Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ"



ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με έκπληξη διαβάσαμε στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΑΛΜΩΠΙΑ» ότι η σημερινή δημοτική αρχή «σήκωσε τα χέρια ψηλά στις δυσκολίες», «εγκατέλειψε τα πάντα» και ότι τα χρέη «μειώθηκαν με ΔΑΝΕΙΟ».
 Οφείλουμε να ενημερώσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι σε όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας οι αγωγές και οι κατασχέσεις εις βάρος του Δήμου από παλαιούς προμηθευτές και εργολάβους προκάλεσαν ανατροπές και τεράστια οικονομική ζημία. Φαίνεται ότι οι συναλλαγές των συνενωθέντων Δήμων με τους δημότες γίνονταν επί πιστώσει. Η δημοτική αρχή, πάντα στα πλαίσια του νόμου, επιχείρησε εξώδικους συμβιβασμούς και όπου δεν το πέτυχε, υπερασπίστηκε με όλα τα ένδικα μέσα το δημοτικό χρήμα στα δικαστήρια.
 Η διαύγεια είναι αψευδής μάρτυρας του μεγάλου αριθμού αναθέσεων σε δικηγόρους της εκπροσώπησης του δήμου στα δικαστήρια.
Όσο για τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι ο Δήμος με ΔΑΝΕΙΟ μείωσε το χρέος πρέπει να επισημάνουμε προς ενημέρωσή σας, ότι η σύναψη δανείου από Δήμο απαιτεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (άρθρο 72 Καλλικράτη) και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Όποιος το αμφισβητεί ας ψάξει στη Διαύγεια όπου αναρτώνται όλες οι αποφάσεις.
 Δεν βλάπτει να είμαστε πιο προσεκτικοί στους ισχυρισμούς για θέματα διαχείρισης και νοικοκυρέματος του δήμου.
 Ίσως ο συνδυασμός που υποστηρίζει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς έπρεπε να εστιάσει την προσοχή του στους υπαίτιους της συσσώρευσης τόσων χρεών και να βοηθήσει στην αναζήτηση των σχετικών ευθυνών.

       Αριδαία  4/5/2014   

                   Ο συνδυασμός                                            
 ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Το θανατηφόρο τίμημα της μόδας: Εκείνοι που σκοτώνονται καθημερινά για να ντυνόμαστε εμείς

Δείτε ένα συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ που σοκάρει και προβληματίζει για το πώς λειτουργεί ο κόσμος της μόδας πίσω από τις κάμερες και τα φώτα. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Vid)


Πίσω από τα φλας των φωτογράφων, τις επιδείξεις, τις κάμερες και τα φώτα, υπάρχει ένας άλλος κόσμος.

Το πραγματικό πρόσωπο της μόδας είναι αρκετές φορές πολύ πιο σκληρό σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.


Ήταν 24 Απριλίου 2013 όταν το οκταόροφο εργοστάσιο υφασμάτων Rana Plaza στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, κατέρρευσε με τελικό απολογισμό πάνω από 1.100 νεκρούς και 2.500 τραυματίες. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες.

Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο δυστύχημα εργοστασίου υφαντουργίας στην ιστορία. Οι New York Times ετοίμασαν ένα αποκαλυπτικό και συγκλονιστικό μίνι ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει φωτογραφίες και μαρτυρίες από το δυστύχημα.

Στο κτίριο του Rana Plaza στεγάζονταν και διαμερίσματα, μία τράπεζα και εμπορικά καταστήματα. Η διαφορά είναι ότι η τράπεζα και τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν αμέσως μετά την αναφορά ρωγμών που είχαν παρατηρηθεί στο κτίριο. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες των εργοστασίων υφαντουργίας αγνόησαν κάθε προειδοποίηση.

Οι εργαζόμενοι διατάχθηκαν να εκτελέσουν τις εργασίες τους κανονικά. Το κτίριο κατέρρευσε σε ώρα αιχμής οδηγώντας στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Στα χαλάσματα του Rana Plaza, βρέθηκαν ετικέτες των παρακάτω brands:
Adler Modemärkte, Ascena Retail, Auchan, Benetton, Bonmarché, Camaïeu, Carrefour, Cato Fashions, The Children’s Place, El Corte Inglés, Inditex, J.C. Penney, Joe Fresh, KiK, LPP S.A, Mango, Manifattura Corona, Mascot, Matalan, N Bown Group, NKD, Premiere Clothing, Primark, PWT, Walmart, Yes Zee.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στο Μπαγκλαντές, όπου χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες για να παράγουν προϊόντα που πωλούνται στον δυτικό κόσμο.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη βιομηχανία των ρούχων αμείβονται με 51 δολάρια το μήνα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι της χώρας εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο, με το 80% να είναι γυναίκες.
Τον Νοέμβριο του 2013 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν δεν διέθετε εξόδους κινδύνου. Τα περισσότερα εργοστάσια στο Μπαγκλαντές, δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Αυτή τη στιγμή το Μπαγκλαντές είναι η δεύτερη δύναμη στον κόσμο στις εξαγωγές ρούχων, πίσω από την Κίνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου. Εντυπωσιακό στοιχείο για μία χώρα η οποία αρχικά δεν διέθετε δύο βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη μιας τέτοιας βιομηχανία: πρώτη ύλη και εξοπλισμό. Η αρχή έγινε το 1978, με την αποστολή 10.000 ανδρικών T-shirt αξίας 13 εκ. φράγκα σε γαλλική εταιρεία.

Την επόμενη χρονιά έκανε την εμφάνισή του στην αγορά του Μπαγκλαντές το πρώτο εργοστάσιο ρουχισμού με προσανατολισμό στις εξαγωγές.

Έπειτα από μία εξαετία, είχαν φτάσει τα 587. Το 1999, με την "άφιξη" των διεθνών εταιρειών, ο αριθμός τους εκτινάχθηκε στα 2.900. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα περισσότερα από 5.500 εργοστάσια κατασκευής ρούχων, 1.700 δημιουργίας πλεκτών και 1.300 κλωστοϋφαντουργεία. Το 60% της παραγωγής τους διατίθεται στην Ευρώπη, το 23% στις ΗΠΑ και το 4,8% στον Καναδά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η συνεισφορά του συγκεκριμένου κλάδου στις εξαγωγές του Μπαγκλαντές αυξήθηκε από το 3,9% που ίσχυε το 1983 σε 80% σήμερα.

Με αντίστοιχο ρυθμό αυξήθηκαν και τα κέρδη που άφηνε αυτή η βιομηχανία. Από τα 15,6 δισεκατομμύρια κατά το διάστημα 2010-2011, σε περισσότερα από 20 δισ. την τελευταία διετία και με την προοπτική να φτάσουν τα 36 δισ. έως το 2020. Σε αυτό το ρυθμό ανάπτυξης έπαιξε βέβαια καταλυτικό ρόλο η συνεργασία με τις διεθνείς εταιρείες. Η τακτική τους δεν είναι καινούρια: αναζήτηση φθηνών εργατικών χεριών. Στράφηκαν στις Φιλιππίνες, τη Ν. Κορέα, την Κίνα και ακολούθησε το Μπαγκλαντές.

Στην ευρωπαϊκή αγορά καταλήγει το 60% των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που παράγονται στο Μπαγκλαντές και η τάση είναι ανοδική:
8 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν το 2011, ενώ το 2012 το πόσο ανήλθε στα 8.6 δισεκατομμύρια.
Οι κύριες αγορές στην Ευρώπη είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γαλλία.
Η προτίμηση της Ευρώπης στα ρούχα που παράγονται στο Μπαγκλαντές δεν είναι τυχαία. Η χώρα έχει συνάψει οικονομική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και οι αναλυτές εκτιμούν πως η Ευρώπη έχει ευθύνη για την κατάσταση στο Μπαγκλαντές.
Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από το Μπαγκλαντές να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων, όμως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ

Ελληνικοί αγώνες πείνας

Οι πρόσφατες εικόνες χιλιάδων ανθρώπων να συνωστίζονται σε λαϊκές αγορές διάφορων περιοχών, προκειμένου να πάρουν λίγα λαχανικά που μοίραζαν δωρεάν παραγωγοί, είναι χαρακτηριστικά “ενσταντανέ” της σύγχρονης Ελλάδας. Της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Και όποτε τέτοιες εικόνες αποθανατίζονται από τον φακό της Ιστορίας (και δυστυχώς συμβαίνουν συχνά), κατηγορούνται τα θύματα και όχι οι αυτουργοί. 

Χέρια που αλληλοσπρώχνονται, κλίμα που θυμίζει πλιάτσικο και τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειας. Κι όλα αυτά για λίγα μαρούλια, τομάτες και κρεμμύδια. Οι κουστουμαρισμένοι δημοσιογράφοι εκφράζουν την απέχθειά τους για τις εικόνες αυτές, αφού “παρουσιάζουν ένα πρόσωπο εξαθλίωσης και δυσφημούν την χώρα”, ενώ πιο κυνικοί βουλευτές, γυρνάνε με αποτροπιασμό το κεφάλι, αφού τους χαλάει την αισθητική ο στριμωγμένος όχλος.

Το να έχεις αφήσει έναν λαό να οδηγείται σ’ αυτή την κατάσταση, δείχνεις πως τον σιχαίνεσαι, ενώ μεθοδικά προσπαθείς να εξευγενίσεις ακόμα και την πείνα, απαιτείς μόνο ότι εντάσσεται στον κατάλογο ενός savoir vivre που εγκρίνει η εξουσία. Φυσικά το να προβάλλονται τέτοιου είδους εικόνες θεωρούνται “λαϊκισμός” αν και τείνουν να γίνουν η μόνη πραγματική εικόνα για την χώρα.

Ουρές για ζαρζαβατικά, συσσίτια, ανεργία στο 30% και άστεγοι. Αυτή είναι η Ελλάδα και σε καμία περίπτωση η χώρα του πλεονάσματος και της ανάπτυξης. Η χώρα με τις σόμπες, με τους εξαθλιωμένους μετανάστες (αλλοδαπούς και Έλληνες που φεύγουν), με τον δημογραφικό χειμώνα και με τις κάθε είδους Αμυγδαλέζες και Μανωλάδες. Άνθρωποι που με ορμή πηδάνε σε πάγκους και προσπαθούν να πάρουν μια σακούλα παραπάνω, εν μέσω ποδοπατήματος και τσακωμών. Αυτό είναι το “success story”, η ίδια η υποτίμηση της τροφής και βεβαίως της ανθρώπινης ζωής.

Βέβαια, χωρίς να κρίνω τους ανθρώπους που πηγαίνουν για να πάρουν ένα ματσάκι μαρούλι παραπάνω, δεν γίνεται να μην με οργίσει εκτός από την ευθύνη των πολιτικών, η δική τους ευθύνη για την ανοχή και την στήριξη (αν όχι τώρα σίγουρα κάποια στιγμή) στην μαφία που λυμαίνεται τον τόπο. Και όταν φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο φτώχειας, που κάνουν το παν για λίγες πατάτες, τότε ευκολότερα μπορούν και να ακολουθήσουν τον οποιοδήποτε “μεσσία” τους υποσχεθεί έστω και λίγες περισσότερες σακούλες, πόσο μάλλον την “σωτηρία”. Όποιος κι αν είναι αυτός ο μεσσίας, σε τέτοιες συνθήκες κοινωνικών “αγώνων πείνας” και ανταγωνισμού στην αρένα της επιβίωσης, θα μπορεί να προσφέρει την οποιαδήποτε σωτηρία.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΣΧΕΔΙΟ "ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ": ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ

Εγκαταλείποντας τη Γη: Η διαστρική κιβωτός του Νώε είναι η λύση για την καταστρο

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί αισθητό κίνδυνο για την ισορροπία του πλανήτη μας, ωστόσο οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Αυτό επιβεβαιώνει το «σχέδιο Περσεφόνη», μία πρωτοποριακή κιβωτός του Νώε, που θα μεταφέρει το ανθρώπινο είδος μακριά από τον πλανήτη Γη, όταν αυτός καταστεί εντελώς αφιλόξενος.

Οπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα Τα Νέα, τουλάχιστον 13 σχεδιαστές από τη Βρετανία, την ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ιταλία εργάζονται για το συγκεκριμένο project, το οποίο σε περίπου 100 χρόνια, υπολογίζεται να μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους καθώς και δείγματα της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη μας στο διάστημα, προς αναζήτηση ενός πιο φιλόξενου πλανήτη.

Ο σκελετός και τα υλικά του σκάφους θα είναι κατασκευασμένα από οργανική ύλη, όπως άλγη και τεχνητό έδαφος και θα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν βιοκαύσιμα, ικανά να κρατήσουν τους επιβάτες ζωντανούς για πολλές γενιές.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν τα Νέα, πρόκειται για ένα ιπτάμενο οικοσύστημα που θα παράγει τεχνητό φως, βιοκαύσιμα, βαρύτητα, τροφή, οξυγόνο και πόσιμο νερό.

Ωστόσο, πριν εκτοξευθεί η διαστρική κιβωτός, οι ερευνητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν παρόμοιες τεχνολογίες για να κατασκευάσουν πράσινες και βιώσιμες πόλεις.






ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΒΙΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα πιο εντυπωσιακά βιτρό στον κόσμο -Εκεί όπου τα χρώματα παίζουν απίστευτα παιχνίδια με τη φύση [εικόνες]

Φανταχτερά χρώματα, απίστευτα σχήματα, μοναδικά έργα τέχνης. Τα βιτρό κοσμούν τις εκκλησίες, παρουσιάζοντας πολλές φορές ένα απίστευτο θέαμα για τους επισκέπτες. Η huffingtonpost έκανε το Σάββατο ένα αφιέρωμα στους πιο επιβλητικούς ναούς του κόσμου, όπου τα βιτρό κόβουν την ανάσα.


La Sagrada Familia, Barcelona, Spain



'Glory Window,' Chapel of Thanksgiving, Dallas, Texas



Kings Chapel, Cambridge, United Kingdom



Nasir Al-Mulk Mosque, Shiraz, Iran



Church of Notre-Dame au Sablon, Brussels, Belgium





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η "ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ" ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ...PHOTOSHOP

Απίστευτο: Υποψήφιος δήμαρχος στην Κόρινθο έκανε photoshop για να δείχνει πολύ κόσμο σε συγκέντρωσή του [εικόνες]

Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου. Με μια πρώτη ματιά όλα φαίνονται φυσιολογικά, σε μια πολυπληθή προεκλογική συγκέντρωση, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται.

Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου υποψήφιου δημάρχου της πόλης. Το θέμα, όμως, είναι ότι ενώ -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- δεν υπήρχε αρκετός κόσμος, στο ίντερνετ ανέβηκε η φωτογραφία που βλέπετε...
Λαοθάλασσα! Όμως με μια πιο προσεχτική ματιά βλέπουμε πως η εικόνα κρύβει... κάτι περίεργο. Τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία λόγω... photoshop!
Κάπως έτσι ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε μια εικόνα γεμάτη κόσμο μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, αλλά όπως φαίνεται ατύχησε. Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο των social media και αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα στις συζητήσεις των χρηστών.

Πηγή ekorinthos.gr




ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ. ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Στα  «αζήτητα» περίπου 300 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα -Επανεξετάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια

Με σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις να απορρίπτονται και με περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα 450 εκατ. ευρώ του μερίσματος στα... αζήτητα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επανεξετάσει τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, με βάση τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και με πρόθεση να γίνει πιο «ελαστική» η αντιμετώπιση όσων υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ έως και 500 ευρώ. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την επικαιροποίηση των στοιχείων για τους μακροχρόνια ανέργους, θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των δικαιούχων, αφού μέσα στο 2013 καταγράφηκε αύξηση της ανεργίας κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή κατά περίπου 75.000 ανθρώπους. Σκέψεις υπάρχουν και για αλλαγές που αφορούν στον συνυπολογισμό των τεκμηρίων, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, οι πληρωμές δεν μπορούν να υπερβούν τα 450 εκατ. ευρώ που προβλέπονται.

Επί του παρόντος, πάνω από 800.000 είναι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το κοινωνικό μέρισμα και όσοι πήραν το πράσινο φως από το ΚΕΠΥΟ, θα εισπράξουν το επίδομα έως τις 10 Μαΐου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει και για όσους υποβάλουν αιτήσεις έως το Σαββατοκύριακο, δηλαδή μετά από την πρώτη άτυπη προθεσμία της 30ης Απριλίου. Έως τώρα έχουν γίνει αποδεκτές 265.000 αιτήσεις και οι δικαιούχοι θα εισπράξουν συνολικά 172 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί ανέρχονται στις 334.000, ενώ άλλες 210.000 αιτήσεις είναι σε αναμονή.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΠΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ

7 ασθένειες που χτυπούν νωρίτερα απ’ ότι νομίζατε

Μπορεί όσο είμαστε νέοι, να θεωρούμε πως θα παραμείνουμε νέοι και «αήττητοι» για πολλά χρόνια, αλλά εκτός ότι ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα, κάποιες ασθένειες, δεν περιμένουν καν τον καιρό να περάσει και πλήττουν την υγεία μας σε νεαρότερη ηλικία απ’ ότι περιμέναμε.
Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί, όντας νέοι, αμελούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να αυξάνουμε τις πιθανότητες να πληγεί από ασθένειες, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα εμφανίζονταν, παρά πολύ αργότερα. Μπορεί, λοιπόν, κάποιες ασθένειες να συνδέονται με πιο προχωρημένες ηλικίες, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο πια, αφού οι κακές διατροφικές συνήθειες και η καθιστική ζωή έχουν ρίξει τις άμυνες του νεανικού οργανισμού αλλάζοντας διαρκώς τις πιθανότητες.
Ακολουθούν 7 νόσοι, που δεν περιμένουν πάντα τα χρόνια να περάσουν, για να «χτυπήσουν» γι’ αυτό φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι και να τις καθυστερήσετε όσο το δυνατό περισσότερο.

Ακολουθούν 7 νόσοι, που δεν περιμένουν πάντα τα χρόνια να περάσουν, για να «χτυπήσουν» γι’ αυτό φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι και να τις καθυστερήσετε όσο το δυνατό περισσότερο.

Μελάνωμα
Το μελάνωμα συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 50, αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που έχει εμφανιστεί και γύρω στην ηλικία των 20. Για να προφυλάξετε τον εαυτό σας από το ενδεχόμενο του μελανώματος αποφεύγετε το τεχνητό μαύρισμα, που τριπλασιάζει τις πιθανότητες να το εμφανίσετε και χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακό. Καλύτερα να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις ώρες 10.00-14.00, όταν η ακτινοβολία του έχει τη μεγαλύτερη ένταση.

Οστεοπόρωση
Εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες άνω των 65, αλλά δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έχει δείξει σημάδια από τη δεκαετία των 50. Η οστική ενδυνάμωση, με σωστή διατροφή, ασβέστιο και βιταμίνη D, είναι σημαντικό να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας από τα νεανικά χρόνια. Οι ασκήσεις σκελετικής ενδυνάμωσης και η ελάττωση του καπνίσματος και του ποτού βοηθούν στη διατήρηση της δύναμης των οστών. Η αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην πρόληψη και είναι στο χέρι σας να την καθυστερήσετε όσο το δυνατό περισσότερο.

Εγκεφαλικό επεισόδιο
Οι περισσότερες περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου συμβαίνουν κυρίως μετά τα 65 χρόνια, αλλά μπορεί να χτυπήσει ακόμα και μετά τα 20 ή τα 30. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας από το ενδεχόμενο εγκεφαλικού επεισοδίου κόψτε το συντομότερο δυνατό το κάπνισμα και μειώστε το αλάτι και τα trans λιπαρά από τη διατροφή σας. Ασθένειες που αυξάνουν τον κίνδυνο του εγκεφαλικού, όπως είναι η υπέρταση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία καλό είναι να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό. Γυμνάζεστε καθημερινά και τρώτε σε εβδομαδιαία βάση ψάρι.

Καρκίνος του μαστού
Ο καρκίνος του μαστού πλήττει συνήθως γυναίκες άνω των 45, αλλά έχουν καταγραφεί κρούσματα και σε έφηβες κοπέλες. Η καθημερινή άσκηση, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και ο περιορισμός στο ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, είναι κάποια από τα μέτρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Τέλος, ακόμα σημαντικότερη είναι η ψηλάφιση που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα, για να αντιληφθεί πρώτη και άμεσα το όποιο πιθανό πρόβλημα.

Alzheimer
Η νόσος του Alzheimer χτυπάει ηλικίες άνω των 65, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζεται, ακόμα και στην ηλικία των 40.  Ο τρόπος να προστατέψετε τον εαυτό σας από τη πιο συνηθισμένη μορφή άνοιας, είναι να διατηρείτε το μυαλό σας σε εγρήγορση. Έχετε πάντα τη διάθεση να μάθετε κάτι καινούριο, είτε αυτό είναι μια ξένη γλώσσα, είτε ένα μουσικό όργανο. Επίσης, ότι κάνει καλό στην καρδιά σας, κάνει καλό και στο μυαλό σας, γι’ αυτό φροντίζετε να διατηρείτε τη χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα, την πίεση σας χαμηλή και να παραμένετε σε καλή φυσική κατάσταση.

Διαβήτης τύπου 2
Μπορεί ο διαβήτης τύπου 2 να εμφανίζεται συχνότερα σε ηλικίες άνω των 40 και 50, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην παιδική ηλικία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διατροφή είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος και το καλύτερο φάρμακο, αφού η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα αυξημένα ποσοστά νέων με διαβήτη. Οι δε, περισσότεροι που παρουσιάζουν διαβήτη, είναι υπέρβαροι και συνηθίζουν να καταναλώνουν πολλές επεξεργασμένες τροφές.

Αρθρίτιδα
Από αρθρίτιδα ταλαιπωρούνται κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 50 και 60 ετών, αν και μπορεί να εμφανιστεί και σε νέους των 30 ετών. Αν θέλετε να μην υποφέρετε από τα 30 σας με πόνους στις αρθρώσεις και δυσκολία στην κίνηση μειώστε την κατανάλωση του αλκοόλ και διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Η παχυσαρκία και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι οι βασικές αιτίες εμφάνισης αρθρίτιδας σε νέους ανθρώπους.
Το μελάνωμα συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 50, αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που έχει εμφανιστεί και γύρω στην ηλικία των 20. Για να προφυλάξετε τον εαυτό σας από το ενδεχόμενο του μελανώματος αποφεύγετε το τεχνητό μαύρισμα, που τριπλασιάζει τις πιθανότητες να το εμφανίσετε και χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακό. Καλύτερα να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις ώρες 10.00-14.00, όταν η ακτινοβολία του έχει τη μεγαλύτερη ένταση.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΕΚΡΗΓΝΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ;

Γιατί οι φάλαινες εκρήγνυνται όταν πεθαίνουν; Επιστημονική εξήγηση σε ένα απίστευτο φαινόμενο (Βίντεο)

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που δείχνει μία νεκρή φάλαινα στις Φερόες νήσους, η οποία εκρήγνυται τη στιγμή που προσπαθούν να τη μετακινήσουν, με τρομακτικό αποτέλεσμα.
Γιατί όμως οι φάλαινες πεθαίνουν με τέτοιο θεαματικό τρόπο;

Μιλώντας στο National Geographic, ο Αντριου Ντέιβιντ Θάλερ, θαλάσσιος βιολόγος εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Οπως αναφέρει, όταν ένα θαλάσσιο κήτος πεθαίνει και ξεβράζεται στην ακτή, το αέριο που συσσωρεύεται καθώς τα σπλάχνα και το στομάχι του ζώου αποσυντίθενται, δεν μπορεί να διαφύγει, αφού το δέρμα και το λίπος του ζώου είναι σκληρά.

Συνήθως αυτό που κάνει τις φάλαινες να εκραγούν είναι οι άνθρωποι που πιέζουν το νεκρό ζώο ή προσπαθούν να φωτογραφηθούν μαζί του, ή οι ομάδες του δήμου που προσπαθούν να μετακινήσουν το πτώμα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να μην πλησιάσετε ποτέ μία νεκρή φάλαινα.

Αν όμως η φάλαινα πέθαινε στον ωκεανό, τι θα συνέβαινε στο σώμα της; Οπως εξηγεί ο Θάλερ, όταν μια φάλαινα πεθαίνει στη θάλασσα, τελικά θα βυθιστεί . Οι φάλαινες είναι τόσο μεγάλες που τα θαλάσσια ζώα δεν καταφέρνουν να τις φάνε κι έτσι συχνά φτάνουν στο βυθό άθικτες.

Τελικά στον βυθό, ολόκληρες κοινότητες αναπτύσσονται γύρω από αυτές τις φάλαινες, όπως καρχαρίες, πετρόχελα και άλλα μεγαλύτερα ζώα που τρώνε σιγά σιγά το νεκρό ζώο. Ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 30 ή περισσότερα χρόνια, έτσι ώστε η μετά θάνατον ζωή μιας φάλαινας είναι τόσο οικολογικά σημαντική όσο η φυσική ζωή της.





ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.(+18)

Το κρέας του ...εμπορίου (σκληρές εικόνες-βίντεο)

Έλεος πια! Δεν γίνεται πλέον κανένας έλεγχος στο βωμό του κέρδους και του εμπορίου; Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το «Αγρόκτημα» στο ψυγείο με την αφήγηση του υποψήφιου για Oscar
James Cromwell. 
Αυτή η ταινία ταξιδεύει τους θεατές σε μία εξερεύνηση πίσω από τις κλειστές πόρτες στις μεγαλύτερες βιομηχανικές φάρμες του κόσμου, που έχουν μετατραπεί σε εκκολαπτήρια και μονάδες σφαγής για τα άμοιρα ζώα. Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να είναι το τελευταίο ταξίδι που κάνουν τα ζώα… από το αγρόκτημα στο ψυγείο μας.






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Το διήμερο 30-4 και 1-5-2014 η περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, επισκέφτηκε χωριά του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Αλμωπίας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους συνυποψηφίους της περιφερειακούς συμβούλους. 

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Απριλίου τις απογευματινές ώρες έγινε επίσκεψη στη όμορφη παραλίμνια Περαία όπου οι κάτοικοι στα καφενεία του χωριού υποδέχτηκαν όλους με εγκαρδιότητα και φιλική διάθεση Μάλιστα έγινε συζήτηση για τις μεγάλες γεωργικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, υψηλής αποδοτικότητας, της περιοχής και για τα ποιοτικά φρούτα μεγάλης προστιθέμενης αξίας  που παράγονται σε αυτές. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο καταπράσινο Κάτω Γραμματικό, χωριό με ιστορικό παρελθόν και εκεί πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους κατοίκους σχετικά με την πρόσβαση στον ορεινό όγκο και τη σύνδεση του χωριού με περιοχές της γειτονικής Ημαθίας, της Νάουσας και της Πτολεμαΐδας, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κοντικές αποστάσεις έχουν όμως ατελές οδικό δίκτυο που δεν βοηθά τη συχνή και ασφαλή συγκοινωνία. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον ορεινό χωριό νέο Άγιο Αθανάσιο, όπου κάτοικοι έθεσαν το θέμα της διάνοιξης και των καθαρισμό από κλαδιά κ.α.της συμμαχικής οδού (παλιού επαρχιακού δρόμου) Άγιος Αθανάσιος -όρια Ν.Φλώρινας-Κέλι για ευκολότερη διάβαση στα γύρω κτήματά τους. Η διάνοιξη αυτή δρομολογήθηκε άμεσα με τον προγραμματισμό επίσκεψης υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας για την καταγραφή του προβλήματος και άμεση επίλυσή του. Στην Άρνισσα επίσης έγινε ενημέρωση για τον συνδυασμό μας "Αλληλεγγύη" σε όλα τα καταστήματα και καφέ της κεντρικής αγοράς της.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την 1η Μαίου, σε χωριά της Αλμωπίας. Στην Υδραία, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους πολλούς θαμώντες καφενείου του χωριού αρκετά στοιχεία από το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στην Πέλλα.και συζητήθηκε η σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και  η σημασία της συμμετοχής των κατοίκων στην κάλπη.
 Στη Δωροθέα και τη Σωσσάνδρα υπήρξε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους, όπως επίσης ανάλογη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου στο ιστορικό Γαρέφι. 
 Η περιοδεία της 1ης Μαίου ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα γεμάτα από κόσμο καφενεία των Προμάχων  όπου επίσης οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού "αγκάλιασαν" με πολύ ενδιαφέρον όλη την ομάδα του συνδυασμού "Αλληλεγγύη".











ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...