Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 2014"


Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας εκδήλωση με τίτλο: "Φεστιβάλ μαθητικής έκφρασης και δημιουργίας 2014", με θέμα τις παρουσιάσεις των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν από τα σχολεία της Αλμωπίας κατά τη φετινή σχολική χρονιά.
Παρά τις οργανωτικές και τεχνικές αδυναμίες που παρατηρήθηκαν, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Προμάχων συμμετείχαν δυναμικά  στην εκδήλωση παρουσιάζοντας  με επιτυχία τα τρία Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν φέτος στο σχολείο μας.
Ειδικότερα η συντακτική ομάδα του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Δημοσιογράφοι... από τα θρανία", στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας. Συντονιστές του Προγράμματος είναι οι φιλόλογοι καθηγητές του σχολείου κ.κ. Πούτης Ιωάννης και Μαζγαλτζίδου Ελένη, ενώ στη συντακτική ομάδα του περιοδικού συμμετέχουν 29 μαθητές και μαθήτριες απ' όλες τις τάξεις του σχολείου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Schoolwood- δημιουργία ταινίας μικρού μήκους", στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκε η ταινία Ο λαγός και η χελώνα σε animation. Στο Πρόγραμμα αυτό, που συντόνισε η καθηγήτρια Πληροφορικής κα Πόπη Μαρία, συμμετείχαν 11 μαθήτριες του σχολείου.
Τέλος στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Προσανατολισμός στην αυλή του σχολείου μας", το οποίο συντόνισε ο καθηγητής Μαθηματικών κ. Καραδημητρίου Δημήτριος και συμμετείχαν 27 μαθητές του σχολείου, οργανώθηκε ένας σύντομος αγώνας Προσανατολισμού στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Παράλληλα στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των μεταλλίων στους μαθητές σχολείων της Αλμωπίας που διακρίθηκαν στους αγώνες της Ημέρας Προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2014 στην πόλη της Αριδαίας.







Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στο ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net

ΤΕΛΙΚΑ "ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;"

Τελικά ''τίς πταίει;'';..

     Όταν στις 29 Ιουνίου 1874 στην εφημερίδα ''ΚΑΙΡΟΙ'' του Πέτρου Κανελλίδη ο Χαρίλαος Τρικούπης δημοσίευε το πολύκροτο άρθρο του με τίτλο ''Τίς πταίει;'',

     ..έθετε το πολύ βασικό ερώτημα: ''Αηδιάζοντες και αγανακτούντες και βλέποντες την γενικήν κατάπτωσιν των πολιτευομένων ερωτώμεν αυτούς, μη τυχόν αληθώς πταίει το Έθνος;''

     Αν παραλλάξουμε λίγο το ερώτημαχωρίς να χάσουμε πολύ απ' την ουσία του, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε:μη τυχόν στ' αλήθεια φταίει ο λαός;

     Το ερώτημα αυτό έρχεται και ξανάρχεται, είτε σαν σόφισμα, είτε σαν πραγματική αναρώτηση, θέτοντας το δάχτυλο  ''επί των τύπων των ήλων'': ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ;

     Θα ήταν πολύ εύκολο να απαντήσουμε: ναί!  Συγχρόνως όμως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε:  

     Διαμορφώνει ο ίδιος ο λαός τις εκλογικές διαδικασίες, με τις οποίες οδηγείται στην κάλπη;

     Διαλέγει ο ίδιος ο λαός το εκλογικό σύστημα με το οποίο ''εκπροσωπείται'' στο Κοινοβούλιο;

     Μήπως ίσως μπορεί να ορίσει τον χρόνο κατά τον οποίο εκτιμά ότι θα πρέπει να εκφράσει την γνώμη του;

     Και το σπουδαιότερο: ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

     Πώς περιμένει κανείς να οδηγηθεί ο λαός ώριμος και κατασταλαγμένος στις εκλογές, όταν σε όλα τα παραπάνω η απάντηση είναι  ''όχι'';

     Πώς περιμένει να έχει σωστή άποψη και κρίση για τους πολιτικούς και την πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί, όταν τα πάντα αποκρύβονται, καλύπτονται, διαστρεβλώνονται, άλλοτε ωραιοποιούνται και άλλοτε δαιμονοποιούνται,

     ..και όταν η ''αλήθεια'' που φτάνει πιά στα μάτια και τ' αυτιά του λαού είναι αγνώριστη, σαν να έχει περάσει το είδωλό της από χίλιους παραμορφωτικούς καθρέφτες;

     Να λοιπόν ως πού φτάνει η ευθύνη του λαού, και πού αρχίζει η ευθύνη όλων όσων θέλουν να λέγονται πραγματικά ''πνευματικοί άνθρωποι'',

     ..κήνσορες(κριτές κι επικριτές)  και θεράποντες(υπηρέτες)  των γραμμάτων, της τέχνης, της αλήθειας!

     Όλων αυτών που πρέπει να σταθούν ΟΡΘΙΟΙ στο πλάϊ ενός λαού χειμαζόμενου, προδομένου, βυθισμένου στα σκοτάδια της συγκάλυψης και της προπαγάνδας,

     ..να τον ενημερώσουν, να τον στηρίξουν, να τον φορτίσουν ηθικά και συναισθηματικά,

     ..να τον προετοιμάσουν με δυό λόγια, να διαλέξει σωστά και να αποβάλλει από πάνω του (ο λαός) το στίγμα της επιλογής των χειρότερων, των πιό ανήθικων, των πιό ξεπουλημένων!

    Έτσι επιμερίζονται οι ευθύνες!

    Όλων μας!..


Ουδέν Σχόλιον (ο Μαντατοφόρος)





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



       Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες με τα πανό του ΠΑΜΕ  με συνθήματα για την «Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά», για το δικαίωμα στη δουλειά, για την απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & της ΕΕ με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

     ►  Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Πέλλας Σουμελίδη Γιάννη, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρών της αγροτιάς στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση  των εργαζομένων, διεκδικώντας λύσεις στα χρονίζοντα ιδιαίτερα αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και δίνοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη απάντηση πως, όλοι μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική. Κατήγγειλε το νέο χαράτσι με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ & τα μειωμένα κονδύλια της νέας ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ για τη γεωργία, που όλα μαζί βαράνε στο «ντορό» της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.


       Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Λίνας Γιώργος, καλώντας τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί λένε ψέματα πως δεν θάρθουν άλλα μέτρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους «να φτιάξουν το δικό τους ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης & ΕΕ - με μνημόνια ή χωρίς αυτά - χωρίς την αναγνώριση κανενός χρέους από μεριάς τους, χωρίς παζάρεμα τρόπων αποπληρωμής του, χωρίς “καλύτερα μνημόνια”, δεν υπάρχουν τέτοια».
                                            
     ►  Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  της Καραπαναγιωτίδου Αντιγόνης από μέρους των αγροτών της ΠΑΣΥ καταγγέλλοντας  «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται να προστεθούν στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές για αγρότες & κτηνοτρόφους, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών ( π.χ. περσινές ζημιές στα Ροδάκινα, κλπ.). Πρέπει η φτωχομεσαία αγροτιά να δίνει καθημερινά & συντονισμένα τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές».


       Κεντρική ομιλήτρια από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ η αντιπρόεδρος του Εργατι-κού Κέντρου Γιαννιτσών Χατζηβασιλειάδου Αριστέα.
        Στην ομιλία της ανέφερε :
       «H φετινή Πρωτομαγιά, τιμώντας την εργατική εξεγέρση του Σικάγο, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944, τους καπνεργάτες του 1936 στη Θεσσαλονίκη & όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στη συσπείρωση, στην οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς. Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Δεν μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, τους ιδιοκτήτες του πλούτου, μπορεί.  
        Ενώ η χώρα μας διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, δυνατότητες για παρα-γωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων. Ενώ έχει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και αποθέματα ορυκτού πλούτου και μπορεί να εξασφαλίζει δουλειά για όλους και αξιοπρε-πή ζωή, ευημερία για το λαό, επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα η νέα βάρδιά της καταδικάζεται στην εξαθλίωση και την ανεργία, μικροί έμποροι βάζουν λουκέτα, αγρότες και εργάτες γης αφανίζονται.                                          

        Γιατί, όμως, ζούμε χειρότερα και λεηλατείται η ζωή μας; Γιατί αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και ενισχύεται η απόγνωση; Γιατί τσακίζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα; Γιατί γίνεται ακόμη χειρότερη η ζωή των νέων, των παιδιών, των γυναικών, των συνταξιούχων; Γιατί κατακερματίζονται κράτη και απειλούνται λαοί με νέους πολέμους; Γιατί ο πλανήτης χτυπιέται ασύστολα στο βωμό του κέρδους και κινδυνεύουμε από τα ίδια τα φυσικά φαινόμενα; H απάντηση βρίσκεται στο ερώτημα «ποιος κάνει κουμάντο;», στο γεγονός ότι ο παραγόμενος από την κοινωνία πλούτος δεν επιστρέφει σ´ αυτούς που τον παράγουν, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Γιατί τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια. Γι´ αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις.                                                                                                                                                                                                     
      O καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είτε σε περιόδους ανάπτυξης είτε πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης, δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, χρεοκοπία του λαού για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Στο κράτος των μονοπωλίων δεν μπορεί να κερδίζουν οι εργαζόμενοι μαζί με τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Από το δικό σου ιδρώτα τρώνε όλοι αυτοί. Όσο κερδίζει το κεφάλαιο, τόσο θα χάνουν οι εργαζόμενοι.

       Λέει η αξιωματική αντιπολίτευση και οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις: Θα έρθει μια κυβέρνηση δική μας που θα καταργήσει τα μνημόνια  και θα λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων. Αυτά όμως που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη δεν ξεκίνησαν με τη κρίση και τα μνημόνια και το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τελειώσουν με την κρίση και τα μνημόνια. Η μήτρα που τα γέννησε είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ, η Λευκή βίβλος που και με τα δυο τους χέρια ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
        Και τώρα ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση κοροϊδεύει ότι θα τα αλλάξει όλα και θα γίνει ανθρώπινη η ζωή της εργατικής τάξης.

        Στις 18 και 25 Μάη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα πάνε στην κάλπη. Δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πολλούς «σωτήρες» και τα μεγάλα λόγια, αλλά να κρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις με βάση τη στάση τους απέναντι στη ζωή τους, τη στάση που κράτησαν στα προβλήματά τους, στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, τη στάση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με τίνος τα συμφέροντα είναι. Το συμφέρον μας είναι να βγουν πιο ενισχυμένες οι δυνάμεις που θα στηρίξουν την οργάνωση της εργατικής τάξης, των αγώνων της , την προσπάθεια για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας. Και θα συνεχίσουν να είναι δίπλα σε όλους όσους αγωνίζονται.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου πέρα από την οργάνωση, από τη συμμετοχή στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ανάμεσα στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες,  για να αποκρουστεί η επίθεση, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε», έκλεισε την ομιλία της η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Χατζηβασιλειάδου Αριστέα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"


Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη
·      Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την «Αλληλεγγύη»

Συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παραχώρησε σήμερα, 2/5, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» στην Έδεσσα, έγινε επίσης η παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους αναφέρθηκε επιγραμματικά στο σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Τόνισε, τη μεγάλη συνδρομή των Περιφερειακών Συμβούλων στην προσπάθεια για διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων για την Πέλλα και στάθηκε, ιδιαίτερα, στην πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
·       Λάκης Βασιλειάδης,
·       Ιωάννης Βέττας,
·       Πέτρος Ζέρζης,
·       Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη,
·       Μιχάλης Καραμάνης,
·       Μαρία Καράμπελα,
·       Κώστας Καρασαρλίδης
·       Κώστας Παλίκογλου
υπογράμμισαν ότι είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ανέφεραν ότι ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη της Πέλλας.


Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία τους αλλά και την μέχρι τώρα εποικοδομητική συνεργασία.



ΑΝΟΙΓΕΙ Η 2η ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

Σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 2η Ανθοέκθεση στην Αριδαία. Πολύχρωμα φυτά και λουλούδια, όμορφες συνθέσεις και είδη ανθοκομίας περιλαμβάνει η Ανθοέκθεση που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας για 2η χρονιά από τον  Δήμο Αλμωπίας και την ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας.
Η Ανθοέκθεση, θα παραμείνει ανοιχτή από 2 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 5 Μαΐου και θα λειτουργεί από τις 10:00-21:00μ.μ.
Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 4 Μαΐου και ώρα 8.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και συναυλία από τους Αφοί Ταρασίδη και Αφοί Ούρδα με ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα.

Σας περιμένουμε όλους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ




Σκύδρα 2-5-2014

«Επίσκεψη στη Ρωσία για την επίλυση προβλημάτων στις εξαγωγές ζητά ο Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής»

Επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας στη Ρωσία με ατζέντα των συναντήσεων τη διευκόλυνση των διαδικασιών των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής να εγκρίνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας ο κ. Τζαμτζής ζητά η επίσκεψη αυτή να γίνει σύντομα ώστε να διευθετηθούν προβλήματα και να μην υπάρξουν δυσκολίες στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων.
Ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Στα πλαίσια λειτουργίας των Επιτροπών Φιλίας των Κοινοβουλίων και με δεδομένη την πρόσκληση της Προέδρου του Ρωσικού Κοινοβουλίου κ. Ματβιένκο Βαλεντίνας, θέλω να σας ζητήσω να εγκρίνεται την επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη Ρωσία.

Κύριε Πρόεδρε,

Θα ήταν «ευχής έργο» να είστε επικεφαλής της αποστολής  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας Ρωσίας.
Η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μας με τα Ρωσικό Κοινοβούλιο, αλλά και οι παρεμβάσεις διευθέτησης των όποιων προβλημάτων παρατηρούνται ιδιαίτερα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, καθιστούν επιβεβλημένη την επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας, στη Ρωσία, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Με τιμή και Εκτίμηση

Ιορδάνης Τζαμτζής
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Ελληνορωσικής Φιλίας

Η ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ "ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ" ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες

Ο Ισπανός Ενρίκ Ντουράν, είναι γνωστός και ως Ρομπέν των Δασών, ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες για να στηρίξει εναλλακτικά κινήματα ενάντια στον καπιταλισμό.

Κατάφερε στο όνομα μίας ψεύτικής εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών που δημιούργησε να αποσπάσει περίπου 500.000 ευρώ από τράπεζες, δάνεια, τα οποία εξαρχής δεν είχε καμία πρόθεση να αποπληρώσει.

Με τα χρήματα αυτά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εναλλακτικές δράσεις που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, να σταθεί απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα, κρύβεται από τις αρχές. Μιλώντας στον Guardian μέσω skype από άγνωστη τοποθεσία δηλώνει περήφανος για τις πράξεις του. Είναι η απάντηση στον όλεθρο που έχει σκορπίσει σε χιλιάδες ζωές ο καπιταλισμός αναφέρει.

Σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο ο Ισπανός υποστηρικτής της ανυπακουής προς την εξουσία, εξηγούσε ότι προκειμένου να μπορέσουν τα αντικαπιταλιστικά συστήματα να λειτουργήσουν έπρεπε από κάπου να χρηματοδοτηθούν και η απόσπαση των χρημάτων αυτών από τις τράπεζες είναι ουσιαστικά χρήματα του ίδιου του λαού.

Ο Ντουράν συνελήφθη στην Ισπανία το 2009.

Εναντίον του είχαν κινηθεί δικαστικά έξι από τις 39 τράπεζες της χώρας από όπου κατάφερε να πάρει δάνεια. Έμεινε δυο μήνες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας εγγύηση 50000 ευρώ.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, ο Ντουράν, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα και να μην παραστεί στη δίκη. Γιατί το έκανε; Όπως εξηγεί: «Δεν βλέπω νομιμότητα σε ένα δικαστικό σύστημα μέσα στο ίδιο το σύστημα, γιατί δεν αναγνωρίζω την εξουσία του»

Ο Ντουράν ασχολείται με την πρωτοβουλία Cooperativa Integral Catalana, μια μεταβατική πρωτοβουλία με στόχο όπως σημειώνεται, τον κοινωνικό μετασχηματισμό από τα κάτω, μέσα από την αυτοδιαχείριση, την αυτοοργάνωση και δικτύωση.

Απαντώντας σε αυτούς που τον κατηγορούν ως απατεώνα, αναφέρει ότι για να υπάρξει απάτη, πρέπει ο ίδιος να έχει αποκομίσει κέρδη, κάτι που στην περιπτωση αυτή δεν έγινε.

Ο Ντουράν, δεν κράτησε τα χρήματα αυτά και όπως εξηγεί, τα ποσά αυτά ανακτήθηκαν από τις τράπεζες, τους οικονομικούς κλέφτες, όπως τους χαρακτηρίζει για να στηριχθούν στη συνέχεια οι ίδιοι πολίτες.

Ειδικότερα, με τα χρήματα αυτά, υποστηρίχθηκαν οικονομικά η πρωτοβουλία Cooperativa Integral Catalana, συνεταιρισμοί που προσφέρουν στέγαση, αυτοδιαχειριζόμενα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας.

Υπηρεσίες, που όπως τονίζει, το καπιταλιστικό σύστημα, στερεί από τους πολίτες.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί: Ο τελικός του ΟΑΚΑ με μια άλλη ματιά

Ο τελικός του ΟΑΚΑ με μια άλλη ματιά… ένα κείμενο από τους «Αντιφασίστες Παναθηναϊκούς» με αφορμή ορισμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον τελικό Κυπέλλου, γιατί υπάρχει και η άλλη όψη του ποδοσφαίρου.


«Ο τελικός του ΟΑΚΑ με μια άλλη ματιά…

- 10 συνολικά τραυματισμοί Παναθηναϊκών και Παοκτσήδων, από τα επεισόδια με μπάτσους εντός και εκτός ΟΑΚΑ, πριν και μετά τον αγώνα.
- Τα σκυλιά του Δένδια δεν δίστασαν να πετάξουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης μέσα στην πράσινη κερκίδα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός οπαδού του Παναθηναϊκού στην κοιλιά.
- Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος έπειτα από χτύπηματα μπάτσου.
- Λίγο πριν την έναρξη, δικά μας παιδιά τις παίζουν στα ίσα με δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ οι Παοκτσήδες που παρακολουθούν την μάχη από απέναντι χειροκροτούν φωνάζοντας «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»!
- 42 συνολικά συλλήψεις οπαδών και των δύο ομάδων, 22 οπαδών του Παναθηναϊκού καιι 20 οπαδών του ΠΑΟΚ και…
- …Στα κρατητήρια γίνεται πράξη μα φαντασίωση χρόνων. Υπάρχει Αλληλεγγύη από οργανωμένους οπάδους του Παναθηναϊκού σε συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ δίνοντας τους τσιγάρα, νερά και φαγητό. Τους γίνεται ξήγα για τυχόν βοήθεια από δικηγόρο ενώ την επομένη υπήρξε μηχανοκίνητη συνοδεία ώς την έξοδο τους από την πόλη, προκειμένου να μην τους την πέσουν άλλοι οπαδοί…

Εμείς βλέποντας όλα αυτά και με δύο σχεδόν δεκαετίες στα γήπεδα, απλά αναρωτιόμαστε…

Γιατί ο «εχθρός» πρέπει να βρίσκεται αποκλειστικά στην απέναντι κερκίδα?
- Μήπως τον «εχθρό» δεν θα πρεπε να τον εντοπίζουμε μόνο σε αυτόν που φορά ένα κασκόλ διαφορετικού χρώματος, αλλά στο κάθε λαμόγιο που συνήθως φορά ακριβή κυριλέ γραβάτα?
- Μήπως οι τόσες φωτοβολίδες, στυλό, μολότωφ, πέτρες κτλ που εκτοξεύονται εδώ και τόσα χρόνια, από πράσινους σε κόκκινους, κίτρινους, μαύρους και τούμπαλιν δεν έχουν βρει το πραγματικό τους στόχο?
- Μήπως ό πραγματικός εχθρός εντοπίζεται στον ξεπουλήμένο (πρώήν) οπαδό που για ένα μεροκάματο γίνεται το σκυλί που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εκάστοτε προεδρού και ιδιοκτήτη τα οποία δεν έχουν απαραίτητα σχέση με το καλό της ομάδας?
Μήπως ό πραγματικός εχθρός βρίσκεται στην οπαδική εφημερίδα ή οπαδικό site, του κάθε λαμόγιου εκδότη, που θέλει να μας γαλουχεί με μίσος και αυτός να βγάζει ή να ξεπλένει χρήμα?
Μήπως ο εχθρός είναι κοινός?
- Γιατί να θεωρείς εχθρό σου τον, ενδεχομένως, άνεργο της απέναντι κερκίδας? Άνεργος ρε δεν είσαι και εσύ?
- Γιατί να με θεωρεί εχθρό του ο… μισθωτός σκλάβος των απέναντι? Για €550 ευρώ το μήνα δεν λιώνω σαν κι αυτόν και εγώ 8 ώρες την ημέρα?

- Αγαπώ την ομάδα μου και την ακολουθώ παντού και σε όλα τα τμήματα, κι όμως… έχω 8 χρόνια να πάω να την δω στο Χαριλάου, πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά που ανέβηκα (οργανωμένα) στην Τουμπα ενώ στο καινούργιο Καραϊσκάκη δεν έχω πάει καν… Μήπως φταίω έγω σαν οπαδός γι αυτό που αντί να με νοιάζει πως θα ακολουθήσω την ομάδα μου, αναλώνομαι στο πως «θα την κάνω» σε αυτούς που έρχονται να δουν την δικιά τους? Και φυσικά το λόγο παίρνουν μετά οι μπάτσοι και το κράτος οπότε και φτάσαμε σε καταστάσεις του στυλ «Απαγορεύονται οι μετακινήσεις», αστυνόμευση συνδέσμων, εξευτελιστικοί έλεγχοι, σαράβαλα πούλμαν, αυθαίρετη αστυνομική βία κτλ…
- Νεκροί, τραυματισμοί, συλλήψείς, λεκιασμένα ποινικά μητρώα, φυλακές, διαλυμένες οικογένειες και κατεστραμένες ζωές. Γιατι? Στο όνομα ποιού πολέμου? Ως πότε?
Γιατι να έχουμε κάνει τον οπαδισμό να θεωρείται προθάλαμος του φασισμού και όχι της Αλληλεγγύης και της Αντίστασής?

Μην βιαστείτε κάποιοι να βγάλετε συμπεράσματα. Δεν σας λέμε να γίνουμε κώλος και βρακί με τους αντίπαλους οπαδούς ωστόσο ένας κώδικας θα μπορούσε να υπάρξει για το καλό όλων μας.
Ο οπαδισμός είναι ένα τεράστιο σχολείο για την κοινονικοποιησή του καθενός. Σεβαστείτε τον και μην τον «μαχαιρώνετε»…


«Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί / 13★Θ» 


Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί


Υ.Γ. 1. Τσάκισε τον φασισμό με ή χωρίς σβάστικα.
Υ.Γ. 2. Ενωμένοι οπαδοί, ο Εφιάλτης του συστήματος…
Υ.Γ. 3. Τα παιδιά στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα.»


ΠΗΓΗ...ertopen.com

http://www.ramnousia.com/

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕ ΤΟΥΣ "ZANTE DILEMMA"



Με το νέο τραγούδι των αντιστάρ Zante Dilemma "COME ON BRAZIL"   θα ταξιδέψει στη μακρινή Βραζιλία για το Παγκόσμιο  Κύπελο η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ελλάδας.
«Το "COME ON BRAZIL» είναι αφιερωμένο στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου  της Ελλάδας και έχει διπλό μήνυμα.» δήλωσε ο επικεφαλής των Zante Dilemma Κώστας Εφέπουλος και συμπλήρωσε
" Πρώτον να έχει η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου επιτυχίες στο παγκόσμιο κύπελο, οι οποίες θα δώσουν χαρά στους Έλληνες που πλήττονται τα τελευταία χρόνια από την οικονομική  κρίση. Και δεύτερον το τραγούδι αυτό με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, να  ευαισθητοποιήσει  την παγκόσμια κοινή γνώμη για τα προβλήματα που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη».
Το τραγούδι "COME ON BRAZIL" συνοδεύεται από  video clip, το οποίο  ήδη … ταξιδεύει από τη χώρα μας για να φτάσει μέχρι τις μακρινές  Φαβέλες της Βραζιλίας, αγγίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο , οι οποίοι  ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας.

Το video, που γυρίστηκε στην Ζάκυνθο, αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα και το σενάριο είναι βασισμένο σε πραγματικά πρόσωπα και παράλληλες καταστάσεις  που έχουν άμεση σχέση με τη παγκόσμια κρίση.
 Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε και το κίτρινο, δυο χρώματα που εκπροσωπούν την Ελλάδα και τη Βραζιλία αντίστοιχα.
 Το  video του τραγουδιού έχει ανέβει ήδη στο youtube και έχει δεχτεί  χιλιάδες επισκέψεις.
Ο επικεφαλής των Zante Dilemma Κώστας Εφέπουλος, γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Μετά την επιστροφή στην πατρίδα των γονιών του μαζί με φίλους του μουσικούς, έφτιαξαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1985 τη πρώτη τους μουσική  μπάντα με το όνομα «Enola Gay».
Ακολουθούν τα συγκροτήματα που ίδρυσε ο ίδιος όπως οι Dilemma’s End 1987, Black Opera 1989, No more tears for George 1992, Red Orange 1994, Death on Stage 1996 και το 1998 στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκαν  οι «Zante Dilemma».
Η έμπνευση, η δημιουργικότητα, ο πειραματισμός και η πρωτοτυπία τόσων χρόνων βρίσκουν διέξοδο. Στο μουσικό τους οδοιπορικό οι Zante Dilemma σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας ξεκινούν να βρουν το χαμένο παραμυθένιο έρωτα για τη Χριστίνα.
Από το 2004 ως Zante Dilemma μέχρι σήμερα έχουν ηχογραφήσει:
 Το 2004 το album «Χριστίνα» . Το τραγούδι «Χριστίνα» γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Όλο το αγγλόφωνο υλικό του δίσκου μαζί με κάποια νέα τραγούδια κυκλοφόρησαν από τη Warner Music Σκανδιναβίας σε όλα τα Σκανδιναβικά κράτη και στη Γερμανία ανεβάζοντας το τραγούδι στις πρώτες θέσεις των Ευρωπαϊκών Charts.
 Το 2006 κυκλοφορεί το album με τίτλο «Μην απορείς… ο κλόουν δεν θα’ ρθει απόψε» .Το 2007 κυκλοφορεί το single «Χριστίνα/My Christina remix 07».
 Το remix συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Absolute Summer Hits 2006» που κυκλοφόρησε στις Σκανδιναβικές χώρες και την Γερμανία μαζί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Robbie Williams, James Blunt, Kelly Clarkson κ.α. 
 Το 2008  το album «Το Μυστικό - The secret» που περιέχει την συνεργασία με τη Samantha Fox στο τραγούδι «Midnight Lover».
 Το 2009  το album «Βροχοποιός», με δώδεκα αυθεντικές μελωδίες που ισορροπούν ανάμεσα σε κρυστάλλινους ηλεκτρονικούς ήχους και σε κλασικά όργανα. Τραγούδια που ξεχώρισαν είναι  : «Νάντια» διασκευή από το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα, «Cristina» στα ιταλικά και το «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς» από το κλασικό τραγούδι του νέου κύματος το οποίο πρωτοερμήνευσε ο Λάκης Παππάς.
   Το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο digital single με τίτλο «Το Μυστικό», ένα ντουέτο με τη Samantha Fox στο παλιό τραγούδι των Zante Dilemma «The Secret» και το οποίο κυκλοφορεί σε 25 χώρες σε όλο το κόσμο.
 Την ίδια χρόνια κυκλοφορεί το ομότιτλο album των Zante Dilemma, σφραγίζοντας το τέλος μιας διλημματικής εποχής όπου οι Zante Dilemma πιστοί στο κοινό τους σε Ελλάδα και εξωτερικό ανανεώνουν τους ήχους και τιμούν εκείνους που συμπορεύθηκαν μαζί τους στα εύκολα και στα δύσκολα στα απλά και στα σύνθετα.  .
 Το 2013 κάνουν τα  Digital Singles: «Hit that Perfect Beat», «Ζηλεύει η νύχτα», «Four Seasons in one day», «Here comes the sun», «Personal Jesus», «Eleanor Rigby».
Το 2014 ηχογραφούν το τραγούδι «Come on Brazil» που θα ταξιδέψει μαζί με την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Παράλληλα έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε πολλές ελληνικές πόλεις

E-mail: contact@zantedilemma.com


Η ΑΣΚΗΣΗ "ΠΥΡΣΟΣ 2014" ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΠΥΡΣΟΣ 2014» για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η άσκηση επί χάρτου «ΠΥΡΣΟΣ 2014» στην Έδεσσα, έδρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και ενόψει της θερινής περιόδου. Η άσκηση πραγματοποιείται σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στην άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων τοπικών υπηρεσιών και φορέων που συγκροτούν τον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ειδικότερα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, ο στρατός, οι αστυνομικές δυνάμεις, οι δασικές υπηρεσίες, οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μέσω των αντίστοιχων τμημάτων Πολιτικής Προστασίας. Τη διεξαγωγή της άσκησης συντόνισε ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Τσάγκαλος.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εξετάστηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού να αντιμετωπίσει εναλλακτικά σενάρια δασικών πυρκαγιών, μέχρι και το σοβαρό περιστατικό ανάγκης εκκένωσης οικισμών. Τα στελέχη ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις τις άσκησης ενώ, παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τις τοπικές συνθήκες πολιτικής προστασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην άσκηση και ευχήθηκε «η θερινή περίοδος να κυλήσει χωρίς προβλήματα και χωρίς σοβαρά περιστατικά, όπως ήταν και η περσινή χρονιά. Σε μία περίοδο που τα υλικά μέσα και οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένα, στηριζόμαστε στην εκπαίδευση και ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού».

Επισημαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα παρακολούθησης των περιαστικών και δασικών οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και οι έλεγχοι θα ενταθούν τις προσεχείς ημέρες με μεικτά κλιμάκια τα οποία πραγματοποιούν απροειδοποίητες περιπολίες. Η πρόκληση πυρκαγιάς είναι κακούργημα και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλες οι περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία ότι συνδέονται με απόπειρες εμπρησμού οδηγούνται άμεσα στις αρμόδιες αρχές και στη δικαιοσύνη. Να σημειωθεί επίσης, ότι όλες οι περιοχές οι οποίες καίγονται κηρύσσονται αναδασωτέες και απαγορεύεται αυστηρά η βόσκηση σ’ αυτές για την προσεχή δεκαετία. Παράλληλα, εξαιρούνται από οποιονδήποτε μηχανισμό ενισχύσεων ή επιδότησης. Με την πρόκληση πυρκαγιών υποβαθμίζεται συνεχώς η βλάστηση μίας περιοχής και, ουσιαστικά, μειώνεται η ικανότητα για βόσκηση. Η προστασία του δασικού κεφαλαίου της περιοχής μας είναι ευθύνη όλων.    


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...