηλώσεις και συνεργασίες.

  


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 11 Απριλίου, διακοπή ρεύματος στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας πόντιος ξυλοκόπος ο οποίος

ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΟΠΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Χόρεψε στη βροχή και μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα

Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι για να μάθεις να χορεύεις στην βροχή.

Ένα άτομο δεν χρειάζεται να είναι πίσω από κάγκελα για να είναι φυλακισμένος. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αιχμάλωτοι των ίδιων των επιλογών τους. Για αυτό πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στον κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να βγάλει το σκασμό.

Όταν ονειρεύεσαι, καλύτερα να ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα, όταν σκέφτεσαι, καλύτερα να σκέφτεσαι μεγάλα πράγματα, όταν αγαπάς, καλύτερα να αγαπάς αληθινά. Η ευτυχία είναι επιλογή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσπαθείς για το καλύτερο για την ζωή σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το να ζεις με ένα τρόπο που κατά συνέπεια σε κάνει δυστυχισμένο.

Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι για να μάθεις να χορεύεις στην βροχή. Ορίστε δέκα λάθη ευτυχίας που πρέπει να αποφεύγονται:


1. Το να σκέφτεσαι ότι έχεις ήδη χάσει την ευκαιρία σου.
 – Η ζωή σου, με όλα τα σκαμπανεβάσματα τα της, σε έχει προετοιμάσει για το γενικότερο καλό. Η ζωή σου είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι. Μην νομίζεις ότι έχεις χάσει χρόνο. Χρειάστηκε κάθε κατάσταση που αντιμετώπισες για να φτάσεις στην τρέχουσα στιγμή. Και κάθε στιγμή της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής τώρα, είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αν έχεις το κουράγιο να το παραδεχτείς όταν φοβάσαι, την ικανότητα να γελάς ακόμα και όταν κλαις, το θράσος να μιλήσεις ακόμα και όταν η φωνή σου τρέμει, την αυτοπεποίθηση να ζητήσεις βοήθεια όταν την χρειάζεσαι και την σοφία να την πάρεις όταν στην προσφέρουν, τότε έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να βάλεις τον εαυτό σου σε μια καλύτερη θέση.

2. Να χρησιμοποιείτε αποτυχημένες σχέσεις ως δικαιολογία
– Η ζωή δεν σου παρουσιάζει πάντα τους ανθρώπους που θέλεις να συναντήσεις. Μερικές φορές η ζωή σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που χρειάζεσαι να συναντήσεις – για να σε βοηθήσουν, να σε πληγώσουν, να σε αφήσουν, να σε αγαπάνε και σταδιακά να σε ενισχύουν να γίνεις το πρόσωπο που ήταν γραφτό να γίνεις.

3. Να αλλάξεις αυτό που είσαι για να ικανοποιήσεις τους άλλους. – Άσχετα με το πόσο δυνατές είναι οι απόψεις τους, οι άλλοι δεν μπορούν να επιλέξουν το ποιος είσαι. Η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι «Γιατί δεν τους αρέσω όταν είμαι ο εαυτός μου;». θα έπρεπε να είναι «Γιατί χάνω τον χρόνο μου ανησυχώντας για το τι σκέφτονται για εμένα;» Αν δεν πληγώνεις κανέναν με τις πράξεις σου, συνέχισε να προχωράς μπροστά με τη ζωή σου. Να είσαι χαρούμενος. Να είσαι ο εαυτός σου. Αν δε αρέσει στους άλλους, ας είναι. Η ζωή δεν είναι για να ευχαριστείς τον καθένα.

4. Να τα βάζεις με αρνητικούς ανθρώπους και αρνητικές σκέψεις.
 – Ήρθε η ώρα να φύγεις μακριά από όλο το δράμα και τους ανθρώπους που το δημιουργούν. Περιέβαλε τον εαυτό σου με αυτούς που σε κάνουν να χαμογελάς. Αγάπα τους ανθρώπους που σου φέρονται σωστά και προσευχήσου για αυτούς που δεν το κάνουν. Ξέχνα την αρνητικότητα και επικεντρώσου στα θετικά. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να είσαι οτιδήποτε άλλο παρά χαρούμενος. Το να κάνεις λάθη και να πέφτεις κάτω είναι ένα μέρος της ζωής, αλλά το να σηκώνεσαι πάλι και να συνεχίζεις είναι αυτό για το οποίο ζεις.

5. Να επικεντρώνεις την προσοχή σου σε άλλο τόπο και χρόνο.
– Αυτή η μέρα δεν πρόκειται να έρθει ξανά. Απόλαυσε την. Λάτρεψε τον χρόνο σου. Είναι συχνά δύσκολο να πεις την πραγματική αξία μιας στιγμής, μέχρι την στιγμή που θα γίνει ανάμνηση. Κάποια μέρα μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα μικρά πράγματα ήταν πραγματικά μεγάλα. Για αυτό μάθε να εκτιμάς ότι έχεις πριν ο χρόνος σε αναγκάσει να εκτιμήσεις αυτά που κάποτε είχες.

6. Να αγνοείς αυτά που έχεις και να επικεντρώνεσαι σε αυτά που δεν έχεις. 
– Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να εξαπατούν τους άλλους και τους εαυτούς τους επειδή δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που χάνουν, αντί για αυτά που έχουν. Αντί να σκέφτεσαι τι χάνεις, σκέψου τι έχεις και όλοι οι άλλοι χάνουν.

7. Να μάχεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις.
– Αν δεν είχες πέσεις κάτω, ποτέ δεν θα είχες μάθει πώς να στέκεσαι ξανά στα πόδια σου. Αν δεν είχες αναγκαστεί να το αφήσεις και να προχωρήσεις, ποτέ δεν θα είχες μάθει ότι έχεις την δύναμη να σταθείς μόνος σου. Αν δεν είχες χάσει την ελπίδα, ποτέ δεν θα είχες βρει την πίστη σου. Το καλύτερο συχνά έρχεται αφού έχουν συμβεί τα χειρότερα. Μπορείς είτε να προχωρήσεις μπροστά ή μπορείς να σταθείς στα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Για αυτό μάθε από το παρελθόν και στη συνέχεια φύγε από εκεί. Πάντα θα γίνεσαι δυνατότερος από τον πόνο, αν δεν τον αφήσεις να σε καταστρέψει.

8. Να θυσιάζεις συνεχώς την δική σου ευτυχία για όλους τους άλλους.
– Ποτέ μην αφήσεις την δική σου ευτυχία να μαραθεί καθώς προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή δεν είναι το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή είναι το να είσαι ειλικρινής και να μοιράζεσαι την ευτυχία σου με αυτούς.

9. Να χάνεις τον έλεγχο των στόχων σου και των ιδανικών σου.
 – Το να ξέρεις ποιος είσαι ένα πράγμα, αλλά το να πιστεύεις πραγματικά να ζεις σαν ο εαυτός σου είναι άλλο πράγμα. Με όλα τα κοινωνικά φαινόμενα στην κοινωνία μας μερικές φορές ξεχνάμε να μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας. Μην χάσεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Σε αυτό τον τρελό κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει να μοιάζεις όπως όλοι οι άλλοι, μείνε πιστός στον εκπληκτικό εαυτό σου.

10. Να ασχολείσαι με το άγχος του να εξαπατάς τους άλλους.
 – Αν πεις ότι πρόκειται να κάνεις κάτι, ΚΑΝΤΟ! Αν πεις ότι πρόκειται να πας κάπου, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ! Αν πεις ότι νιώθεις κάτι, ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ! Αν δεν μπορείς, δεν θέλεις και δεν το κάνεις, τότε ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. Είναι πάντα καλύτερο να λες στους ανθρώπους την αλήθεια εξαρχής. Ζήσε με τέτοιο τρόπο που αν κάποιος αποφάσιζε να επιτεθεί στον χαρακτήρα σου, κανείς δεν θα το πίστευε. Ζήσε έτσι ώστε όταν οι άνθρωποι γύρω σου σκέφτονται δικαιοσύνη, φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα.

Και να θυμάσαι, η ζωή ποτέ δεν θα είναι τέλεια, άσχετα με το πόσο σκληρά προσπαθείς. Ακόμα και αν ρίξεις την καρδιά και την ψυχή σου σε αυτή, ποτέ δεν θα καταφέρεις μια κατάσταση απόλυτης τελειότητας. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές αβεβαιότητας. Πάντα θα υπάρχουν μέρες που τίποτα δεν θα πηγαίνει καλά. Αλλά καθώς ο χρόνος κυλά, θα μάθεις ότι ακόμα και οι πιο χάλια καταστάσεις μπορεί να γίνουν καλύτερες με λίγη αγάπη και λίγο γέλιο.





ΠΗΓΗ...http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΡΑΒΑΣ ΚΙ ΕΣΥ.....

Ο θάνατος υπάρχει. Για το θάνατο τραβάς κι εσύ. Όπου κι αν τον παραχώσεις, δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί θα φτάσεις. Είσαι ήδη στο δρόμο.

Η ζωή και ο θάνατος δεν είναι δύο διαφορετικά φαινόμενα, μα είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αν διεισδύσεις σε βάθος, θα δεις πως η ζωή είναι θάνατος κι ο θάνατος είναι ζωή. Τη στιγμή που γεννιέσαι έχεις αρχίσει κιόλας να πεθαίνεις. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε κι όταν πεθάνεις, αρχίζεις ξανά να ζεις. Αν η ζωή συνεπάγεται το θάνατο, τότε κι ο θάνατος συνεπάγεται τη ζωή. Ανήκουν το ένα στο άλλο. Είναι συμπληρωματικά.

Ζωή και θάνατος είναι σαν δυο φτερούγες ή σαν δυο πόδια. Δεν μπορείς να κινηθείς μόνο με το δεξί ή μόνο με το αριστερό πόδι. Στη ζωή δεν μπορείς να είσαι μόνο δεξιός ή μόνο αριστερός. Είσαι αναγκαστικά και τα δύο. Δογματικά, μπορείς να είσαι δεξιός ή αριστερός, αλλά τα δόγματα είναι έξω από την αλήθεια της ζωής γιατί, αναγκαστικά, τα δόγματα είναι τακτοποιημένα και ξεκάθαρα, ενώ η ζωή δεν είναι. Η ζωή είναι απεριόριστη.

Ο Ουίτμαν, ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές στον κόσμο, λέει: "Αντιφάσκω με τον εαυτό μου γιατί είμαι απεριόριστος".


Με τη λογική γίνεσαι στενόμυαλος. Δεν μπορείς να είσαι απεριόριστος. Αν φοβάσαι την αντίφαση, ποτέ δεν θα πλατύνει ο νους σου. Θα είσαι υποχρεωμένος να διαλέγεις, να συμπιέζεσαι, να αποφεύγεις την αντίφαση, να την κρύβεις. Αλλά, μήπως αν την κρύψεις, θα χαθεί; Μήπως, αν πάρεις το βλέμμα σου από το θάνατο, θα τον αποφύγεις;

Μπορείς να παρακάμψεις το θάνατο, να του γυρίσεις τις πλάτες, να τον ξεχάσεις τελείως...Γι'αυτό δεν μιλούν οι άνθρωποι για το θάνατο. Είναι ένδειξη κακών τρόπων όταν το κάνουν. Δεν μιλάμε για τον θάνατο, τον αποφεύγουμε. Ο θάνατος υπάρχει παντού, κάθε στιγμή, αλλά εμείς τον αποφεύγουμε.

Από τη στιγμή που θα πεθάνει κάποιος, βιαζόμαστε να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα μαζί του. Φτιάχνουμε τα νεκροταφεία μας έξω από τις πόλεις. Φτιάχνουμε μαρμάρινους τάφους, τους χαράζουμε με όμορφους στίχους, τους στολίζουμε με λουλούδια. Τι κάνουμε λοιπόν; Προσπαθούμε να καλλωπίσουμε λιγάκι το θάνατο.

Στη Δύση, η απόκρυψη του θανάτου έχει γίνει επάγγελμα. Υπάρχουν επαγγελματίες που σας βοηθούν να ξεχάσετε το θάνατο, που κάνουν το πτώμα να δείχνει όμορφο, σαν ζωντανό. Μπορεί να βοηθήσει αυτό καθόλου; Ο θάνατος υπάρχει. Για το θάνατο τραβάς κι εσύ. Όπου κι αν τον παραχώσεις, δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί θα φτάσεις. Είσαι ήδη στο δρόμο. Στέκεσαι στην ουρά περιμένοντας να'ρθει η ώρα σου. Που μπορείς να κρυφτείς για να αποφύγεις το θάνατο;

OSHO - Η Κρυμμένη Αρμονία
Ομιλίες πάνω σε αποσπάσματα από τον Ηράκλειτο




ΠΗΓΗ...http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/

FUCK THE POOR?



Ένα πείραμα ευθιξίας στους δρόμους.
 To τέλος είναι πραγματικά απρόβλεπτο... Είναι; 

Όταν το fuck γίνεται help... 



Aπό το φιλανθρωπικό The Pilion Trust 

"ΣΒΗΣΤΕ ΟΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ"!

«Σβήστε, όσα δεδομένα έχετε αποθηκεύσει»

Με μια ιστορική απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέτρεψε ευρωπαϊκή οδηγία του 2006 με την οποία υποχρεωνόταν τα κράτη-μέλη να αποθηκεύουν για τουλάχιστον 6 μήνες δεδομένα, όπως, ποιος μίλησε με ποιόν, για πόσο χρονικό διάστημα ή πόσα ηλεκτρονικά μηνύματα αντάλλαξαν.

   Όπως αναφέρει η DW, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο «ευρωπαίος νομοθέτης ξεπέρασε τα όρια κατά την έκδοση της οδηγίας».

   Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους προασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων ενώ προκαλεί αντιδράσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι αυτή η αποθήκευση είναι μια σωστή παρέμβαση λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

   Η Κομισιόν θα μελετήσει την απόφαση και τις επιπτώσεις της, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες η Σεσίλια Μάλστρομ, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.


ΠΗΓΗ,,,http://www.lifo.gr/

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΕΥΚΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ.

Τρόμος στην Ισπανία -Μέσα σε λίγα λεπτά ένα περίεργο λευκό σύννεφο «κατάπιε» μία ολόκληρη πόλη [βίντεο]

Ηταν μία συνηθισμένη ημέρα μέχρι τη στιγμή που ένα περίεργο λευκό σύννεφο σκοτείνιασε τον ουρανό της παραλιακής πόλης Αλικάντε, στην Ισπανία. Μέσα σε λίγα λεπτά το σύννεφο κατάφερε να καταπιεί ολόκληρη την πόλη. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει το περίεργο φαινόμενο που απλωνόταν μπροστά του.

Ενας κάτοικος της περιοχής τράβηξε με το κινητό του το απίστευτο σύννεφο και το ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Λίγη ώρα αργότερα, το Facebook είχε πάρει φωτιά, καθώς χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που είδαν το βίντεο επιχειρούσαν να δώσουν μία εξήγηση. Σύμφωνα με την Daily Mail δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν πως πίσω από το ασυνήθιστο αυτό σύννεφο κρύβεται μία μεγάλη πυρκαγιά. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως μπορεί να είναι ο καπνός που αφήνουν πίσω τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που «έντυσαν» το φεστιβάλ Las Fallas στη γειτονική Βαλένθια.

Ωστόσο, επιστήμονες καθησύχασαν τους έντρομους κατοίκους μιλώντας για ένα φαινόμενο που δημιουργεί η διαφορά θερμοκρασίας της θάλασσας με τον αέρα.



ΠΟΣΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; Η GREENPEACE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.

Πόσο «πράσινο» είναι το διαδίκτυο; Η Greenpeace παρουσιάζει τις πιο «οικολογικές

Η οικολογία και η φροντίδα του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι, ωστόσο σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το διαδίκτυο και οι κολοσσοί που το απαρτίζουν. Η Greenpeace μελέτησε και κατέγραψε τις δραστηριότητες τους και κατατάσσει τις μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου ξεκινώντας από την πιο «πράσινη».

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που δημιουργήθηκε από την ανθρωπότητα. Είναι σαν ο ανθρώπινος πολιτισμός να δημιουργεί το δικό του νευρικό σύστημα, επιτρέποντας κάθε πρόσωπο οπουδήποτε να επικοινωνεί άμεσα με κάθε σημείο του πλανήτη και να έχει πρόσβαση, σε σχεδόν το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης.

Θεωρούμε δεδομένα εργαλεία όπως το Google και τη Wikipedia, επειδή ζούμε μαζί τους κάθε μέρα, αλλά φαίνεται σχεδόν μαγικό για τους περισσότερους ανθρώπους από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Και ενώ 2.500.000.000 άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα, ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και κάποια μέρα σύντομα σχεδόν όλοι θα βρίσκονται online.

Οσο θαυμάσια εφεύρεση όμως κι αν είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να γίνει καλύτερο με τη μείωση του ποσού της ρύπανσης που προκαλείται από τη λειτουργία του. Επειδή πολλή κίνηση στο διαδίκτυο καταλήγει στα τεράστια κέντρα δεδομένων σε λίγες μεγάλες εταιρείες, κοιτάζοντας τι κάνουν για να καθαρίσουν τα ίχνη τους, είναι μια καλή ένδειξη για το πόσο πράσινο ή όχι είναι τελικά το διαδίκτυο είναι. Η Greenpeace δημοσίευσε πρόσφατα μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που κάνει ακριβώς αυτό.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι νικητές και ηττημένοι. Η Apple , μια εταιρεία που επικρίθηκε έντονα από την Greenpeace πριν από μερικά χρόνια, φαίνεται να έχουν κυριολεκτικά καθαρίσει τη θέση της.

Το Facebook και το Google είναι επίσης σε καλό δρόμο αν και εξακολουθούν να θέλουν δουλειά για να φτάσουν το 100% καθαρής ενέργειας (σημειώστε ότι, δεδομένου ότι η Greenpeace είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας, δεν μετράει την πυρηνική ενέργεια ως «καθαρή ενέργεια»).
















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΕΝΤΕ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Μυστήριο με τον άνδρα χωρίς παρελθόν -Βρέθηκε στο Οσλο, μιλάει πέντε γλώσσες αλλ

Συστήνεται ως Τζον Σμιθ, αν και ο ίδιος δεν θυμάται το όνομά του. Βρέθηκε στο Οσλο στα μέσα του Δεκεμβρίου, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει πως έφθασε μέχρι εκεί. Μιλάει πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων καλά αγγλικά. Κανείς όμως δεν ξέρει από πού ήρθε, πώς βρέθηκε στη Νορβηγία και το κυριότερο... ποιος είναι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας είναι περίπου 20 ετών και βρέθηκε στο χιόνι σε βιομηχανική περιοχή ανατολικά του Οσλο.

Οπως αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα VG, οι Αρχές δημοσίευσαν φωτογραφία του προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητά του. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νορβηγίας μιλώντας στην εφημερίδα υποστήριξε πως οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο, ο ψηλός άνδρας να έπεσε στο παρελθόν θύμα εγκληματικές ενέργειας, με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ. O εισαγγελέας της αστυνομίας Στούρλα Χένρικσμπο δήλωσε ότι παρά την αμνησία του, ο άνδρας έχει «λογική και καθαρή σκέψη».

Ο ίδιος, ο οποίος αυτοαποκαλείται Τζον Σμιθ συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του, καθώς μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες...

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα και φωτογραφία του εστάλησαν στις αστυνομίες χωρών της Ανατολικής Ευρώπης μέσω της Interpol, χωρίς μέχρι στιγμής να βρεθεί κάποιο στοιχείο.

«Ο άνδρας δεν έχει κανένα χαρτί που να πιστοποιεί την ταυτότητά του, ούτε θυμάται το όνομά του, την καταγωγή του, πώς βρέθηκε στη Νορβηγία ή άλλα στοιχεία της ζωής του», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είναι ευρωπαϊκής καταγωγής, μιλά πολύ καλά αγγλικά με προφορά ανατολικής/κεντρικής Ευρώπης και καταλαβαίνει τσεχικά, σλοβακικά, πολωνικά και ρωσικά. Έχει ύψος 1,87 μ, γαλανά μάτια και σκούρα ξανθά μαλλιά.




12ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Υποτροφίες για νέους Ελληνες επαγγελματίες -Θα εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαί

Την ευκαιρία να εργαστούν σε 20 κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ θα έχουν νέοι και έμπειροι Ελληνες επαγγελματίες, μέσω ενός νέου προγράμματος υποτροφιών.

Πρόκειται για το «Fellowship for a New Economy», το οποίο ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία. Μέσω του προγράμματος, οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να δουλέψουν για ένα χρόνο σε κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπου θα ενισχύουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών τομέων για την εθνική οικονομία.
Η υποτροφία περιλαμβάνει 35.000-45.000 δολάρια, για την κάλυψη του κόστους διαβίωσης, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα θα προσφέρει ασφάλεια υγείας σε όλους τους υπότροφους, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ανταλλαγής επισκέπτη).
Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών υποτροφίες:
1) Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.
2) Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον έναν χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας www.thehellenicinitiative.com/fellowship. Η επιλογή θα γίνει έως τον Ιούλιο, ενώ οι υπότροφοι θα αρχίσουν να εργάζονται στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ 75 ΚΙΛΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ.



Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης όταν εξερράγη παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι δράστες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla (στις 5:05) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (5:15) και έδωσαν διορία 45 λεπτών.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, το σημείο αποκλείστηκε άμεσα και δεν υπήρξαν τραυματίες.

Και στα δύο τηλεφωνήματα οι δράστες έιπαν πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος που έκανε η έκρηξη, ενώ φαίνεται και μια λάμψη στο βάθος.

Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο της έκρηξης

Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος καθώς αυτοκίνητο εξερράγη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan το οποίο, όπως έγινε γνωστό είχε κλαπή από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου του 2014.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν μόνο ισχυρές υλικές ζημιές.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου και ειδικοί χτενίζουν το σημείο.

Μέσα στην τράπεζα υπήρχαν δύο φύλακες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν.

Μάρτυρας είδε νεαρό να αφήνει το αυτοκίνητο και να διαφεύγει του σημείο με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.




Μαζιώτη και Επαναστατικό Αγώνα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ 

Ο καταζητούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες Νίκος Μαζιώτης και τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είναι οι νούμερο ένα ύποπτοι για το ισχυρό χτύπημα με παγιδευμένο ΙΧ έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την αστυνομία.

Μάλιστα από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως δεν είναι τυχαία ούτε η ποσότητα των εκρηκτικών -οι δράστες είχαν τοποθετήσει 75 κιλά εκρηκτικής ύλης στο κλεμμένο ΙΧ- ώστε να είναι ισχυρότατη η έκρηξη, αλλά ούτε και η χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε ότι η χώρα μετά από τέσσερα χρόνια βγαίνει στις αγορές, ενώ αύριο την Ελλάδα και την Αθήνα επισκέπτεται η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι δρόμοι γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου λίγα λεπτά πριν τις έξι σήμερα το πρωί, σημειώθηκε η έκρηξη του παγιδευμένου, με 75 κιλά εκρηκτικά, αυτοκινήτου.

Καθώς η περιοχή είναι πυκνοδομημένη και οι δρόμοι στενοί, το ωστικό κύμα από την έκρηξη εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να έχουν σπάσει όλα τα τζάμια κτιρίων σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι έσπασαν ακόμη και τα τζάμια κτιρίων που βρίσκονται στην οδό Βουλής εκεί που συναντά την οδό Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή.

Εντωμεταξύ το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό: οι Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμερικής είναι αποκλεισμένες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς ολόκληρη η περιοχή ερευνάται από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.








ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Η ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Πάσχα της Τηλεόρασης η της Εκκλησίας;
Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πια συνήθεια και έθιμο, ο κόσμος να παρακολουθεί τα Άγια Πάθη του Χριστού και την Ανάστασή Του μόνο από την τηλεόραση. Ακούμε να πηγαίνουν να μεταλαμβάνουν την Μεγάλη Πέμπτη για το λεγόμενο «καλό», να πηγαίνουν στον Επιτάφιο πάλι για το «καλό», λίγο στην Ανάσταση για το «καλό» και βεβαίως να μην χάνουν καμία από τις ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση με την ζωή του Χριστού. Και αυτό είναι το Πάσχα για αρκετό, δυστυχώς, κόσμο. Περιμένουν να ζήσουν την πορεία του Θεανθρώπου Κυρίου μας, μόνο μέσα από τις εκάστοτε τηλεοπτικές υπερπαραγωγές και άλλες ταινίες. Ακόμα και τις απορίες που έχουν για κάποια θεολογικά θέματα, περιμένουν να τις λύσουν από εκεί!
Εάν κάτσει κανείς να σκεφτεί όλα αυτά, και εάν αναλογιστεί το πως και γιατί γυρίστηκε η οποιαδήποτε ταινία με την ζωή του Χρι­στου, θα καταλάβει πολλά. Θα δει πως άσημοι η μεγάλοι ηθοποιοί, τολ­μουν να υποδύονται τον Χριστό, την Παναγία η τους Αγίους και να «παίζουν» την ζωή Του, χωρίς η δική τους να έχει καμία σχέση με Εκείνον και την διδασκαλία Του.
Ένα ολόκληρο συνεργείο και επιτελείο αν­θρω­πων, ασχολείται με την ζωή και την θυσία του ίδιου του Θεού, μην καταλαβαίνοντας τι κάνουν. Και καθώς η πλειοψηφία όλων αυ­των των ανθρώπων των συνεργείων και των ηθοποιών, αποτελείται από αλλόθρησκους, αιρετικούς, η και άθεους, λογικό είναι άλλοι να χλευ­α­ζουν, άλλοι επάνω στα γυρίσματα να διακωμωδούν, άλλοι απλά να μετρούν εργατοώρες, ζημιές η κέρδη και άλλοι με μια τελείως στρεβλή και παρανοϊκή ευσέβεια να θεωρούν ανώτερους τους εαυτούς των που συμμετέχουν σε μία τέτοια «θεάρεστη» υπερπαραγωγή, νομίζοντας ότι ζουν μέσα στις Θείες Γραφές.
Και να πούμε και το χειρότερο; Ο κάθε σκηνοθέτης γύριζε και γυρίζει την ταινία όπως εκείνος νομίζει καλύτερα, παραποιώντας τις Γραφές και βάζοντας δικές του ιδέες και γεγονότα, τα οποία άλλα δεν υπάρχουν και άλλα είναι τελείως αλλαγμένα. Δηλαδή προβάλλει μία δική του γραφή, ένα δικό του ευαγγέλιο.
Για παράδειγμα, οι σκηνοθέτες απέδιδαν ερμηνείες κατά τέτοιον τρο­­πο ώστε να φθάνουν π.χ. οι θεατές μέχρι και να θεωρούν αθώο τον Ιού­δα ρίχνοντας έτσι ευθύνες στον ίδιο τον Θεό που δεν μερίμνησε για την σω­τη­ρία του, αφού παρουσιάζεται σε αρκετά έργα να μην ενδιαφέρεται για τα χρήματα η σε κάποια άλλα σαν το πρόσωπο το οποίο, δυστυχώς, ήταν γραφτό να κάνει αυτά που κάνει.
Πολλοί κατέληγαν σε βλασφημία αφού μπλέκουν τα πρόσωπα δια­στρε­βλώνοντας έτσι την ζωή των αγίων (πχ στην Αγία Μαρία την Μαγ­δαληνή αποδίδεται ο ρόλος της πόρνης που έπλυνε τα πόδια του Χρι­στου, οπότε μπερδεύονται και τα πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από τον Σταυρό του Κυρίου).
Παραποιούν σύμβολα και γεγονότα καθώς βλέπουμε σε κάποιες ταινίες η Ανάσταση να γίνεται χωρίς να καταλάβουν οι φρουροί τίποτε, σεισμός, σχίσμα στο καταπέτασμα του Ναού και ανάσταση νεκρών δεν υπάρχουν, και σε άλλες βλέπουμε τον Κύριό μας αντί του Σταυρού, να κουβαλάει ένα οριζόντιο κομμάτι ξύλου.
 Άλλοι πάλι για να δείξουν και καλά τον ζεστό ανθρώπινο χαρα­κτη­ρα του Χριστού τον έδειχναν ημίγυμνο να παίζει τόπι με τους Απο­στόλους!
Και βεβαίως δεν αναφερόμαστε σε ακρότητες άλλων ταινιών όπου στην μανία του ο άνθρωπος να λάβει άφεση αμαρτιών, προβάλλονται μονοφυσιτικές και βλάσφημες ιδέες, κατεβάζοντας τον Θεό Δημιουργό στο πλέον ελεεινό επίπεδo του δημιουργήματος. Ευτυχώς αυτές οι τε­λευ­ταίες (για την ώρα) δεν προβάλλονται κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος.
Μέσα από τις ταινίες λοιπόν, (σε άλλες λιγότερο και σε άλλες περισ­σότερο) παρουσιάζονται και περνούν εικόνες και μηνύματα που είναι στρεβλά, ψεύτικα και ανακριβή, τα οποία είναι αποτέλεσμα της τελείως ανθρωποπαθούς λογικής των σκηνοθετών. Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε, σαφώς και μπορεί κάποιος να δει αυτές τις καλογυρισμένες κατά τα αλ­λα ταινίες, βάζοντας όμως, στην άκρη τα παραποιημένα γεγονότα και κρατώντας μόνο τις ωραίες εικόνες, εξηγώντας ταυτόχρονα και στα παι­δια του κάποια πράγματα για να ξέρουν και αυτά την αλήθεια.
Πέραν όμως, αυτού, υπάρχει και κάτι άλλο. Επειδή τα ωραία σκη­νικά και οι αληθοφανείς εικόνες που ταξιδεύουν σε εκείνη την εποχή ελκύουν και καθηλώνουν τον τηλεθεατή εθίζοντάς τον στο να θέλει να βλε­πει την ταινία, θα αναφέρω και το εξής: Προσωπικά, όταν συνει­δη­το­ποι­η­σα ότι έβλεπα τα Θεία Πάθη καθισμένος στον καναπέ μου, πι­νον­τας και τον καφέ μου η μασουλώντας το κουλουράκι μου, τότε πραγ­μα­τι­κα έφριξα για τον εαυτό μου. Παρακολουθούσα με ράθυμο και ασεβή τρόπο τα πάθη του ίδιου του Θεού, ασχέτως εάν δάκρυζα και λυπόμουν. Κατάλαβα ότι έβλεπα απλά έναν ήρωα μιας ταινίας. Φαντα­στείτε οικογένειες που έχουν αναθέσει την κατάνυξη του Θείου Πάθους στην τηλεόραση και μόνο, τι αποκομίζουν και τι διδάσκονται τα παιδιά τους!
Εάν θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά την πορεία του Χριστού στα Πάθη και στην Ανάσταση, εάν θέλουμε να βηματίσουμε μαζί Του, να είμαστε δίπλα Του και σε Εκείνον και στην Παναγία μας, τότε ο μόνος δρόμος είναι η παρουσία μας στις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος μέσα στην Εκκλησία μας. Εκεί, με την πρέπουσα σεμνή και ταπεινή στάση μας, διαβάζοντας και κατανοώντας τα λόγια των Ακολουθιών,ακούγοντας τον θρήνο της Παναγίας Μητέρας Του και βλέποντας μπροστά μας την Αγία Τράπεζα,πάνω στην οποία ακουμπά σε κάθε Λειτουργία ο ίδιος ο Χριστός, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος στο οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά Του. Την στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο βρισκόμαστε και μπροστά στον Χριστό.
Που αλλού, λοιπόν, θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε τις Άγιες αυτές ημέρες και που αλλού η ψυχή μας θα συμβαδίσει με τον Χριστό; Και με τι δέος και με ποιά συστολή και ταπείνωση καρδιάς θα ζούσαμε τα Θεία Πάθη; Με την βολή του καναπέ, την απόλαυση του καφέ και τις χαζοκουβέντες ενδιάμεσα των … αγίων ταινιών;
Άραγε ποιός Χριστιανός παλαιότερα διανοούνταν τέτοιο Πάσχα και σε ποιόν να τα έλεγες αυτά και να μην σε περνούσε για τρελό; Άνθρωποι κουρασμένοι, βιοπαλαιστές που δούλευαν όλη την ημέρα σε εργοστάσια, τσαγκαράδικα και μαγαζιά, έτρεχαν να παραβρεθούν στις Ακολουθίες των ημερών για να είναι κοντά στον Χριστό. Εκείνοι οι αμόρφωτοι και … παρακατιανοί πρόγονοί μας ήξεραν που θα βρουν τον Χριστό, ήξεραν που θα Τον συναντήσουν, ήξεραν που θα ανταμώσουν την Μητέρα Του για να κλάψουν μαζί Της και συνάμα να παρηγορηθούν από Εκείνη και από τον Γιο Της.
Εύχομαι κι ελπίζω αυτό το Πάσχα και κάθε Πάσχα, όλοι μας να βρεθούμε εκεί που πρέπει και όπως πρέπει και να ανταμώσουμε τον Χριστό, την Παναγία μας και όλους τους Αγίους μας, που διακαώς μας περιμένουν για την Ανάσταση. Καλό Πάσχα!
Μυρίλλας Αναστάσιος «ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» Αρ. Τεύχους 140, Απρίλιος 2014



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΦΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΑΡΙΣΕ 46ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ.


Φώς σε δυο γυναίκες, που αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα όρασης, χάρισε με το θάνατο της 46χρονη, η οικογένεια της οποίας πρόσφερε τους κερατοειδείς  για μεταμόσχευση!
Η διπλή μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου, από το διαπρεπή χειρουργό οφθαλμίατρο  Δρ Γιάννη Μάλλια (φωτο) στο Κέντρο Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς του Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
 «Η προσφορά των κερατοειδών , εκ μέρους της οικογένειας, ήταν ύψιστης σημασίας και ανθρωπιάς, ενώ αποτέλεσε θεϊκό δώρο για τις λήπτριες που αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα όρασης» τόνισε ο Δρ Μάλλιας, που έχει μεγάλη εμπειρία στην μεταμόσχευση κερατοειδούς.
Τον ένα κερατοειδή έλαβε 62χρονη γυναίκα από την Αθήνα, η οποία ήταν σχεδόν τυφλή, αφού εδώ και πολλά χρόνια έπασχε από θόλωση κερατοειδούς και στα δυο μάτια!
«Η ζωή της γυναίκας αυτής άλλαξε αμέσως μετά την μεταμόσχευση καθώς πλέον βλέπει από το ένα μάτι και τώρα θα περιμένει να κάνει μεταμόσχευση και στο δεύτερο» συμπλήρωσε ο κ Μάλλιας.
Ο δεύτερος κερατοειδής μεταμοσχεύθηκε σε 55χρονη μητέρα από νησί του Αιγαίου, η οποία  αντιμετώπιζε χρόνιο οίδημα κερατοειδούς. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ο γιατρός διόρθωσε και τον καταρράκτη. Οι δυο γυναίκες  λίγες ώρες μετά την μεταμόσχευση επέστρεψαν στα σπίτια τους.
                        ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ    ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ
Σύμφωνα με τους χειρουργούς οφθαλμίατρους η μεταμόσχευση του κερατοειδούς  πραγματοποιείται όταν  έχει προκληθεί σημαντική μείωση της όρασης , η οποία δεν είναι δυνατόν να διορθωθεί με φάρμακα ή άλλα συντηρητικά μέσα.  Στην Ελλάδα κάθε χρόνο 1000 άνθρωποι έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης κερατοειδούς. Απ αυτούς περίπου 400 μεταμοσχεύονται . Μετά την πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας να δοθούν άδειες λειτουργίας Κέντρων Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς και στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων σε ετήσια βάση.
Στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 40.000 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Οι συνηθέστερες αιτίες που οδηγούν σε μεταμόσχευση του κερατοειδούς είναι:

Ø Μετεγχειρητικό οίδημα κερατοειδούς (από παλαιότερη επέμβαση καταρράκτη ή άλλες επεμβάσεις
Ø Εκτασίες του κερατοειδούς με πιο συχνή από αυτές τον κερατόκωνο. 
Ø Δυστροφίες του κερατοειδούς: Πρόκειται για νοσήματα που κληρονομούνται και συνήθως προσβάλλονται περισσότερα από ένα άτομα της ίδιας οικογένειας.
Ø Χημικά εγκαύματα του κερατοειδούς: Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να χρειαστεί να προηγηθεί μεταμόσχευση στελεχιαίων κυττάρων (stem cells) ή και τοποθέτηση αμνιακής μεμβράνης.
Ø Μετά από μολυσματικές κερατίτιδες, κυρίως από την χρήση των φακών επαφής.
Ø Μετά από τραύματα του κερατοειδούς τα οποία προκαλούν κεντρική και ανεπανόρθωτη θόλωση αυτού.

                   ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ

              Ο ασθενής μπορεί να:
Ø Επιστρέψει στην εργασία τους με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν απαιτεί έντονη δραστηριότητα ή άρση βαρών.
Ø Οδηγήσει αυτοκίνητο εφόσον η όραση στο μη χειρουργημένο μάτι είναι  20/40 ή καλύτερη με διόρθωση.
Ø Πλυθεί χωρίς να μην μπει σαπουνάδα στο μάτι .
Ø Κάνει ελαφρές δουλειές στο σπίτι.
Ø Διαβάσει, να δει τηλεόραση μέχρι να κουραστούν τα μάτια του

            Δεν μπορεί να:
Ø συμμετέχει σε αθλήματα για κάποιο διάστημα
Ø σηκώσει βάρη
Ø σκύψει με το κεφάλι του απότομα.
«Η μεταμόσχευση του κερατοειδούς είναι μία επέμβαση η οποία αποκαθιστά την όραση σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα. Το ποσοστό της επιτυχίας της είναι πάρα πολύ υψηλό, αρκεί να προηγείται  καλός προεγχειρητικός έλεγχος και να επιλέγονται προσεκτικά οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν. Επίσης καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της επέμβασης αυτής παίζουν η καλή ποιότητα του μοσχεύματος(ηλικία δότου, αριθμός ενδοθηλιακών κυττάρων, χρόνος που μεσολαβεί από τον θάνατο του δότου μέχρι την λήψη του μοσχεύματος και την ημέρα της επεμβάσεως), η επαρκής εξειδίκευση του χειρουργού και τέλος η τακτική και σωστή μετεγχειρητική παρακολούθηση» καταλήγει ο Δρ Μάλλιας.
www.malliaseye.gr.  210-9320215.






ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5058795, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.    www. cosmosep. gr

FACEBOOK: Cosmos ΕπικοινωνίαTWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Από το αγροτικό ιατρείο Προμάχων ανακοινώνεται, ότι σήμερα Πέμπτη 10/4/ 2014, ο γιατρός θα ξεκινήσει την εργασία του στο ιατρείο του χωριού, μετά τις 10.30, λόγω έκτακτης προσκόλλησης του στο κέντρο υγείας Αριδαίας.

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι προβλέψεις της ΕΜΥ και έτσι η αίσθηση ότι ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ επικρατεί στους Προμάχους.
Στα γύρω ορεινά υψώματα, πασπάλισε καινούριο χιόνι και οι ψηλές κορυφές των βουνών διακρίνονται και με γυμνό μάτι ασπρισμένες.
Η κορυφή "βυζί" που είναι ευδιάκριτη από το χωριό, μαστίζεται μέχρι και αυτή την ώρα από χιονοθύελλα, ενώ υλοτόμοι που έχουν ξεκινήσει τις εργασίες προσήμανσης των υλοτομήσιμων συστάδων, ανέβαλλαν την προγραμματισμένη δραστηριότητά τους στην περιοχή "Γιαλουβάρνικ" λόγω του χιονιού.
Όπως μας πληροφόρησαν χιόνι έπεσε στις περιοχές του βουνού από τα 1100 μέτρα και ψηλότερα.
Αυτή την ώρα στο χωριό πνέει ο δυνατός "Μπαχοβίτης" άνεμος και οι δενδροκαλλιεργητές ανησυχούν για το μέλλον των παραγωγών τους, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς εξαιτίας των συνεχών ριπών του παγωμένου ανέμου.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΑΔΑΚΑ" ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΓΙΟΥ



Συνέντευξη  παραχώρησε ο Ανδρέας Κόγιος μετά από κάλεσμα προς τα τοπικά ΜΜΕ. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας αφού παρουσίασε κάποιους από τους υποψηφίους του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Συντονιστής της συνέντευξης ήταν ο ρεπόρτερ του Aridaia News Σταύρος Βαφειάδης

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:







ΠΗΓΗ...http://aridaianews.blogspot.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...