Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014


Μεγάλη λαχειοφόρο αγορά διοργανώνει ο Μ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" παράλληλα με το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014 με έπαθλο για τον τυχερό ένα παπάκι 110 cc.
Ο λαχνός κοστίζει ένα ευρώ και η ανάδειξη του τυχερού αριθμού θα γίνει την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 6 Ιουλίου.
Το εντυπωσιακό μηχανάκι εκτίθεται από σήμερα στην κεντρική πλατεία των Προμάχων, τραβώντας τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.




ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ

Οι Κινέζοι θα μας φάνε τους σκύλους



Επ' αφορμή της επισκέψεως του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα, παραθέτουμε τις κάτωθι ειδήσεις:

Είδηση πρώτη: Πολλοί είναι οι Κινέζοι οι οποίοι γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας σκύλους, φέτος όμως οι κάτοικοι της πόλης Γιουλίν το έκαναν λίγο πρόωρα, για να αποφύγουν τους ακτιβιστές που κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους. Οι κάτοικοι άλλαξαν την ημερομηνία για το ετήσιο φεστιβάλ με το οποίο γιορτάζουν την πιο μεγάλη ημέρα της χρονιάς και στο οποίο συγκεντρώνουν, σφάζουν και καταναλώνουν εκατοντάδες σκύλους. Ο λόγος που επικαλούνται οι Κινέζοι για τη βρώση των σκύλων είναι ότι τους βοηθούν να μένουν γεροί τον χειμώνα, εξ ου και η κατανάλωσή τους κατά το θερινό ηλιοστάσιο.

Είδηση δεύτερη: «Παντού κτύπησα πόρτες για να βρω χρήματα ώστε να ανακαινίσω τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που κινδύνευε με κατάρρευση, αλλά ουδείς, παρά τις υποσχέσεις που έλαβα, έδειξε προθυμία», αποκαλύπτει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Και εγένετο αιφνιδίως θαύμα! Τα χρήματα εδόθησαν «από έναν κινέζο κομμουνιστή και άθεο», τον διευθύνοντα της κινεζικής Cosco. Μα είναι δυνατόν ο Κινέζος ο κομμουνιστής να σώσει έναν ελληνορθόδοξο ναό; Και όμως είναι, διότι, όπως λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, «σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, οι Κινέζοι έχουν πάντοτε ευαισθησίες».

Το έθνος των Ελλήνων θα βρεθεί συντόμως ενώπιον συνταρακτικών διλημμάτων, ηθικών, θρησκευτικών, υπαρξιακών. Θα κληθεί να λάβει σημαντικότατες αποφάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον του. Τι θα κάνουμε; Θα επιτρέψουμε στους Κινέζους να προελάσουν, προκειμένου να σώσουμε τους ιερούς ναούς μας, ή θα τους εμποδίσουμε, προκειμένου να σώσουμε τους ανίερους σκύλους μας; Το «τα άγια τοις κυσί» αποδεικνύεται εξόχως προφητικό.

Ναοί ή σκύλοι; Ιδού η απορία, η οποία πρέπει να απαντηθεί από την ίδια την Εκκλησία. Θα αφήσει η Εκκλησία μας τους άθεους κομμουνιστές να σώσουν τους ναούς, μολονότι γνωρίζει ότι τούτο συνεπάγεται το φάγωμα των ορθόδοξων σκύλων - ναι, στην ελληνορθόδοξη Ελλάδα όλοι είναι εξ ορισμού ορθόδοξοι, ακόμα και οι σκύλοι. Η απάντηση μοιάζει προφανής, χίλιες φορές να σωθούν οι φάροι της ορθοδοξίας κι ας γίνουν τα παλιόσκυλα σπετζοφάι. Κι όμως, δεν είναι τόσο απλό. Όπως επισημάναμε στην πρώτη είδηση, η βρώσις των σκύλων δυναμώνει τα κορμιά, οπότε υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος οι άθεοι κομμουνιστές να θεριέψουν και να εξαπλωθούν ολούθε ως αλλόφρονες ερυθροί Χουλκ.

Δεν είναι μόνο οι άθεοι Κινέζοι κομμουνιστές, είναι και οι άθεοι Έλληνες κομμουνιστές, που μόλις καταλάβουν ότι οι σκύλοι είναι ελιξίριο δύναμης, δεν θα αφήσουν Λαμπραντόρ για Λαμπραντόρ αφάγωτο. Με τα σφυροδρέπανα θα τα τεμαχίζουν τα καημένα τα κανισάκια οι κομμουνισταί, γι' αυτό η Εκκλησία μας θα πρέπει να το διπλοτριπλοσκεφτεί πριν ευλογήσει τις κινεζικές επενδύσεις. Ακόμη κι αν αναστηλωθούν οι ναοί από τη μεγαλοψυχία διευθυνόντων συμβούλων που φέρουν το επώνυμο Λι, θα γκρεμιστούν πάραυτα από τους εαμοβούλγαρους σκυλοφάγους, όπως γκρέμισε ο Σαμψών τον ναό των Φιλισταίων.

Αμήν και γουφ.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤ...ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ

Οι μάγκες δεν καταναλώνουν, ούτε κατ...αναλώνονται. Του Γιάννη Μακριδάκη

Τρέχα γύρευε τι μπορεί να νιώσει ένας «καταναλωτής» σαν ακούει τούτο το υπέροχο ρεμπέτικο του Γιοβάν Τσαούς. Η μαγκιά είναι γνώρισμα ανθρώπου ψυχωμένου, αξιοπρεπούς, όχι ευτελούς καταναλωτή...

Του Γιάννη Μακριδάκη


Από καιρού εις καιρό με πιάνει μια νοσταλγία να ακούω κάποια τραγούδια. Έβαλα λοιπόν το "πέντε μάγκες στον Περαία" και όσην ώρα έπαιζε αυτό το μοναδικό ρεμπέτικο, είπα να ξαναδιαβάσω τον σύντομο βίο του καλλιτέχνη που το έγραψε, του Γιοβάν Τσαούς του ανεπανάληπτου, που ήξερε όλους τους μουσικούς δρόμους και είχε στο μπουζούκι του ταστιέρα από κανονάκι, έτσι που κανείς, ούτε ο Μάρκος δεν μπορούσε να παίξει με αυτό.


Έπαιζε και έγραφε για το κέφι του και δεν τραγουδούσε επαγγελματικά, έτσι αναφέρει η Βικιπαίδεια και συνεχίζει ο βιογράφος: Πέθανε το 1942 από δηλητηρίαση (κατανάλωσαν με τη σύζυγό του ακατάλληλη τροφή, λόγω της πείνας στη γερμανική κατοχή).

Μέσα σε αυτή την παράγραφο υπάρχει όλο το ζουμί της ζωής, καλλιτεχνικής και ανθρώπινης και δεν είναι άλλο από τον αυθορμητισμό και την αξιοπρέπεια.

Η πραγματική τέχνη βγαίνει αυθόρμητα, από ανθρώπους με πάθος, ανθρώπους που ενθουσιάζονται, που έχουν τον Θεό μέσα τους δηλαδή, που δεν μπορούν να αυτολογοκριθούν, θα σκάσουν αν δεν εκφραστούν, δεν έχουν δεύτερες και τρίτες κλπ σκέψεις που τους δημιουργούν αναστολές, δεν τους ενδιαφέρει να είναι αρεστοί στα κυκλώματα και στην πλειονότητα των ανθρώπων, πόσω μάλλον στην "εξουσία" (!!!), δεν κάνουν εκπτώσεις αξιοπρέπειας διότι δεν έχουν καμίαν απολύτως ανάγκη την μικρότητα των ανθρώπων οι πραγματικοί καλλιτέχνες αφού ζουν σε άλλα επίπεδα, μακριά από τις ευτέλειες της ανθρώπινης ψυχής και πλάι στο μεγαλείο της, έτσι κάνουν τέχνη κάθε στιγμή διότι τέχνη είναι η ζωή η ίδια.

Κι έτσι οι επόμενοι από αυτούς άνθρωποι, οι απαλλαγμένοι από την εγωιστική μικρότητα και την ζηλοφθονία του ανταγωνισμού, πάντα τους θαυμάζουν, τους εξυμνούν, αναφέρουν ως κάτι άξιο λόγου ότι αυτοί δεν μετείχαν στα κυκλώματα ή ότι ζούσαν με τον τάδε ή τον δείνα ασυνήθιστο για τους πολλούς τρόπο ή ότι ήταν άνθρωποι που πράγματι έκαναν πράξη τα όσα πρέσβευαν, δεν ήταν ανακόλουθοι έργων και λόγων και, κυρίως, ότι έμειναν αξιοπρεπείς και αλώβητοι από το σύστημα μέχρι το βιολογικό τους τέλος, το οποίον βεβαίως, όσο περισσότερο αργήσει, όσο μεγαλύτερη δηλαδή σε διάρκεια είναι η βιολογική ζωή του καλλιτέχνη, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να τον κατανικήσει ο ανθρώπινος μικρός αδύναμος εαυτός του και να τον κάνει να ενδώσει σε τιμές, σε θέσεις, σε συναναστροφές και σε άλλες ανούσιες ευτέλειες. Όσο πιο μακράς διαρκείας είναι η βιολογική ζωή, τόσο πιο μεγάλο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο καλλιτέχνης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανθρώπινη φύση του, με τον εαυτό του και με τις σειρήνες της κολακείας (βραβεία, θέσεις κλπ) του συστήματος, που μόνον έχουν στόχο να τον κατεβάσουν στο επίπεδο των συγχρόνων του, να τον κάνουν όμοιόν τους, να τον ευτελίσουν, τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες να ενδώσει αυτός, τόσο πιο ισχυρή, ατσαλένια θέληση, τόσο πιο συνειδητή, βαθιά ριζωμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη στάση ζωής χρειάζεται να έχει για να παραμείνει στο ύψος του, να μην αυτοεξευτελιστεί αποδεχόμενος τον δήθεν θαυμασμό των ανθρώπων γύρω του.

Αυτό είναι το ένα που ένιωσα όταν για άλλη μια φορά διάβασα το βιογραφικό ενός "πρόωρα χαμένου καλλιτέχνη" ο οποίος δεν ήταν εντός των κυκλωμάτων της εποχής του.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον απόλυτο εξευτελισμό των σύγχρονων ανθρώπων, οι οποίοι εντελώς αυθόρμητα γράφουν ή λένε, και ως να μη συμβαίνει τίποτε διαβάζουν ή ακούν ότι ο τάδε άνθρωπος πέθανε από δηλητηρίαση επειδή κατανάλωσε ακατάλληλη τροφή. Οι άνθρωποι πια δεν λένε "τρώω" ή "πίνω" αλλά λένε "καταναλώνω". Όλες οι φυσικές πράξεις και λειτουργίες που κρατούν στη ζωή ένα φυσικό πλάσμα άνθρωπο, έχουν αντικατασταθεί από τον όρο κατανάλωση, λες και είναι ο άνθρωπος πλέον μηχάνημα. Εκεί έχει κατατάξει το είναι του, τον εαυτό και τη ζωή του ο άνθρωπος, στην κατηγορία του μηχανήματος και το έχει αποδεχτεί αυτό χωρίς ούτε καν να του κάνει εντύπωση πια, χωρίς ούτε στιγμή να το σκέφτεται ως κάτι παράδοξο. Αυτή είναι η μέγιστη ύβρις και ο μέγιστος εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αποδοχή της πλήρους μετάλλαξης του ανθρώπου σε γρανάζι του συστήματος που απομυζεί το οικοσύστημα καταναλώνοντας τους φυσικούς του πόρους αναίσχυντα. Αυτός είναι ο αναίσχυντος σύγχρονος άνθρωπος - καταναλωτής, ο ταυτισμένος με την χυδαιότητα.

Προσωπικά σιχαίνομαι τους ανυποψίαστους πολιτισμένους καταναλωτές διότι είναι κατ' εξακολούθησιν και καθ' έξιν χυδαίοι εγκληματίες στην καθημερινότητά τους αφού ζουν καταναλώνοντας, σκοτώνοντας δηλαδή, αφανίζοντας κάθε άλλη μορφή ζωής στο πέρασμά τους με τη δική τους ζωή όλοι μαζί ως ερπυστριοφόρο ανάλγητο σύστημα πάνω από τον πλανήτη.
Και μόνον οι όροι, οι λέξεις "κατανάλωση" και "καταναλωτής" μού φέρνουν αναγούλα. Παλαιότερα μου έφερναν οργή και μίσος αλλά τώρα έχω πλέον ηρεμήσει, έχω πεισθεί ότι ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του την τελευταία του ώρα, ανάλογα με το αν φρόντισε να ζήσει = οδεύσει προς έναν θάνατο ζωογόνο ή στείρο και έτσι έχω πλέον, όπως πολλάκις ανέφερα και εδώ, απόλυτη εμπιστοσύνη στο Χάος του σύμπαντος κόσμου.

Τρέχα γύρευε τι μπορεί να νιώσει ένας καταναλωτής σαν ακούει τούτο το υπέροχο ρεμπέτικο του Γιοβάν Τσαούς. Η μαγκιά είναι γνώρισμα ανθρώπου ψυχωμένου, αξιοπρεπούς, όχι ευτελούς καταναλωτή, τόσο γελοίου που γράφει και που διαβάζει, δίχως να νιώθει τι σημαίνουν οι λέξεις, ότι ο Γιοβάν Τσαούς κατανάλωσε ακατάλληλη τροφή...




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥΣ

Magnify Image

Με την έλξη, τη λατρεία των πραγμάτων και τη σκλαβιά τους όλοι βρίσκουμε τον μπελά μας. Εκ παραδόσεως, όλα τα οχληρά κουσούρια τα ανακαλύπτουμε πρώτα στους γύρω μας. Τι έχει πάθει ο Μάκης με το αυτοκίνητό του και το προσέχει σαν νεογέννητο; Πώς ανέχεται ο Σάκης να έχει τόση εξάρτηση από την ενδυμασία του, από τα μικροαντικείμενα της δουλειάς του, από ένα ρολόι ή έναν αναπτήρα; Δεν πρόκειται για απλή φροντίδα, για ένα φαιμπλ, όπως λένε, που μυστηριωδώς συνδυάζεται με κάτι άψυχο, αλλά για θορυβώδη σκλαβιά που αγγίζει τα όρια της μανίας.

   Εντούτοις, ο «σκλάβος» -τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα- δείχνει να απολαμβάνει και να χαίρεται. Όπως τα ανήλικα που δεν αποχωρίζονται την κουβέρτα «τους», κάθε αγαπημένο αντικείμενο πάει μαζί με το «μου» και το «του» ή το «της». Σε κάποια σύναξη ο ένας καταφθάνει με τη φοβερή κουστουμιά «του», η άλλη με τις τρομερές γόβες «της», ο γηραλέος με όλα τα συμπράγκαλα του καπνίσματος (τον καπνό «του», την πίπα «του», τον αναπτήρα «του»), η τάδε παρδαλή με τα βαθιά ντεκολτέ «της» και η ψωνάρα μες στα ακριβά «της» μανικετόκουμπα και τα φυτευτά της δόντια (χροιά ξεφλουδισμένου αμύγδαλου).

   Στην περίπτωση που κάτι προσωπικό κι αγαπημένο χαθεί, ο απωλέσας γυρίζει τον κόσμο ανάποδα. Δεν μπορεί τάχα να το αντικαταστήσει με ένα άλλο πανομοιότυπο, όπως αντικαθιστούμε μια στιγμή με μιαν άλλη ή μια μπουκιά με την επόμενη; Ο τέως κάτοχος επιμένει: θέλω αυτό και μόνο, νιώθω σαν να έχασα το μισό εαυτό μου. Και πράγματι. Η κατοχή δεν ταυτίζεται με τη χρηστικότητα, με την αντικειμενική αξία του πράγματος, κάθε εξορθολογισμός απορρίπτεται· απεναντίας του προσδίδει αξία προσώπου, έμψυχου, σάμπως ο εαυτός του να έχει μοιραστεί σε όλα τα κτήματά του συγκροτώντας μαζί τους όμαιμη οικογένεια. 

H «οικογένεια» υπάρχει, επιβιώνει με κρίσεις αφοσίωσης, επαναληπτικές απαριθμήσεις, νέες αγορές και νέες ομολογίες πίστεως στα ήδη κεκτημένα. Έτσι λέμε για την τάδε κυρία ότι έχει εκατόν ογδόντα ζεύγη παπουτσιών και ούτε ένα δεν μπορεί να αποχωριστεί· κάθε ζεύγος αξίζει επειδή είναι ένα, αλλά χωρίς τα υπόλοιπα δεν είναι κανένα. Με βάση αυτή την πονηρή ψυχολογική παρατήρηση προσπαθούμε να καταλάβουμε το βαθύτερο μυστικό της νεύρωσης· τι παιχνίδι παίζει ο άνθρωπος που υποτάσσεται στα αντικείμενά του, τα προσκυνά, τα λατρεύει, τα επιδεικνύει και τα νέμεται; Είναι δυνατόν ένα υλικό πράγμα να ενέχει τόση δύναμη; Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το εγώ εγωποιεί τα πάντα γύρω του, αποφάσκοντας ή καταφάσκοντας, υποψιαζόμαστε ότι τα πράγματα αποβαίνουν ιερατικά όργανα ενός ιδιωτικού μονοθεϊσμού που μόνο ο άνθρωπος μπορεί -συνειδητά ή ασύνειδα- να στήσει.

   Αν πάμε στον αντίθετο πόλο, το αίνιγμα συνεχίζει να υπάρχει και να δονείται. Στον αντίποδα του πολυκατόχου, βρίσκουμε τον ακάτεχο που περιφρονεί κάθε λογής πολύτιμο συμπράγκαλο. Ρούχα; Σημασία δεν δίνει· είναι λέτσος εκ πεποιθήσεως. Αυτοκίνητο; Αρκείται σε μια σακαράκα. Ρολόγια, καδένες, όλες οι σαχλαμάρες τέλος πάντων δεν τον αγγίζουν. Πλην όμως, αν τον παρακολουθήσουμε βαθύτερα, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι έχει κι αυτός την πετριά του
. Είναι αλογομούρης; Τρελός για τον τζόγο; Φουστανάκιας; Συλλέκτης γραμματοσήμων; Πάσχει από μικροβιοφοβία; Είναι άρρωστος με την καθαριότητα; Ποιητής πιθανόν; Το κομπολόι τελειωμό δεν έχει, αλλά αφού κι αυτός έχει στήσει τον ιδιωτικό του μονοθεϊσμό, μόνο στο εγώ μπορούμε να βρούμε το βαθύτερο κίνητρο.

   Η επιθυμία είναι σαν τα λεφτά - επενδύεται. Ό,τι επιθυμεί, το κάνει -επράκτως ή πλασματικώς- δικό «της». Αν παρακολουθήσουμε τα δίκτυα από μικρολατρείες που πλαισιώνουν τον οιοδήποτε, αργά ή γρήγορα καταλήγουμε σε μια παθητική κατοχή από τα πράγματα ή από την απουσία των πραγμάτων που χαρακτηρίζεται από τη νοσηρότητα των μεγάλων παθών. Όταν από μακριά ακούμε τους ήχους μιας γιορτής, ζυγώνοντας δεν μας αρκεί η περιφέρεια, περιεργαζόμαστε βέβαια τους θαμώνες, ψάχνουμε κάποιο γνωστό, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται στο κέντρο - εκεί που αναβλύζει το κέφι. Στο δράμα του κατόχου ή του ακάτεχου το κέντρο είναι η ταλαιπωρημένη επιθυμία που, για να σωθεί από την ελεύθερη πτώση στην πραγματικότητα, παραδίδεται σε λατρευτικές συμμαχίες, σε ένα δικό «της» κόσμο που αν της αφαιρεθεί, θα μοιάζει με τα κοκόρια πάνω στο χιόνι.

   Μήπως και η ίδια δεν ψυχανεμίζεται συχνά την απλή αλήθεια ότι τα πράγματα δεν ανταποδίδουν τίποτα; Οι αενάως ανανεούμενες λατρείες, η βουλιμική σχέση με την αγορά, ο άσβεστος πόθος γι' αυτό που δεν κατέχουμε, τελικά αποδεικνύονται ισχυρότερα κίνητρα. Πάμε πάντα προς το απώτερο του παρόντος, γι' αυτό και το παιδί χαίρεται με την αναμονή του παιχνιδιού - ποτέ με την κατοχή του. Όποιος γνωρίζει τους ανθρώπους μοιράζει αφειδώλευτα ανικανοποίητες λαχτάρες στον κόσμο, τον ωθεί προς τον κενό χρόνο, όχι προς την απατηλή αυτάρκεια του παρόντος.

   Άλλωστε είναι γνωστό ότι η επάρκεια γεννάει (και) μελαγχολία, αδράνεια, καθότι σε κάνει να μοιάζεις με αυτά πού έχεις. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει η στιγμή -έρχεται κάποτε κι αυτή- που ο πολυκάτοχος, απειλημένος εσωτερικά από το άψυχο έχει του, κάνει τη μεγάλη χειρονομία. Πετάει όλο του το ψευτοβασίλειο, το χαρίζει σε φίλους και γνωστούς όχι από γενναιοδωρία αλλά από την ανάγκη του να αποφύγει την ασφυξία. Τα πράγματα βέβαια μπορεί να πετιούνται, αλλά η λαχτάρα δεν εγκαταλείπει τον κάτοχο. Θα επινοήσει έναν άλλον εαυτό, θα κάνει κωλοτούμπα μέσα του για να ξεφύγει; Όποιος το σκάει μέσα στον καθρέφτη τελικά πέφτει πάνω στο είδωλό του. 


ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ Κορυφαίος Έλληνας δοκιμιογράφος, συγγραφέας και διανοητής. Συνεργάτης της LIFO, από το πρώτο τεύχος της μέχρι τον θάνατό του το 2014. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Δύο αδέλφια από την Ελλάδα έφτιαξαν το πρώτο κοινωνικό δίκτυο κατά της ανεργίας

Το πρώτο ελληνικό επαγγελματικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν δύο αδέλφια από την Ελλάδα.
   Οι Δημήτρης και Διονύσης Αδάμ, λάνσαραν το Bsmark.com, μία καθαρά ελληνική πλατφόρμα που "απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στην κοινωνική δικτύωση, μακριά από ψεύτικα προφίλ και ανούσιο περιεχόμενο" αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο.
   "Ουσιαστικά αποτελεί ένα ποιοτικό μέσο επαγγελματική επικοινωνίας και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα και εντελώς δωρεάν.
 Μέλη του μπορούν να γίνουν επαγγελματίες φοιτητές, άνεργοι ή ακόμα και οργανισμοί" λέει στον Ε.Τ ο Δημήτρης Αδάμ. 




Το Bsmark.com μετρά έξι μήνες ζωής και έχει περισσότερους από 2.000 χρήστες από όλο τον κόσμο, Έλληνες και ξένους, αφού το δίκτυο λειτουργεί και στα αγγλικά.
   Κάποιος μέσω του Bsmark.com μπορεί να "προβάλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του με τη δημιουργία δικής του επαγγελματικής σελίδας, να ανταλλάσσει συστάσεις, να αξιολογηθεί και να αξιολογήσει, να ενημερωθεί με τρόπο στοχευμένο και να αποκτήσει επαγγελματική εξωστρέφια". 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Εκμάθηση μέσω διαδικτύου: 10 ιστοσελίδες που θα σας κάνουν πιο έξυπνους

Αν βαρεθήκατε να σπαταλάτε χρόνο μπροστά στον υπολογιστή παίζοντας ανούσια παιχνίδια ή χαζεύοντας το facebook, ήρθε η ώρα να γίνετε παραγωγικοί.
Η λίστα που ακολουθεί παρουσιάζει δικτυακούς τόπους που θα σας βελτιώσουν τις ικανότητες σας και θα σας κάνουν πραγματικά πιο έξυπνους
Digital Photography School
Ενας θησαυρός άρθρων που θα βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριος. Υπάρχει επίσης ένα ενεργό φόρουμ όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους φωτογράφους.
Duolingo
Ακονίστε τις γλωσσικές δεξιότητές σας με αυτό το διασκεδαστικό, εθιστικό παιχνίδι. Εκμάθηση γλώσσας υψηλής ποιότητας και μάλιστα δωρεάν
Factsie
Γνωρίζετε ότι η κερασφόρος σαύρα μπορεί να εκτοξεύσει αίμα από τους δακρυγόνους αδένες; Κάνοντας κλικ σε αυτό το site θα βρείτε ασυνήθιστα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με τις συνδέσεις με τις πηγές.
Fast Company's 30-Second MBA
Με σύντομα βίντεο από καταξιωμένα εταιρικά στελέχη, θα μάθετε επιχειρηματικές συμβουλές για τη δουλειά και τη ζωή.
Freerice
Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας, ενώ ταΐζετε όσους πεινάνε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και ταυτόχρονα να μάθετε λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Gibbon
Η απόλυτη playlist για μάθηση. Οι χρήστες συλλέγουν άρθρα και βίντεο για να σας βοηθήσουν να μάθετε τα πράγματα, από τον προγραμματισμό για iOS μέχρι την αποτελεσματική αφήγηση.
Instructables
Μέσα από διασκεδαστικά βίντεο με απλές οδηγίες, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε οτιδήποτε, από το να παίζετε τένις μέχρι να χτίσετε ένα φρούριο στην αυλή σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις δικές σας δημιουργίες και να μοιράζεστε ό, τι κάνετε με τον υπόλοιπο κόσμο.
Khan Academy
Οχι μόνο θα μάθετε μια ευρεία ποικιλία των θεμάτων μέσω πάρα πολύ χρήσιμων βίντεο, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να τα κάνετε πράξη και να παρακολουθείτε τις στατιστικές μάθησης σας.
Lumosity
Εκπαιδεύστε το μυαλό σας με αυτά τα διασκεδαστικά, επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για να βελτιώσετε τη μνήμη και την προσοχή σας και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.
Powersearching with Google
Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε ότι θέλατε ποτέ ακονίζοντας τις δεξιότητας των αναζητήσεων σας στο Google.


"ΠΥΡΦΟΡΟΣ ΙΙ": ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠ

Πυρφόρος ΙΙ: Το σούπερ οικολογικό όχημα που έφτιαξαν φοιτητές του ΕΜΠ [εικόνες]

Ο «Πυρφόρος ΙΙ», το όχημα εξοικονόμησης ενέργειας που κατασκεύασαν οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Π. Κακοσίμος, διδάκτορας της σχολής, εξήγησε πως το όχημα λειτουργεί με μπαταρία, η οποία ανατροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Η μηχανή, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το αμάξωμα κατασκευάστηκαν αποκλειστικά στο εργαστήριο της σχολής. Ο «Πυρφόρος ΙΙ» διένυσε 447 χλμ με μια κιλοβατώρα, ενώ, όπως υποστήριξε ο κ. Κακοσίμος μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ.


"Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας"
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Eco-Marathon 2014», απονεμήθηκε στην ομάδα του Πολυτεχνείου το βραβείο για το «Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα» μεταξύ 180 συμμετοχών. Σημειώνεται πως οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ πήραν μέρος στον διαγωνισμό για έκτη συνεχόμενη χρονιά.


Ο «Πυρφόρος ΙΙ» αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του «Πυρφόρος Ι», που σχεδιάστηκε από την ίδια ομάδα τα προηγούμενα έτη.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΟΣΜΟ. - Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Ζητείται ερημίτης, θρήσκος, που θέλει να γνωρίζει κόσμο -Η περίεργη αγγελία ελβε

Είστε ιδεολόγος, θρήσκος και σας αρέσει να συναντάτε κόσμο; Αν ναι, τότε είστε ο άνθρωπος που ψάχνουν στο Σόλοθουρν μέσω μίας από τις πιο περίεργες αγγελίες που έχουν δημοσιευθεί ποτέ. 

Ετσι περιέγραφε αυτή την ασυνήθιστη θέση εργασίας η εβδομαδιαία εφημερίδα «Katholisches Kirchenblatt» της Ελβετίας, όπως γράφει η Wall Street Journal. Πρόκειται για αγγελία που έβαλε ο δήμος αυτής της μικρής πόλης στις Αλπεις, όπου δεν ψάχνουν δημόσιο υπάλληλο ή παππά. Ψάχνουν ερημίτη! 

Το ερημητήριο της πόλης, χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φαράγγι, παραμένει άδειο από το Μάρτιο όταν ο τελευταίος κάτοικός του- η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη θέση από το 1442- παραιτήθηκε έπειτα από πέντε χρόνια.
 Ποιο ήταν το πρόβλημά της;
 Ο κόσμος. Οι συνεχείς επισκέψεις τουριστών στο ερημητήριο και το γειτονικό εκκλησάκι ξεπέρασαν τα όρια ανοχής της και για αυτό εγκατέλειψε τη θέση. 

Λογικό είναι λοιπόν το γεγονός ότι πλέον ψάχνουν για κάποιον που θα θέλει να έρχεται σε επαφή με κόσμο. «Πέρα από τις υπηρεσίες του διαχειριστή και του νεωκόρου, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις είναι και η συνύπαρξη με πολλούς επισκέπτες», προειδοποιεί η αγγελία. 

Μέχρι τώρα οι αρχές της πόλης έχει δεχθεί 119 αιτήσεις για τη θέση. Δουλειά η οποία έχει μισθό 1.115 ευρώ, ενώ βέβαια παρέχεται και δωρεάν διαμονή στο ερημητήριο.





ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ;

Γιατί βρέχει καλοκαιριάτικα: Αρχισαν να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις της κλιμ

Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πιθανό να ευθύνεται για ακραία καιρικά ξεσπάσματα και καλοκαιρινές καταιγίδες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μια μελέτη από το Met Office και το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ εξέτασε πώς η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες και πιο ισχυρές θερινές βροχοπτώσεις.

Συνολικά τα καλοκαίρια μας αναμένεται να γίνουν πιο ξηρά από το έτος 2100, αλλά οι έντονες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις και οι πλυμμήρες αναμένεται να γίνουν πολύ πιο συχνές τα επόμενα χρόνια.

Καθώς η ατμόσφαιρα ζεσταίνεται θα είναι σε θέση να κρατήσει περισσότερη υγρασία, και ως εκ τούτου, αναμένεται ακόμα περισσότερη βροχή, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Climate Change journal.

Ο Δρ Λιζ Κέντον, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας δήλωσε: «Μέχρι τώρα, τα κλιματικά μοντέλα δεν είχαν καταφέρει να προσομοιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι βροχοπτώσεις μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Το μοντέλο αυτό είναι πολύ υψηλής ανάλυσης και για πρώτη φορά μας επιτρέπει να εξετάσουμε τις αλλαγές αυτές»

«Σύμφωνα με το κλιματικό μοντέλο, αναμένονται βαρύτερες θερινές νεροποντές στο μέλλον με σχεδόν πενταπλάσια περιστατικά απ' ότι μέχρι σήμερα, αλλαγές αναμενόμενες, όσο θερμαίνεται ο πλανήτης. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις προβλέψεις μας, αφού το αποτέλεσμα βασίζεται μόνο σε ένα μοντέλο και αναμένουμε νέες εξίσου λεπτομερείς προσομοιώσεις για να δούμε αν τα αποτελέσματά τους υποστηρίζουν τα ευρήματα αυτά.» επισημαίνει.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. - ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Εφιάλτης το ΕΣΥ για τους καρκινοπαθείς -Πολύμηνη αναμονή για θεραπείες

Η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι πιο πολλοί πλέον δεν μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, αλλά το ΕΣΥ έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους καρκινοπαθείς, μια και αναγκάζονται να περιμένουν για μήνες προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες θεραπείες. 

Η αναμονή για την ακτινοθεραπεία μπορεί να ξεπεράσει τους τρεις ή πέντε μήνες, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. 

Εξαιτίας των ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό, τα κρίσιμα τμήματα σε αρκετά νοσοκομεία υπολειτουργούν. Αν κάποιος επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού για εξέταση στην αιματολογική κλινική του «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, θα πρέπει να περιμένει δυόμισι μήνες, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους». Για το τμήμα ψηλάφησης της κλινικής μαστού του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», μία γυναίκα θα πρέπει να κάνει υπομονή 1,5 μήνα. 

Ακόμη πιο τραγική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, εκεί όπου η αναμονή στο ογκολογικό τμήμα είναι περίπου τέσσερις ημέρες, αλλά στο τμήμα ιωδίου κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες. Παρόμοια είναι τα στοιχεία για το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, όπου η εξυπηρέτηση στο ογκολογικό τμήμα γίνεται χωρίς καθυστέρηση, αλλά για το τμήμα ακτινοθεραπείας οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν από 20 έως 30 ημέρες.

Χρόνοι αναμονής καρκινοπαθών 
«Αγιος Σάββας»    Κλινική Μαστού (Τμήμα ψηλάφησης)    45 ημέρες
«Γ. Γεννηματάς»    Αιματολογική Κλινική    75 ημέρες
«Ευαγγελισμός»    Ραδιενεργό ιώδιο    60 ημέρες 
«Αγιοι Ανάργυροι»    Ακτινοθεραπεία    60 ημέρες 
«Αττικόν»    Ακτινοθεραπεία    40-55 ημέρες
«Μεταξά»    Θεραπευτικό ιώδιο    30 ημέρες
«Παπαγεωργίου» Θεσ/νίκης    Ραδιενεργό ιώδιο    50 ημέρες 
Πανεπιστημιακό Πάτρας    Ραδιενεργό ιώδιο    180 ημέρες 
Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων    Ακτινοθεραπεία    30 ημέρες




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η GREECE ΚΑΙ Η "MACEDONIA" ΣΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ NSA

Άκρως Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ- NSA, έχει δημιουργήσει μυστικές συμπράξεις για να κατασκοπεύσει τεράστιες ροές ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ δεδομένων.
Τεράστιοι όγκοι ιδιωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων και συνομιλιών στο διαδίκτυο, υποκλέπτονται από την NSA, με τη μυστική συνεργασία περισσότερων ξένων κυβερνήσεων από ό, τι παλαιότερα, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε πρόσφατα ο πληροφοριοδότης Edward Snowden.
Στους μυστικούς πληροφοριοδότες αναφέρονται, βάσει αποκαλυπτικου΄δημοσιεύματος,  μεταξύ άλλων η Ελλάδα και μία άλλη χώρα της νότιας βαλκανικής με το όνομα "Μακεδονία", εδώ και χρόνια.
Τα διαβαθμισμένα αρχεία, αποκάλυψε σήμερα (χθες) η δανική εφημερίδα Dagbladet Information, προκειμένου να ριχθεί φως στην υποκλοπή της NSA στις παγκόσμιες επικοινωνίες, που έχει επεκταθεί μέσω του προγράμματος Rampart-A σε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο μυστικών υπηρεσιών.
Έχει, ήδη, αναπτυχθεί ευρέως ότι η NSA συνεργάζεται στενά με τους οργανισμούς υποκλοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, στο πλαίσιο της Συμμαχίας επιτήρησης των πέντε οφθαλμών- Five Eyes surveillance alliance.
Όμως τα τελευταία έγγραφα του Σνόουντεν δείχνουν και μια άλλη σειρά χωρών που περιγράφονται από την NSA, ως «τρίτοι εταίροι» που παίζουν ολοένα έναν σημαντικότατο ρόλο, αφού επιτρέπουν στην NSA να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό υποκλοπών της στα καλώδια των οπτικών ινών τους.
Έτσι, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των πάντων, τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ, e mails,chats στο διαδίκτυο, δεδομένα από τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα καθώς και κλήσεις που πραγματοποιούνται με τη χρήση «Voice over IP», όπως το Skype.
Το πρόγραμμα της συλλογής μυστικών αρχείων κοστίζει στους φορολογούμενους των ΗΠΑ περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια και όπως σημειώνεται μεταξύ των ετών 2011 και 2013 συγκέντρωσε ένα τεράστιο ποσό επικοινωνιακών δεδομένων με ταχύτητες αστραπής.
Σύμφωνα με την κοινότητα πληροφοριών το πρόγραμμα Rampart-A επέτρεψε στην NSA να αξιοποιήσει τρία terabits δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο με τις συνδέσεις που έχει στις επικοινωνίες των υποκείμενων χωρών.
Με μία δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η NSA αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το πρόγραμμα Rampart-A.
«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται με άλλα έθνη, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ρυθμίσεις, αυτό ενισχύει την αμοιβαία ασφάλεια όλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NSA Vanee’ Vines.
«Οι προσπάθειες της NSA επικεντρώνονται στη διασφάλιση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, των πολιτών της και των συμμάχων της, μόνο στο πλαίσιο της επιδίωξης των στόχων των ξένων μυστικών υπηρεσιών». 


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: "ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΗΤΑΝ...ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ"

«Θα τους προέτρεπα να ψάξουν μήπως βρουν την κιβωτό του Νώε στην περιοχή τους»...
«Είναι ώρα, οι συνάδελφοι από τα Σκόπια, να αρχίσουν να ερευνούν στην κορυφή ‘Γκαλιτσίτσα’ (κοντά στην Πρέσπα) μπας και βρουν εκεί την κιβωτό του Νώε, γιατί υπάρχουν πολλές εικασίες και υποθέσεις ότι βρίσκεται εκεί», δήλωσε, ειρωνικά, ο Βούλγαρος καθηγητής Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ.

«Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, η κιβωτός του Νώε δεν κόλλησε στην κορυφή του Αραράτ, η κιβωτός κόλλησε στην κορυφή ‘Γκαλιτσίτσα» που βρίσκεται μεταξύ της Μεγάλης Πρέσπας και της Οχρίδας», είπε ο Ντιμιτρόφ, ειρωνευόμενος στο έπακρο τους «επιστήμονες» συναδέλφους του, στα Σκόπια, οι οποίοι δήλωσαν ότι η κιβωτός του Νώε είχε κολλήσει σε κορυφή του νοτιοσλαβικού κράτους.
Ο Ντιμιτρόφ επέκρινε δριμύτατα και μία επιστημονική διατριβή των Σκοπιανών που έλεγε ότι υπήρχε συγγενική σχέση μεταξύ του ήρωα του Τρωϊκού Πολέμου, βασιλιά των Μυρμιδόνων, Αχιλλέα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη διατριβή υπήρχε ο ισχυρισμός ότι ο Αχιλλέας ήταν μακρινός ...θείος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το σόι της μητέρας του. Άρα ήταν και αυτός Μακεντόνσκι...
Σκοπιανοί «επιστήμονες» σε συνέδριο στα Σκόπια ισχυρίστηκαν ότι η κιβωτός του Νώε ‘σκόνταψε’ στο ύψωμα της ‘Γκαλιτσίτσα’.
"Τεκμήρια" για την υπόθεση αυτή, ήταν οι μαρτυρίες από ένα βιβλίο που γράφηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου ο συγγραφέας έλεγε ότι καθώς άνοιγαν ορύγματα στην περιοχή, βρήκανε παμπάλαια καδρόνια που έμοιαζαν από πλευρά πλοίου και ότι η περιοχή ήταν γεμάτη από οστά ζώων που δεν ζούνε στην περιοχή.
Βρήκαν ακόμη και μια γραφή που δεν ήταν ...σλαβική.
Άρα ήταν η κιβωτός του Νώε που είχε μέσα τα ζώα όλου του ...κόσμου.
Χαιρετίσματα! 



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/6 ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΠΕΛΛΑΣ & ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ

Περιοδεία - επίσκεψη του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ,
σε χωριά Πέλλας κ Ημαθίας, που πλήγηκαν οι  καλλιέργειες τους
από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα



Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε., με τον  Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Ευρωβουλευτή, θα επισκεφθούν το πρωί της Κυριακής 22 Ιούνη 2014 και θα εκφράσουν την αλληλεγγύη του Κ.Κ.Ε. στους πληγέντες από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα αγρότες της Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Ημαθίας.





                                                                           Το Κοινοβουλευτικό Τμήμα
                                                                           της Κομματικής Οργάνωσης                

                                                                         Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Ο Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ


Στην Πολυκάρπη Αλμωπίας βρέθηκε χθες Σάββατο 21/6 το παιδικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ", συνοδευόμενο από τον πρόεδρο Χρήστο Μπάτση, την δασκάλα χορού  Πολυξένη Νάνου και μέλη του διοικητικού συλλόγου, όπου και παρουσίασε ένα χορταστικό πρόγραμμα από τοπικούς χορούς, εντυπωσιάζοντας τους δεκάδες θεατές, που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος κος Μπάτσης, επικρατεί οργασμός συμμετοχών του συλλόγου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μιας και οι προσκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και ο αεικίνητος σύλλογος του χωριού μας, επιθυμεί να παραστεί σε όλες.
Ήδη είναι κλεισμένες επτά συμμετοχές ανά τη Μακεδονία, ενώ προγραμματίζονται και άλλες δύο.
Το αποκορύφωμα βέβαια είναι η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο ίδιος ο σύλλογος στο κοινοτικό γυμναστήριο "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ" , με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014  στις 5 και 6 Ιουλίου και όπου αναμένεται να αποτελέσει το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για όλη την Αλμωπία.

















Φωτογραφίες: Πολυξένη Νάνου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...