Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Είναι βράδυ και το ζευγάρι μόλις έχει κάνει έρωτα και χαλαρώνει. 
>Η γυναίκα λέει στον άντρα της: Πεινάω, τι θα έλεγες για κανένα 
σουβλάκι? 
>Και γω, λέει ο άντρας, θα πεταχτώ να πάρω από τον κυρ Μήτσο. 
>Μια και δυο, φοράει πρόχειρα κάποια ρούχα και ξεκινά
για το σουβλατζίδικο. 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ-ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΙΔΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ)




ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς μου αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους της Αλμωπίας που με στήριξαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν την δυνατότητα να αγωνιστώ για το καλό του τόπου μας για την «Αλμωπία της καρδιάς μας».
 Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την υποστήριξη της.


Με εκτίμηση

ΓΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ)  

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ


ΘΕΜΑ: Καταστάσεις Κατανομής ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα σύμφωνα με την Υ.Α. 869/54313/25-04-2014.


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Πέλλας, στην Έδεσσα, ανακοινώνεται ότι σήμερα στις 27-05-2014, ημέρα Τρίτη, έγινε ανάρτηση καταστάσεων Κατανομής ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2013-2014 σύμφωνα με την Υ.Α. 869/54313/25-04-2014.
Η ανάρτηση θα διαρκέσει 10 ημέρες, περίοδο κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση. Οι ενστάσεις θα αφορούν μόνο τυχόν λάθη ή παραλήψεις για παραγωγούς που ανήκουν στην κατηγορία δικαιούχων για την οποία προβλέπεται χορήγηση ποσόστωσης βάσει της παραπάνω απόφασης και θα υποβάλλονται στον ΕΛ.Γ.Ο. – Δήμητρα μέσω της Δ.Α.Ο.Κ..

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2381351217 της  Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ



Ιορδάνης Τζαμτζής: «Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις υπερβολικές χρεώσεις των αγροτών για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ»
Σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο, προκάλεσε ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τη συμμετοχή των Βουλευτών κ.κ. Βλαχογιάννη Ηλία, Σκόνδρα Ασημίνα και Κουτσούμπα Ανδρέα και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λεονταρίδη Θεόφιλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο Γρηγόρη και τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Οφίδη Αλέξανδρο.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι υπερβολικές χρεώσεις των αγροτών για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ
Ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης καταρχήν ενημέρωσε τους Βουλευτές για το νομικό πλαίσιο υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τζαμτζής και οι άλλοι βουλευτές τόνισαν στην πολιτική ηγεσία ότι οι χρεώσεις των αγροτών για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ είναι δυσβάσταχτες καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου το κόστος υποβολής της δήλωσης έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί από τους πιστοποιημένους φορείς και ζήτησαν να παρέμβει το Υπουργείο ώστε να μειωθεί το κόστος των δηλώσεων διότι η  οικονομική κατάσταση των αγροτών είναι άσχημη και δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη δήλωση ΟΣΔΕ με αυτό το κόστος.
Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε ότι οι περισσότεροι αγρότες δεν γνώριζαν και δεν είχαν ενημέρωση ότι  μπορούσαν να υποβάλουν από 19 Μαρτίου έως 15 Μαΐου δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ δια μέσου των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη συνέχεια της σύσκεψης οι Βουλευτές ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία:
α) Να δοθεί η δυνατότητα στον αγρότη να υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ σε όποιον πιστοποιημένο φορέα επιλέξει ο ίδιος και όχι υποχρεωτικά σε όποιον φορέα του δώσει κωδικό. 
β) Να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από τον Υπουργό  στη «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» και αυτή στη συνέχεια να παρέμβει στους πιστοποιημένους φορείς ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις στο κόστος και οι τιμές να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.
γ) Να πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος στους πιστοποιημένους φορείς και για το επόμενο έτος να πιστοποιηθούν περισσότεροι φορείς ώστε να υπάρξει ουσιαστικός ανταγωνισμός μεταξύ τους
δ) Να μπορούν περισσότερες  Περιφέρειες και οι Δήμοι να πιστοποιηθούν, όπως έγινε με την Περιφέρεια της Ηπείρου η οποία πιστοποιήθηκε και παρέχει δωρεάν την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στους αγρότες.
ε) Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει μεταβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ από την περσινή, ο αγρότης να δικαιούται να υποβάλλει δήλωση χωρίς να πληρώνει.

Τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Λεονταρίδης  (ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης μετά την αποχώρηση του κ. Τσαυτάρη λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων), δεσμεύτηκαν ότι θα αντιμετωπίσουν άμεσα το θέμα του κόστους υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ ων αγροτών, αναγνωρίζοντας ότι είναι πραγματικά δυσβάσταχτο το κόστος για τους αγρότες.  

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Εύχομαι σε όλους τους Υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων
Καλή Επιτυχία
Αισθάνομαι ως γονιός παιδιού που συναγωνίζεται μαζί σας  την αγωνία σας
Καλή Δύναμη σε εσάς και στους γονείς σας.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας

Δημήτρης Μπίνος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Φίλες και φίλοι,
Θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω όλες και όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Οι εκλογές τελείωσαν. Από σήμερα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, νικητές ή νικημένοι. Είμαστε όλοι μαζί αντιμέτωποι με τα προβλήματα του  τόπου. Δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι θα είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε υπεύθυνα για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του τόπου και η βελτίωση της καθημερινότητας όλων.
Διαφάνεια, Δημοκρατικότητα, Συνεργασία, Διάλογος είναι οι πυλώνες στους οποίους θα στηριχτούμε.
Προτεραιότητά μας η αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, η αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ποιότητας της ζωής .

Η Αλμωπία δεν μπορεί να περιμένει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ



  Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους συμπολίτες μου, που με τη ψήφο τους με κατέταξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο στην Δ.Ε. Αριδαίας. Η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου είναι μεγάλη τιμή και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ σε αυτή την τιμή και δεν θα διαψεύσω ποτέ τις προσδοκίες τους.  

Αναστάσιος Θεοδωρίδης (Τσερκέζος)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...