Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΖΩΟΥ

Έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ζώου και θέλετε να το καταγγείλετε στις αρμόδιες Αρχές παρουσίασε το περιοδικό “Σκύλος & Γάτα” με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ).
Αναλυτικά κατά περίπτωση:
1. Δηλητηρίαση με φόλες
Α) Αδέσποτα ζώα
*Μάθετε εάν δραστηριοποιείται φιλοζωική οργάνωση στην περιοχή και ενημερώστε την.
*Ειδοποιήστε τα (τοπικά) ΜΜΕ και κάντε ανάρτηση στο διαδίκτυο προκειμένου να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Είναι σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος ότι οι φόλες δεν είναι επιβλαβείς μόνο για τα αδέσποτα, αλλά ελλοχεύουν και τεράστιοι κίνδυνο κυρίως για τα μικρά παιδιά.
*Κάντε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα.
Τα όργανα της τάξης οφείλουν αμέσως:
*Να προχωρήσουν σε έρευνα (ακόμη και στην περίπτωση καταγγελίας κατ’ αγνώστων) πριν διαβιβάσουν τη δικογραφία στην Εισαγγελία.
*Να ενημερώσουν αμέσως τον δήμο και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής, προκειμένου να παραληφθούν τα νεκρά ζώα για υγειονομική ταφή ή αποτέφρωση.
*Να ζητήσουν τοξικολογική εξέταση, ώστε να εντοπιστεί το είδος της θανατηφόρου ουσίας και να περιληφθεί η έκθεση στο φάκελο της δικογραφίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στις περιπτώσεις φόλας σε δημόσιους χώρους, είναι σημαντικό να ειδοποιείτε πάντα την αστυνομία και τον δήμο, γιατί είναι δική τους ευθύνη να ενημερώσουν και να προστατεύσουν τους πολίτες, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα μιας περιοχής.
Β) Ιδιόκτητο / ∆εσποζόμενο ζώο
*Κάντε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας, έστω και κατ’ αγνώστου, ώστε να συνταχθεί δικογραφία.
*Μην αμελήσετε να μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για νεκροψία, προκειμένου να στείλει ιστούς για τοξικολογική ανάλυση. Τα ευρήματα αποτελούν πολύτιμα στοιχεία σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο.
2. Παθητική κακοποίηση* / παραμέληση ζώου από τον ιδιοκτήτη
*Τραβήξτε φωτογραφίες – βίντεο που να αποδεικνύουν την παραμέληση.
*Ενημερώστε την τοπική φιλοζωική οργάνωση.
*Κάντε καταγγελία στην Κτηνιατρική ∆ιεύθυνση της οικείας Περιφέρειας, αναφέροντας αναλυτικά και με σωστή ιεράρχηση τα όσα γνωρίζετε για την παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας και των υγειονομικών διατάξεων (ακαθαρσίες, έντονη δυσοσμία κ.λπ.). Μπορείτε να κάνετε την καταγγελία τηλεφωνικά ή με fax, φροντίστε, όμως, να ζητήσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου. Ο αριθμός αυτός βεβαιώνει ότι καταγράφηκε το γεγονός και είναι απαραίτητος για κάθε μελλοντική επικοινωνία σχετικά με την καταγγελία, καθώς και για την παραλαβή του αντιγράφου της καταγγελίας σας.
*Ειδοποιήστε τη ∆ημοτική Αστυνομία (όπου υπάρχει) ή τον Δήμο. Οφείλουν να επισκεφτούν το χώρο, να κάνουν έκθεση αυτοψίας και να επιβάλουν διοικητικό πρόστιμο ανάλογα με την παράβαση.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αρχικά κάντε μια φιλική σύσταση στον ιδιοκτήτη. Μερικές φορές η παραμέληση είναι αποτέλεσμα άγνοιας. Ίσως είναι αποτέλεσμα και παροδικής δυσκολίας στη ζωή του. Ρωτήστε τον αν μπορείτε να τον βοηθήσετε για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Προσπαθήστε να τον κάνετε να κατανοήσει τις υποχρεώσεις του και ενημερώστε τον για τις κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Μη γίνεστε απειλητικοί και επιθετικοί, γιατί οι περισσότεροι θα αντιδράσουν άσχημα. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε το ζώο. Να είστε ήρεμοι και ψύχραιμοι.
Εάν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί:
*Πηγαίνετε στον εισαγγελέα (για την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική: κτίριο 16 στην παλιά Σχολή Ευελπίδων) και περιγράψτε όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα το περιστατικό στοιχειοθετώντας τη σοβαρότητά του με φωτογραφίες, βίντεο, άλλους μάρτυρες κ.λπ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού, ο εισαγγελέας θα δώσει σχετική παραγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου υπάγεται το σπίτι του «ακατάλληλου» ιδιοκτήτη.
*Aν η καταγγελία αφορά σε περιοχή μακριά από την οποία μένετε, συντάξτε μια καταγγελτήρια επιστολή, καταγράφοντας όσο πιο αναλυτικά γίνεται το περιστατικό, επισυνάψτε τυχόν φωτογραφίες ή άλλα ντοκουμέντα και στείλτε την ταχυδρομικώς (ή με fax) στο τμήμα πρωτοκόλλου της Εισαγγελίας. Γράψτε στο κείμενο να επικοινωνήσουν μαζί σας μόλις παραλάβουν την επιστολή, ώστε να σας δώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου (ή πάρτε τους εσείς τηλέφωνο). Ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού και τον κίνδυνο που διατρέχει το ζώο, το τμήμα πρωτοκόλλου προωθεί την καταγγελία στον εισαγγελέα για να επιληφθεί αμέσως. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα, αλλά φροντίστε να τη στοιχειοθετήσετε επαρκώς, αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει στο αρχείο.
*Ακριβώς τα ίδια βήματα ακολουθείτε στην περίπτωση που το ζώο εγκαταλείφθηκε ή ξεχάστηκε σε κλειστό σπίτι ή κτίριο. Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, λόγω έλλειψης νερού και φαγητού, μην καθυστερήσετε καθόλου.
** Τι είναι η παθητική κακοποίηση;
-Ελλιπής, κακή ή ακατάλληλη διατροφή
-Ελλιπής κτηνιατρική φροντίδα
-Κακές συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης του ζώου
-Ακατάλληλο κατάλυμα, εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα
-Το ζώο είναι συνέχεια δεμένο / βρίσκεται μόνιμα στο μπαλκόνι / στην ταράτσα
-∆εν ασκείται, δεν βγαίνει βόλτα, δεν έχει χώρο να κινηθεί.
3. Εγκατάλειψη ζώου
*Ζητήστε βοήθεια από την τοπική φιλοζωική οργάνωση.
*Αν γνωρίζετε σε ποιον ανήκει το ζώο ή φέρει μικροτσίπ καταχωρισμένο στο όνομα του ιδιοκτήτη, πηγαίνετε στο αστυνομικό τμήμα και κάντε καταγγελία ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη για εγκατάλειψη και έκθεση σε κίνδυνο του κατοικιδίου του. ∆εν χρειάζεται να κάνετε μήνυση. Η καταγγελία σας αρκεί!
4. Kακοποίηση*/ βασανισμός / θανάτωση ζώων
Α) Ιδιόκτητο / δεσποζόμενο ζώο
*Καλέστε αμέσως το 100. Υποχρεούται να παρέμβει αμέσως και σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου γίνεται η κακοποίηση να προχωρήσει σε δίωξη και σύλληψη του δράστη.
*Αν το 100 αργεί, πηγαίνετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να κάνετε καταγγελία, ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη του δράστη. ∆εν χρειάζεται να κάνετε μήνυση. Θα πρέπει να έχετε κάποιο στοιχείο, όμως, που να οδηγεί στην ταυτοποίηση του δράστη (όνομα, διεύθυνση, αριθμό κυκλοφορίας Ι.Χ. κ.ά). Με την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτοφώρου, εντός του οποίου ο δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα. Αν παρέλθει η προθεσμία του αυτοφώρου, το δικαστήριο θα οριστεί για δύο ή τρία χρόνια αργότερα.
*Εάν η αστυνομία θεωρήσει ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα, θα την παραπέμψετε στους νόμους 1197/81 και 4039/12 αλλά και στις εγκυκλίους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα αστυνομικά τμήματα σχετικά με την υποχρέωσή τους να ερευνούν κάθε καταγγελία κακοποίησης ζώου.
*Εάν η αστυνομία αδυνατεί να ανταποκριθεί, είτε επειδή έχει άλλα επείγοντα περιστατικά και δεν προλαβαίνει είτε επειδή δεν έχει διαθέσιμο περιπολικό, πηγαίνετε κατευθείαν στον εισαγγελέα και ζητήστε να δώσει εντολή για την άμεση απομάκρυνση του ζώου και τη σύλληψη του δράστη.
*Μόλις παραλάβει την εισαγγελική εντολή, το αστυνομικό τμήμα υποχρεούται να επέμβει αμέσως. Και εδώ θα πρέπει να πείσετε τον εισαγγελέα για τη σοβαρότητα του περιστατικού, παρουσιάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο, ηχογράφηση, μάρτυρες κ.λπ.).
Β) Αδέσποτο ζώο – Άγνωστος δράστης
*Όπως και παραπάνω, καλέστε αμέσως το 100, ώστε να συλληφθεί ο δράστης, ο οποίος με την αυτόφωρη διαδικασία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Τονίστε τη σοβαρότητα του περιστατικού και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει τόσο το ζώο, όσο και οι παρευρισκόμενοι από τη βάναυση συμπεριφορά του δράστη. Ενημερώστε τους ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγει αν δεν παρέμβουν αμέσως.
*Ενημερώστε το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν γίνετε μάρτυρες περιστατικού κακοποίησης, προσπαθήστε να κινητοποιήσετε περαστικούς και γείτονες, ώστε να μη διαφύγει ο δράστης.
Πάντα να ειδοποιείτε και τον αρμόδιο δήμο, ο οποίος υποχρεούται να έχει πρόγραμμα περίθαλψης, ώστε να επέμβει και να περιθάλψει το ζώο και να στηρίξει την καταγγελία. Αν όλοι οι δημότες απευθύνονται για οτιδήποτε αφορά στα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους στον αρμόδιο δήμο και όχι αποκλειστικά στους φιλόζωους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία, τότε ο δήμος θα αναγκαστεί να θεσπίσει τα προγράμματα περίθαλψης και προστασίας για τα αδέσποτα ζώα, ως οφείλει.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο φωτογραφία ή βίντεο με περιεχόμενο κακοποίησης ζώου, προωθήστε το link, περιγράφοντας το περιεχόμενό του στη ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, αλλά και στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία στο info@pfo.gr.
** Κακοποίηση θεωρείται μεταξύ άλλων: η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός (κόψιμο άκρων, αυτιών και ουράς), οι κυνομαχίες, η διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού με πράξεις βίας εναντίον ζώων, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής κακοποίησής τους.
5. Πεταμένα νεογέννητα στα σκουπίδια
*Μόνο στην περίπτωση που πιάσετε κάποιον επ’ αυτοφώρω να τα πετάει ή γνωρίζετε ποιος το έκανε, μπορείτε να τον καταγγείλετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή του και επομένως τη σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
*Δεν χρειάζεται να κάνετε μήνυση. Η καταγγελία σας αρκεί!
*Αφαίρεση ζώου από τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση κακοποίησης
*Ζητήστε βοήθεια από την τοπική φιλοζωική οργάνωση. Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο που κακοποιείται από τον ιδιοκτήτη και παραδίνεται σε έναν από τους παρακάτω ως μεσεγγυούχο:
-στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου (εάν υπάρχει)
-σε ενδιαφερόμενο φιλοζωικό σωματείο
-σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη.
Αν η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα βάναυση ή αποτρόπαια, η αφαίρεση μπορεί να είναι οριστική, ενώ ο εισαγγελέας μπορεί επίσης να απαγορεύσει στον ιδιοκτήτη την απόκτηση άλλου ζώου.
* Πώς να «πιάσει τόπο» η καταγγελία σας
Η Σοφία Τζονίκη, γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας μας συμβουλεύει:
*Εάν δεν είστε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού, πριν απευθυνθείτε στις Αρχές, ελέγχετε πάντα την εγκυρότητα των καταγγελιών που ακούσατε.
*Ζητήστε βοήθεια από την τοπική φιλοζωική οργάνωση.
*Όταν μιλάτε με τις Αρχές (αστυνομία, δήμο, Εισαγγελία, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.ά.), να είστε πάντα ψύχραιμοι, ακόμη και αν δεν σας αντιμετωπίζουν με τον τρόπο που θα θέλατε. Μην εκδηλώνετε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση -πιθανόν αυτή να φέρει αντίθετα αποτελέσματα- και εστιάζετε στα κρίσιμα σημεία χωρίς υπερβολικές λεπτομέρειες. Να ζητάτε πάντα τον αριθμό πρωτοκόλλου της καταγγελίας και αντίγραφο της κατάθεσης, ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη.
*Το κλειδί για μια σωστή καταγγελία ή μήνυση είναι η γνώση της νομοθεσίας (ν. 4235/2014, 4039/12 και 1197/81). Εκτυπώστε τα κρίσιμα χωρία και έχετέ τα μαζί σας.
*Τα αδικήματα κατά των ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα και οδηγούν σε σύλληψη του δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε μήνυση, παρά μόνο καταγγελία. Μόνο στην περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς που κακοποιήθηκε, καταθέτετε μήνυση εναντίον του δράστη.

Το είδαμε στο www.enallaktikidrasi.com εδώ
ΠΗΓΗ...http://diekdikw.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α :17/2014 από 03-06-2014/13:00), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας.

Πιο αναλυτικά:
Αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. 
 Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ειδικότερα: 
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΕΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Αλματώδη αύξηση των ανδρών που επιθυμούν μεγέθυνση και πάχυνση πέους έχουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία Ελλήνων ανδρολόγων!
Η αύξηση το 2013 ξεπέρασε  το  70%, σε σχέση με την τελευταία δεκαετία, καθώς στην χώρα μας η πρώτη μεγέθυνση πέους πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 15χρόνια.
«Η ελεύθερη και άμεση ενημέρωση, κυρίως μέσω Ιντερνέτ, είναι ο βασικός  λόγος που ώθησε τους Έλληνες να σπάσουν το ταμπού και να απευθυνθούν στους ειδικούς επιστήμονες, όσον αφορά  το μέγεθος των προσόντων τους»  αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ Θάνος Παλλαντζάς και προσθέτει.
«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πάνω από 70 χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο  για μεγέθυνση και πάχυνση πέους. Σε σχέση με τις επεμβάσεις πριν από δέκα χρόνια η αύξηση είναι αλματώδης».
                           ΜΕΓΕΘΟΣ    ΠΕΟΥΣ
Το πόσο  μεγάλο πρέπει να είναι ένα  πέος  φαίνεται να απασχολεί  ένα μεγάλο κομμάτι  και της ανδρικής ελληνικής κοινωνίας .Παρά το γεγονός ότι η ιατρική επιστήμη  θεωρεί και σωστά ότι το μέγεθος δεν έχει καμιά σχέση με την λειτουργικότητα. Η πιο κλασική δε  συμβουλή, των ανδρολόγων, είναι πως όλα τα μεγέθη είναι καλά φτάνει να κάνουν την δουλειά τους.
Συνήθως στον  ευρωπαϊκό πληθυσμό τα ανδρικά «προσόντα» κυμαίνονται από 13 -15 εκ,  ενώ στους μαύρους πληθυσμούς είναι λίγο μεγαλύτερα.
Σε πολλές περιπτώσεις όμως πίσω από το άγχος των ανδρών για το μέγεθος μπορεί να κρύβεται μια δυστυχισμένη ερωτική ζωή ανεξάρτητη από το μήκος τους πέους.
 Υπάρχει  όμως κι ένα τμήμα του ανδρικού πληθυσμού που  βιώνει με έντονο άγχος το μέγεθος του και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απόχη από το σεξ και σε ακραίες περιπτώσεις αυτοτραυματισμούς στην προσπάθεια να το μεγεθύνει με «πρωτόγονες» μεθόδους.
Στην πλειοψηφία τους οι άνδρες που επιθυμούν μεγέθυνση πέους  είναι  ελεύθεροι, πάνε μόνοι τους στο γιατρό  και η  ηλικία τους κυμαίνεται από 18 μέχρι  70 χρόνων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ
Η τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα για την μεγέθυνση  είναι απλή και αποτελεσματική μονό όταν γίνεται από εξειδικευμένο χειρουργό ανδρολόγο με έμπειρη ομάδα. Για το λόγο αυτό ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί για το βιογραφικό και την εμπειρία του χειρουργού.
«Η αισθητική και λειτουργική φαλλοπλαστική είναι ουσιαστικά μια αλλαγή της σχέσης του ανατομικού έσω φαλλού με το έξω τμήμα του, το οποίο είναι και ορατό» τονίζει ο κ Θάνος Παλλαντζάς και διευκρινίζει .
« Αυτό επιτυγχάνεται αλλάζοντας τη θέση του έσω τμήματος (το οποίο συνδέεται με το ηβικό οστό), δηλαδή την αλλαγή της αναλογίας του μέσα και του έξω πεϊκού σώματος (εξελκυσμός). Κατά την διάρκεια της επέμβασης επιμήκυνσης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και πάχυνση αυξάνοντας την περίμετρο του φαλλού με συγκεκριμένο υλικό. Για τον σκοπό αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς ειδικά επεξεργασμένο δέρμα, λίπος (το οποίο λαμβάνεται κατά την διάρκεια του χειρουργείου από τον ίδιο τον άνδρα με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης από συγκεκριμένα σημεία του σώματός του), βιοσυνθετικό υλικό που εμποτίζεται με τον ορρό του ίδιου του άνδρα και αποκτά ιδιότητες αυτομοσχέυματος, καθώς και μοσχεύματα φλεβών».
 Η επέμβαση πραγματοποιείται σε Εξειδικευμένα Κέντρα,  διαρκεί περίπου μια ώρα,  γίνεται με γενική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία αλλά ούτε και ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Ένα μήνα μετά ο άνδρας μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή.
Η μεγέθυνση εξαρτάται από την ανατομία του πέους του άνδρα.
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός και φόβος των ανδρών που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σ’ αυτήν την επέμβαση, είναι μήπως μετά, αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης.
«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος προβλήματος στύσης, όταν  η επέμβαση γίνεται σωστά  από εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα, αφού με την τεχνική που εφαρμόζεται μένει ανέπαφος ο στυτικός μηχανισμός» καταλήγει ο κ Παλλαντζάς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο χειρουργός ανδρολόγος θα πρέπει να αξιολογήσει αρχικά αν είναι αναγκαία η μεγέθυνση του πέους, αλλά και την ψυχολογική ανάγκη του άνδρα για την αύξηση του μεγέθους. Επίσης στις πρώτες συναντήσεις να μην παίρνει θέση είτε υπέρ είτε κατά της αναγκαιότητας της επέμβασης, πριν έχει συνολική εικόνα της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου. Σε πολλές περιπτώσεις  χειρουργοί ανδρολόγοι ζητούν την γνωμάτευση ψυχιάτρων όταν δεν μπορούν να έχουν σαφή ψυχολογική εικόνα του ενδιαφερόμενου.
www.e-peristeri.gr/pallantzas, Τηλ.: 2105777746























ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5058795, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.    www. cosmosep. gr

                FACEBOOK: Cosmos ΕπικοινωνίαTWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια γυναίκα καθόταν σε ένα μπαρ με τις φίλες της και έπινε το ποτό της, όταν ένας εξαιρετικά ψηλός, όμορφος και φοβερά σέξι νεαρός μπήκε στην αίθουσα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕ "ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ"


Μεγάλη καλοκαιρινή live βραδιά ετοιμάζει το καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ .
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, γιορτή του Αγίου Πνεύματος ο Νίκος και η Σταυρούλα από τα ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ, θα παρουσιάσουν το ανανεωμένο τους πρόγραμμα στο καλοκαιρινό τμήμα  του καταστήματος, ενώ θα στηθούν καθίσματα σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας περιμετρικά και με τα διαδραστικά ηχητικά συστήματα θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες.
 Ιδανική ιδέα για μια άκρως οικογενειακή διασκέδαση, καθώς ο χώρος το επιτρέπει, ενώ το ρεπερτόριο των δυο ταλαντούχων καλλιτεχνών αποτελεί εγγύηση για ονειρεμένα ταξίδια στον κόσμο της μελωδίας.
 Η βραδιά θα ξεκινήσει κατά τις 10.00μ.μ. και το καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ, εκτός από το προσεγμένο σέρβις του, σας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.
Από τα Προμαχιώτικα νέα σχεδιάζουμε να μεταδώσουμε ζωντανά με live streaming το όλο event για να το χαρούν και όλοι όσοι είναι μακριά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την αντιχαλαζική προστασία στην Π.Ε. Πέλλας

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α κ. Βασίλη Έξαρχο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 

Ο κ. Θεοδωρίδης ζητά την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να τεθεί ο μηχανισμός αντιχαλαζικής προστασίας σε λειτουργία, άμεσα, για τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας. 

Συγκεκριμένα, η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου για αγροτικά προϊόντα όπως ροδάκινα, κεράσια κλπ. διαπιστώνουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας των καλλιεργειών στην Πέλλα. 

Τόσο για την περιοχή μας όσο και για όμορες Περιφερειακές Ενότητες όπως η Ημαθία ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το θεμέλιο λίθο της τοπικής μας οικονομίας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι μια ενδεχόμενη κακοκαιρία με έντονο χαλάζι θα καταστρέψει την αγροτική παραγωγή εν τη γενέσει της και θα αποτελέσει πλήγμα στα εισοδήματα των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάθεση του συστήματος της αντιχαλαζικής προστασίας σε ιδιώτη ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Η πρόληψη για τη διασφάλιση της αγροτικής σοδειάς είναι μεγάλης σημασίας, αν σκεφτεί κάποιος τα ποσά που δίνονται κάθε χρόνο για αποζημιώσεις τα οποία είναι πολλαπλά από τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός αντιχαλαζικής προστασίας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για την εκ των προτέρων θετική σας ανταπόκριση στο μείζον αίτημα των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης»

ANONYMOUS ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Anonymous εναντίον Μουντιάλ

Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνο - επίθεση σε εταιρικούς χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπρόσωπού τους, οι χακ-ακτιβιστές των Anonymous. Η κυβερνοεπίθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά που ξεκινά εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων σε δυο εβδομάδες στη Βραζιλία.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ένα μέλος της ομάδας των Anonymous που αποκαλούσε τον εαυτό του Che Commodore, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την εκστρατεία έχουν ήδη αρχίσει.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του και χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για την σχέση του με τους Anonymous, ο Commodore είχε εμπεριστατωμένη γνώση των δραστηριοτήτων της ομάδας και έδωσε στο Reuters λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρείες εναντίον των οποίων πρόκειται αυτή να στραφεί.

«Έχουμε σχέδιο επίθεσης» επισήμανε ο Commodore και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε ελέγχους για να δούμε ποια sites είναι πιο ευάλωτα. Στο στόχαστρο είναι οι χορηγοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι εταιρείες – χορηγοί του Μουντιάλ έχουν καταγραφεί σε λίστα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις: Coca Cola, Budweiser, Adidas και Emirates Airlines.

Anonymous εναντίον Μουντιάλ

Σύμφωνα με τον Commodore μία από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε στόχο τον server του υπ. Εξωτερικών της Βραζιλίας και κατά την προσπάθεια αυτή διέρρευσαν δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τον Commodore, ο χάκερ AnonManifest χρησιμοποίησε έναν ιό τύπου Trojan για να μπει στις βάσεις δεδομένων του υπουργείου και να κλέψει τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διπλωματών. Συνολικά «απελευθερώθηκαν» 333 έγγραφα σε μια επίθεση που αποτελεί την μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας του κυβερνοχώρου στη Βραζιλία μετά την αποκάλυψη ότι η NSA παρακολουθούσε το email της Πρόεδρου της χώρας, Dilma Rousseff.

Anonymous εναντίον Μουντιάλ

Απαντώντας στους ισχυρισμούς αξιωματούχος του υπ. Εξωτερικών της Βραζιλίας είπε στο Reuters ότι μόνο 55 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν και ότι τα μόνα έγγραφα που διέρρευσαν ήταν αυτά που είχαν επισυναφθεί στα emails και μερικά ακόμη από το αρχείο εγγράφων του υπουργείου.

Η ομάδα των Anonymous που χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους στο hacking για δράσεις εναντίον της κοινωνικής αδικίας, φέρονται να εναντιώνονται στην απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να χρηματοδοτήσει το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας την ίδια ώρα που πολίτες της χώρας δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. 

Anonymous εναντίον Μουντιάλ




























ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ SELFIE

Magnify Image
Φρίντα Κάλο 1939 

Λένε ότι η πιο προσιτή επιλογή ενός καλλιτέχνη είναι το πρόσωπό του, όταν έχει έμπνευση. Και σχεδόν όλοι έχουν επιχειρήσει μια αυτοπροσωπογραφία.
 Φυσικά η Φρίντα Κάλο και ο βαν Γκογκ επανεξέτασαν το θέμα τους κυριολεκτικά εκατοντάδες φορές. Είναι σαν τους εφευρέτες του selfie. 

Magnify Image
Βαν Γκογκ 1889 

Magnify Image
Ρέμπραντ 1630 

Magnify Image
Εγκον Σίλε 1912 

Magnify Image
Μαρκ Σαγκάλ 1913 

Magnify Image
Ζοζέφ Ντικρέ 1793 

Magnify Image
Ανρί Ματίς 1906 

Magnify Image
Πάμπλο Πικάσο 1907 

Magnify Image
Φράνσις Μπέικον 1976 Π




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

12ΧΡΟΝΕΣ "ΘΥΣΙΑΣΑΝ" ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΥΘΙΚΟ ΤΕΡΑΣ

12χρονες «θυσίασαν» τη φίλη τους σε μυθικό τέρας

Νέο σοκ στις ΗΠΑ από τη «θυσία» 12χρονης από φίλες της σε μυθικό τέρας, στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι ανήλικες μαχαίρωσαν 19 φορές τη συνομήλικη φίλη τους ως «θυσία» σε ένα μυθολογικό τέρας για το οποίο έμαθαν στο διαδίκτυο.

   Το θύμα γλύτωσε την τελευταία στιγμή τη ζωή του καθώς σύρθηκε στο δρόμο αιμόφυρτο για να ζητήσει βοήθεια. Ένα ποδηλάτης ειδοποίησε την αστυνομία και τις πρώτες βοήθειες. Η 12χρονη νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ οι γιατρί λένε ότι σώθηκε από θαύμα καθώς μία από τις μαχαιριές καρφώθηκε μόλις ένα χιλιοστό από κεντρική αρτηρία της καρδιάς.

   Σύμφωνα με τη δικογραφία τα δύο κορίτσια σχεδίαζαν επί μήνες τη δολοφονία της φίλης τους βρίσκοντας την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους μετά από ένα πάρτι και ενώ έπαιζαν κρυφτό. Μετά την αποτρόπαιη πράξη τους την εγκατέλειψαν σε κοντινή δασική περιοχή.

   Η «θυσία» έγινε για τον Slender Man, ένα φανταστικό τέρας για το οποίο οι 12χρονες  έμαθαν σε ιστοσελίδα για θρύλους και τρομακτικές ιστορίες. Η μία από αυτές είπε δε στους αστυνομικούς ότι έβλεπε το τέρας στα όνειρα της, πως την παρακολουθούσε και πως διάβαζε τη σκέψη της.

   Οι δύο 12χρονες θα αντιμετωπιστούν ως ενήλικες από το δικαστήριο αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης έως και 60 ετών με τον δικαστή να ορίζει την εγγύηση αποφυλάκισης στα 500.000 δολάρια για κάθε μια. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤ

Έφτιαξαν το πρώτο ρομπότ σπερματοζωάριο - Έχει μεταλλικό κεφάλι και εύκαμπτη ουρά

Ερευνητές στην Ολλανδία δημιούργησαν το πρώτο μικρο-ρομπότ με μορφή σπερματοζωαρίου, το οποίο ελέγχεται με μαγνήτες. Έχει μεταλλικό κεφάλι, εύκαμπτη ουρά και είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερο από ένα ανθρώπινο σπερματοζώαριο.

Η δημιουργία του ρομπο-σπερματοζωαρίου μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί σε ιατρικές, φαρμακευτικές και νανο-βιομηχανικές εφαρμογές, όπως στην στοχευμένη μεταφορά φαρμάκων μέσα στο σώμα, στη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.α.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ρομποτικής Σαρτάκ Μίσρα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τβέντε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης φυσικής «Applied Physics Letters», σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν μαγνητικά πεδία όχι ισχυρότερα από αυτά που έχουν τα διακοσμητικά μαγνητάκια του ψυγείου (έως πέντε militesla), για να κάνουν το ρομποτάκι να «κολυμπήσει» προς διάφορες κατευθύνσεις.

Το ρομποτάκι έχει κατασκευαστεί από ένα γερό, αλλά εύκαμπτο πολυμερές υλικό, που έχει καλυφτεί με μέταλλο (στρώμα κοβαλτίου-νικελίου) στην περιοχή του κεφαλιού. Η ύπαρξη αυτού του μετάλλου επιτρέπει την τηλε-κατεύθυνσή του μέσω των μαγνητών, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ελέγχονται μέσω υπολογιστή.

Προς το παρόν πάντως, η ρομποτική απομίμηση είναι πολύ αργή. Ενώ ένα ανθρώπινο σπερματοζωάριο διασχίζει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μία απόσταση πολλαπλάσια του μήκους του, το ρομποτικό δεν καταφέρνει να προχωρήσει ούτε όσο το μισό μήκος του σώματός του.

Οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να κάνουν το "MagnetoSperm" τους, όπως το ονόμασαν, πιο μικρό και πιο γρήγορο.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Η άσκηση που διπλασιάζει την ευτυχία -Ενα απλό τρικ που αλλάζει τα δεδομένα στην ψυχολογία

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι μερικές φορές η αναμονή ενός γεγονότος – πενθήμερες διακοπές στην παραλία, μια από καιρό αναμενόμενη επίσκεψη από έναν αγαπητό φίλο, ένας γάμος – μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι από ότι το ίδιο το γεγονός;

Για ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, ο ενθουσιασμός κορυφώνεται: όταν όμως έρθει η μεγάλη μέρα, το επίπεδο ευτυχίας δεν ανεβαίνει πλέον στα ύψη όπως τις πρώτες ημέρες.

Ο ερευνητής ευτυχίας Shawn Achor μελέτησε τη δύναμη που έχει η αναμονή και πώς ενισχύει την ευτυχία. «Ένα από τα πράγματα που διαπιστώσαμε και που είναι ισχυρό για τη δημιουργία της ευτυχίας στο παρόν είναι στην πραγματικότητα η προσδοκία για κάτι καλό που θα συμβεί στο μέλλον», λέει. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι πραγματικά απολαμβάνουν τις διακοπές τους περισσότερο πριν πάνε διακοπές. Ο λόγος για αυτό είναι η προσδοκία».

Ο Achor προτείνει τη χρήση αυτής της απλής άσκησης που θα βοηθήσει ώστε να πολλαπλασιάσει την ευτυχία.

«Σκεφτείτε κάτι που ανυπομονείτε, οραματιστείτε κάθε λεπτομέρεια και προσπαθήστε να το ζήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί ο εγκέφαλός μας δε διακρίνει τη διαφορά μεταξύ οραματισμού και αληθινής εμπειρίας».






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ


 Η φωτογράφος Μαριέτ Πάθι Άλεν υπήρξε υπέρμαχος της τρανσέξουαλ κοινότητας για περισσότερα από 35 χρόνια, αφού υπήρξε μαχητική δικηγόρος και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της διαφορετικότητας. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της επικεντρώθηκε στις Η.Π.Α., το 2012 ταξίδεψε στην Κούβα και τότε όλα άλλαξαν.

Το ταξίδι της έγινε στο πλαίσιο συμποσίου σχετικά με την ταυτότητα και τον πολιτισμό των τρανσέξουαλ που διοργάνωσε η Mariela Castro Espin, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Αγωγής στην Αβάνα, και κόρη του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, η Άλεν πέρασε μια εβδομάδα στην Αβάνα φωτογραφίζοντας δύο τοπικές trans, την Αμάντα και την Νόμι, στο Cabaret Las Vegas. Έγιναν αμέσως φίλες και η «σχέση» τους αποτυπώθηκε σε αυτό το φωτογραφικό πρότζεκτ. «Είχα το σπάνιο προνόμιο να πηγαίνω οπουδήποτε και αν πήγαιναν, απλά σαν επίσκεψη ή τριγυρνώντας» είπε η Άλεν, «Δεν ξέρω αν έχω ποτέ περπατήσει τόσο πολύ στη ζωή μου! Ήταν υπέροχο».

H Aλεν είχε μείνει εμβρόντητη από την ακραία φτώχεια στην οποία ζούσαν τα περισσότερα άτομα που συνάντησε. Εχει δηλώσει ότι παρότι οι τρανσέξουαλ μπορούν πλέον να ζήσουν πιο ελεύθερα στην Κούβα και να κάνουν εύκολα αλλαγές φύλου, εντούτοις είναι θύματα προκαταλήψεων και οι περισσότεροι καταλήγουν να εργάζονται ως πόρνες.













ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ



Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα 8.00 π.μ. σε μάντρα ξυλείας σε περιοχή έξω από το Γαρέφι. 
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν για ύπαρξη τουλάχιστον 7 περιπολικών με οπλισμένους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν περικυκλώσει την μάντρα με τα καυσόξυλα.
Επίσης γίνονται έρευνες σε σπίτια στο Άνω και Κάτω Γαρέφι, ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι διαφυγής από το χωριό.
Περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας υπάρχουν στην περιοχή Κουρία.
Παρατηρείται επίσης μεγάλη κινητικότητα και στους γύρω δρόμους.
Φαίνεται οτι ο κλοιός γύρω από τους κακοποιούς που σκότωσαν τον άτυχο ηλικιωμένο στενεύει.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...