Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Είναι ένας βλάχος (ο Μήτσος) και παντρεύεται μια βλάχα.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΚΡΟΑΤΙΑΣ & ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ




Τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα συγκεντρώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των πρεσβειών της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από την οδό Μητροπόλεως).
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν αφορούν σε κλινοσκεπάσματα, ράντζα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής, φακούς, μπαταρίες και γαλότσες. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στις γειτονικές χώρες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα διανεμηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει την αλληλεγγύη πράξη και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δοκιμαζόμενους Βαλκάνιους γείτονές μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ “Όλοι μαζί μπορούμε”, σε συνεργασία με το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 7 Ιουνίου καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Σερβίας, της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

           Ήδη η πρωτοβουλία του “Όλοι μαζί μπορούμε” συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών στην Αττική, όπου το περασμένο Σάββατο συγκεντρώθηκαν πάνω από 19 φορτηγά με 95 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Αυτό το Σάββατο η προσπάθεια μεταφέρεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, όπου όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στήριξης στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Γιατί για μας η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν σύνορα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ"


 Αναβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, σεβασμός στους πολίτες
Να αντισταθεί ο Δήμος στην αφαίρεση από τα έσοδα του 60% του τέλους λαϊκών αγορών.
Απαράδεκτη συναίνεση ( και μάλιστα ομόφωνη χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία) του δημοτικού συμβουλίου στην αφαίμαξη και άλλων πόρων από τον Δήμο.   

Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία», με αφορμή την παρουσία του ( ως παρατηρητή) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Οι ανούσιες, χωρίς περιεχόμενο, «αντιπαραθέσεις» και μάλιστα με φωνασκίες στο δημοτικό συμβούλιο μόνο υποβαθμίζουν τον θεσμό χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στους πολίτες της Αλμωπίας. Ελπίζω και εύχομαι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών να μην έχει καμιά σχέση με την κακή εικόνα που παρακολουθήσαμε χθες.
Στα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, πέραν της προφανούς εξέλιξης με την  τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις υδρονομέων ( κάτι που αναμενόταν με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος όλα τα τελευταία χρόνια) συζητήθηκε και το θέμα της συναίνεσης του Δήμου για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς με τον νέο Νόμο. Ως γνωστόν ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές αφαιρεί από τα έσοδα του Δήμου το 60% των ανταποδοτικών τελών από τις λαϊκές αγορές και τα δίνει στην Περιφέρεια. Θα περίμενε κανείς να υπάρξει από το δημοτικό συμβούλιο η αντίδραση του στην περαιτέρω αφαίμαξη πόρων του Δήμου.
Αντί αυτού με ομοφωνία(!) οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με αυτό τον τρόπο χωρίς την παραμικρή συζήτηση, διαμαρτυρία κλπ.
Η ανάγκη διεκδικητικού Δήμου είναι απολύτως απαραίτητη , ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία. Καταγγέλουμε στους πολίτες της Αλμωπίας την απαράδεκτη, ομόφωνη, συναίνεση των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων στην αφαίμαξη και άλλων εσόδων από τον Δήμο, έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου, συνεχώς θα χειροτερεύουν.

Ο συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα επιδιώξει με όλες τους τις δυνάμεις, μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο, την αναβάθμιση του θεσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου και των πολιτών».     

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάποιων επιπλοκών της παχυσαρκίας φαίνεται να έχει, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, το μέλι!
Κι αυτό γιατί η κατανάλωση 15 gr μελιού την ημέρα έχει ευεργετική επίδραση στις συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης συγκριτικά με γλυκαντικές ουσίες με την ίδια περιεκτικότητα σε γλυκόζη.
«Τα ευρήματα της εξάμηνης αυτής μελέτης έδειξαν ότι  η  καθημερινή κατανάλωση μελιού ίσως να καθυστερεί ή να προλαμβάνει την ανάπτυξη της αντίστασης στην ινσουλίνη, την διαταραχή της ανοχής στη γλυκόζη και την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σε παχύσαρκα κορίτσια», ανέφερε η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνη του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Στη μελέτη, την οποία πραγματοποίησε το Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και παρουσιάστηκε στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, συμμετείχαν 30 υγιή παχύσαρκα κορίτσια μέσης ηλικίας 11,5 χρόνων με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από την  90η  θέση.
«Στόχος της μελέτης, όπως  διευκρίνισε η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, ήταν να εξεταστεί επιστημονικά η επίδραση που έχει το μέλι συγκριτικά με την κοινή ζάχαρη στις συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης σε παχύσαρκα παιδιά».
                         ΦΑΡΜΑΚΟ  ΤΟ   ΜΕΛΙ
Το μέλι είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τις διαιτητικές, βιολογικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Η θερμιδική, αντιβακτηριδιακή αλλά και αντιοξειδωτική του δράση, το κατατάσσει σε μια από τις σημαντικότερες γλυκαντικές ουσίες που φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
 Τα αποτελέσματα διαφόρων παρεμβατικών μελετών σε ενήλικες έδειξαν ότι το μέλι έχει μικρότερη επίδραση στην αύξηση της γλυκόζης πλάσματος και ινσουλίνης ορού, ενώ επιπρόσθετα έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
   Η χημική σύνθεση του μελιού ποικίλει από είδος σε είδος. Τα συστατικά που περιέχει είναι:
Ø Κύρια στοιχεία: Νερό 17%, Γλυκόζη 31%, Φρουκτόζη 38%, Μαλτόζη 7.5%, Σακχαρόζη 1.5 %, άλλα Ζάχαρα περίπου 12%.
Ø Δευτερεύοντα στοιχεία: Οξέα, Ένζυμα, Βιταμίνες, και άλλους Αντιβιοτικούς παράγοντες.
Ø Βιταμίνες: A, Β2, B3, Β6, Β3, C, K, Βιοτίνη, Φολικό οξύ.
Ø Μεταλλικά άλατα: Ασβέστιο, Νάτριο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Σίδηρο, Χλώριο, Φώσφορο, Θείο, Ιώδιο, Αργίλιο, Βόρειο, Χρώμιο, Χαλκός, Λίθιο, Νικέλιο, Μόλυβδο.
Τα ζάχαρα του μελιού συγκριτικά με την κοινή ζάχαρη εμπορίου παρουσιάζουν την εξής διαφορά, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία: Η φρουκτόζη του μελιού απορροφάται στο αίμα με ενεργητική απορρόφηση, δηλαδή μεταφορείς που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων των λαχνών του εντερικού σωλήνα συλλαμβάνουν τα μόρια φρουκτόζης και τα μεταφέρουν μέσα στα κύτταρα. Έτσι η ταχύτητα απορρόφησης της φρουκτόζης καθορίζεται από την διαθεσιμότητα του χημικού μεταφορέα, γίνεται με βραδύτερο ρυθμό και δεν προκαλεί υπερέκκριση ινσουλίνης.
Αντίθετα η απορρόφηση της κοινής ζάχαρης μετά την πέψη της γίνεται μέσω ώσμωσης. Έτσι η γλυκόζη εισέρχεται με ταχύτητα και υψηλή συγκέντρωση στο αίμα, και προκαλεί την άμεση παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας.





     ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ‘ΕΠΙΔΗΜΙΑ’ Η  ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Η παχυσαρκία έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, και ο όρος ‘επιδημία’ χρησιμοποιείται συχνά στις μέρες μας για να περιγράψει την δραματική αύξηση της συχνότητας της.
 Στην Ελλάδα, το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπερβαίνει το 30%. Δεδομένου ότι στη χώρα μας έχουμε περίπου 100,000 γεννήσεις τον χρόνο, σε 18 χρόνια (από την γέννηση μέχρι την ενηλικίωση) θα έχουμε 1,800,000 παιδιά και εφήβους! Με βάση αυτά τα δεδομένα, αυτή τη χρονική στιγμή, 600,000 παιδιά και έφηβοι (30% του 1,800,000) είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!
Η παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία οδηγεί σε παχυσαρκία κατά την ενήλικη ζωή. Η δραματική αύξησή της  είναι στενά συνδεδεμένη με την αύξηση της συχνότητας της παχυσαρκίας ενηλίκων.
Οι συνήθεις επιπλοκές της παχυσαρκίας είναι:
Ø καρδιαγγειακά προβλήματα
Ø υπέρταση
Ø  υπερλιπιδαιμία
Ø  διαταραχές του ενδοθηλίου
Ø  ινσουλινοαντοχή
Ø  διαβήτης τύπου 2
Ευθύνεται επίσης για ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό των δαπανών της δημόσιας υγείας. Για τους λόγους αυτούς η παχυσαρκία θεωρείται μια από τις πιο σοβαρές απειλές της δημόσιας υγείας τόσο στην χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
www.echarmandari.gr www.childhood-obesity.gr, Τηλ: 211 411 0397 & 6947904369







EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ν. Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466,  210 5058795
E-MAIL: ngara@otenet.gr.  www. cosmosep. gr
FACEBOOK: Cosmos Επικοινωνία

              TWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Δείτε τους νέους υδρονομείς του δήμου Αλμωπίας ανα τοπική κοινότητα.

ΑΡΙΔΑΙΑ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ) 
Τσόλκας Γεώργιος 
Δερβηνάρης Ιωάννης 

ΑΡΙΔΑΙΑ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΥΔΡΑΙΑΣ) 
Σιδηρόπουλος Ιωάννης 

ΑΛΩΡΟ 
Κενανίδης Φώριος 
Παζπάνης Δημήτριος 

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 
Ταγάρη Μελπομένη 

ΑΨΑΛΟΣ 
Τσαβδαρίδης Ιωάννης 
Θεοδωρίδης Εμμανουήλ 
Τογγουσίδης Σάββας 

ΒΟΡΕΙΝΟ 
Σιδηρόπουλος Γεώργιος 
Κεσελίδης Θεόδωρος 

ΒΟΡΕΙΝΟ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ) 
Χατζηλιάδης Άνθιμος 

ΓΑΡΕΦΙ 
Τουρλάκης Παρασκευάς 
Μπίνος Δημήτριος 

ΔΩΡΟΘΕΑ 
Κατιρδόγλου Στέφανος 
Φουρνατζής Κωνσταντίνος 
Μπερμπέρης Ιωάννης 

ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ 
Τσικνίδης Παύλος 
Σταυρίδης Απόστολος 
Οπρογλίδου Φρειδερίκη 
Φωτιάδης Ηρακλής 

ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ 
Γεωργίου Γεώργιος 

ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ 
Σιδηρόπουλος Ιωάννης 
Παπαδόπουλος Βασίλειος 

ΊΔΑ 
Δημητρίου Χρήστος 
Δημητρίου Μιχαήλ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ 
Τσαουσίδης Γιώργος 
Πασχαλίδης Ιωάννης 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
Αδραμάνης Ιωάννης 
Γιόλης Πέτρος 
Κοσμάς Γεώργιος 

ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ 
Ρίζος Ευστάθιος 
Τσάπης Αθανάσιος 

ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΣ 
Καϊλάρης Μιχαήλ 
Ελευθεριάδης Χαράλαμπος 

ΜΗΛΕΑ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΗΛΕΑΣ) 
Δεμερτζής Αθανάσιος 
Ούρδας Μιλτιάδης 

ΜΗΛΕΑ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΡΙΖΟΧΩΡΙΟΥ) 
Ιγνατίδης Χαράλαμπος 
Τουμανίδης Μιχαήλ 

ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ 
Σκόρδας Κωνσταντίνος 

ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ) 
Κεσίσογλου Κωνσταντίνος 

ΝΟΤΙΑ 
Νικολαΐδης Κωνσταντίνος 
Πόπτσης Γεώργιος 

ΞΙΦΙΑΝΗ 
Δούμος Αναστάσιος 
Καρυπίδου Ελένη 

ΌΡΜΑ 
Πασόης Χρήστος 
Λαζάρου Χρήστος 

ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ 
Φέντας Διονύσιος 

ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑΣ) 
Μάντσης Ιωάννης 
Χότζιας Αναστάσιος 

ΠΙΠΕΡΙΑ 
Παλάνδρος Γεώργιος 
Γραβάνης Αθανάσιος 
Καφετζής Γεώργιος 

ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 
Αγγελίδης Ιωάννης 
Κιουλτζόπουλος Χρήστος 

ΠΡΟΜΑΧΟΙ 
Μασλάρης Κωνσταντίνος 
Κωνσταντινίδης Γεώργιος 
Σέλκος Χρήστος 
Δηράλας Γεώργιος 

ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ) 
Παρίσσης Ιωάννης 

ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΟΡΥΦΗΣ) 
Μήντσης Δημήτριος 

ΣΩΣΑΝΔΡΑ 
Κεχαγιάς Ιωάννης 
Ρακιάρης Γρηγόριος 
Ορμάνης Γεώργιος 

ΤΣΑΚΩΝΕΣ (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΣΑΚΩΝΩΝ-ΧΡΥΣΑΣ-Κ.ΡΟΔΩΝΙΑΣ) 
Αμανατίδης Λάζαρος 
Τάκου Θωμαή 
Κυριακίδης Θεόδωρος 

ΦΙΛΩΤΕΙΑ 
Ρίτσος Ανέστης 
Καπιάνος Γεώργιος 
Μυλωνάς Αθανάσιος 

ΦΟΥΣΤΑΝΗ 
Βαλαβάνης Αθανάσιος 

ΧΡΥΣΗ 
Ζησιάδου Κωνσταντίνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΟΡΜΑΣ



«Ευχαριστήριο»
Ο Σύλλογος Νέων Όρμας ευχαριστεί θερμά όλους τους συνανθρώπους μας οι οποίοι μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε περίπου 1,5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τους οποίους παρέδωσε την Τρίτη 3 Ιουνίου αντιπροσωπεία του συλλόγου μας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Θεσσαλονίκης).
 Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γυναικών Όρμας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακηνών ''ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ'',  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωσάνδρας ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμας για την σημαντική τους συνεισφορά.
Επίσης, ευχαριστούμε τα Super Markets: Μποτσφάρης Πέτρος, Φουντουκίδης, Γαλαξίας, Μασούτης, Αρβανιτίδης, Family που μας έδωσαν την δυνατότητα να τοποθετήσουμε «καλάθι» για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.
 Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της επαρχίας μάς έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και ελπίδας!




Σύλλογος Νέων Όρμας





ΑΛΜΩΠΙΑ 2014: 18η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...