Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ "ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ" ΤΟΥ ΝΟΥΡΙ ΜΠΙΛΓΚΕ ΤΖΕΪΛΑΝ

Στην τουρκική «Χειμερία Νάρκη» ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών

Το 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ με την απονομή του Χρυσού Φοίνικα στον τούρκο σκηνοθέτη Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν για την ταινία του «Χειμερία Νάρκη».
Στην τουρκική «Χειμερία Νάρκη» ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών
Την απονομή στον δημιουργό του «Winter Sleep» έκαναν ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο και η ηθοποιός Ούμα Θέρμαν.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Χρυσός Φοίνικας: «Winter Sleep» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν
Μεγάλο Βραβείο: «Le Meraviglie» της Αλίτσε Ροκβάχερ
Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής: Ξαβιέ Ντολάν για το «Mommy» και Ζαν Λικ Γκοντάρ για το «Adieu Au Langage»
Σκηνοθεσίας: Μπένετ Μίλερ για το «Foxcatcher»
Γυναικείας Ερμηνείας: Τζούλιαν Μουρ για το «Maps to the Stars» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Ανδρικής Ερμηνείας: Τίμοθι Σπολ για το «Mr Turner» του Μάικ Λι
Σεναρίου: Αντρέι Σβιάκιντσεφ και Ολεγκ Νέγκιν για το «Leviathan»
Χρυσή Κάμερα: «Party Girl» των Μαρί Αματσουκελί Μπαρσάκ, Κλερ Μπουρζέ, Σαμιουέλ Θις
Χρυσός Φοίνικας Μικρού Μήκους: «Leidi» του Σιμόν Μεσά Σότο
Ειδική Μνεία για Μικρού Μήκους: «Ja Vielsker»του Χαλβάρ Γουίτζο και «Aissa» του Κλεμάν Τρεχίν- Λαλάν


ΕΝΑΣ ΣΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Magnify Image

Ο Ναμπίλ Μοράντ κατάγεται από τη Συρία και σήμερα κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης 

   Μπορεί η Μανωλάδα -που ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο- να απασχόλησε την επικαιρότητα το περασμένο καλοκαίρι με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την εκμετάλλευση των μεταναστών-εργατών από το Μπαγκλαντές στα φραουλοχώραφα, ωστόσο σήμερα η νίκη του Μοράντ, έρχεται να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ενότητας.

   Ο Ναμπίλ Μοράντ είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας στην περιοχή, εδώ και 23 χρόνια.
 Γιατρός στο επάγγελμα και Δημοτικός σύμβουλος για 3 τετραετίες, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των συμπολιτών του και πλέον αναλαμβάνει τα καθήκοντά του Δημάρχου. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΑΝΟΡΕΞΙΑ-ΒΟΥΛΙΜΙΑ. ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η ινσουλινοαντίσταση, η οστεοπενία, η οστεοπόρωση, η διαταραχή της λειτουργίας του θυρεοειδούς, η υπερχοληστεριναιμία, η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και η κατάθλιψη είναι μόνο κάποιες από τις απειλές τις οποίες αντιμετωπίζει η υγεία των πασχόντων από ψυχογενή ανορεξία ή ψυχογενή βουλιμία.
Η ψυχογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία είναι πολύπλοκες διαταραχές, με κοινό παρανομαστή την έμμονη ενασχόληση με το σωματικό βάρος και τα διατροφικά πρότυπα που συνδέονται με βαθιά σωματική και ψυχοκοινωνική νοσηρότητα.
"Η νευρογενής ανορεξία είναι μια επικίνδυνη διατροφική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος, εμμονή με το φαγητό και το σωματικό βάρος, δραστική μείωση πρόσληψης τροφής- συχνά σε σημείο παρατεταμένης ασιτίας -και ακραίας απώλειας βάρους.
Η νευρογενής βουλιμία είναι μια διατροφική διαταραχή που περισσότερο χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια ανεξέλεγκτης υπερφαγίας που ακολουθείται από πρόκληση εμετού ή κατάχρηση καθαρτικών ή διουρητικών" εξηγεί η προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής Ιατρικού Διαβαλκανικού, διαιτολόγος- διατροφολόγος Μαρία Κοκκίνου τονίζοντας παράλληλα ότι πολλά όργανα επηρεάζονται από την παρατεταμένη ασιτία.
Στους ασθενείς με διατροφικές διαταραχές παρατηρούνται βιοχημικές ανισορροπίες, οι κυριότερες από τις οποίες, όπως αναφέρει η κ. Κοκκίνου, είναι:
* Η ανισορροπία επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και ινσουλινοαντίσταση λόγω αποφυγής γευμάτων ή υπερφαγίας με τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
* Οι ανισορροπίες των νευροδιαβιβαστών λόγω ελλιπούς πρόσληψης πρωτεΐνης, με συνέπεια όχι μόνο τη μείωση της ικανότητας τους σώματος να επιδιορθώσει τους κατεστραμμένους ιστούς, αλλά και τη διαταραχή παραγωγής και μεταβολισμού της σεροτονίνης.
* Η διαταραχή των ηλεκτρολυτών λόγων συχνών εμετών σε βουλιμικούς ασθενείς, με συνέπεια την υποκαλιαιαμεία, τη μεταβολική αλκάλωση και την υπονατριαιμία.
* Η αλλαγή της λειτουργίας του θυρεοειδή. Ο οργανισμός, στην προσπάθειά του να προστατέψει το σώμα από τον υποσιτισμό, μειώνει τον μεταβολικό του ρυθμό, ελαττώνοντας την παραγωγή Τ3 για να εξοικονομεί όσο το δυνατόν την ενεργειακή διαθεσιμότητα.
* Οι εξαντλητικές δίαιτες στερούν τον οργανισμό από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην λειτουργεί αποτελεσματικά και το σώμα να αδυνατεί να παράγει ικανοποιητικά επίπεδα σεξουαλικών και άλλων ορμονών, να μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία και να εξαφανίζονται τα σημάδια της σεξουαλικής ωρίμανσης, δηλαδή η έμμηνος ρύση στις γυναίκες και η στύση στους άντρες.
* Η διαταραχή της ισορροπίας του ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση οστεοπενίας ή οστεροπόρωση. Εάν λόγω της κακής διατροφής η ποιότητα των οστών δεν είναι καλή κατά την εφηβική ηλικία, δεν μπορεί να διορθωθεί μεταγενέστερα.
* Η ενδογενής αύξηση παραγωγής χοληστερόλης, δηλαδή η υπερχοληστεριναιμία λόγω ασιτίας και χαμηλής πρόσληψης λιπαρών, είναι ένα συχνό εύρημα, κυρίως στη νευρική ανορεξία, αλλά η σημασία του για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο είναι αβέβαιη.
* Η μη σωστή λειτουργία των επινεφριδίων αδένων, που καταπονούνται από τις εναλλαγές μεταξύ δίαιτας και υπερφαγίας. Η υπερφαγία και οι εμετοί είναι στρεσογόνες καταστάσεις για τα επινεφρίδια, με συνέπεια πολλά άτομα με βουλιμία να έχουν είτε πολύ υψηλά είτε πολύ χαμηλά επίπεδα κορτιζόνης ακόμη και όταν σταματήσουν την υπερφαγία. Να σημειωθεί ότι υψηλά επίπεδα κορτιζόλης παρατηρούνται σε περιπτώσεις νευρικής ανορεξίας και κατάθλιψης.
Στο ερώτημα αν όλα αυτά είναι αναστρέψιμα, η κ. Κοκκίνου απαντά:
"Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες αλλαγές είναι αναστρέψιμες, όταν το άτομο ξεκινήσει να τρώει φυσιολογικά και αποκτήσει ένα υγιές σωματικό βάρος, αλλά ορισμένες δεν είναι και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Από αυτή την άποψη, ο σκελετός, ιδιαίτερα η οστεοπόρωση και η καθυστέρηση της ανάπτυξης, τα δόντια, το αναπαραγωγικό σύστημα και ο εγκέφαλος είναι ιδιαζόντως ευάλωτα. Το χαμηλό ανάστημα, η οστεοπόρωση, και η υπογονιμότητα μπορεί να είναι επιπλοκές μακράς διάρκειας.
Οι διατροφικοί στόχοι της θεραπείας ασθενών με διατροφικές διαταραχές είναι η διόρθωση των βιοχημικών ανωμαλιών, η επαρκής κυτταρική λειτουργία, π.χ. επιδιόρθωση διατροφικών ελλείψεων και η αναδόμηση της σύστασης του σώματος σε βιοχημικό επίπεδο.
Οι ανισορροπίες μπορεί να παρεμποδίζουν τη συνολική πρόοδο του ατόμου, π.χ. ο κακός έλεγχος της γλυκόζης μπορεί να ωθεί σε υπερφαγία. Όμως είναι περισσότερο σημαντικό να καθιερωθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες προτού η θεραπεία επικεντρωθεί στις βιοχημικές ανισορροπίες του ατόμου. Επιπλέον, η βελτίωση της γενικότερης διατροφικής κατάστασης του ατόμου μπορεί από μόνη της να επαναφέρει κάποιες ισορροπίες".
Στο ερώτημα ποιες διατροφικές συμβουλές θα έδινε σε άτομα με νευρογενή ανορεξία ή βουλιμία, η κ. Κοκκίνου απαντά:
"Θα ήταν χρήσιμο, τα άτομα με νευρογενή ανορεξία ή νευρογενή βουλιμία να ξεκινούν καταγραφή της διατροφής και των συναισθημάτων τους σε ημερολόγιο. Οι στόχοι όσον αφορά τη διατροφή καλό θα ήταν να είναι πολύ μικροί- π.χ. αποφυγή κατανάλωσης light αναψυκτικών για μια ημέρα.
Το αρχικό πλάνο διατροφής προτείνεται να γίνει μαζί με τους ασθενείς, να είναι απλό, λιτό και εφικτό, αρχικά χαμηλών θερμίδων με την πρόταση να τρώνε όσο έτρωγαν και λίγο παραπάνω, να περιλαμβάνει 'ασφαλή' τρόφιμα για να μην νιώσουν ότι χάνουν τον έλεγχο και να αποφευχθεί η χρήση 'απαγορευμένων' τροφών.
Οι 'απαγορευμένες' τροφές θα πρέπει να επανεισαχθούν στο διαιτολόγιό τους, σταδιακά και με αργό ρυθμό, ξεκινώντας από τις τροφές με τον μικρότερο 'βαθμό φόβου'. Επιπλέον συστήνεται, τα άτομα με διατροφικές διαταραχές, να μην καταναλώνουν τέτοιες τροφές σε καταστάσεις που είναι στρεσαρισμένα ή πολύ πεινασμένα. Καλό θα ήταν να καταναλωθούν τρία κύρια γεύματα και δύο μικρά σνακ ενδιάμεσα για την ισορροπία της γλυκόζης και της ενέργειας.
Τα σνακ θα μπορούσε να είναι φρούτα ή λαχανικά συνδυασμένα με μία μικρή δόση πρωτεΐνης- π.χ. ξηρούς καρπούς, σπόρους ή τυρί -και αποφυγή επεξεργασμένων υδατανθράκων. Η κατανάλωση γευμάτων θα πρέπει να γίνεται κάθε 3-4 ώρες. Έτσι θα ισορροπήσουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης.
Κάθε ένα από τα κύρια γεύματα θα πρέπει να περιλαμβάνει περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης από πουλερικά, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει έλεγχος στην επιθυμία για υδατάνθρακες.
Με την επαρκή πρωτεΐνη, το σώμα θα μπορέσει να δημιουργήσει μύες, ορμόνες και νευροδιαβιβαστές. Το καθημερινό διαιτολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων- π.χ. ψάρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελαιόλαδο -για να πετύχουμε ορμονική ισορροπία. Μπορούμε να προτείνουμε δύο κουταλιές σούπας τριμμένους ξηρούς καρπούς την ημέρα μέσα σε σαλάτα ή μέσα σε γάλα με δημητριακά.
Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα,είναι απαραίτητη για της διατήρηση της αλκαλικής ισορροπίας στο σώμα και για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Η επαρκής κατανάλωση νερού, 1-2 λίτρα την ημέρα, είναι απαραίτητη για ενυδάτωση και ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Γενικά, καλό θα ήταν να επιλεχθούν τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη- π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα, τόνος, φασόλια, βρώμη, φακές ρεβίθια και σπόροι για αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης.
Προτείνεται, επίσης, η αποφυγή προϊόντων light, καφέ, ζάχαρης και σοκολάτας. Τέλος, προτείνεται η κατανάλωση τουλάχιστον 600 ml γάλακτος, κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο. Έτσι αποφεύγουμε υποσφαταιμία και βοηθούμε τον μεταβολισμό των υδατανθράκων"


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Δείτε τα μηνύματα που έστειλαν ορισμένοι συντοπίτες μας στις  εκλογές της Κυριακής.

















ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞ ΑΜΠΑΡΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ


Σας γνωρίζουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους της Γ΄ τάξης των Λυκείων της χώρας, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 28 Μαΐου έως και το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014.
Για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων παρακαλούμε να περιορισθεί στο ελάχιστο δυνατό η ηχορύπανση.
Η συμβολή όλων μας, στην ήρεμη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων κρίνεται απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



Από το Δήμο Αλμωπίας

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ "ΓΕΝΝΗΣΑΝ" ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.


Ένα νέο κόμμα για το ευρωκοινοβούλιο αναδείχτηκε σε κάλπες αρκετών εκλογικών τμημάτων της Αλμωπίας του νομού Πέλλας.
Πρόκειται για τη "ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ"  το ψηφοδέλτιο της οποίας απαρτίζεται από πολλούς ήρωες παιδικών σειρών, τους οποίους επέλεξαν κάποιοι ευφάνταστοι νέοι ψηφοφόροι, για να δηλώσουν την απαξίωσή τους για το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Περιττό να πούμε ότι οι εφορευτικοί επίτροποι έτριβαν τα μάτια τους αντικρύζοντας τα εν λόγω ψηφοδέλτια.





ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ" ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ


Δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού
΄΄ Νέα Εποχή για την Αλμωπία ΄΄

   Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
σήμερα οι πολίτες του δήμου μας αποφάσισαν για το ποιος θα είναι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή για την επόμενη θητεία.
  Συγχαίρω τον κ. Μπίνο Δημήτρη για τη σημερινή εκλογική του νίκη και του εύχομαι καλή δύναμη και ελπίζω να σταθεί δίπλα σε όλους τους πολίτες του δήμου μας χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις.
   Για 3,5 χρόνια, εγώ και οι συνεργάτες μου, αγωνιστήκαμε για την Αλμωπία. Δουλέψαμε σκληρά για να οργανώσουμε και να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του διευρυμένου δήμου Αλμωπίας. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα αλλά πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας και έτσι την 1η Σεπτεμβρίου παραδίδουμε στη νέα δημοτική αρχή έναν δήμο καλά οργανωμένο, οικονομικά υγιή, με σημαντικά έργα να εκτελούνται και άλλα  ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα.
   Εδώ και πολλά χρόνια υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση πάντα σεβόμενος τους συμπολίτες μου. Σήμερα οι συμπολίτες μου αποφάσισαν να συνεχίσω από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, και αυτό ακριβώς θα κάνω. Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, θα ασκήσουμε αυστηρή αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση, με έναν και μόνο στόχο, να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας.             
   Με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία συνεχίζω την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλοντας να είμαι, πάντα, χρήσιμος στην Αλμωπία, στο τόπο μου και στους συμπολίτες μου.
   Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μου, όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού Νέα Εποχή για την Αλμωπία και όλους τους συμπολίτες  που στήριξαν την προσπάθεια μας και συμπαραστάθηκαν στον έντιμο και ηθικό αγώνα μας.

Πασόης Δημήτρης

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ ΤΟ 2014 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Δείτε τα αποτελέσματα από τα τέσσερα εκλογικά τμήματα των Προμάχων κατά τη δεύτερη Κυριακή για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Αλμωπίας.

36 ΠΡΟΜΑΧΩΝ 
Μπίνος Δημήτρης 233
Πασόης Δημήτρης 95
Άκυρα 18
Λευκά 5

37 ΠΡΟΜΑΧΩΝ 
Μπίνος Δημήτρης 195
Πασόης Δημήτρης 139
Άκυρα 15
Λευκά 4

38 ΠΡΟΜΑΧΩΝ 
Μπίνος Δημήτρης 228
Πασόης Δημήτρης 90
Άκυρα 8
Λευκά 3

39 ΠΡΟΜΑΧΩΝ 
Μπίνος Δημήτρης 233
Πασόης Δημήτρης 123
Άκυρα 4
Λευκά 4




ΣΥΝΟΛΟ
ΜΠΙΝΟΣ 889
ΠΑΣΟΗΣ 447

2014. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Δείτε τη λίστα με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών για τον δημο Αλμωπίας.


Δημήτρης Μπίνος (Η Αλμωπία της Καρδιάς μας) - Δήμαρχος 

Δημοτική Ενότητα Αριδαίας 
Μπάτσης Χρήστος 1002 
Γούδης Γεώργιος (Αμερικάνος) 914 
Σαββίδης Γεώργιος 890 
Σωτηριάδης Συμεών 869 
Τσιμτσιρίδης Γεώργιος 862 
Χατζηγιαννίδης Γεώργιος 831 
Βέσκος Δημήτρης 744 
Δόντσος Χρήστος 721 
Γεωργίου Χρήστος 667 
Ρώσσης Ιωάννης 661 
Ζιάκα Μαρτίνα 628 
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος 620 

Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου 
Ουργαντζόγλου Απόστολος 1177 
Αβραμίκας Στέφανος 1167 
Κετικίδης Ιωάννης 1135 
Χουρσόγλου Χρήστος 1015 

Δημήτρης Πασόης (Νέα Εποχή για την Αλμωπία) 

Δημοτική Ενότητα Αριδαίας 
Δημήτρης Πασόης (επικεφαλής) 
Θεοδωρίδης Αναστάσιος (Τσερκέζος) 1188 
Μπαγκή Αικατερίνη 1029 
Ιωαννίδης Ιωάννης (Τσέχος) 968 
Νικολαΐδης Κωνσταντίνος 890 
Μπογδάνης Μιχαήλ 741 

Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου 
Παρούτογλου Νικόλαος 1527 
Καλδερεμτζή Δέσποινα 1448 

Γιάννης Σηφάκης (ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία) 

Δημοτική Ενότητα Αριδαίας 
Γιάννης Σηφάκης (επικεφαλής) 

Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου 
Ασβεστόπουλος Δημήτριος 731 

Ανδρέας Κόγιος (ΑΔΑΚΑ) 

Δημοτική Ενότητα Αριδαίας 
Ανδρέας Κόγιος (επικεφαλής)

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Ο Δημήτρης Μπίνος αναδείχτηκε νικητής της χθεσινής ψηφοφορίας και είναι πλέον ο νέος δήμαρχος Αλμωπίας.
Δείτε τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας όπως δημοσιεύονται στην σελίδα της Π.Κ.Μ

Σε 74 από  74   100,00%
Εγγεγραμμένοι32.384 
Ψήφισαν20.59363,59%
Έγκυρα19.18993,18%
Άκυρα8794,27%
Λευκά5252,55%
Αποχή11.79136,41%

ΣυνδυασμόςΠοσοστόΨήφοι
ΜΠΙΝΟΣ Δ. - Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ
52,39%10.053
ΠΑΣΟΗΣ Δ. - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ
47,61%9.136


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...