Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

"ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ" ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



Ανθοέκθεση Έδεσσας 2014
9-19 Μαΐου
Live Βραδιά 16/5 20:00

Στο πάρκο των Καταρρακτών, ένα χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, υποδεχόμαστε, για άλλη μια χρονιά, την Ανθοέκθεση. Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.) συνεχίζει ένα θεσμό που καταξιώθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο.

Στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης, θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μια βραδιά γεμάτη "Μελωδίες Λουλουδιών" που θα μας χαρίσει το συγκρότημα Λυμένα Κορδόνια.
Σας περιμένουμε όλους στο Κέντρο Καταρρακτών παρέα με τον Νίκο και την Σταυρούλα, με πολύ θετική,ανοιξιάτικη & λουλουδένια διάθεση και κέφι!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ



«Θετική η ανταπόκριση της Κυβέρνησης στην τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές της ΝΔ για την επέκταση του θεσμού των μακροχρόνιων μισθώσεων για αθλητικές εγκαταστάσεις»

Στα πλαίσια της συζήτησης και ψήφισης του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προτείνουν την επέκταση του θεσμού των μακροχρόνιων συμβάσεων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η κίνηση αυτή θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων περιοχών που ανήκουν στους Ο.Τ.Α. όσο και στην ανάπτυξη των άγονων αυτών περιοχών με τη  λειτουργία πάσης φύσεως και συναφών με αυτές δραστηριοτήτων.
Όπως σημείωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, λόγω της ιδιαιτερότητας και της φύσης του νομοσχεδίου που συζητείται αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση δεν θα εντάξει προς ψήφιση καμία τροπολογία. Ωστόσο αμέσως μετά τις ευρω-εκλογές η εν λόγω τροπολογία, η οποία δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, θα ψηφιστεί.

Την τροπολογία υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές: 
1. Ιωαννίδης Γιάννης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Υπ. Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας.
2. Καλαφάτης Σταύρος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
3. Σταμενίτης Διονύσης, Βουλευτής Πέλλας.
4. Καρανάσιος Ευθύμης, Βουλευτής Χαλκιδικής.
5. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας.
6. Καράμπελας Ιωάννης, Βουλευτής  Βοιωτίας.
7. Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου.
8. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης επιθεώρησε τις εργασίες στην επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου

Aυτοψία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην επαρχιακή οδό Αριδαία – Σωσάνδρα – Πρόμαχοι και, συγκεκριμένα, στη δεύτερη στροφή - διασταύρωση Σωσάνδρας – Δωροθέας όπου εκτελούνται εργασίες διαπλάτυνσης, βελτίωση της καμπυλότητας της στροφής που υπήρχε μέχρι πρόσφατα μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της αντίστροφης κλίσης, με αποτέλεσμα τα συχνά τροχαία ατυχήματα που είχαν σε μερικές περιπτώσεις και το θανάσιμο τραυματισμό των διερχόμενων οδηγών. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τις επόμενες ημέρες. 
Παράλληλα, άρχισαν οι εργασίες στο επαρχιακό οδικό τμήμα Αριδαίας – Εξαπλατάνου που περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο κόμβων, τη διαπλάτυνση του οδικού τμήματος - βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 650.000,00 € με χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και από ιδίους πόρους.
Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ένα σημείο πολύ επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Ολοκληρώνουμε σταδιακά τις παρεμβάσεις σε όλη την επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου και θα έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επαρχιακού οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τους πόρους που μας διατίθενται από το κράτος συνεχώς να μειώνονται. Ο αναπτυξιακός μας προγραμματισμός υλοποιείται με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών της Πέλλας».

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην εκδήλωση για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε σήμερα, 9/5, στην εκδήλωση εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που οργανώθηκε στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Στη συνέχεια, στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης έγινε κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολουθεί η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη:


«Η 9η Μαΐου είναι η επέτειος λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μία ημερομηνία ορόσημο για την οικοδόμηση της σταθερότητας και της ειρήνης στον κόσμο. Μία ημέρα που αποκτά ιδιαίτερο νόημα σήμερα, σε μία περίοδο που η Ελλάδα εξακολουθεί να βιώνει τις σφοδρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Για να θυμηθούμε την ιστορία, την 9η Μαΐου του 1945 υπογράφηκε η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους συμμάχους. Όπως αναφέρεται, είχε προηγηθεί η αυτοκτονία του Φύρερ στο κρησφύγετό του, λίγες ημέρες ενωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό γράφηκε ο νικηφόρος επίλογος ενός δράματος παραλογισμού. Εκατομμύρια νεκροί, τραυματίες, αιχμάλωτοι, σαρωτικές καταστροφές στους οικισμούς και τα μνημεία. Η Ελλάδα θρήνησε περισσότερους από 750.000 νεκρούς. Περίπου το δέκα τοις εκατό του πληθυσμού που είχε τότε η χώρα μας. 

Μέσα από την καταστροφή προέκυψαν όμως κάποια σημαντικά διδάγματα. Τουλάχιστον για αυτούς που αφιέρωσαν χρόνο για να μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα και να αξιολογήσουν τη σημασία τους.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα γεγονότα αναλυτικά. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε λίγες μόνο πτυχές της ιστορίας, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, κυρίως, συνδέονται μ’ αυτά που ζούμε σήμερα. Μέσα από τη φρίκη του πολέμου αναδείχθηκε η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Η Ελλάδα είναι ένα μικρό κράτος, διαθέτει όμως τεράστιο πολιτισμό. Οι έλληνες πολεμιστές ξεχώρισαν για τον ηρωισμό, την ανδρεία τους και την αυτοθυσία τους.

Ένας Γερμανός Αξιωματικός της Αεροπορίας ομολόγησε κάποτε στον Διοικητή των Μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας, Αντιστράτηγο Δέδε, το θαυμασμό του για τους έλληνες πολεμιστές. Ενώ συνήθως τα στρατεύματα υποχωρούσαν άτακτα στη θέα και μόνο των γερμανικών αεροπλάνων «Στούκας», οι έλληνες παρέμεναν ατρόμητοι. «Μας πυροβολούσαν αμετακίνητοι από τις θέσεις τους», δήλωσε έκθαμβος για το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.  

 Η νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα στην Αλβανία, η Μάχη της Κρήτης και η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση, με τα θρυλικά σαμποτάζ, έδειξαν στους κατακτητές τα όρια της δύναμής τους. Όπως είναι γνωστό, οι Έλληνες καθυστέρησαν και ανέτρεψαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Γερμανών, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την είσοδό τους στη Ρωσία, να απολέσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τελικά να χάσουν τον πόλεμο.

«Ποτέ ξανά πόλεμος». «Ποτέ ξανά δυστυχία και φρίκη», ήταν συνθήματα που κυριάρχησαν τις δεκαετίες μετά από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ευρώπη γνώρισε μία μεγάλη περίοδο ειρήνης που της έδωσε τη δυνατότητα για ανασυγκρότηση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της. Σε πολλούς τομείς Ευρώπη ξεπέρασε τον εαυτό της, οικοδομώντας μίας από τις πιο ισχυρές οικονομίες στον κόσμο.

Η ιστορία δεν εξελίχθηκε με την ίδια ανοδική πορεία για τη χώρα μας. Οι δεκαετίες που ακολούθησαν τη λήξη του πολέμου ήταν, θα λέγαμε, αρκετά ταραγμένες. Μετά την κατοχή ξέσπασε ο εμφύλιος ενώ στις δεκαετίες του 1950 και 1960 είχαμε μεγάλα κύματα μετανάστευσης ελλήνων προς το εξωτερικό. Η Ελλάδα αιμορράγησε προς όφελος άλλων οικονομιών. Το 1967 έχουμε την κατάλυση του συντάγματος και τη χούντα των συνταγματαρχών. Το 1974, με την παλινόρθωση της δημοκρατίας, επιτέλους η ελληνική κοινωνία μπαίνει σε μία περίοδο ομαλότητας, με αποκορύφωμα την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τα προβλήματα όμως δεν έπαψαν ποτέ. Η ανεργία ήταν πάντοτε σε υψηλό ποσοστό στη χώρα μας. Στην περιοχή μας, ειδικότερα, έχουμε ζήσει πολλά σκαμπανεβάσματα στην αγροτική οικονομία στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Οι προσπάθειες για μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα δεν είχαν ποτέ το αναμενόμενο αποτέλεσμα ενώ και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν στηρίχθηκε ποτέ όσο έπρεπε.

Ο δρόμος για μία σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα ήταν πάντοτε ανηφορικός και δύσκολος.

Στην μακραίωνη ελληνική ιστορία, οι έλληνες χρειάστηκε να δώσουν πολλές σκληρές και οδυνηρές μάχες για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και ελευθερία τους. Να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για μία ισχυρή οικονομία και ποιότητα ζωής. 

Η σημερινή ιστορική συγκυρία δείχνει ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται. Τρία χρόνια μετά από την έναρξη της κρίσης και οι έλληνες δείχνουν ότι αντέχουν.

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέραμε και δημιουργήσαμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που κράτησαν ζωντανή και σε εγρήγορση την κοινωνία μας. Δεν χάσαμε την πίστη μας στον Θεό και τις αξίες μας για τον Άνθρωπο.

Κυρίες και Κύριοι,


Η ιστορία του ελληνικού έθνους απέδειξε ότι κανένας αγώνας, καμία θυσία δεν ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Τιμούμε σήμερα τους ήρωες, τα θύματα και τους αγώνες των Ελλήνων στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία».  


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Κοντά στους πολίτες της Αλμωπίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης
·     Επισκέφθηκε τοπικές κοινότητες και τη λαϊκή αγορά της Αριδαίας

Στο πλαίσιο των καθημερινών επισκέψεων σε περιοχές των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας και στη λαϊκή αγορά της Αριδαίας.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Βορεινού, Νεοχωρίου, Ριζοχωρίου, Φιλώτειας και Θηριόπετρας. Εκεί, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους των χωριών για τα θέματα που τους αφορούν, συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέλλας.

Επίσης, χθες, κατά την περιοδεία του στην πόλη της Αριδαίας, ο κ. Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέλλας με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» βρέθηκε στη λαϊκή αγορά. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τους παραγωγούς και τους πωλητές με τους οποίους είχε σύντομη συνομιλία. Επιπλέον, επισκέφθηκε καφενεία και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης όπου συνάντησε φίλους και υποστηρικτές της «Αλληλεγγύης» οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαϊου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η περιοδεία του κ. Θεοδωρίδη συνεχίζεται σήμερα, 9/5, στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφθεί τις τοπικές κοινότητες Ακρολίμνης, Εσωβάλτων, Σταυροδρομίου, Άσπρου, Λιποχωρίου και θα καταλήξει στη Σκύδρα όπου θα συναντήσει φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης».











ΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ


Τι είναι η γανοθεραπεία;

H Γανοθεραπεία (ganotherapy) είναι μία εδραιωμένη εναλλακτική θεραπεία στην ανατολική ιατρική αλλά και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ). Βασίζεται σε μία εξαιρετικά αλκαλική τροφή, το μανιτάρι Γανόδερμα (Ganoderma ή Reishi ή Lingzhi), το οποίο παρουσιάζει έναν ιδιαίτερα μοναδικό και δυσεύρετο συνδυασμό: ανήκει στα «προσαρμογόνα βότανα» αλλά και στα «φαρμακευτικά μανιτάρια».

Έξι είδη Γανόδερμα

Το Γανόδερμα έχει περισσότερα από 200 (!) διαφορετικά είδη. Η DXN βρήκε, εργαστηριακά, τα έξι είδη με την μεγαλύτερη ιαματική δράση και τα συμπεριλαμβάνει σε κάθε συσκευασία της.
Με λίγα λόγια, όποιος καταναλώνει Γανόδερμα DXN παίρνει στο απόγειο όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει να δώσει το Γανόδερμα ως φαρμακευτικό μανιτάρι.
Brain Ganoderma
Brain Ganoderma
Heart Ganoderma
Heart Ganoderma
Kimshen Ganoderma
Kimshen Ganoderma
Liver ganoderma
Liver ganoderma
Peacock ganoderma
Peacock ganoderma
Ruyi ganoderma
Ruyi ganoderma

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται για τουλάχιστον δύο χιλιετίες ενώ τα τελευταία 40 χρόνια έχουν αυξηθεί γεωμετρικά οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν εργαστηριακώς τις βιολογικές δράσεις και τις φαρμακολογικές ιδιότητες του. Ενδεικτικά αναφέρεται το έγκυρο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και άρθρων σχετικά με το Γανόδερμα ενώ εκτενέστατη αναφορά γίνεται και από το Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η γανοθεραπεία:
α. αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο
β. εφοδιάζει τον οργανισμό μας με 150 αντιοξειδωτικά και συνολικά 400 θρεπτικά συστατικά και 
γ. ενώ το γανόδερμα είναι ιδιαίτερα αλκαλική τροφή και βοηθάει καταλυτικά το pH του αίματος

Το Γανόδερμα ετυμολογικά σημαίνει «λαμπερό δέρμα» (γανός = λαμπερός) ενώ η κινεζική ονομασία του (LingZhi) σημαίνει "μανιτάρι της Αθανασίας".
To Γανόδερμα είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι ενώ έχει διάφορα χρώματα, τα οποία κυμαίνονται από κίτρινο μέχρι και μαύρο χρώμα με το κόκκινο να είναι  το πλέον διαδεδομένο

Ακολουθούν τα πέντε στάδια δράσης της Γανοθεραπείας:

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Γανοθεραπεια - τα 5 στάδια
- Το Γανόδερμα, όταν καταναλώνεται συχνά, φθάνει σε όλα τα κύτταρα του σώματος λόγω της μοναδικής του ιδιότητας να είναι προσαρμογόνο. Κατόπιν, πέντε στάδια για την βελτίωση της υγείας λαμβάνουν χώρα. Όλα τα στάδια ξεκινάνε μαζί αλλά το καθένα έχει την δική του διάρκεια.
A.      Σάρωση
1. Αυτό είναι απλώς ένα διαγνωστικό στάδιο που συμβαίνει μέσα σε 6 εβδομάδες από την έναρξη της γανοθεραπείας και διαρκεί 5 με 7 ημέρες
2. τα κύτταρα ελέγχονται για τοξίνες και αδράνεια. Οι περισσότερες από τις κυτταρικές βλάβες υποδεικνύονται από ενδείξεις σε εξωτερικά και εσωτερικά όργανα π.χ. μάτια, ούρα κτλ
3. το ώριμο γανοδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) βοηθάει στην ανίχνευση κρυμμένων ασθενειών και προχωράει στη εξισορρόπηση των σωματικών λειτουργιών
4. από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο σώμα, μπορούμε να εντοπίσουμε την περιοχή που χρειάζεται θεραπεία. Αυτό είναι γνωστό ως «αποτέλεσμα της σάρωσης» του ώριμου γανοδέρματος 90 ημερών (Reishi Gano - RG)
5. To ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) έχει το ευρύτερο πεδίο σάρωσης γιατί περιέχει όλα τα φυσικά στοιχεία που έχει το Γανόδερμα (υδατοδιάλυτα, οργανικά διαλυτά και πτητικά )

Β. Καθαρισμός - Αποτοξίνωση (1 έως 30 εβδομάδες)
1. Το σώμα μέσω του απεκκριτικού συστήματος, το οποίο ενεργοποιείται από το Γανοδερμα, απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και βλαβερές τοξίνες (ουρικό οξύ, αυξημένη χοληστερόλη - λίπος και συσσώρευση χημικών). Μεταξύ των βοτάνων, το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) έχει την ισχυρότερη επίδραση στην αφαίρεση αυτών των τοξινών.
2. οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μας με:
α. την εφίδρωση
β.  την ούρηση και τα κόπρανα
γ.  Πύον, εξανθήματα, φλέγμα και αποβολή βλέννας

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, ίσως νιώσετε δίψα και ότι το σώμα σας είναι ζεστό. Αυτό είναι σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο νερό για την απομάκρυνση των τοξινών
Γ. Ρύθμιση (1 έως 12 μήνες)
1. Εξισορροπητικό αποτέλεσμα για να αποκατασταθεί η λειτουργία τους σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα
2. πολλές αντιδράσεις μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Μην ανησυχείτε γιατί αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα αποθεραπεύεται
3. συνεχίστε να καταναλώνετε το γανοδερμα
4. Εάν η αντίδραση είναι πολύ έντονη, μειώστε τη δοσολογία
5. μετά το πέρας της αντίδρασης, επαναφέρετε την κανονική δοσολογία
6. εάν η αντίδραση επανέλθει, συνεχίστε με την ίδια δοσολογία, μην ελαττώσετε.

Δ. Αναδόμηση (6 έως 24 μήνες)
1. Σε αυτήν την φάση, τα μέρη του σώματος που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή ζημιές, επουλώνονται και αναδομούνται
2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της σωματικής δύναμης, και της ψυχικής ηρεμίας
3. εφοδιασμός του σώματος με βασικά στοιχεία π.χ. τριτερπενοειδή για την αποκατάσταση της λειτουργίας του

Ε. Αναζωογόνηση - ανάπλαση (1 έως 3 έτη)
1. αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της γανοθεραπείας
2. είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο το οποίο έχει αναζωογονητική επίδραση (αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης, σωματικής δύναμης και ηρεμίας του νου)
3. Η οξείδωση των κυττάρων εμποδίζεται και η γήρανση των κυττάρων καθυστερείται. Το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα


Συχνές ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για την γανοθεραπεία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.farmakeftikamanitaria.gr/

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Σε πλήρη ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός της Π.Ε. Πέλλας

 Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου και τις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου που θα διεξαχθούν, μαζί με τις επαναληπτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 25 Μαϊου. Συγκεκριμένα, υπάρχει μία καθημερινή ροή εγκυκλίων με οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών οι οποίες διεκπεραιώνονται άμεσα, ενώ, εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαχείρισης των υλικών. Άλλωστε, έχουν οριστεί τα 323 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Καθώς απομένει μία μόλις εβδομάδα μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών, ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έχει να αντιμετωπίσει σημαντικό φόρτο εργασίας. Το δύσκολο έργο των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την εκλογική διαδικασία δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων θα διεξαχθούν οι εκλογές του πρώτου και δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης αλλά και οι ευρωεκλογές. Η οικονομική στενότητα και η δραστική μείωση των υπαλλήλων που διαθέτει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καθιστούν το έργο δυσκολότερο. Παρόλα αυτά, η δέσμευση και η υπευθυνότητα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων εγγυάται την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών».

"ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ". ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ

ΟΥΣΤ Καθάρματα - Πολιτική παρωδία ντοκιμαντέρ

Έτος 2014... Μια ταινία ύμνος σε τρεις μεγάλες αξίες που προσπαθούν να μας αρπάξουν με κάθε τρόπο: την Αξιοπρέπεια, το Φιλότιμο και την Πατρίδα...


Με πολύ σάτιρα, πολύ μουσική, αλλά και προπάντων με συγκλονιστικά πολιτικά και ιστορικά ντοκουμέντα, ξεκαθαρίζονται με αποστομωτικό τρόπο τα σημαντικότερα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα των τελευταίων δεκαετιών, για να καταλήξουν στα πολιτικά παρατράγουδα, τα ανθρώπινα δράματα και τις Εθνικές παγίδες της μνημονιακής "Σωτηρίας"...

Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας ουσιαστικά ξεσκεπάζονται από μόνοι τους και ο αξέχαστος Μαυρογιαλούρος αναλαμβάνει δράση, επιστρέφοντας από τη δεκαετία του '60 για να καταγγείλει όλα όσα παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που κάποτε τον ανάγκασαν από φιλότιμο να παραιτηθεί από Υπουργός, ευχόμενος ότι κάποτε θα βρεθεί ο ικανός που θα καθαρίσει επιτέλους αυτό το σάπιο Πολιτικό σύστημα...





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (ΜΟΝ810) ΤΗΣ MONSANTO ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Απαγορεύεται με νόμο ο σπόρος της Monsanto Μεταλλαγμένα

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε νόμο με τον οποίο απαγορεύεται ως επικίνδυνη για το περιβάλλον η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου αραβοσίτου (ΜΟΝ810) της Monsanto.


«Ο νόμος έχει ως στόχο να ορίσει ένα νομικό πλαίσιο για τη χώρα μας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της απαγόρευσης», δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

Η απόφαση αποτελεί συνέχεια και άλλων αντίστοιχων απαγορεύσεων του 2011 και του 2013. Η γαλλική ένωση παραγωγών αραβοσίτου είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του συμβουλίου επικρατείας, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την ψηφοφορία στη Γερουσία, με την αιτιολογία ότι η προσωρινή απαγόρευση δεν είχε ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε «επείγουσα οικονομική κρίση», όπως οι ίδιοι υποστήριζαν.

Το MON810 είναι η μοναδική γενετικά τροποποιημένη ποικιλία αραβοσίτου ανθεκτικού σε παράσιτα, η οποία επιτρέπεται να καλλιεργείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έγκρισή της βρίσκεται υπό επαναξιολόγηση και τα κράτη-μέλη διατηρούν το δικαίωμα επιβολής απαγόρευσης ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Τον Φεβρουάριο του 2014, οι ευρωπαίοι αρμόδιοι υπουργοί δεν συμφώνησαν ούτε για την ποικιλία καλαμποκιού Pioneer 1507 της DuPont και της Dow Chemical, οπότε η έγκρισή της θα γίνει από την Κομισιόν. 

Η Γαλλία ζητά οι μελλοντικές αποφάσεις για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο. 


ΠΗΓΗ: 
tvxs.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Magnify Image

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Magnify Image
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 

Πριν κάποιο καιρό, η ερευνήτρια Κωνσταντίνα Αρετάκη (Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Καΐρου και στο Πανεπιστήμιο Μπένι Σουέφ) μου είχε περιγράψει την κατάσταση στο Κάιρο.    Της ζήτησα να μας μιλήσει όμως και για την Ελλάδα, διαλύοντας μερικούς μύθους...
       Είναι η σεξουαλική παρενόχληση φαινόμενο μόνο των μουσουλμανικών χωρών;
   Με όσα είπα για την Αίγυπτο δεν είχα σε καμία περίπτωση πρόθεση να συκοφαντήσω κάποια χώρα και τους ανθρώπους της, αλλά να καταδικάσω φαινόμενα και πράξεις.
   Κι αν έχουμε την εντύπωση ότι εμείς οι Έλληνες, ως λαός και ως χώρα, διαφέρουμε, ας ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν της «πολιτισμένης» κατά τα άλλα Ελλάδας.
   Δέστε τις κωμωδίες της «χρυσής» εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, πώς συμπεριφέρονταν οι άντρες όταν διασταυρώνονταν με καλλίπυγους δεσποινίδες. Στις δε βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80, εκεί πια τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Χειρονομίες και άκρως προσβλητικά σχόλια που αναδεικνύουν τον έντονο σεξισμό που επικρατούσε τότε. Οι ταινίες αποτυπώνουν την κοινωνική κουλτούρα κάθε εποχής…   Διαβάστε ακόμα βιβλία (για παράδειγμα το εφηβικό μυθιστόρημα «1-1-4»της Βούλας Μάστορη, όπου διάβασα για πρώτη για τέτοια περιστατικά, που μέχρι τότε δεν ήξερα ότι συνέβαιναν) ή άρθρα σχετικά με το θέμα. Τη δεκαετία του ‘60 δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει θηλυκό στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να υποστεί κάποια φραστική παρενόχληση, τσιμπήματα κ.α.
   Και έπειτα ήρθαν τα παιδιά των λουλουδιών και η σεξουαλική απελευθέρωση ή αποχαλίνωση (ή μήπως αποχαύνωση;). Ο αντίκτυπος αυτών των εξελίξεων άργησε κάπως να έρθει στην Ελλάδα. Κι αν καταλάγιασαν τώρα, κάπως, τα αρσενικά και δεν τσιμπάνε πια τα κορίτσια στο δρόμο, δέστε τι γίνεται στο διαδίκτυο και στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατακλύζονται από φωτογραφίες θηλυπρεπών  κοριτσιών με κάθε είδους σεξιστικό σχόλιο από πειναλέα αρσενικά. Κι εμείς οι άλλοι, τα βλέπουμε και αδιαφορούμε ή στη χειρότερη περίπτωση γελάμε με αυτά. Μπορεί λοιπόν να άλλαξε μορφή και μέσο, αλλά το φαινόμενο παραμένει το ίδιο. 

Κι αν όντως, εμείς οι Έλληνες, είμαστε πιο πολιτισμένοι από τους Αιγύπτιους και δεν παρενοχλούμε πια της γυναίκες, πέστε μου, ποια είναι το ποσοστά βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών ή ακόμα χειρότερα κοριτσιών, στην Ελλάδα; Κυκλοφορούν αρκετές έρευνες στο διαδίκτυο. Ρίξτε μια ματιά, θα εκπλαγείτε που στην «πολιτισμένη» Ελλάδα μία στις τέσσερις γυναίκες έχουν πέσει θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας.   Και βέβαια, αν μου πείτε πάλι πως διαφέρουμε στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτά τα περιστατικά, έχω να θυμηθώ ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν όχι πολλά χρόνια πριν σε  πόλη σημαντικού τουριστικού προορισμού της Ελλάδας. Καταγγελία βιασμού από παραθερίστρια. Οι δικαιολογίες των δραστών αναπαράγονταν στον τοπικό τύπο, χωρίς καμία αιδώ και στα σχόλια στα πηγαδάκια των καφενείων: «Τα ήθελε η τουρίστρια», γιατί ήταν προκλητικά ντυμένη, γιατί αντάλλαξε δυο κουβέντες και ήπιε ένα ποτά με τους δράστες. Ο ξένος, ο διαφορετικός, είναι πάντα το εύκολο θύμα…
   Δεν είναι ο τόπος λοιπόν, αλλά οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους που δημιουργούν τέτοια φαινόμενα. Ούτε η θρησκεία, αλλά οι νοοτροπίες. Ούτε ο χρόνος, αλλά η κουλτούρα. Κι εδώ μιλάμε για την κουλτούρα που θεωρεί τον άντρα κυνηγό (υποτίθεται) και τη γυναίκα θήραμα (πάλι υποτίθεται). Και η νοοτροπία αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει και θα συνεχίζει να διαιωνίζεται, όσες χιλιάδες χρόνια κι αν περάσουν. Ανέκαθεν ήταν πάντα το ίδιο.
   Τέτοιες μαρτυρίες απεικονίζονται πάνω στην αρχαία ελληνική αγγειογραφία, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε τοιχογραφία με το ίδιο περιεχόμενο στην ελληνική πόλη της ρωμαϊκής περιόδου, Τρίμιθις, στην Αίγυπτο: Σάτυροι με προτεταμένο τον ανδρισμό τους απλώνουν χέρια και κυνηγούν έντρομες Μαινάδες. 

Magnify Image

Είναι στη φύση του ανθρώπου, στο ένστικτο της αναπαραγωγής και της διαιώνισης του είδους. Βρίσκεται στον εγκέφαλο και του αρσενικού και του θηλυκού. Τις ίδιες ορμές έχουν και οι γυναίκες. Δεν διαφέρουμε σε αυτό από τους άντρες. Υπάρχει μόνο αυτή η ειδοποιός διαφορά: η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός. Εμείς σεβόμαστε την οντότητα του άντρα και τον ρόλο του στην υπέρτατη στιγμή της μητρότητας (και πατρότητας αντίστοιχα). Εμείς δεν διακωμωδούμε, δεν χλευάζουμε, δεν χυδαιολογούμε, δεν κάνουμε σεξιστικά σχόλια, δεν λέμε σεξουαλικά ανέκδοτα για τους άντρες, δεν χρησιμοποιούμε τους άντρες ως αντικείμενα. Ποθούμε και λατρεύουμε τους άντρες με το ίδιο, ίσως και περισσότερο πάθος. Κρατάμε τα σχόλια και τις χειρονομίες και τα ερωτικά προστυχόλογα για τις ιδιωτικές μας στιγμές και με αποδέκτη το πρόσωπο που κάθε φορά μας ενδιαφέρει, με την δική του αποδοχή. Δεν βγαίνουμε στους δρόμους να εκφράζουμε την σεξουαλική μας πείνα σε όποιον άντρα συναπαντούμε (όχι πως θα τους χαλούσε φυσικά).
   Δυστυχώς, δεν υπάρχει γιατρειά για αυτό, ούτε φάρμακο να δώσουμε στους άντρες να συνέλθουν. Θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Δεν μας μένει άλλος τρόπος, απλά να θωρακιστούμε με τσίγκινα σωβρακάκια (μεταφορικά μιλώντας) και να βρούμε τον τρόπο, η καθεμιά από μόνη της (αφού μόνες μας είμαστε όταν βιώνουμε τέτοια φαινόμενα στο δρόμο) να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά, εφόσον φυσικά έχει τη σχετική χειραφέτηση, την δύναμη, το ψυχικό σθένος και την αντοχή. Από την άλλη, επειδή υπάρχουν γυναίκες που οι συνθήκες στις οποίες ζουν δεν τους επιτρέπουν να αντιδράσουν, να φωνάξουν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οφείλουμε εμείς που καλούμαστε δυναμικές (όπως μας θεωρούν, γιατί έτσι δείχνουμε, επειδή απλά είμαστε εμείς που καθορίζουμε την ζωή μας) να είμαστε εκεί για αυτές και να μαχόμαστε εμείς ενάντια στο κατεστημένο.
   Κι αν γενικεύω το φαινόμενο αυτό, γιατί φυσικά δεν λειτουργεί όλος ο αντρικός πληθυσμός με αυτόν τον τρόπο, πρόθεση μου πάλι δεν είναι να θίξω τους άντρες. Αναφέρομαι και καταδικάζω αυτό που συμβαίνει και όσους προβαίνουν σε τέτοιες κατάπτυστες πράξεις.
   Και για αυτούς που θα θελήσουν να με εντάξουν κάπου, θέλω να πω ότι δεν είμαι ούτε φεμινίστρια (αντίθετα μάλιστα, δεν βλέπω με καλό μάτι τον φεμινισμό των δεκαετιών ’60-’70), ούτε αριστερή. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες. Ποτέ δεν καυχήθηκα ότι είμαι πολιτικοποιημένη. Θα έλεγα ότι είμαι μόνο κοινωνικά ευαισθητοποιημένη. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν αντέχει να βλέπει την τόση κοινωνική αδικία δίπλα του, που δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να προσποιείται ότι όλα είναι καλά, εφόσον η δική του ζωή είναι καλή (προς το παρόν… τα πάντα ρει). 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΩΝ.- ΟΤΑΝ Η ΠΑΘΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑ

Αφροαμερικάνα με λεύκη γίνεται μούσα γνωστών οίκων μόδας -Οταν η δερματική πάθηση μετατρέπεται σε «κόσμημα» [εικόνες]

Τέλειο δέρμα, αψεγάδιαστο πρόσωπο και αναλογίες που ξεσηκώνουν. Αυτά είναι τα τρία «κλειδιά» για μία επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ. Η 19χρονη Chantelle Harlow σπάει τα ταμπού και γίνεται «μούσα» των σχεδιαστών μόδας, παρά το δερματολογικό πρόβλημα, από το οποίο πάσχει. Είναι μία Αφροαμερικάνα, η οποία πάσχει από λεύκη. Και όμως, κατάφερε να μετατρέψει αυτό το «ελάττωμα» σε μεγάλο προτέρημα.


Η Chantelle Harlow έχει καταγωγή από τον Καναδά και σήμερα εργάζεται σε γνωστούς οίκους μόδας, που την έκαναν γνωστή και στην Ευρώπη.


«Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιστορία, ένα υπόβαθρο. Η δική μου είναι το ζωγραφισμένο σώμα μου» έχει υποστηρίξει σε συνέντευξή της, σύμφωνα με το mamamia.com.au.




Φωτογραφίες: buzzfeed.com, mamamia.com.au





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗΣ ΛΕΓΚΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

«Μετανάστες, μην έρχεστε στην Ιταλία» - Το πολεμικό σποτ της ξενοφοβικής Λέγκας

«Πατριώτες, μην έρχεστε στην Ιταλία!». Με αυτή την έκκληση κι ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν μετανάστες που ζουν στην Ιταλία, το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά κάνει τη διαφημιστική του καμπάνια για τις ευρωεκλογές και φιλοδοξεί να αποτρέψει τους επίδοξους μετανάστες από Ασία και Αφρική να έρθουν στη χώρα.

Σε αυτό το αμφίβολης αισθητικής και ηθικής βίντεο, μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων απευθύνονται στους συμπατριώτες τους στη μητρική τους γλώσσα και τους συμβουλεύουν να μην επιχειρήσουν να μπουν παράνομα στην Ιταλία, γιατί τους περιμένει πείνα και δυστυχία.

«Φίλοι συμπατριώτες μου, σας το λέω μέσα από την καρδιά μου: μην έρθετε στην Ιταλία για να πεινάσετε». Την αρχή κάνει ένας έγχρωμος ο οποίος μιλά στα πορτογαλικά, πιθανόν μετανάστες από την Ανγκόλα ή τη Μοζαμβίκη. «Η χώρα αυτή περνά πολύ σοβαρή κρίση. Τα πράγματα πηγαίνουν χάλια κι ακόμα και οι μετανάστες μετανιώνουν που ήρθαν», λέει ένας άλλος. «Αν έρθετε παράνομα στην Ιταλία, το μόνο που θα συναντήσετε είναι πείνα και δυστυχία», προειδοποιεί κι άλλος μετανάστης, ενώ ο επόμενος κάνει ένα κάθε άλλο παρά κολακευτικό παραλληλισμό: «Η Ιταλία μαζί με την Ελλάδα και την Ισπανία είναι οι φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη». Οπότε, «μην έρχεστε στην Ιταλία γιατί δεν μπορεί πια να προσφέρει τίποτα σε κανένα».

Στο τέλος, εμφανίζεται ο Αντζελο Τσόκα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Λέγκας για να μιλήσει για το δια ταύτα: «Ψηφίστε Λέγκα του Βορρά για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας είναι ο βασικός εμπνευστής της τελευταίας ξενοφοβικής καμπάνιας του κόμματός η οποία έχει γεμίσει την Ιταλία με ρατσιστικά συνθήματα, αφίσες και τηλεοπτικά σποτ. Ο Τσόκα, πάντως, με αυτό το τελευταίο βίντεο οραματίζεται πραγματικά «διεθνή καριέρα», καθώς φιλοδοξεί να το στείλει σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής από όπου προέρχονται πολλοί από τους σημερινούς μετανάστες στην Ιταλία.

Το βίντεο, πάντως, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις εντός των ιταλικών συνόρων, κυρίως για τον τρόπο με τους οποίους χρησιμοποιεί τους μετανάστες που παίζουν σε αυτό. Κάποιοι μάλιστα αναρρωτιούνται ως που θα φτάσει η Λέγκα, η οποία δίνει εδώ και καιρό ρεσιτάλ μισανθρωπισμού. Το τελευταίο κρούσμα ήρθε από τον δήμαρχο της Βερόνα (και μέλος της Λέγκας) Φλάβιο Τόζι, ο οποίος απείλησε με πρόστιμα έως 500 ευρώ όσους προσφέρουν φαγητό σε άστεγους!







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ; ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΣ "ΚΛΕΙΣΤΟΥ" ΑΤΟΜΟΥ

Μήπως είστε αντικοινωνικός; Ποιες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ενός «κλειστού»

Μια αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι πολύ πιο σοβαρή απ' ότι ακούγεται. Δεν σημαίνει απλώς ένα πρόσωπο που δεν θέλει να βρίσκεται με κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι μία διαταραχή του εγκεφάλου που έχει μια ποικιλία από εξωτερικά συμπτώματα.
Οπως εξηγούν Αμερικανοί ερευνητές και ψυχολόγοι, μπορεί η αυτο-διάγνωση να είναι δύσκολη, ωστόσο τα χαρακτηριστικά μιας αντικοινωνικής προσωπικότητας συχνά βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας.
Προκειμένου να προσδιορίσουν τα στοιχεία της αντικοινωνικότητας, οι ψυχολόγοι χώρισαν τα συμπτώματα σε 10 γενικές κατηγορίες:
1. Προβλήματα με τους κοινωνικούς κανόνες
Ενα άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά συνήθως είναι πιο πιθανό να εμπλακεί σε παράνομες πράξεις. Γενικά τα αντικοινωνικά άτομα, έχουν λιγότερο σεβασμό για τους νόμους ή την τήρηση των κανόνων της κοινωνίας από τους περισσότερους άλλους ανθρώπους.
2. Αγνοια κινδύνου
Η αντικοινωνική προσωπικότητα εμφανίζει συχνά απερίσκεπτη αδιαφορία για την ασφάλεια του ίδιου του ατόμου ή και των γύρω του. Αν παίρνετε πολλά ρίσκα και ζείτε επικίνδυνα και εκτός κανόνων, τότε ίσως αυτό είναι σημάδι αντικοινωνικότητας.
3. Ελλειψη τύψεων
Εάν δεν δείχνετε μετάνοια ή δε στεναχωριέστε όταν πληγώνετε ή κακομεταχειρίζεστε τους γύρω σας τότε αυτό είναι σημάδι αντικοινωνικότητας και ανικανότητας του ατόμου να νιώσει συμπόνια για τους άλλους
4. Ψέματα
Αν συχνά εξαπατάτε τους γύρω σας με ψέματα στοχεύοντας στο προσωπικό σας όφελος, τότε αυτό είναι σημάδι αντικοινωνικής διαταραχής που είναι κοινό και εύκολα αναγνωρίσιμο.
5. Ανευθυνότητα
Αν είστε ανεύθυνοι, όταν πρόκειται για την οικογένεια, τα οικονομικά θέματα και την εργασία, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε. Οι αντικοινωνικές προσωπικότητες τείνουν να αποφεύγουν την ευθύνη και τις υποχρεώσεις.
6. Παρορμητικότητα
Αν παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, αντιδράτε απότομα, ή σας είναι δύσκολο να προγραμματίσετε το μέλλον σας, όλα αυτά είναι σημάδια μιας αντικοινωνικής προσωπικότητας .
7. Επιθετικότητα
Εάν είστε συχνά επιθετικός και οξύθυμος και εμπλέκεστε σε καυγάδες, είναι πιθανό να έχετε μια αντικοινωνική προσωπικότητα.
8. Εκφοβισμός
Αν είστε συχνά σκληροί με τα ζώα ή τους άλλους ανθρώπους, ή έχετε εμπλακεί σε μια σειρά από βίαιες σχέσεις, τότε αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι είστε αντικοινωνικοί.
9.Πάθημα, αλλά όχι μάθημα
Εάν έχετε μια αδυναμία να μάθετε από τις εμπειρίες σας και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας με βάση τα προβλήματα που σας έχει δημιουργήσει στο παρελθόν, είναι πιθανό να έχετε μια διαταραχή αντικοινωνικής προσωπικότητας.
10. Καταστροφικότητα
Αν καταστρέφετε την ιδιοκτησία των άλλων και δεν δείχνετε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες τότε είναι πιθανό ότι θα συναντήσετε πολλά προβλήματα σε κοινωνικές καταστάσεις και σχέσεις στη ζωή σας.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...