Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Τα αποτελέσματα του τελευταίου επί Ελληνικής Προεδρίας Συμβουλίου Yπουργών Γεωργίας- Αλιείας της Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο οι διήμερες εργασίες του Συμβουλίου Yπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  – το τελευταίο επί ελληνικής προεδρίας – στο οποίο προήδρευσε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.


           Ανάμεσα στα θέματα που εξετάσθηκαν από τους 28 υπουργούς Γεωργίας ήταν :

           * Το εμπόριο βιολογικών αγροτικών προϊόντων. Υιοθετήθηκε ομόφωνα η απόφαση του Συμβούλιου, με την οποία ορίζονται σαφείς και οριοθετημένοι κανόνες, τους οποίους οφείλει να ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις περιπτώσεις  διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συμφωνιών με τρίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες αναφορικά με το εμπόριο αγροτικών βιολογικών προϊόντων. Με την εν λόγω απόφαση εισάγεται ένα νέο, βελτιωμένο σύστημα που θα επιτρέπει να αναγνωρίζεται η ισοδυναμία των προτύπων που ακολουθούν οι τρίτες χώρες, μόνον εφόσον τηρούνται από αυτές τα αυστηρά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστατεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιολογικών προϊόντων.

           * Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα διανομής γεωργικών προϊόντων στα σχολεία. Η πλειοψηφία των Yπουργών ζήτησε από την Κομισιόν τη διεύρυνση του καταλόγου με τα προς διανομή προϊόντα, καθώς και την επανεξέταση των κριτηρίων για την κατανομή των κοινοτικών πιστώσεων του προγράμματος σε κάθε κράτος μέλος.

           * Οι θέσεις-συμπεράσματα του Συμβουλίου για τον τομέα των νωπών και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών. Με βάση τα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν ομόφωνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται πριν το τέλος του 2018 να εισηγηθεί προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών, προκειμένου αυτές να γίνουν περισσότερο ελκυστικές στους καλλιεργητές των προϊόντων και να διακινούνται μέσω αυτών περισσότερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

           * Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ευρωπαϊκής αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι συζητήσεις κατέδειξαν την ύπαρξη σημαντικά διαφορετικών απόψεων ανάμεσα σε εκείνα τα κράτη μέλη που ζητούν τη λήψη μέτρων πριν τη λήξη του καθεστώτος των εθνικών ποσοστώσεων παραγωγής αγελαδινού γάλακτος - όπως για παράδειγμα την άμεση προσαρμογή των διορθωτικών συντελεστών για τις λιπαρές ουσίες στο γάλα - και των κρατών μελών που πιέζουν για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ρύθμισης της αγοράς και διαχείρισης κρίσεων μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων.

           * Η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στα κράτη μέλη με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και να αξιοποιεί αποδοτικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Αρκετές αντιπροσωπείες κρατών μελών δήλωσαν ότι, δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις εσωτερικές τους διαδικασίες λήψης των απαιτούμενων αποφάσεων, όπως για παράδειγμα για το μοντέλο σύγκλισης-αναδιανομής των άμεσων ενισχύσεων, του τρόπου  υπολογισμού της λεγόμενης πράσινης ενίσχυσης και των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

           * Η επισήμανση κρέατος, όπου η Επιτροπή ενημέρωσε το Συμβούλιο για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την υποχρεωτική ένδειξη της χώρας παραγωγής ή του τόπου προέλευσης.

           * Η παρουσίαση από την Προεδρία του Συμβουλίου των αποτελεσμάτων του συνεδρίου με θέμα «Επιστημονική υποστήριξη της γεωργίας: Ανταγωνιστικότητα, Ποιότητα και Αειφορία», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Προεδρία και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

           * Στα αλιευτικά θέμα ο κ. Καρασμάνης, ενημέρωσε τους Yπουργούς αναφορικά με την επιτευχθείσα συμφωνία για την εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης αλιευμάτων στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Οι Yπουργοί είχαν την ευκαιρία επίσης να ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά στα σχέδια απορρίψεων αλιευμάτων στη θάλασσα, σε σχέση με την υποχρέωση εκφόρτωσης.

           Κλείνοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Ελληνικής Προεδρίας και ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γραμματεία του Συμβουλίου, αλλά και τα στελέχη του Yπουργείου και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας για τη συμβολή τους στην επιτυχή έκβασή της.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ 83ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν λίγο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι τρεις ως φερόμενοι δράστες για τον θάνατο του 83χρονου στην τοπική κοινότητα Γαρεφείου-Πέλλας.
Ειδικότερα, σήμερα (18/6) οδηγήθηκαν εκ νέου, πρώτα στον Εισαγγελέα Έδεσσας και κατόπιν στον Ανακριτή ο 28χρονος και οι δύο ανήλικοι 17 και 16 ετών, προκειμένου αποφασίσουν σχετικά, για την κατηγορία που τους βαρύνει. Περί τις 15.30 ώρα, οι δύο δικαστικοί αποφάσισαν ομόφωνα να αφεθούν ελεύθεροι άπαντες, με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα, για τον μεν 28χρονο επιβολή χρηματικής εγγύσης 5.000,00 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση τρεις φορές τον μήνα στο Α.Τ Γιαννιτσών.
Για τους άλλους δύο ανήλικους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης στο αυτό Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα. Όπως δήλωσε η συνήγορος του 16χρονου που είχε αρχικά ομολογήσει την πράξη, Παπαδοπούλου Μαγδαληνή, αναμένουν τα αποτελέσματα του DNA κλπ εξετάσεων, προκειμένου χαράξουν την υπερασπιστική γραμμή.


by sakis
ΠΗΓΗ...http://www.karatzova.com/

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


«Υλοποιείται η σύσταση ξεχωριστής εφορείας αρχαιοτήτων στον Νομό Πέλλας»
Τον νέο Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τασούλα επισκέφθηκε σήμερα (18 Ιουνίου) ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον Νομό Πέλλας και τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Κεντρικό θέμα  της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα του διαχωρισμού της ΙΖ’  Εφορείας Αρχαιοτήτων και της δημιουργίας ξεχωριστής Εφορείας (Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών) για το Νομό Πέλλας.  Ένα αίτημα, το οποίο ο Βουλευτής το ανέδειξε από την αρχή της θητείας του με μια σειρά παρεμβάσεων τόσο προς τον Υπουργό κ. Τζαβάρα όσο και στον απερχόμενο Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο. Όπως είχε τονίσει και στους προηγουμένους Υπουργούς ο πολιτιστικός πλούτος της Πέλλας δικαιούται μια αυτόνομη εφορεία αρχαιοτήτων
Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι ο διαχωρισμός της ΙΖ’ Εφορείας βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αυτή τη στιγμή το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού είναι στη διαδικασία έγκρισης απο το  Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπρόσθετα ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τον κ. Τασούλα την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020) των έργων που αφορούν στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας αλλά του έργου συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΘΥΡΩΝ" ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Ανοιχτών Θυρών» που οργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών-Παράρτημα Έδεσσας

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Ανοιχτών Θυρών» από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών-Παράρτημα Έδεσσας, χθες το απόγευμα (17-6) στον χώρο του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πολλές διαφορετικές καλλιτεχνικές και μουσικές δραστηριότητες που οργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου με τους καθηγητές τους και τους ειδικούς συμβούλους που συμμετέχουν επίσης στο πρόγραμμα (ψυχολογικής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού).

Στον υπαίθριο χώρο του Παρθεναγωγείου εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής των μαθητών με πολλές διαφορετικές τεχνοτροπίες και σε θεματικές που μάλλον εμπνέουν αισιοδοξία. Η μουσική ομάδα του σχολείου παρουσίασε, επίσης, ένα ρεπερτόριο με σύγχρονα μουσικά ακούσματα και κάποιες ιδιαίτερες εκτελέσεις εμπνευσμένες από τα προσωπικά βιώματα και ενδιαφέροντα των μαθητών και των καθηγητών τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διευθύντρια του Σχολείου Δρ. Σουζάνα Αντωνακούδη αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και στα θετικά αποτελέσματα της εκπαίδευσης στη δημιουργία μίας καλύτερης προοπτικής για τη ζωή και το μέλλον των σπουδαστών. Επίσης, αναφέρθηκε στον διαφορετικό τρόπο μάθησης στα ΣΔΕ που στοχεύει στην βιωματική προσέγγιση της γνώσης και την ομαδοσυνεργατική μάθηση. Η κα. Μαριάννα Δουλγερίδου, υπεύθυνη του Παραρτήματος Έδεσσας, εξήγησε τη σημασία των έργων (projects) που δούλεψαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην προσωπική ανάπτυξη.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής των ΙΕΚ Έδεσσας και Αριδαίας κ. Γιόρτσος Γεώργιος, ο οποίος εκτελεί και χρέη Δντή της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) ΕΔΕΣΣΑΣ. Ο κ. Γιόρτσος ενημέρωσε τους μαθητές του ΣΔΕ, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, για τις επιλογές που ανοίγονται μετά την αποφοίτησή τους.

Συγκεκριμένα, η φοίτηση στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) θα διαρκεί 3 έτη. Τα 2 πρώτα προβλέπεται φοίτηση με τα περισσότερα μαθήματα στην ειδικότητα που επιλέγουν οι σπουδαστές, ενώ το τρίτο έτος θα είναι η Τάξη Μαθητείας, κατά την οποία θα εργάζονται σε εργοδότη που θα υποδεικνύει ο ΟΑΕΔ και αποκτώντας φυσικά προνόμια πρόσληψης στο μέλλον.

Οι ΣΕΚ χορηγούν Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 3 έπειτα από εξετάσεις Πιστοποίησης. Με το συγκεκριμένο πτυχίο οι απόφοιτοι μπορούν να εγγράφονται στα ΙΕΚ για αναβάθμιση των προσόντων τους.

Επίσης, ο κ. Γκόρτσος έκανε σύντομη αναφορά και στη λειτουργία των ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στα οποία "τρέχουν" 6 ειδικότητες: Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ειδικότητες:  
·      Βοηθός Φαρμακείου (ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ)
·      Κομμωτική Τέχνη (ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ)
·      Φοροτεχνικός (ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ)
·      CHEF-Αρχιμάγειρας (ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
·      Λουτροθεραπευτές-SPA (ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
·      Αισθητικοί (ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)  

Όλες οι παραπάνω ειδικότητες έχουν πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ η αξία της πιστοποιημένης επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχουν τα ΙΕΚ όπως και οι άλλες δομές επαγγελματικής κατάρτισης, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στο πλαίσιο της αναγνώρισης και κατοχύρωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων, προσόντων και δικαιωμάτων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ ο οποίος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, τους μαθητές για την προσπάθειά τους και ευχήθηκε καλή δύναμη στην εκπλήρωση των μελλοντικών τους στόχων.

Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τα «σπιτικά» εδέσματα που έφτιαξαν οι μαθητές και φίλοι και υποστηρικτές του σχολείου.

Tο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών είναι ένα δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων για άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι από τα πρώτα αντίστοιχα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα, στα πλαίσια σχετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2003. Η διάρκεια σπουδών στα ΣΔΕ είναι 2 σχολικά έτη και, με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, δίδεται στους φοιτώντες τίτλος αντίστοιχος με το απολυτήριο Γυμνασίου. Οι εγγραφές για το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015 για το Σχολείο των Γιαννιτσών και για το Παράρτημα Έδεσσας έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στο 2382081010, ΔΕ-ΠΑ 16.30 – 20.30.





     Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών, Βάρναλη 1, 58100 Γιαννιτσά. Τηλ.: 2382081010 - 2381022866





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ


Συνάντηση
του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Γ. Καρασμάνη
με τον Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ

Η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP) αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της διμερούς συνάντησης που είχε σήμερα στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. και πριν από το γεύμα που παρατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Προεδρία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Γιώργος Καρασμάνης με τον αμερικανό ομόλογό του Τομ Βίλσακ.

Ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε στον Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ ότι, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την επίτευξη της συμφωνίας ΤΤΙP θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η σημασία των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) για την ευρωπαϊκή γεωργία και αγροτική οικονομία.

Ο Υπουργός υπογράμμισε: «Το ευρωπαϊκό αγροτο-διατροφικό μοντέλο βασίζεται στα υψηλής ποιότητας προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις, ενώ το αντίστοιχο αμερικανικό μοντέλο στα εμπορικά σήματα. Και αυτή είναι μια διάσταση που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά τη διάρκεια της κατάρτισης της συμφωνίας ΤΤΙP».

  Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Καρασμάνης ανέφερε την περίπτωση της ελληνικής φέτας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της πλήρους προστασίας της – όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο – σε κάθε συμφωνία με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας του προϊόντος, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και από κοινωνικής για την ελληνική ύπαιθρο.


Προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Βίλσακ να επιλέξει την Ελλάδα ως μια από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες σχεδιάζει να επισκεφθεί, συνοδευόμενος από αμερικανούς τεχνικούς εμπειρογνώμονες, ώστε να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής της φέτας στις περιοχές παραγωγής της, που την έχουν αναδείξει ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.

ΒΡΑΔΙΝΟ EVENT ΣΤΟ WATER "OASIS" ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Σας προσκαλούμε στο βραδινό event που συνδιοργανώνουν τα ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με επίδειξη
κομμώσεων, μακιγιάζ και γευστικών προτάσεων από τις αντίστοιχες ειδικότητες  των σπουδαστών μας.

Οι Chef του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, οι Κομμωτές του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και οι Αισθητικοί του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη εικόνες, γεύσεις, νυφική και βραδινή μόδα αλλά και ζωντανή μουσική επένδυση από τους "Σταυρούλα και Νίκο από τα Λυμένα Κορδόνια στον πανέμορφο καλοκαιρινό χώρο του Water Oasis στο 7ο χλμ Αριδαίας Λουτρών.

Σας περιμένουμε όλες και όλους την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.
Ώρα έναρξης 8μ.μ.
Γενική Είσοδος 3€
 

Οι Ευγενικοί Χορηγοί της εκδήλωσής μας:
Σαλόνι Νυφικών ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗ
Ενδύματα ΠΟΥΑ
SuperMarket FAMILY
Σφαγεία Αλμωπίας - ΛΟΥΚΑΝΙΚO ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ
Εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ
accessories BEYOND
accessories STRASS
studio PANTELIDIS
Βιβλιοπωλείο ΤΟΞΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Καφεκοπτείο ΜΕΝΔΩΝΗ
Γραφικές Τέχνες KEENEYE ART
Ζαχαροπλαστείο ΖΙΛΗ
Ζαχαροπλαστείο ΒΑΔΑ
Προϊόντα Αισθητικής ΘΕΑΝΩ ΤΣΑΜΠΑΖΗ
Κοτόπουλα Κωνσταντίας Αφοί ΦΩΤΙΟΥ
Τυροκομικά Τσερκέζος - ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Βιομηχανία σαλιγκαριού ΠΙΛΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μοτοποδήλατα ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
cafe bar WATER  OASIS
cafe bar VENTURE
cafe bar B-612
espresso & wine bar COUP
cafe bar PASMALE
cafe bar TRESOR
cafe bar BLUE NOTE



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ


Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ                                                                  17/6/2014                                  
Έδρα: Εγνατία 91 (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας)



Ανακοίνωση


Μετά τη ματαίωση της πρώτης ημέρας σεμιναρίου στην εφαρμογή της αξιολόγησης, σήμερα Τρίτη 17/6/2014 το Δ..Σ. της Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ  εξέφρασε ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης με την παρουσία  του  στο 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, όπου ήταν προγραμματισμένη και τελικά  πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα  σεμιναρίου.

Η προσπάθεια του Δ..Σ. της Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ  ήταν να μεταπείσει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους,  να  μην συναινούν στις πολιτικές επιλογές Υπουργείου και Κυβέρνησης για την εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, η οποία  δεν συμβάλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου αλλά στη δημιουργία κλίματος ανταγωνισμού, ανασφάλειας και φόβου στην εκπαιδευτική κοινότητα.   

Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γραμματέας
Τριαντάφυλλος Σερμέτης                                                                   Μαριάννα Τόμα
                              

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...