Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014 ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ» σας προσκαλεί στο 16ο Πολιτιστικό Αντάμωμα στις 5 & 6 Ιουλίου 2014.
 Στο αντάμωμα θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από πολλές περιοχές της Ελλάδος με πλούσιο πρόγραμμα. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας.
 Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει γλέντι υπό τον ήχο της ορχήστρας του Γιάννη Βέσκου, «Μακεδονικός Ήχος».

Σας περιμένουμε… 


Πρόγραμμα εκδηλώσεων : 

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014

Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ)
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΧΟΡΟΙ ΘΡΑΚΗΣ) 
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΙΔΑΙΑ ΓΗ” (ΧΟΡΟΙ ΚΡΗΤΗΣ)
Μ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ “ΤΟ ΠΟΖΑΡ” (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΡΤΣΟΒΙΤΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ) “ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ” (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΦΑΙΑΚΕΣ" (ΧΟΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΔEIΞΕΩΝ (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)


Κυριακή 06 Ιουλίου/2014

Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΧΟΡΟΙ ΘΡΑΚΗΣ) 
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΕΦΗΒΙΚΟΤΜΗΜΑ (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Μ.Σ. ΙΔΑΣ “ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ” (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Μ.Σ. ΥΔΡΑΙΑΣ (ΧΟΡΟΙ ΠΟΝΤΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Λ.Π.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (ΧΟΡΟΙ ΝΗΣΙΩΝ)
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΣΚΥΔΡΑΣ (ΧΟΡΟΙ ΠΟΝΤΟΥ)
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” (ΧΟΡΟΙ ΛΑϊΚΟΙ) 
ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΧΟΡΟΙ ΘΡΑΚΗΣ)
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ” ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΔEIΞΕΩΝ (ΧΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)


Ορχήστρα : Μακεδονικός Ήχος



ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ


Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού είναι κοντά σας για 3η συνεχόμενη χρονιά. 

Mεγάλες φωνές της Ελληνικής Έντεχνης και Ροκ σκηνής, συνυπάρχουν σε ένα 2ήμερο Μουσικό Φεστιβάλ, το "3ο Φεστιβάλ Πόζαρ" στο χώρο των Λουτρών Πόζαρ!!

 Σύντομα κοντά σας με λεπτομέρειες για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και τις παράλληλες δραστηριότητες που θα το πλαισιώσουν.

 Και φέτος λοιπόν Νιώστε την Φύση Μέσα σας!!!



Διοργάνωση:

Σύλλογος Νέων Λουτρακίου

δεν ΞΕΡΩ...δεν ΕΙΔΑ... δεν ΑΚΟΥΣΑ...!!!

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΩΝ

Η… επανάσταση των ανθρωπάκων

Περιηγείσαι στο fb κι εντυπωσιάζεσαι απ’ την διαχύτως αναβλύζουσα επαναστατική έξαρση. Όλοι με το όπλο «παρά πόδας». Κι όμως η επανάσταση δεν φαίνεται απ’ τη γωνία.

Όλοι και όλες. Οι μανάδες που χρόνια παρότρυναν τα παιδιά τους να μένουν στην «άκρη» κι οι πατέρες που έγλυφαν για να τα διδάξουν το δρόμο της υποταγής και της επίκυψης, κάνοντάς τα τελικά σαν τα μούτρα τους.

Χρόνιοι απεργοσπάστες που μιλάνε για αγώνες… διαρκείας. Μεγαλοκυρίες που κραδαίνουν τους μήνες επισκεψιμότητας στην επαναστατική οργάνωση κατά τη νιότη τους «που ‘δειχνε…». Εξανιστάμενες ευαίσθητες φιλόζωες άνευ ζώου. Τουλάχιστον τετράποδου.

Στρατευμένοι πίσω από αντιπετρελαϊκές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις πετρελαϊκές εταιρείες. Σουφραζέτες που δέχονται ν’ ακούσουν το εξευτελιστικό «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» και λάβρες «άθεες» που έχωσαν τα παιδιά τους στην κολυμπήθρα της ανοησίας, αλλά βρίζουν τις φουκαριάρες τις γιαγιάδες που τουλάχιστον δεν κομπορρημονούν.

Ορθολογιστές και ορθολογίστριες του κώλου που αποτείνονται στις πενθερές φιλενάδων τους για να τις… ξεματιάσουν. Φαίνεται πως ο δαίμονας μέθυσε από το, αναζητούμενο, κάλλος τους. Η ενασχόληση των αστερισμών με το… αιδοίο της Πίτσας.

Απονενοημένοι εραστές που σέρνουν το φαλλό τους μη και τον πατήσει καμιά ανόητη. Λάτρεις της τέχνης του copypaste, ανιστόρητοι κι ανίδεοι ειδήμονες, αναλφάβητοι κι αδιανόητοι διανοητές, βιαστές της αισθητικής και της τέχνης.

Ανεκδιήγητοι παπατοπωλητές και πατατοχαριστές που ευελπιστούν στην «καλοσύνη» των αστών.

Κι όλοι μαζί κραδαίνουν το λάβαρο της μιζέριας τους αγνοούντες τα λόγια του ποιητή:

«…Για τα αλλού — μη ελπίζεις—

δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ

στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες».


Στέλιος Κανάκης




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΤΑ ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Magnify Image

Την πρώτη φορά που είδα βαρελόσκυλο, μικρός, μου είχε θυμίσει χελώνα που κουβαλάει το καβούκι της και είναι πάντα ενωμένη με το σπίτι της.
 Επίσης μου θύμισε τον Διογένη και το πυθάρι τους. (Μεγαλύτερος θα συνειδητοποιούσα βέβαια πως, όχι, δεν ήταν καθόλου τέλειο που αυτά τα σκυλιά ήταν μόνιμα δεμένα στην κατοικία τους.)
    Οι ξένοι που μαθαίνουν για αυτή την πρακτική μερικών Ελλήνων εκπλήσσονται.
 Πρόσφατα έγινε θέμα στο Εsdaw (European Society of Dog and Animal Welfare), στο σάιτ του οποίου βλέπουμε αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ.

Magnify Image

"Στην Ελλάδα", γράφει το esdaw, "συχνά βλέπεις σκυλιά που τα χρησιμοποιούν σαν να είναι αναλώσιμα εργαλεία, χωρίς ζωή, σαν να μην είναι όντα με συναισθήματα και ανάγκες. Τα βαρελόσκυλα.
    Οι αγρότες έχουν τα σκυλιά αλυσοδεμένα σε δρόμους ή σε δύσβατες περιοχές, για να λειτουργούν σαν σκιάχτρα που τρομάζουν τα πρόβατα και τις κατσίκες και να τα κρατούν στο "σωστό" δρόμο.
    Τα σκυλιά ζουν φριχτές ζωές και σπάνια τους δίνουν προσοχή - νερό, φαγητό ή κτηνιατρική φροντίδα.
 Ζουν μια μοναχική και στενάχωρη ζωή και συνήθως πεθαίνουν από ασιτία, από αφυδάτωση, από θερμοπληξία ή από ασθένειες πριν καν κλείσουν τα δύο τους χρόνια.

Magnify Image

Magnify Image

Είναι απλά εργαλεία που οι αγρότες θα τα αντικαταστήσουν όταν πεθαίνουν.
 Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται να συμπεριφέρεσαι στα σκυλιά με τέτοιον τρόπο, όμως η Ελληνική Κυβέρνηση δε νοιάζεται - η παραγωγή ελληνικής φέτας Π.Ο.Π. βρίσκεται πιθανότατα πίσω από αυτές τις φρικαλεότητες.




Οι επιστήμονες κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι ο σκύλος έχει μια προδιάθεση να παρουσιάζει μια κοινωνική νοημοσύνη που είναι ασυνήθιστη στον κόσμο των ζώων - πράγμα που σημαίνει ότι τα σκυλιά υποφέρουν όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά από αυτή τη σκληρή μεταχείριση.

H Κρήτη, ένα από τα πολλά τουριστικά νησιά στην Ελλάδα, κρύβει ένα ζοφερό μυστικό - αφού τα σκυλιά είναι αναγκασμένα να ζουν αλυσοδεμένα, με αλυσίδες σ' ένα μέτρο απόσταση (ή μικρότερη) από ένα παλιό σκουριασμένο βαρέλι σαν σπιτάκι του σκύλου, ή ακόμα και χωρίς καν βαρέλια ή οποιαδήποτε άλλη προστασία.
 Τα περισσότερα ζουν στους έρημους δρόμους και σπάνια τα βλέπει κανείς.
   Τα καταφύγια τους δεν τους δίνουν καμία προστασία σε κακές καιρικές συνθήκες και είναι σαν φούρνοι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, χωρίς να παρέχουν ανακούφιση από τον καυτό ήλιο.
 Επιπρόσθετα -αν είναι τυχερά- μπορεί να έχουν λίγο βρώμικο νερό. Συχνά δεν έχουν καθόλου νερό και τροφή.

Magnify Image

Πρόκειται κυρίως για νεαρά σκυλιά που λαχταρούν την ανθρώπινη συντροφιά, και τα περισσότερα από αυτά πεθαίνουν πριν να γίνουν ενός έτους.
 Αυτά τα σκυλιά χαίρονται πολύ όταν λαμβάνουν έστω μια λέξη και ένα απαλό άγγιγμα.
 [Πόσο οδυνηρό θα πρέπει να είναι να ακούς αυτά τα σκυλιά να γαβγίζουν, να κλαίνε και να τραβιούνται από τις αλυσίδες, σαν να λένε: "Σε παρακαλώ, έλα πίσω! Θέλω μόνο λίγη αγάπη και προσοχή";]








Αναρωτιέται κανείς πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος κάποιου, ή πώς λειτουργεί μια κυβέρνηση, όταν κάποιος μπορεί σκόπιμα να κάνει κάτι τέτοιο σ' ένα σκυλί - χωρίς να έχει νομικές συνέπειες.

Magnify Image

Τα λεγόμενα "βαρελόσκυλα" ζουν για να χρησιμεύουν ως «σκιάχτρα» ή «κουδούνια» στους αγρότες και τους ιδιοκτήτες σπιτιών, αλλά πολλά σκυλιά στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες φυσικά, ζουν μια βασανιστικά μοναχική ζωή, λόγω των ιδιοκτητών οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ή δεν νοιάζονται αν τα ζώα έχουν συναισθήματα ή είναι διψασμένα, πεινασμένα ή αν χρειάζονται αγάπη.






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY T.E.E. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ SEAP-PLUS


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY T.E.E. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ <<SEAP-PLUS>> ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

        Ο Δήμος Αλμωπίας την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 συμμετείχε στην Εθνική Τελική Εκδήλωση στο πλαίσιο του Έργου <<SEAP-PLUS>> που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα με θέμα: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
         Στην εκδήλωση, από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχε ο Γεωπόνος M.Sc κύριος Ιατρίδης Γεώργιος, ο οποίος μέσω skype με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) του Δήμου Αλμωπίας, πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί ο ίδιος. Η παρουσίαση περιελάμβανε τις καταναλώσεις του Δήμου μας στον Δημοτικό, Οικιακό, Τριτογενή, Αγροτικό τομέα, στον τομέα των Μεταφορών, τα μέτρα μείωσης εκπομπών CO2 έως το 2020 και στις ενέργειες που προέβη ο Δήμος Αλμωπίας, κυρίως με τη διεκδίκηση πόρων μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στα πλαίσια εξοικονόμησης ενέργειας  και περιβαλλοντικής πολιτικής.

        Ο Δήμαρχος Αλμωπίας δήλωσε για την εκδήλωση αυτή ότι με την ολοκλήρωση του ΣΔΑΕ Δήμου Αλμωπίας, ο Δήμος θα διαθέτει ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλους τους ενεργοβόρους τομείς και ευχαρίστησε τον υπάλληλο του Δήμου κύριο Ιατρίδη Γεώργιο που υλοποιεί το έργο  <<SEAP-PLUS>> στα πλαίσια του Συμφώνου των Δημάρχων, αντίθετα με άλλους Δήμους που αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες με το αντίστοιχο κόστος την υλοποίηση του Έργου αυτού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α : 20/2014 από 19-06-2014/07:00), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα Πέμπτη 19/6/2014 και αύριο Παρασκευή 20/6/2014 στην κεντρική και βόρεια χώρα. 
Πιο αναλυτικά: 
1. Σήμερα Πέμπτη (19-06-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν τις επόμενες ώρες το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία. 
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες. 
2. Αύριο Παρασκευή  (20-06-2014), τα έντονα φαινόμενα της παραγράφου 1 είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά. 
3. Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.






 Παρακαλούνται οι πολίτες  όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. 
 Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα: 

Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

WIFI ΠΑΝΤΟΥ

Magnify Image

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

     Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. 

  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά. 

  Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε 4 χιλιάδες υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια. 

  Η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

   Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

   Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
 Να έχουν απλή πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχείων κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.
 Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

   Τέλος, Wi-fi θα διαθέτουν τους επόμενους μήνες και τα λεωφορεία και τρόλει, όλοι οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (σήμερα διαθέτουν επτά) και στάσεις του τραμ.



   Πηγή: ΑΜΠΕ 

ΤΙ ΧΑΠΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ . (ΕΡΕΥΝΑ)

Τι χάπια παίρνουν οι Ελληνες για να κάνουν σεξ [έρευνα]

Mε βάση τα στοιχεία του IMS (ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πωλήσεων φαρμάκων) οι πωλήσεις των τριών φαρμάκων που καταπολεμούν τη στυτική δυσλειτουργία όχι μόνο δεν έπεσαν εν μέσω τρόικας αλλά αντίθετα παρουσιάζουν και μια ελαφρά άνοδο.
 
Ειδικότερα το 2009 είχαν πουληθεί από τα ελληνικά φαρμακεία 897.000 τεμάχια. Το 2010 899.000 σκευάσματα, το 2011 896.000, το 2012 825.000 ενώ το 2013 τα χάπια που διατέθηκαν άγγιξαν τις 909.000. 
 
Και να σκεφτεί κανείς ότι οι πωλήσεις αφορούν μόνο στα τρία πρώτα πρωτότυπα σκευάσματα που βγήκαν στη παγκόσμια αγορά, χωρίς να υπολογιστούν τα αντίγραφα που κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα σαν τα... μανιτάρια καθώς έχει λήξει η πατέντα των πρωτοτύπων.
 
Πάντως η στροφή των Ελλήνων και μάλιστα των 40ρηδων στα χάπια του σεξ ακόμη και εν μέσω κρίσης, δεν είναι τυχαία. Ο ανδρικός πληθυσμός που διανύει την πιο παραγωγική του ηλικία αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως κάποια στιγμή σεξουαλικά προβλήματα λόγω άγχους και καριέρας.
 
Είναι ενδεικτικό με βάση την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), ότι μετά τα 40 ένας στους δύο (ποσοστό κοντά στο 50%)  θα έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας στη ζωή του.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΒΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 6.000 ΧΡΟΝΙΑ

Οι αχώριστοι εραστές της Μάντοβα που έμειναν αγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια [εικόνες]

Επί 6.000 χρόνια ήταν σφιχτά αγκαλιασμένοι μακριά από τα βλέμματα του κόσμου. Ονομάστηκαν εραστές του Valdaro από το όνομα του χωριού κοντά στην Μάντοβα της Ιταλίας όπου ανακαλύφθηκαν.

Βρέθηκαν σφιχτά αγκαλιασμένοι με τα χέρια και τα πόδια τους πλεγμένα μεταξύ τους και ανάγονται στην νεολιθική εποχή. Αρχικά οι επιστήμονες πίστευαν ότι το ζευγάρι είχε μια τραγική ιστορία αγάπης σαν εκείνες για τις οποίες φημίζεται η Μάντοβα .


Η Μάντοβα είναι μια σαιξπηρική πόλη της Ιταλίας. Εκεί εξορίστηκε ο Ρωμαίος και έμαθε την είδηση θανάτου της αγαπημένης του Ιουλιέτας. Επίσης, είναι η πόλη που επέλεξε ο Τζιουζέπε Βέρντι για την όπερα Ριγκολέτο, μια ακόμα ιστορία αγάπης και θανάτου.


Όμως, η έρευνα έδειξε ότι το ζευγάρι δεν είχε βίαιο θάνατο. Μάλλον ήταν δυο νέοι άνθρωποι γύρω στα 18 που πέθαναν αγκαλιασμένοι λόγω χαμηλής θερμοκρασίας μια παγωμένη νύχτα. Η καθηγήτρια Silvia Bagnoli, πρόεδρος του συλλόγου «Εραστές της Μάντοβας» δεν απορρίπτει αυτήν την εκδοχή αν και θεωρεί πιθανότερο το ενδεχόμενο να τοποθετήθηκαν αγκαλιασμένοι μετά το θάνατό τους.



Το μυστήριο ίσως δεν λυθεί ποτέ. Σήμερα το ζευγάρι εκτίθεται στην είσοδο του μουσείου της Μάντοβας χάρη στις προσπάθειες του συλλόγου «Εραστές της Μάντοβας», που ζητούν να παραχωρηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο μουσείο, ώστε το ζευγάρι να έχει μόνιμη στέγη λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ


Αφήστε στην άκρη το τηγάνι και φτιάξτε πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο! Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν!
Υλικά
6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 – 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Τοποθετούμε τις πατάτες στη λαδόκολλα και βάζουμε το σκόρδο ανάμεσα στις σχισμές, ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
Ψήνουμε τις πατάτες στους 220ο για περίπου 40 λεπτά.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...