Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 83ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ. - ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

Πέλλα: Ανήλικοι οι δολοφόνοι του ηλικιωμένου που είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του

Του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία

Τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σκότωσαν 83χρονο στο Γαρέφιο της Πέλλας, για να τον ληστέψουν.

Τελικά οι ανήλικοι ληστές έφυγαν από το σπίτι του άτυχου γέροντα με λεία ένα αγροτικό εργαλείο, ένα κινητό τηλέφωνο και μόλις 50 ευρώ.

Έτσι τους έπιασε η αστυνομία
Επαληθεύτηκε πλήρως η θεωρία ότι «ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»! Η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας ενός 83χρονου που είχε γίνει πριν από δυο εβδομάδες στο Γαρέφι Πέλλας, βρέθηκε χάρη στην απροσδόκητη τροπή που πήρε η διάρρηξη στην αποθήκη ενός 49χρονου από τρεις «κυνηγούς» μετάλλων στο ίδιο χωριό.

Ο ιδιοκτήτης πήρε είδηση τους δράστες και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά εκείνοι τον απείλησαν με δυο ξύλινα ρόπαλα και ένα κατσαβίδι. Αμέσως μετά, άρπαξαν το κινητό του για να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή με ένα Ι.Χ. φορτηγό. Ωστόσο, το θύμα βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει με τις αρχές και να δώσει την περιγραφή και τον αριθμό κυκλοφορίας του φορτηγού, που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των συνοριοφυλάκων και αστυνομικών από τα τμήματα Ασφαλείας Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας.

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο ανήλικους επιβάτες ηλικίας 16 και 17 χρόνων μαζί με έναν 28χρονο, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είχαν στα χέρια τους αυτούς που είχαν σκοτώσει τόσο άγρια στις 31 Μαΐου τον 83χρονο, όταν μπήκαν στο σπίτι του για να κλέψουν και τον βρήκαν ξύπνιο. Του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία! Όμως, οι «σκληροί» πιτσιρικάδες δεν πτοήθηκαν. Άρπαξαν τα 50 ευρώ που βρήκαν όλα κι όλα, ένα χειροκίνητο γεωργικό μηχάνημα, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και ένα κινητό και εξαφανίστηκαν.

Δυο εβδομάδες αργότερα, όμως, επέστρεψαν στο χωριό και με τη σύλληψή τους ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με αυτά που είχαν αφήσει στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου. Έτσι, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν το έγκλημα. Στο Ι.Χ. φορτηγό τους που κατασχέθηκε, εκτός από το καλοριφέρ το οποίο επιστράφηκε στον 49χρονο και τα όπλα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν σωροί από παλιά σίδερα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Οι δράστες  παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.




ΠΗΓΗ...http://www.protothema.gr/

"Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ": 3D ANIMATION ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟ 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

im1
Το Γυμνάσιο Προμάχων συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό  Συνέδριο Πληροφορικής με  την εργασία Ο μύθος του Αισώπου «ο λαγός και η χελώνα» σε 3D ANIMATION με το προγραμματιστικό περιβάλλον Alice 3. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την   Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο NOESIS  την Πέμπτη 8 Απριλίου 2014.
Οι μαθήτριες της Γ” Γυμνασίου Δήμητρα Νάσκου, Ραφαέλα Καραγιαννίδου, Χριστίνα Ρίζου και  Μαρία Τζίνη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μαρία Πόπη δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους σε 3D Animation με τη βοήθεια του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Alice 3. To animation που έχει δημιουργηθεί είναι ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Ο λαγός και η χελώνα». Οι μαθήτριες έγραψαν το σενάριο, σκηνοθέτησαν, προγραμμάτισαν και έκαναν το μοντάζ δημιουργώντας τη συγκεκριμένη ταινία, την οποία και παρουσίασαν στο συνέδριο.




ΠΗΓΗ...http://schoolpress.sch.gr/promaxoischoolnet/?p=905

ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


 «Αβάσιμες οι ¨διαδόσεις¨ για αύξηση στην τιμή του ρεύματος
για αγροτική χρήση».
          Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες για δήθεν επικείμενη αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για αγροτική χρήση, τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, διαβεβαίωσε την ηγεσία του ΥπΑΑΤ ότι ουδεμία αύξηση στα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος πρόκειται να υπάρξει.   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...