Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Πάει ένας παππούς στον γιατρό του και του λέει:
- Γιατρέ έχω 1 πρόβλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΟΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


Τελευταίος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά Χρυσουλά

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άξιο ιερέα, έναν συμπολίτη μας που συνδέθηκε με την σύγχρονη ιστορία της Πέλλας.

 Η κοινωνική συμβολή του στον τόπο, το πνευματικό του έργο και η τελευταία προσφορά του ιστορικών κειμηλίων στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που τον τίμησε για το συνολικό του έργο, τον κατατάσσουν μεταξύ των αξιομνημόνευτων προσώπων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αγάπη και θαυμασμό τον θυμούνται εξάλλου όλοι όσοι γνωρίζουν, μελετούν και αναπτύσσουν την ελληνική ιστορία και ορθόδοξη παράδοση, τομείς στους οποίους αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του.

Ο πάτερ Κοσμάς ήταν πάντοτε κοντά στο ποίμνιό του. Με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του, μας δίδαξε τι σημαίνει να είμαστε ενεργοί πολίτες.  Είχε μία σημαντική συμβολή στην πνευματική ανύψωση των πιστών, στο μοίρασμα της εκκλησιαστικής αγάπης, όπως και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και, επίσης, στην ενορία της Αριδαίας που υπήρξε το πνευματικό του εφαλτήριο. Πατέρα Κοσμά, η μνήμη σου θα είναι παντοτινή.

Θεόδωρος I. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω της αργίας της Δευτέρας 9 Ιουνίου και επειδή ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων δεν θα λειτουργεί, δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. 

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, όσο το δυνατόν να μην τοποθετούν  τα απορρίμματά τους στους κάδους έως την Τρίτη 10 Ιουνίου οπότε και θα ξεκινήσει κανονικά η αποκομιδή. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Magnify Image

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου χρειάζονται τη δύναμη της εικόνας. Δεν είναι πάντα ευχάριστο, αλλά είναι αληθινό και επίσης καμιά φορά μπορεί να είναι και αποτελεσματικό. Την προσοχή σας παρακαλώ... 

1. Ένα από τα δύο παιδιά κρατάει στα χέρια του κάτι που στην Αμερική απαγορεύτηκε για να το προστατεύσει. Μπορείτε να μαντέψετε ποιο από τα δύο;
Magnify Image

Magnify Image

       2. Λιγότερο χαρτί, περισσότερος πλανήτης
Magnify Image


     3. 46 μέρες στο νοσοκομείο
Magnify Image

     4. Η βία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ
Magnify Image

     5. Όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματα 
Magnify Image

    6. Aυτό που βλέπουν οι άλλοι όταν καπνίζεις
Magnify Image

     7. To πλαστικό που σκοτώνει
Magnify Image

     8. Ποια εικόνα είναι πιο τρομαχτική;
Magnify Image

     9. Όταν το χρώμα του δέρματος καθορίζει το μέλλον
Magnify Image

Magnify Image

       10. To ίδιο ζώο, διαφορετικός ιδιοκτήτης
Magnify Image

Magnify Image

       11. Σουβενίρ από εξωτικά ζώα
Magnify Image

     12. Tα like δεν προσφέρουν καμία βοήθεια
Magnify Image

Magnify Image

         13. Πριν να είναι πολύ αργά
Magnify Image

     14. Mη μιλάτε στον οδηγό
Magnify Image

Magnify Image


       15. Δεν είστε σκίτσα
Magnify Image

     16. To κάπνισμα προκαλεί πρόωρο γήρανση
Magnify Image

     17. Όταν ο κυνηγός κρύβεται καλά
Magnify Image

     18. Kάθε λεπτό που περνάει, ένα είδος εξαφανίζεται
Magnify Image

     19. Όταν τρως τόνο, σκέψου αρκούδες Πάντα 
Magnify Image

    20. What goes around comes around στο πιάτο σου
Magnify Image

Magnify Image

       21. Aν δεν το μαζέψεις εσύ, θα το κάνει αυτός που δεν πρέπει 
Magnify Image

    22. H λογοκρισία μεταφέρει την ιστορία λάθος
Magnify Image

     23. Tελικά πώς βλέπουμε τις γυναίκες; 
Magnify Image

Magnify Image

      24. Η νύστα είναι πάντα πιο δυνατή από σένα
Magnify Image

     25. Πόσο δύσκολο είναι δώσεις φαγητό σε κάποιον που πεινάει;
Magnify Image

    26. Tα παραμελημένα παιδιά γίνονται αόρατα
Magnify Image

     27. Mπορεί να μην συμβαίνει εδώ, αλλά συμβαίνει τώρα
Magnify Image






 Πηγή: www.lifo.gr

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΙΤΛΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Χαμένοι στη μετάφραση: Ξεκαρδιστικές μεταφορές τίτλων στα ελληνικά

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει σουρεαλιστικά λάθη σε υπότιτλους ή τίτλους ταινιών που η ελληνική τους μετάφραση δεν έχει καμία σχέση με την αρχική πρόθεση του σκηνοθέτη. Πώς όμως λειτουργούν οι μεταγλωττίσεις στην Ελλάδα και με ποια λογική μεταφράζουν τους τίτλους;

Την απάντηση δίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή, μιλώντας με τον «Γιατρό» των μεταφράσεων στην Ελλαδα, Δημήτρη Μαρτινέγκο.

Οπως εξηγεί, η μετάφραση των τίτλων στο παρελθόν ήταν εντελώς ανεξέλεγκτη και γινόταν ύστερα από brainstorming του εισαγωγέα και του διευθυντή εκμετάλλευσης, με βασικό κριτήριο την εμπορευσιμότητα, ενώ στις καλές περιπτώσεις προσπαθούσαν να δώσουν και ένα στίγμα του περιεχομένου της ταινίας στον τίτλο.

Ορισμένες από αυτές ήταν πετυχημένες, όπως το Annie Hall που έγινε «Νευρικός Εραστής» αποκαλύπτοντας την πραγματική ταυτότητα του γουντιαλενικού ήρωα, ή το Police Academy που μετατράπηκε στον ξεκαρδιστικό και διαχρονικό πια τίτλο «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Σε πολλές, περιπτώσεις, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι μεταφραστές συμβουλεύονταν τις μεταφράσεις που είχαν χρησιμοποιήσει άλλες χώρες κι έτσι το High Noon έγινε «το τρένο θα σφυρίξει 3 φορές» και το «Children of the Corn» έγινε «Ο δολοφόνος με το δρεπάνι».

Ωστόσο ορισμένες αλλαγές είναι πραγματικά αψυχολόγητες σε βαθμό σουρεαλιστικό, όπως το «Love and Death» που έγινε «Ειρηνοποιός» ή το «Venus in Furs» που έγινε «Γυμνή Αφροδίτη» ή τα πλέον εξωφρενικά «Σεξογήινη» (από το «My Stepmother is an Alien»), το «Οι Ατσίδες με τα μπλε» (κι ας φορούσαν μαύρα οι «Blues Brothers») και το «Τελευταία Εξοδος Ρίτα Χέιγουορθ» (το απόλυτο σπόιλερ για την ταινία «The Shawshank Redemption»)

Στη σύγχρονη εποχή πάντως το φαινόμενο έχει περιοριστεί αρκετά και πλέον προτιμάται περισσότερο η ακριβής μετάφραση των τίτλων, παρόλο που κατά καιρούς βλέπουμε ακόμα ορισμένα... μαργαριτάρια, όπως ο πιο πρόσφατο «Due Date» που έγινε «Μη Σπρώχνεις Ερχομαι».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΦΡΟΥΤΑ".

Παραγωγοί Β.Ελλάδας: Οι Ελληνες ντρέπονται να μαζέψουν φρούτα

Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι μια κοινωνική πραγματικότητα για την οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Οι Ελληνες, ακόμα και σε περίοδο υψηλής ανεργίας, είναι αρκετά επιλεκτικοί ως προς τα επαγγέλματα που δέχονται να κάνουν.
Ανάμεσα σε αυτά που δεν... πλησιάζουν είναι αυτό της συγκομιδής εποχιακών φρούτων (ροδάκινα και κεράσια). Οπως σημειώνει σε άρθρο του το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι παραγωγοί της Β. Ελλάδας, αγωνιούν ότι οι καρποί, που δεν χτυπήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, θα σαπίσουν πάνω στα δέντρα αν ακολουθήσουν πιστά το γράμμα του νόμου, καθώς δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό είτε Έλληνες, είτε αλλοδαπούς για να τους μαζέψουν.
Όπως οι ίδιοι δήλωσαν: «Οι Ελληνες δεν καταδέχονται να εργαστούν στα χωράφια», ενώ οι αλλοδαποί, παρ' όλη την προθυμία τους, κοστίζουν πολύ ακριβά, ύστερα από τις τελευταίες ρυθμίσεις σχετικά με την είσοδο και παραμονή, αλλά και εργασία στη χώρα μας.
Έτσι, μπορεί το μέσο ημερήσιο μεροκάματο να ανέρχεται στα 25 ευρώ, με τους παραγωγούς να φροντίζουν για τη πλήρη διατροφή, αλλά και τη διαμονή των εργατών τους, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, ελλείψει νόμιμου εργατικού δυναμικού η συγκομιδή γίνεται από... τουρίστες, δηλαδή αλλοδαπούς με βίζα εισόδου στη χώρα μας και χωρίς άδεια εργασίας.
Το κρυφτό συνεχίζεται 
Κι ενώ η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, αρχής γενομένης από την επομένη κιόλας των εκλογών, και έχουν ήδη πέσει μεγάλα πρόστιμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ωστόσο σύμφωνα με τους παραγωγούς «το κρυφτό συνεχίζεται».
Για το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και εξαλείψει τη μαύρη εργασία στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κερασοπαραγωγός Γιώργος Ζέικος, προσθέτοντας ότι «δεν φτάνουν τα βιβλία εσόδων εξόδων, δεν φτάνει που ο καιρός μας τα έχει κάνει "μούσκεμα", πρέπει να καταβάλλουμε υπέρογκα ποσά για την απασχόληση αλλοδαπών στα χωράφια μας και λόγω του ότι δεν τα έχουμε να τα δώσουμε, μας βάζουν και πρόστιμα 10.500 ευρώ για κάθε έναν που δεν έχει άδεια εργασίας».
Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του πρωτογενή τομέα, με τις διεθνείς εξελίξεις να λειτουργούν επιβαρυντικά (κατάσταση σε Ουκρανία και Ρωσία που είναι και οι μεγαλύτεροι πελάτες ελληνικών οπωροκηπευτικών), ο κ. Ζέικος επεσήμανε ότι «οι παραγωγοί ρισκάρουμε να έχουμε αλλοδαπούς εργάτες και να παίζουμε κρυφτό με την αστυνομία γιατί απλώς δεν έχουμε να πληρώσουμε». Για τους Έλληνες, ανέφερε «κάποιοι δεν έρχονται στα χωράφια λόγω του περιορισμένου χρόνου εργασίας, ενώ άλλοι είναι κακομαθημένοι και έχουν μάθει να ζουν ως χρόνια άνεργοι».
Οι Έλληνες δεν αντέχουν 
Πάντως, ο παραγωγός Πέλλας, Τρύφωνας Πεύκος επεσήμανε ξεκάθαρα ότι «οι περισσότεροι Έλληνες δεν αντέχουν να κάνουν τη δουλειά στα χωράφια, γιατί είναι σκληρή». Διερωτήθηκε μάλιστα «ποιος Έλληνας θα καθίσει όλη την ημέρα (7 το πρωί με 6 το απόγευμα) κρεμασμένος στο δέντρο να μαζεύει κεράσια» και πρόσθεσε, «οι Έλληνες είναι καλομαθημένοι και αυτή είναι η πραγματικότητα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του παραγωγού Ημαθίας, Θόδωρου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ωστόσο έθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μια άλλη παράμετρο, αυτή του ότι «πολλοί Έλληνες άνεργοι δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για να βρουν δουλειά στα χωράφια». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ προετοιμάζεται πρόταση που θα αφορά την απασχόληση ανειδίκευτου προσωπικού στα χωράφια. «Αντί να επιδοτείται η ανεργία, ας επιδοτήσουμε την εργασία και φυσικά εμείς οι παραγωγοί να καταβάλλουμε το ποσό που μας αναλογεί», τόνισε.
«Κινδυνεύουμε με φυλακή»
«Κινδυνεύει με φυλακή όλη η αγροτική τάξη», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η περιοχή μας χρειάζεται πάνω από 5000 άτομα για διάφορες αγροτικές εργασίες και όχι μόνο για δουλειά στα χωράφια, αλλά και για απασχόληση στα κονσερβοποιία και διαλογητήρια και παρόλο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά τις ελληνικές οικογένειες, ωστόσο δεν υπάρχει προθυμία για εργασία».
Μιλώντας ειδικότερα για την απασχόληση των αλλοδαπών στα χωράφια, ο κ. Γιαννακάκης επεσήμανε ότι ενώ μέχρι πέρυσι το κατά κεφαλήν κόστος απασχόλησής τους δεν υπερέβαινε το ποσό των 200 ευρώ συνολικά (παράβολο και εγγύηση ασφάλισης σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα), σήμερα αυτό υπερβαίνει κατά τα 1.200 ευρώ τουλάχιστον.
Ειδικότερα, όπως τόνισε σύμφωνα με τα ισχύοντα από το νόμο ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να καταβάλλει για κάθε έναν εργαζόμενο αλλοδαπό 180 ευρώ για την έκδοση βίζας, 150 ευρώ παράβολο και ασφάλιστρα δύο μηνών επί 178 ευρώ ήτοι 506 ευρώ προκαταβαλλόμενα τον Μάρτιο, με την υποβολή της αίτησης. Ακολούθως θα πρέπει να καταβάλλει ασφάλιστρο για άλλους δύο μήνες έως το τέλος Αυγούστου ήτοι συνολικά, 712 ευρώ ασφάλιστρα +150 ευρώ παράβολο, ποσό που αντιστοιχεί σε 862 ευρώ και που για 75 ημέρες απασχόλησης σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση ανά ημέρα 11,49 ευρώ.
Παράνομη απασχόληση
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι ο πειρασμός της παράνομης απασχόλησης είναι μεγάλος, καθώς «εάν δεν εμφανισθεί στα λογιστικά βιβλία καθόλου εργατικό κόστος τότε το αντίστοιχο καθαρό εμφανιζόμενο αποτέλεσμα θα επιβαρυνθεί με 13% φόρο ενώ αντίστοιχα η επιβάρυνση του ασφαλίστρου και παραβόλου θα είναι το 44,19%. Η διαφορά του επιπλέον φόρου από την δαπάνη του ασφάλιστρου είναι σημαντική, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, ο φόρος θα καταβληθεί την επόμενη χρονιά ενώ το ασφάλιστρο την ίδια, «με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλά κίνητρα για παράνομη απασχόληση και συνεπώς αυξημένη παραβατικότητα και κίνδυνο πρόκλησης αναταραχής στον αγροτικό χώρο η οποία θα είναι δικαιολογημένη».
Στο πλαίσιο αυτό, έχει προταθεί να εκλογικευτεί το ασφαλιστικό κόστος παρέχοντας την δυνατότητα από το τιμολόγιο ασφαλίστρων του ΟΓΑ που καθορίστηκε για τους μετακλητούς με τον Νόμο 4018/11 να είναι στην 5η ασφαλιστική κατηγορία, να μπορεί επιλεγεί μόνο η κάλυψη της περίθαλψης και του ΛΑΕ που είναι μηνιαία 50,694.
Αναστολή ισχύος της κάρτας ανεργίας 
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι έχει προταθεί επιπρόσθετα στην κυβέρνηση να μπορεί να γίνεται προσωρινή αναστολή ισχύος της κάρτας ανεργίας, χωρίς να χάνει κανένα δικαίωμα ο άνεργος (π.χ. μοριοδότηση). Όπως συμπλήρωσε έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί οι άνεργοι που δεν επιθυμούν να διακόψουν την κάρτα ανεργίας για να απασχοληθούν σε μια προσωρινή εργασίας, αφού δεν θέλουν να χάσουν τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει ή προσδοκούν να αποκτήσουν.
Πάντως, κοινή θέση όλων των παραγωγών είναι ότι οι κερασοεργάτες από τις γειτονικές χώρες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο κόψιμο του κερασιού, διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα, για να μην τραυματιστούν τα επόμενα καρποφόρα «μάτια».

ΠΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ; ΕΝΑ SITE ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ

Πόσο έχεις μεγαλώσει; -Ενα site αποκαλύπτει την ωμή αλήθεια, χωρίς έλεος

Οι πάντες μπορούν να πουν με ευκολία πόσο χρονών είναι, έστω κι αν κάποιοι το εξομολογούνται μόνο στον εαυτό τους με ειλικρίνεια. Πόσο όμως έχουν μεγαλώσει; Μία ιστοσελίδα δίνει την απάντηση. 

Το «You're getting old»- «Μεγαλώνεις»- χρειάζεται απλά την ημερομηνία γέννησης και απευθείας παραθέτει κάθε απίθανο τρόπο για να εκτιμήσει κανείς πόσο ακριβώς έχει μεγαλώσει. Από τον αριθμό των φορών που έχει χτυπήσει η καρδιά του ή έχει αναπνεύσει από τη στιγμή που ήρθε σε αυτό τον κόσμο, μέχρι την απόσταση που έχει διανύσει όσο η Γη κινείται γύρω από τον ήλιο με τον ίδιο ως «επιβάτη». 

Αν αυτά δεν είναι αρκετά, η ιστοσελίδα θυμίζει τα γεγονότα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του καθενός, αλλά περιλαμβάνει και ένα αρκετά μακάβριο γράφημα. Εκείνο που δείχνει πόσα άτομα που έχουν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία παραμένουν εν ζωή. 

Αν θέλετε να μετρήσετε με αυτό το διαφορετικό τρόπο την ηλικία σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  εδώ




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...