Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΜΑΣ - Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ




Η Αλμωπία και ο Νομός Πέλλας έχουν την δική τους υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές

Φίλες και φίλοι, συμπολίτες και συμπολίτισσες της Αλμωπίας και του Νομού Πέλλας, στις εκλογές της Κυριακής η επαρχία μας θα έχει την δική της εκπροσώπηση. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινωνία και την πατρίδα μας, θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα αλλάξουμε δρόμο, αν θα οδηγήσουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού σε ήττα ή αν θα συνεχίσουμε την ίδια καταστροφική πορεία. 
Η Ελλάδα οφείλει να στείλει το δικό της μήνυμα, στις αγορές, στην επικυριαρχία της ηγεσίας του Βερολίνου επί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εγχώρια ολιγαρχία, αποδοκιμάζοντας υποψηφιότητες που εκπροσωπούν τις πολιτικές της υποταγής, του οικονομικού μαρασμού και της κοινωνικής ισοπέδωσης. 
O Νομός Πέλλας θα πρέπει να στείλει το δικό του μήνυμα, για την ολοκληρωτική απαξίωση και την βαθμιαία υποβάθμιση του, ειδικά στα χρόνια των μνημονίων από την κεντρική διοίκηση, στα πλαίσια της πιστής εφαρμογής τους, για την ανεργία που χτυπάει κάθε Ελληνική οικογένεια,  για τις δεκάδες παραγωγικές επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο, για την κατάρρευση του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος, για την αφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματιών, για την εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση με πολλές οικογένειες και στην επαρχία μας να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.  
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο πολιτικούς που παίζουν με την νοημοσύνη μας, που λαϊκίζουν και που εκμεταλλεύονται την περηφάνια μας, για να ασκούν πολιτικές που καταστρέφουν κάθε τι παραγωγικό στην χώρα. Η μείωση του Εθνικού μας πλούτου κατά 25% και πλέον (από 245 δις σε 180 δις ευρώ), η ισοπέδωση της μεσαίας τάξης με 4.000.000 συμπολίτες μας να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με την ανεργία να φτάνει στο 30% και ειδικά στους νέους στο 70%, με 150.000 νέους επιστήμονες να εγκαταλείπουν τη χώρα όχι γιατί το επιθυμούν, αλλά γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Η χώρα μας αιμορραγεί σε όλα τα επίπεδα, αλλά κατά τα άλλα η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι πετυχημένη σύμφωνα με τους κυβερνόντες. 
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θέλει μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο Ευρώ. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιδιώξουμε την θεσμοθέτηση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, την αμοιβαιοποίηση του χρέους, την εισαγωγή του θεσμού των ευρωομολόγων, μιας κοινής τραπεζικής αρχής και εγγύησης των καταθέσεων και μιας κοινά αποδεκτής δημοσιονομικής  πολιτικής με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των χωρών-μελών της Ε.Ε. και με αντίστοιχες μεταβιβάσεις από τις πλεονασματικές χώρες στις ελλειμματικές. 
Όλες οι δράσεις μας, θα έχουν ως στόχο να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος, πράγμα που μετά από 4 χρόνια σκληρής λιτότητας έχει καταστεί όνειρο θερινής νυκτός και να δώσουν τα απαραίτητα περιθώρια ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία, αρχικά μέσω δημοσίων επενδύσεων, ώστε να υπάρξει εκκίνηση της οικονομίας. 
Η απάντηση μας λοιπόν σαν κοινωνία πρέπει να είναι ηχηρή, πρέπει να μην επιδέχεται παρερμηνειών και διαφορετικών αναγνώσεων, πρέπει να έχει το ειδικό βάρος που απαιτούν οι συνθήκες που βιώνουμε σαν κοινωνία. Να ορθώσουμε το  ανάστημα μας, να στρέψουμε τον δημόσιο διάλογο επιτέλους στην οικονομία και όχι μονάχα στα δημόσια οικονομικά, δηλαδή στο έλλειμμα και στο χρέος και να σηκώσουμε ξανά όρθια την πολιτική η οποία έχει μπει στο περιθώριο. 
Η ευρύτερη περιοχή μας, αξίζει να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και όχι να σέρνεται πίσω από αυτές. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα την δώσουμε με μεγάλο πάθος και με μεγάλη θέληση. Να στείλουμε όλοι το μήνυμα.

Με εκτίμηση
Τσίμας Αλέξανδρος
Υποψηφιος Ευρωβουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυτή τη μέρα θα γίνουν πολλές ενέργειες και διάφορες εκδηλώσεις παγκοσμίως. Θα ακουστεί η πραγματικότητά μας, η καθημερινότητά μας. Έστω για μια ημέρα θα είναι στο επίκεντρο η «ασθένεια με τα 1000 πρόσωπα». (φωτογραφία: Έλενα Κουμίδου – μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ)

Έτος 2014. 146 χρόνια πέρασαν από την ανακάλυψη της Πολλαπλής Σκλήρυνσης ή Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας από τον Γάλλο νευρολόγο Jean-Martin Charcot, το 1868. Κι όμως ακόμη υπάρχουν πολλοί που δε γνωρίζουν ή νομίζουν ότι γνωρίζουν τι είναι η ΣΚΠ. 

  • Τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ);
Η ΣΚΠ είναι μια ανίατη, μέχρι στιγμής, ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα για άγνωστους λόγους επιτίθεται στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), συγκεκριμένα στη μυελίνη, ουσία που βοηθάει να μεταφέρονται τα μηνύματα-εντολές από το ΚΝΣ στα ανάλογα εκτελεστικά όργανα (μύες, αδένες).
Έτσι, ανάλογα με τα σημεία του νευρικού συστήματος που έχουν υποστεί απομυελίνωση (καταστροφή της μυελίνης), μερικά από τα συμπτώματα που μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή μας είναι: διαταραχές της αίσθησης (αλλαγή στην αίσθηση των χεριών ή των ποδιών, όπως μούδιασμα), προβλήματα στην όρασημυϊκή ατροφίακατάθλιψηπροβλήματα στον προσανατολισμό και την ομιλίαεξάντλησηνοητική βλάβηπροβλήματα με την ισορροπίαπόνοςμόνιμη αναπηρία (σε προχωρημένες περιπτώσεις).
Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα δεν είναι ορατά στους άλλους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πολλές φορές τη δυσπιστία των συνανθρώπων μας ακόμη και των γιατρών. Η περίοδος ύφεσης των συμπτωμάτων δεν θα πρέπει να συγχέεται με την ίαση, που δεν έχει επέλθει ακόμη.
Δεν είναι μεταδιδόμενη ασθένεια, ούτε κληρονομική, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συνδυασμός περιβαλλοντολογικών και γενετικών παραγόντων αυξάνει τον κίνδυνο.
Οι θεραπείες που υπάρχουν μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου, χωρίς να μπορούν όμως να τη θεραπεύσουν. 

  • Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης
Θεσπίστηκε το 2009, από την Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης -Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) και εορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Φέτος είναι η Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.
Γιορτή; Μα γιατί είναι γιορτή;
Είναι γιορτή επειδή εκτός από εμάς που, πλέον, έχουμε μάθει να μην κρυβόμαστε και να αναφερόμαστε στη νόσο ανοιχτά, υπάρχουν πολλοί συνασθενείς που δυσκολεύονται. Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί. Ίσως ο βασικότερος είναι η σκέψη της απόρριψης, της επίκρισης, της μη αποδοχής. Ο καθένας βιώνει τον «ανήφορο» με το δικό του τρόπο και είναι εντελώς δικός του. Όμως μέσω αυτής της κινητοποίησης υπάρχει η πιθανότητα να μη βλέπει μπροστά του τόσα εμπόδια.
Είναι γιορτή, επειδή την επομένη της Τετάρτης ίσως υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος με ΣΚΠ που θα πάρει θάρρος και θα εκφραστεί, θα βγει έξω και θα μιλήσει για το πρόβλημά του.
Είναι γιορτή, επειδή την επομένη της Τετάρτης ίσως υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος που θα ευαισθητοποιηθεί και θα σκεφτεί πέρα από το εγώ του, θα ακούσει και θα σεβαστεί το συνάνθρωπο που πάσχει από ΣΚΠ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ γίνεται, για έκτη φορά, έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη σε πάνω από 2,3 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων πάνω από 500.000 ζουν στην Ευρώπη και περίπου 10.000-12.000 στην Ελλάδα.
Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά περισσότερο στην Ελλάδα. Ας δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι Πολλαπλή Σκλήρυνση και η δημόσια κοινωνική στήριξη θα βοηθήσει στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και στην αλλαγή πολιτικής απέναντι στους πάσχοντες.
«Μπερδεύομαι. Έχω έντονα συναισθήματα, γέλιο, κλάμα, θυμός…
Πολλές φορές νιώθω αφόρητο πόνο. Είμαι εξουθενωμένη.
Μερικές φορές τραυλίζω. Ξεχνάω πράγματα.
Πέφτω. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Νιώθω αδυναμία.
Οι υποτροπιάσεις μου είναι σκληρές. Παθαίνω κατάθλιψη.
Κάποιες φορές χρησιμοποιώ μπαστουνάκι/καροτσάκι. Έχω μουδιάσματα.
Έχω αϋπνία. Κοιμάμαι πολύ. Δεν αντέχω το κρύο ή τη ζέστη.
Πνίγομαι ακόμη και με το σάλιο μου.
Κάποιες φορές, το άγγιγμά σου με πονάει. Κάποιες φορές νιώθω αβοήθητη.
Τρικλίζω όταν περπατάω. Έχω προβλήματα όρασης.
Τρέμω. Πονάει το κεφάλι μου.
Αυτή είναι μόνο μια μικρή λίστα με τα συμπτώματα τα οποία αντιμετωπίζω μέρα με τη μέρα, γι’αυτό όταν παραπονιέμαι μην είστε δύσπιστοι, τα συμπτώματά μου είναι πραγματικά.
Και παρ’ όλα αυτά, γελάω ακόμη και κάτω από τη σκιά αυτού του τέρατος που λέγεται Σκλήρυνση κατά πλάκας. Είμαι ακόμη εδώ, παλεύω ακόμη και κανείς δεν μπορεί να μου το στερήσει αυτό.»
(Πρωτότυπο Κείμενο στα Αγγλικά: https://www.facebook.com/WereNotDrunkWeHaveMs)
Μετάφραση: Ζωή Μακρή - Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ

Ξαφνικά μπορεί να καταρρεύσω, έτσι στα καλά καθούμενα… Το μόνο που σου ζητάω είναι να είσαι παρών και να μου χαμογελάσεις. Αν θες άπλωσέ μου το χέρι σου να πιαστώ, να σηκωθώ. (φωτογραφία από εδώ)

  • Ποιοι είμαστε;
Είμαστε η διαδικτυακή ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό να προσφέρει στήριξη και θετική σκέψη σε όλους τους πάσχοντες. Μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 4.500 μέλη, αποτελείται κυρίως από πάσχοντες αλλά και από ανθρώπους που μας στηρίζουν είτε έχουν άτομο που πάσχει από ΣΚΠ στον κοντινό ή μακρινό τους περίγυρο είτε όχι. Τα μέλη της ομάδας έχουν γίνει πλέον μια παρέα και προσφέρουν χαμόγελα και αγκαλιές ο ένας στον άλλο μιας και κάθε τόσο γίνονται συναντήσεις είτε απλά για να γνωριστούμε καλύτερα είτε με συγκεκριμένο σκοπό, όπως την πραγματοποίηση κάποιας δράσης, πάντα σε σχέση με τη ΣΚΠ. 
Την Τετάρτη 28 Μαϊου μέλη και φίλοι της Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ, θα μοιράσουμε έντυπο υλικό στην πλατεία Συντάγματος (Αθήνα), στην πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) και σε όλες τις κεντρικές πλατείες της χώρας.
Είναι γιορτή! Είναι υπενθύμιση σε όλους ότι υπάρχουμε, ζούμε, παλεύουμε κάθε μέρα κι είμαστε δυνατοί!
Το σύνθημα της ομάδας μας φέτος είναι: Κανείς μόνος. Ελάτε όλοι.
Βγείτε από την μοναξιά σας να γίνουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης.
Κανείς μόνος πια με την ΣΚΠ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Σύνταξη-Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Αποστολοπούλου - μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ

May 14, 2014

ΠΗΓΗ   http://www.diekdikw.gr

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

            Αντιπροσωπεία ελληνικών ομάδων εθελοντών για την παροχή βοήθειας στις περιοχές της Σερβίας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, η οποία απαρτίζεται από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και δύο ακόμη ομάδες εθελοντών, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη αναχώρηση της αποστολής εκπροσώπων των εθελοντικών ομάδων, που αποτελείται από δέκα άτομα, σε περιοχές της Σερβίας, κατόπιν έκκλησης της σερβικής ομάδας διάσωσης “Serbia Rescue Team”. Η επιχείρηση διάσωσης από τους Έλληνες εθελοντές γίνεται σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα στηρίξει και θα συντονίσει το έργο της διάσωσης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αλληλέγγυα και βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στη γειτονική Σερβία και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Στεκόμαστε αρωγοί στην αξιέπαινη προσπάθεια της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και όλων των εθελοντών, που με πνεύμα αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας ανταποκρίθηκαν ταχύτατα στο κάλεσμα των δοκιμαζόμενων γειτόνων μας. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, θα παράσχουμε κάθε δυνατή στήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσκολίες που προκύπτουν για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής διάσωσης. Για μας ύψιστη προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή. Και μπροστά στην αξία αυτή, κάθε πρακτικό εμπόδιο είναι αμελητέο», υπογράμμισε μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αποστολής των εθελοντικών ομάδων στη Σερβία και αρχηγός της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μίλτος Μπενάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύτιμη συνδρομή της Π.Κ.Μ. στην πραγματοποίηση της επιχείρησης. «Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπου η κινητοποίηση των ομάδων διάσωσης πρέπει να είναι άμεση, η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας για την υλοποίηση του σκοπού είναι για μας ιδιαίτερα πολύτιμη. Ευχαριστούμε τον κ. Τζιτζικώστα για την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, που θα συνδράμει και θα συντονίσει την επιχείρησή μας», δήλωσε ο κ. Μπενάκης. Ο κ. Μπενάκης εξήγησε το επιχειρησιακό σχέδιο της αποστολής, που προβλέπει μετάβαση στις πληγείσες περιοχές με σωστικές λέμβους, αντλίες υδάτων και σκύλο διάσωσης, όπου η ομάδα θα επιτελέσει διασωστικό ρόλο και θα παρέχει υγειονομική υποστήριξη στους κατοίκους των περιοχών.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΥΨΗΛΗ Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ


Διονύσης Σταμενίτης: « Ανεξήγητα υψηλή η τιμολόγηση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ»
«Υπερβολική η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται»
Διαμαρτυρία του Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται στην διαδικασία δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Ο Βουλευτής με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιαννιτσών επισήμανε το μείζον αυτό ζήτημα, τονίζοντας ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία η οικονομική αυτή επιβάρυνση έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στους κόλπους του αγροτικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί χρήζει άμεσης διόρθωσης, προκειμένου οι παραγωγοί να μην επωμιστούν ακόμη ένα οικονομικό βάρος. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα.

Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΑ 1.30 ΜΕΤΡΑ

Η ζωή από τα 1,30μ. -Ανθρωποι με νανισμό που ζουν στο περιθώριο ονειρεύονται μια θέση στον κόσμο [εικόνες]

Στη Μανίλα, την πολύβουη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μια περιθωριοποιημένη ομάδα ονειρεύεται μια δική της θέση στο όνειρο.
Αποκαλούνται Little People Association και για πολλά χρόνια προσπαθούν να σχηματίσουν τη δική τους κοινότητα, ένα χώρο φτιαγμένο για το μέγεθός τους, όπου θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται ανεξάρτητα, χωρίς τις διακρίσεις που κάνει την καθημερινή ζωή τους δύσκολη.
Το 2012, ο φωτογράφος Biel Calderon και ο δημοσιογράφος Eric San Juan πέρασαν αρκετούς μήνες με τα μέλη της Lpap για το e-book τους, το Little Big Project.














ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ...ΦΑΚΕΣ

Αυτός ο άντρας σκότωσε τη γυναίκα του επειδή του μαγείρεψε φακές -Είχε ζητήσει άλλο μενού [εικόνες]

Εγινε δολοφόνος στα 75 του χρόνια. Ο Noor Husseinμ ο Πακιστανός μετανάστης που ζούσε μέχρι πρόσφατα με τη σύζυγό του σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης έγινε θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Γιατί; σκότωσε την άτυχη γυναίκα του για το ...λάθος μενού που εκείνη ετοίμασε.

Ο ηλικιωμένος, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ισχυρίζεται ότι τη χτύπησε προκειμένου να τις ...διδάξει πειθαρχία με τη βια, κάτι που συνηθίζεται στο Πακιστάν.

Ο δράστης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χτύπησε την 66χρονη σύζυγό του με μια ράβδο σε διάφορα σημεία του σώματός της με τέτοια σφοδρότητα που της προκάλεσε τον θάνατο. Ο καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι ξεκίνησε όταν η άτυχη γυναίκα αποφάσισε να μαγειρέψει φακές, αντί για αρνί που ήθελε ο δράστης.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

Οταν η μουσική παίρνει φωτιά: Φλόγες που «χορεύουν» σε ένα πρωτότυπο πείραμα [βίντεο]

Εκτός από τους ανθρώπους, μπορούν και τα στοιχεία της φύσης να χορέψουν. Χάρη σε ένα έξυπνο και εντυπωσιακό πείραμα Φυσικής, οι φλόγες ακολουθούν το ρυθμό της μουσικής με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο σωλήνας του Ρούμπενς που δημιούργησε το 1905 ο Γερμανός Φυσικός Χάινριχ Ρούμπενς, είναι μια συσκευή που οπτικοποιεί τα στάσιμα ακουστικά κύματα, με φλόγες σε ένα σωλήνα.

Χρησιμοποιώντας τη συσκευή και μουσική, η επιστημονική ομάδα του Veritasium έκανε τις φλόγες να χορέψουν στο ρυθμό.









ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ: "ΑΥΤΟ ΤΟ EMAIL ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ"

Το e-mail που μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο -Πώς λειτουργεί

Η αποστολή ενός συγκεκριμένου e-mail επί 21 ημέρες συνεχόμενα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αυτό υποστηρίζει ερευνήτρια του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

«Γράψτε ένα ευχαριστήριο μήνυμα, δυο, τρεις  αράδες, το οποίο δεν θα σας πάρει πάνω από δυο τρία λεπτά για να το συντάξετε και στείλτε το σε ένα πρόσωπο που γνωρίζεται μέσω e-mail, Facebook, ή Twitter. Επαναλάβετε τη διαδικασία επί 21 ημέρες στέλνοντάς το πάντα σε διαφορετικό πρόσωπο», λέει η Σον Ακορ προσθέτοντας ότι αυτό θα σας κάνει αμέσως να νιώσετε πιο πλήρης, σαφώς πιο ευτυχισμένοι αλλά και ότι έχετε κοινωνική αποδοχή και κοινωνική στήριξη. 

Αυτό το τελευταίο, σύμφωνα με την ερευνήτρια του Χάρβαρντ μπορεί να σας αποτρέψει από το να... ανάψετε ένα τσιγάρο ακόμη, να φάτε κάτι ενώ δεν πεινάτε και να κάνει την καρδιά σας να λειτουργεί καλύτερα. Συνεπώς μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.




ΠΗΓΗ...

82ΧΡΟΝΗ ΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΖΕΙ ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ




Μακριά ακόμα και από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους της Δονούσας ζει μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η 82χρονη κυρία Φανή, κατοικεί στο απομακρυσμένο χωριό Καλοταρίτισσα του νησιού ολομόναχη.

Η γερόντισσα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ζει μόνη στο χωριό, με τα κατσίκια και τις κότες της και είναι αυτάρκης. Μαζεύει άγρια χόρτα, φτιάχνει πίτες και λέει ότι δεν της λείπει τίποτα, μόνο ένας γιατρός να δει τα τσακισμένα της γόνατα.

Στην ερώτηση αν νιώθει τον χειμώνα μοναξιά, απαντά: «Έχω για συντροφιά την υγεία μου κι αυτή είναι το μόνο που χρειάζομαι».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ 2014


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις  του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010]
2.Τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012 [ΦΕΚ 85/τ.Α΄/11-4-2012]
3.Τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 58 του ν.3966/2011 [ΦΕΚ 118/τ.Α΄/24-5-2011]
4.Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.3812/2009 [ΦΕΚ 234/τ.Α΄/28-12-2009]
5.Τις διατάξεις  του άρθρου   211 του Ν.3584/07 [ΦΕΚ 143/τ.Α΄/28-6-2007]
5. Τις διατάξεις του  Β.Δ 28.3/15.4.1957 [ΦΕΚ 60 Α΄]
6. Την υπ’ αριθμόν 2/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ορίζει το χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου, τον αριθμό των θέσεων υδρονομέων, τον τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση.
7.Την με αρ.πρωτ.  3416/18-3-2014  απόφαση  του Γενικού Γραμματέα Αποκ/νης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης  «Έγκριση πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης στο Δήμο Αλμωπίας»
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

Όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 23/5/2014 έως  και την 28/5/2014   στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου.


1. Αριθμός θέσεων

Το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμόν 2/2014 απόφασή του, καθόρισε τον αριθμό των θέσεων των υδρονομέων   ως εξής:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ
Αριδαία
2
Οικ.Υδραίας
1
Αλωρο
2
Αρχάγγελος
1
Αψαλος
3
Βορεινό
2
Οικ.Νεοχωρίου
1
Γαρέφι
2
Δωροθέα
2
Οικ.Αγάθης
1
Εξαπλάτανος
4
Θεοδωράκι
1
Θηριόπετρα
2
Ιδα
2
Κωνσταντία
2
Λουτράκι
3
Λυκόστομο
2
Μεγαπλάτανος
2
Μηλιά
2
Οικ.Ριζοχωρίου
2
Νερόμυλοι
1
Οικ.Προδρόμου
1
Νότια
2
Ξιφιανή
2
Ορμα
2
Περίκλεια
1
Οικ..Λαγκαδιάς
2
Πιπεριά
3
Πολυκάρπη
2
Πρόμαχοι
4
Σαρακηνοί
1
Οικ.Κορυφής
1
Σωσάνδρα
3
Τσάκοι {Οικ.Τσακώνων-Χρύσας-Κ. Ροδωνιάς}
3
Φιλώτεια
3
Φούστανη
1
Χρυσή
1
ΣΥΝΟΛΟ
72
2. Αρδευτική περίοδος
Το δημοτικό Συμβούλιο όρισε με την υπ’ αριθμόν 2/2014 απόφαση του την αρδευτική περίοδο από 15/04/2014  έως 15/10/2014

3. Απαιτούμενα   Προσόντα
Για να εκλεγεί  κάποιος υδρονομέας πρέπει:
α.   Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια.
β.   Να έχει συμπληρώσει το 23ον έτος της ηλικίας του και να μη υπερβαίνει το 60ο.
γ.   Να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.  

4. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Στην αίτηση που υποβάλλεται για τον διορισμό επισυνάπτονται:
Α) Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής ταυτότητας
Β]Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986  από την οποία να προκύπτει ότι γνωρίζει γραφή και ανάγνωση
Γ]   Πιστοποιητικό του οικείου δημάρχου   περί της εγγραφής του υποψηφίου στο μητρώο.  
Δ]Αντίγραφο του δελτίου ποινικού μητρώου των υποψηφίων [αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία μας]
Δ]Και επιπλέον  όποιο άλλο δικαιολογητικά αναφέρονται στο έντυπο της αίτησης που θα διατίθεται στους ενδιαφερομένους από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου.

Η εκλογή και ο διορισμός μπορεί να γίνει και πριν την προσκόμιση των πιστοποιητικών, εφ' όσον υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου περί της συνδρομής των προσόντων και λοιπών προϋποθέσεων της εκλογής. Υποχρεούται όμως ο διορισθείς να προσκομίσει τα παραπάνω δικαιολογητικά εντός ευλόγου από του διορισμού προθεσμίας, άλλως απολύεται άνευ οιασδήποτε διατυπώσεως. Η προθεσμία αύτη, η οποία αναγράφεται στο έγγραφο του διορισμού, δεν δύναται να είναι μεγαλύτερη των 30 ημερών από την κοινοποίηση του εγγράφου του διορισμού.

8. Εκλογή υδρονομικών οργάνων
Τα υδρονομικά όργανα θα εκλεγούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

9. Διορισμός
Τα υδρονομικά όργανα διορίζονται μόνο για την χρονική διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, όπως αυτή ορίστηκε παραπάνω.
10. Καθήκοντα Υδρονομέων
α.   Η επιτήρηση της κανονικής ροής των αρδευτικών υδάτων και η διανομή αυτών κατά τον ισχύοντα κανονισμό αρδεύσεως (ή εάν δεν υπάρχει κανονισμός, κατά τα  κρατούντα έθιμα και την καθιερωμένη σειράν αρδεύσεως).
β.   Η επιμέλεια της καλής συλλογής και διοχετεύσεως των αρδευτικών υδάτων και η επιτήρηση της ροής αυτών στους αρδευτικούς αύλακας, μέχρι της, εις έκαστο αρδευόμενο κτήμα, εκχύσεώς τους.
γ.   Η φύλαξη και η προστασία των πάσης φύσεως αρδευτικών έργων και η επιμέλεια της καλής  συντήρησής τους.
δ.   Ο έλεγχος της εφαρμογής των υπό των αρμοδίων αρχών ή συμβουλίων ή επιτροπών εκδιδομένων διατάξεων, που αφορούν την διανομή των αρδευτικών υδάτων ή την εκτέλεση ή συντήρηση αρδευτικών έργων ή την καθαριότητα και υγιεινή των υδάτων.
ε.   Η βεβαίωση και η καταγγελία των περί τα άνω αντικείμενα αδικημάτων.
στ.  Η άμεσος γνωστοποίηση εις τον αρμόδιο αγροφύλακα παντός αγροτικού αδικήματος, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή τους.
ζ.   Η φύλαξις των παρά τας όχθας των αυλάκων ή εις μικράν από τούτων απόσταση κειμένων αγροτικών κτημάτων, δι' ά κέκτηνται αρμοδιότητας και υπέχουν ευθύνες ως και οι αγροφύλακες.
11. Δημοσίευση Πρόσκλησης
Η πρόσκληση θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου τουλάχιστον πέντε [5] ημέρες πριν από την ημέρα εκλογής με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.  
 12. Πληροφόρηση ενδιαφερομένων
Πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Προσωπικού του , κατά τις εργάσιμες ημέρες, τηλέφωνα 2384350206, 2384350282.
Αντίγραφο της πρόσκλησης χορηγείται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται.


 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...