Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ

Η παρουσίαση υποψηφίων Ελληνικής Αυγής για την Πέλλα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση της Ελληνικής Αυγής στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές στην Π.Ε. Πέλλας.
 Πλήθος φίλων και υποστηρικτών προσήλθε στην αίθουσα εκδηλώσεων για να γνωρίσει από κοντά τους υποψηφίους και να ακούσει τις θέσεις της Ελληνικής Αυγής.



 Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νικόλαος Χρυσομάλλης, ανέπτυξε πλήρως τις θέσεις της Ελληνικής Αυγής για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση γενικότερα.



 Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης, ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα του εναλλακτικού τουρισμού.



 Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πέλλας:

 1. Βαρελάς Αλέξανδρος του Βασιλείου (Αγρότης) 



2. Κατσάρα-Χρήστου Ειρήνη του Νικολάου (Λογίστρια)



 3. Κεχαγιά Λαμπρινή-Χριστίνα του Βύρωνα (Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών)



 4. Μπαμπαλής Νικόλαος του Γεωργίου (Αγρότης) 



5. Τσούκας Αναστάσιος του Κωνσταντίνου (Οικοδόμος) 

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ": ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


Συνάντηση εθελοντών και μελών του πολιτικού κόμματος ' Tο Ποτάμι ' στο Νομό Πέλλας Κυριακή 4 Απριλίου
Το Ποτάμι στο Νομό Πέλλας 
«Το Ποτάμι», το νέο πολιτικό κόμμα που ίδρυσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε στην Έδεσσα την πρώτη συνάντηση των φίλων, εθελοντών και μελών του Νομού Πέλλας, την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δραστηριοποίηση και στην οργάνωση των εθελοντών του Νομού και διατυπώθηκαν προτάσεις για τον ορισμό εκλογικών αντιπροσώπων στα εκλογικά κέντρα του Νομού στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Η επόμενη συνάντηση των εθελοντών θα γίνει την Κυριακή 4 Μαΐου , στις 6.30 μ.μ., στο καφέ του Ξενοδοχείου Βαρόσι στην Έδεσσα. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να αλλάξουμε απόψεις

Επικοινωνία

Τηλεφωνα:  Ιάκωβος Θεοδώσης  6979006448 2381022117

ΔΗΛΩΣΗ ΡΙΖΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΣΔΕ


              Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο πάνω από 250.000 μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΟΓΑ, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν καθώς η ΚΑΠ της Ε.Ε και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μειώσει σημαντικά το εισόδημα τους.
              Με την συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) προωθούν την είσπραξη των οφειλών μέσω των αγροτικών ενισχύσεων. Με αυτό τον τρόπο οι όποιες αγροτικές ενισχύσεις των αγροτών θα συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες.  Για αυτό τον λόγο εκβιαστικά ζητούν από τους αγρότες να υπογράψουν εξουσιοδότηση όταν πάνε να κάνουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ  ώστε να μπορούν να «μπαίνουν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να παίρνουν τα χρήματα των ενισχύσεων.  Επειδή είναι παράνομη κάθε παρακράτηση των επιδοτήσεων χρειάζονται την έγγραφη εξουσιοδότηση των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων αλλιώς δεν μπορούν να τις παρακρατούν.
              Χρειάζεται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι αγροτικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη και σφράγισμα όλων των βιβλιάριων του ΟΓΑ χωρίς καμία εξαίρεση.  Οι αγρότες να μην υπογράψουν τις εξουσιοδοτήσεις δίνοντας το «πράσινο φως» στον καθένα να μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό και να τον διαχειρίζεται.
              Και αυτή η εξέλιξη ας αποτελέσει ακόμη ένα λόγο για  όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγωνιστές των μπλόκων, να στείλουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτών των πολιτικών και πρακτικών, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους.


Ρίζος Μαρούδας 
Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Α.Δ.Α.Κ.Α.


Υποψήφια Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΔΑΚΑ' του Ανδρέα Κόγιου θα είναι η Δήμητρα Κοντάκου.
 Η Δήμητρα είναι μουσικός, γυμνάστρια, εναλλακτική
θεραπεύτρια και μιλά 3 ξένες γλώσσες.
Δηλώνει αισιόδοξη με την ανταπόκριση του κόσμου από τις συναντήσεις με συνδημότες στα χωριά, σε συλλόγους και σε επιχειρήσεις.
Με την ΑΔΑΚΑ' γνωρίζουμε τους τρόπους να εξοικονομήσουμε χρήματα   για τον Δήμο Αλμωπίας, να φέρουμε υλοποιήσεις έργων μέσω των παγκόσμιων ταμείων, όπου η Ελλάδα κατέχει 355τρις.

 Κυρίως έχουμε ευρύ και περιεκτικό ,συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα.
Καλούμε όλους τους συνδημότες να έρθουν στο γραφείο μας, να γνωρίσουν τις θέσεις μας, να μας δώσουν τις ιδέες τους και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια πιο όμορφη , καθαρή, πλούσια και φιλική για τους κατοίκους και  τον επισκέπτη
Αλμωπία. 

τηλ 6976900630

 Ευχαριστώ! 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...