Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΑΡΙΔΑΙΑΣ


      Από τα παιδιά…για τα παιδιά…

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Αριδαίας ευχαριστεί θερμά τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας για την προσφορά τους σε ψωμάκια και ωμά σουβλάκια τα οποία προήλθαν από την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους. Τα παραπάνω φαγητά δόθηκαν σε οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.
 Τα παιδιά αυτά, πέραν του ότι είχαν κρέας στη διατροφή τους, πήραν μεγάλη χαρά διότι μπόρεσαν να ψήσουν στο σπίτι τους κάτι το οποίο είχαν να κάνουν χρόνια ή κάποια δεν το γνώρισαν ποτέ. Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς τα παιδιά για την πρωτοβουλία και τους καθηγητές για την σωστή καθοδήγηση των παιδιών αυτών.
Ας γίνει λοιπόν παράδειγμα προς μίμηση η κίνηση αυτή των παιδιών του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.
 Το καλοκαίρι έφτασε θα γίνουν πολλά πανηγύρια και πολλές εκδηλώσεις από διάφορους συλλόγους στο Δήμο μας και ίσως να περισσέψουν κάποια φαγητά. Εμείς δεχόμαστε με χαρά τέτοιες δωρεές και με σεβασμό θα τα μοιράσουμε σε οικογένειες που υποφέρουν από βιοποριστικά προβλήματα.
 Όποιοι λοιπόν ενδιαφέρονται για κάποια προσφορά μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του προγράμματος τα οποία είναι τα εξής: 2384022170- 2384022877 Δευτέρα εώς Παρασκευή από τις 7:00 μέχρι 15:00   
                           
Με εκτίμηση εκ μέρους όλου του προσωπικού
      Η κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Αριδαίας

                                             Νικολαϊδου Σοφία          

"ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΔΡΑ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ"


Διονύσης Σταμενίτης: «Να δημιουργηθεί έδρα ΕΚΑΒ στην Αλμωπία».

Μετά την παρέμβαση του στον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. για την άμεση έγκριση των οδηγών ασθενοφόρων για την Αλμωπία και την Έδεσσας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής των ασθενών, ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης έκανε παρέμβαση στον Διοικητή του ΕΚΑΒ.
Με την επιστολή του ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Διοικητή της Υπηρεσίας στο νέο Οργανόγραμμα να προβλεφθεί έδρα ΕΚΑΒ για την περιοχή της Αλμωπίας.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του, αυτή τη στιγμή στην Αλμωπία δεν υπάρχει έδρα του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα καθημερινά να πραγματοποιούνται 4-5 διακομιδές επειγόντων περιστατικών προς το Γ.Ν. Έδεσσας. Η διαδικασία αυτή κοστίζει πολύτιμο χρόνο, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος του ασθενή.


Ως εκ τούτου και επειδή  η διαφύλαξη της υγείας των ασθενών είναι πολύτιμη και πρέπει να εξασφαλίζεται με κάθε μέσο,  ο Βουλευτής ζήτησε από τον Διοικητή  να ενεργήσει προκειμένου στο νέο Οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ  να προβλεφθεί έδρα ΕΚΑΒ στην Αλμωπία, μια περιοχή 30.000 κατοίκων, οι ανάγκες της οποίας αυξάνονται λόγω και της μεγάλης επισκεψίμοτητας που παρουσιάζει, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η τουριστική περιοχή των Λουτρών Πόζαρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ


3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ – 19/20 Ιουλίου 2014
Νιώθεις τη φύση !!!
Φύση, ηρεμία, δροσιά , χαλάρωση …
Στις λέξεις που εδώ και χρόνια είναι ταυτισμένες με τα Λουτρά Πόζαρ έρχονται να προστεθούν κι άλλες…
Μουσική, στίχοι, διασκέδαση, χρώματα, γέλιο!
Το τρίτο Φεστιβάλ Πόζαρ είναι και φέτος γεγονός!
Στο κέντρο του καλοκαιριού, μια διαφορετική πρόταση για όσους ξέρουν.. ότι διακοπές δεν είναι μόνο παραλία!
Μέσα στη καρδιά του βουνού, εκεί που τα παγωμένα νερά του Καϊμάκτσαλαν σμίγουν με τα θερμά ιαματικά, αναβλύζουν μουσικές από έναν μαγευτικό συναυλιακό χώρο.

Σάββατο 19 Ιουλίου


“Η δύναμή σου,  δύναμή μου…”
Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της και την αγάπη της για το τραγούδι, εκεί η Ελεονόρα Ζουγανέλη θέλει να ταξιδέψει το κοινό της και φέτος το καλοκαίρι και να πάρει δύναμη από τη δύναμη όλων αυτών που την αγαπούν και τη στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Μας καλεί όλους λοιπόν σε ένα μεγάλο πάρτι.

Την ίδια μέρα στο stage ανεβαίνουν οι Γιάννης Βαρδής και Γιώργος Λιανός. Τα δύο χρόνια συνεργασίας, το κέφι του Γιώργου και το DNA του Γιάννη είναι η απόλυτη συνταγή διασκέδασης. Ποπ και Ροκ ήχοι με μια δυναμική παρουσία.


Κυριακή 20 Ιουλίου


“Ζω εκεί που σβήνει ο ήλιος τα νερά σου”
Με στίχο ζωντανό και επαναστατική  διάθεση ο Στέλιος Ρόκκος θεωρείται ένας γνήσιος star. Στα 30 χρόνια καριέρας ο Στέλιος έχει γνωρίσει μόνο επιτυχίες. Σε κάθε εμφάνιση του επιβεβαιώνει το τεράστιο ταλέντο του και καταθέτει ακομπλεξάριστα την δική του ταυτότητα.
Με απίστευτη ενέργεια και μοναδική επικοινωνία αγγίζει την καρδιά του κοινού. Η υπέροχη φωνή του και η εκπληκτική του ερμηνεία σε κάθε κομμάτι ξεσηκώνει τους πάντες με ροκ αλλά και ελαφρολαϊκούς ρυθμούς και μας ταξιδεύει με αισθαντικές μπαλάντες.

Party χωρίς VEGAS δε γίνεται…
Το Ελληνικό urban pop μουσικό συγκρότημα απογειώνει το κέφι με καλοκαιρινούς ρυθμούς και νεανικά ακούσματα. Με τραγούδια όπως τα «Πιο ψηλά», «Πάντα Καλοκαίρι» «Φιλί» κ.α ξεσηκώνουν τη διάθεση και ακούγονται δυνατά.

Κλείνουμε τις συναυλίες με τον Γιάννη Κρητικό!
Το επίθετό  του, συνώνυμο της καταγωγής του. Παίζοντας λύρα έρχεται να μας απογειώσει με τις μαντινάδες προβάλλοντας όλο το  κρητικό στοιχείο έτσι όπως δεν το έχετε ξανά ακούσει.

Η κάθε νύχτα του Φεστιβάλ Πόζαρ γίνεται μέρα…
Γνωστοί Dj και ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας υπόσχονται να μας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι να ξημερώσει!
Δείτε και φέτος το καλοκαίρι «αλλιώς»!
Νιώστε τη φύση μέσα σας σε μια μεγάλη γιορτή!
Free camping
Mini stage με τοπικά ροκ και εναλλακτικά συγκροτήματα.
Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους όπως: Face painting, πλανόδιους θιάσους, κλόουν κ.α
Μαθήματα μαγειρικής, zumba gym, εκθέσεις, αγώνες mountain bike και εκδρομές στα μονοπάτια του Καιμάκτσαλαν.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

δεν ΞΕΡΩ... δεν ΕΙΔΑ... δεν ΑΚΟΥΣΑ...!!!

ΑΛΚΟΟΛΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ INDIE POP-ROCK ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Magnify Image
Οι The alcoholic's afternoon είναι ο Γιάννης (κιθάρα/φωνή), ο Σταυρός (τύμπανα) και ο Τάσος (μπάσο)...Φωτο.: Αιμιλία Παναγιώτου 
Οι The alcoholic's afternoon μόλις έβγαλαν τον πρώτο του δίσκο, και συστήνονται στο LIFO.gr 


Ποιοι είναι οι The alcoholic's afternoon; Συστηθείτε μας.

 Η μπάντα ξεκίνησε με άλλη μορφή πριν από πάρα πολλά χρόνια, ίσως και περισσότερα από δεκαπέντε, στην πόλη της Έδεσσας όπου και σήμερα εδρεύει. Στην ουσία αποτελεί ένα παιδικό όνειρο καθώς δυο από τα μέλη της, οι Σταύρος και Γιάννης, ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική ήδη από την ηλικία των 13.

 Η τρέχουσα σύνθεση είναι η εξής:
 Γιάννης (κιθάρα/φωνή), Σταυρός (τύμπανα), Τάσος (μπάσο).

 Ο Τάσος και ο Σταύρος ζούνε και εργάζονται στην Έδεσσα, ενώ ο Γιάννης ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης έχει σπουδάσει ηχοληψία και μουσική τεχνολογία , ο Τάσος είναι προγραμματιστής, και ο Σταύρος είναι πολιτικός μηχανικός αλλά έχει ανοίξει ένα καφέ και ένα στούντιο tattoo.

 Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε από διάφορες τοπικές underground μπάντες μένοντας πάντα ζεστοί και κοντά στο αντικείμενο. 

Δείτε τη συνέχεια του αφιερώματος ΕΔΩ

EARIN: ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ-ΨΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Earin: Αυτά είναι τα μικρότερα ακουστικά-ψείρες του κόσμου

Με την τάση τα ακουστικά να γίνονται όλο και πιο μεγάλα και εμφανή (βλέπε Beats by Dr. Dre), μια εταιρεία από τη Σουηδία πάει κόντρα στο ρεύμα και δημιουργεί τα μικρότερα ασύρματα ακουστικά - ψείρες του κόσμου που σχεδόν εξαφανίζονται μέσα στο αυτί του χρήστη!

   Γνωρίστε τα earin. Τα ακουστικά που μέσω ασύρματης, Bluetooth σύνδεσης με το smartphone του χρήστη μεταφέρουν τη μουσική από τη συσκευή στ' αυτιά με απαράμιλλη ποιότητα, όπως αναφέρουν στη σελίδα της καμπάνιας τους στο Kickstarter. 

  Τα ακουστικά Earin συνοδεύονται από έναν κυλινδρικό φορτιστή που ενεργοποιείται μέσω USB και χρησιμεύει και ως θήκη τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η σελίδα τους στο Kickstarter αναφέρει ότι το κόστος τους θα είναι περίπου 100 ευρώ και θα κυκλοφορήσουν μαζικά στις αρχές του 2015.

   H ομαδα εφευρετών, από το Malmo της Σουηδίας, που δημιούργησε αυτά τα μικροσκοπικά ακουστικά μεγέθους μόλις 18 χιλιοστών, έχει συγκεντρώσει από τους online υποστηρικτές της καμπάνιας, 608,812 λίρες Αγγλίας (758 χιλιάδες ευρώ) τετραπλασιάζοντας σχεδόν τον αρχικό τους στόχο των 179.000  λιρών.

   Δείτε το βίντεο παρουσίασης των εντυπωσιακών όσο και μικροσκοπικών Earin: 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ "ΚΟΥΜΠΙΑ"

Προειδοποιήσεις για χιλιάδες θανάτους από τις μπαταρίες-«κουμπιά»

Χιλιάδες θάνατοι έχουν προκληθεί σε όλο τον κόσμο από μπαταρίες-«κουμπιά», όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ηλικιωμένος. Η γ.γ. Καταναλωτή προειδοποιεί ότι όσοι τις κατάπιαν κατά λάθος υπέστησαν φρικτούς τραυματισμούς.

   Οι επισημάνσεις για τους χιλιάδες θανάτους έγιναν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας για την Ασφάλεια των Προϊόντων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της ΕΕ και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μεταξύ άλλων.

   Λόγω της σοβαρότητας του θέματος πραγματοποιήθηκε από τον ΟΟΣΑ διεθνής καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού αλλά και για την προώθηση ορθών πρακτικών από τις εταιρείες. Η πρόληψη τέτοιων ατυχημάτων κρίθηκε μάλιστα ως θέμα υψηλής προτεραιότητας.

   Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γ.γ. Καταναλωτή οι κίνδυνοι αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται είναι τα εξής:
   Κίνδυνοι: 
      -Σε περίπτωση κατάποσης, οι μπαταρίες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές, μόνιμες βλάβες ή θάνατο.     -Μπαταρίες σε μέγεθος κέρματος μπορούν να κολλήσουν στο λαιμό των μικρών παιδιών, όπου το σάλιο ενεργοποιεί αμέσως ένα ηλεκτρικό ρεύμα και προκαλεί έτσι χημική αντίδραση. Ακόμα και θανατηφόρα χημικά εγκαύματα μπορεί να συμβούν μέσα σε μόλις δύο ώρες.

     -Η σοβαρότητα του εγκαύματος μπορεί να συνεχίσει να επιδεινώνεται ακόμη και μετά την αφαίρεση της μπαταρίας.

    - Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει σίτιση και αναπνοή μέσω σωλήνα και πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

   Χρήσιμα μέτρα ασφάλειας 
      Πάντα να ελέγχετε τα φάρμακα πριν από την κατάποση τους. Ενήλικες έχουν καταπιεί μπαταρίες κουμπιά γιατί τις θεώρησαν χάπια ή δισκία.

     Μην επιτρέπετε στα παιδιά να παίζουν ή να έρχονται σε επαφή με τις μπαταρίες- κουμπιά. 

    Δώστε προσοχή στις προειδοποιήσεις και τις ετικέτες που περιγράφουν τους κινδύνους από μπαταρίες- κουμπιά σε διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης.

     Ελέγξτε εάν οι συσκευές ή τα προϊόντα με μπαταρίες- κουμπιά έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποφεύγεται η εύκολη πρόσβαση στο διαμέρισμα της μπαταρίας.

     Κρατήστε τα τηλεχειριστήρια και άλλες συσκευές μακριά από τα παιδιά αν τα διαμερίσματα της μπαταρίας δεν έχουν βίδα για να κλείνουν. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να εμποδίσετε το άνοιγμα του διαμερίσματος της μπαταρίας 

    Ελέγχετε περιοδικά τις συσκευές σας προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι τα διαμερίσματα της μπαταρίας είναι ασφαλώς κλεισμένα.

      Απορρίψτε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες αμέσως. Ακόμη και οι ληγμένες μπαταρίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

     Αν υποψιάζεστε ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μια μπαταρία- κουμπί, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια (πηγαίνετε αμέσως το παιδί σε νοσοκομείο). Μην αφήνετε το παιδί να φάει ή να πιει και μην προκαλείτε εμετό.

     Ενημερώστε τους γνωστούς σας σχετικά με τον κίνδυνο, ο οποίος ακόμα υποτιμάται από πολλούς. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

"ΜΗΝ ΚΑΨΕΤΕ ΤΟΥΣ 2 ΤΟΝΟΥΣ ΗΡΩΙΝΗ. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ"

Θάνος Τζήμερος: Μην κάψετε τους 2 τόνους ηρωίνης. Αποθηκεύστε τους σε ασφαλές μέρος και δώστε τους δωρεάν στα πρεζόνια


Μέχρι τώρα τα ναρκωτικά που κατάσχονται από την αστυνομία αποτεφρώνονται σε υψικαμίνους. Είναι η ιδανική επιλογή για να... κρατιέται ψηλά η τιμή τους και να συνεχίζει το κύκλωμα την εγκληματική του δραστηριότητα. (Η ιδιομορφία της αγοράς των ναρκωτικών έγκειται στο ότι δεν είναι ακριβά ως προϊόν. Μπορείς να κατασκευάσεις ηρωίνη πάμφθηνα. Ακριβά τα κάνει η παρανομία.

Αυτούς, όμως τους δύο τόνους μην τους κάψετε. Τολμήστε το. Αποθηκεύστε τους σε ασφαλές μέρος και δώστε την ηρωίνη δωρεάν στα πρεζόνια. Καλέστε τους με ένα μήνυμα γεμάτο αγάπη, να τους πείτε ότι δεν τους θεωρείτε εγκληματίες, αλλά συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη, ότι η Πολιτεία θέλει να σταθεί δίπλα τους κι ότι μπορούν, μέχρι να αποφασίσουν να ξεκινήσουν θεραπεία απεξάρτησης, να παίρνουν τη δόση τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με ιατρική φροντίδα και με αποστειρωμένες σύριγγες.

Δύο τόνοι ηρωίνη θα επαρκέσουν για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση για χρόνια. Δείτε τι θα πετύχετε:

1. Θα σωθούν ζωές που χάνονται από λάθος δόση.
2. Θα ανακοπεί η εξάπλωση των ασθενειών που προκαλούνται από μολυσμένες σύριγγες.
3. Θα σταματήσει η αγωνία των ναρκομανών και των οκογενειών τους για το πού και πώς θα εξασφαλίσουν τη δόση τους.
4. Θα πεθάνει, με ακαριαίο θάνατο, το κύκλωμα εμπορίας των ναρκωτικών. Θα σταματήσει -επίσης ακαριαία- όλη η εγκληματική δραστηριότητα αυτού του κυκλώματος, η εξαθλίωση και οι παράνομες πράξεις στις οποίες οδηγεί τους ηρωινομανείς (κλοπές, πορνεία κ.λπ.)
5. Θα χτυπήσετε και την κρατική διαφθορά, καθώς τα κυκλώματα των ναρκωτικών λαδώνουν τον κρατικό μηχανισμό, για να έχουν κάλυψη.
6. Τα χρήματα που τροφοδοτούσαν το έγκλημα θα μείνουν στη χώρα και στην παραγωγική οικονομία.
7. Θα καταγράψετε με αξιόπιστα στοιχεία τον αριθμό των εξαρτημένων.
8. Θα απομυθοποιήσετε την όλη διαδικασία καθώς ένα στοιχείο της γοητείας των ναρκωτικών (στην αρχή τουλάχιστον) είναι η αίσθηση της παράνομης ομάδας και η ψευδαίσθηση της συντροφικότητας που αυτή προσφέρει. Όταν ο ναρκομανής μπορεί να πάρει τη δόση του σε ένα προστατευμένο χώρο με τον γιατρό δίπλα του, «ξενερώνει». Όμως, η δωρεάν δόση είναι σημαντικό δέλεαρ για να την αρνηθεί. Έτσι σιγά-σιγά συνηθίζει το ελεγχόμενο περιβάλλον, παύει να φοβάται τις κρατικές δομές και εντάσσεται ευκολότερα σε πρόγραμμα απεξάρτησης.


Τολμήστε την μερική νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Να μπορεί ο ναρκομανής να τα προμηθεύεται δωρεάν μόνο από τα κέντρα απεξάρτησης ή από πιστοποιημένα νοσοκομεία, με την προϋπόθεση ότι θα παίρνει τη δόση του εκεί.

Σκεφθείτε, επί τέλους, καινοτόμα και ανθρωπιστικά. Αυτό το φορτίο ηρωίνης, μπορεί να γίνει η αφορμή ώστε ένα δυσβάστακτο φορτίο για τους ναρκομανείς, τις οικογένειές τους και την κοινωνία να αρχίσει να ελαφραίνει.
ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΚΕΡΑΣΙ: ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το κεράσι, ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, θα πρέπει αναμφίβολα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής. Μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών σχετίζεται με πρόληψη του καρκίνου, καρδιαγγειακών, διαβήτη και άλλων φλεγμονωδών νόσων.

Το κεράσι και το φυτό του, κερασιά, ανήκουν στο γένος προύνος, στην οικογένεια ροδίδες και στην τάξη ροδώδη, είναι δε συγγενείς της βυσσινιάς. Η γεύση τους είναι γλυκιά, όξινη και στυφή.
Καταγωγή
Κανείς δεν ξέρει να πεί με σιγουριά τον τόπο καταγωγής της κερασιάς, ωστόσο οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας (εξ΄ού και το όνομα) στην Ανατολία της σημερινής Τουρκίας, κοντά στη Μαύρη θάλασσα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή το όνομα της κερασιάς προέρχεται από τη λέξη κεραία, εξαιτίας της ορθόκλαδης διαμόρφωσης του δέντρου.
Θρεπτική αξία
Το κεράσι έχει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, με μόλις 63 θερμίδες στα 100 γρ,και σημαντική περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και βιοενεργά συστατικά των τροφίμων(Bioactive Food Components-BAFC). Σε αυτά ανήκουν τόσο οι βιταμίνες και οι φυτικές ίνες, όσο και οι ανθοκυανίνες, καροτενοειδή και κουερσετίνη.
Θαυματουργές οι ανθοκυανίνες
Κεράσια και καρκίνος
Μελέτες in vitro, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα από κυτταρικά συστήματα όπως του κόλον, του ενδοθηλιακού, κύτταρα από το συκώτι το στήθος και λευχαιμικά, δείξανε ότι τα κεράσια λόγω της περιεκτικότητας τους τόσο σε φυτικές ίνες όσο και σε ανθοκυανίνες (υπεύθυνες για το κόκκινο χρώμα τους) εμποδίζουν την αύξηση και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να ασκούν καμία επίδραση στα υγιή κύτταρα.
Κεράσια και καρδιαγγειακά
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι τα κεράσια παρέχουν καρδιοπροστατευική δράση λόγω της περιεκτικότητας τους σε ανθοκυανίνες. Σύμφωνα με μελέτες τα κεράσια στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό (University of Michigan Cardioprotection Research Laboratory), ενώ μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερίνης του αίματος.
Κεράσια αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα
Ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα που κατανάλωσαν κεράσια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εμφάνισαν κατά 35% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης επεισοδίων οξείας φλεγμονώδους αρθρίτιδας συγκριτικά με ασθενείς με μηδενική κατανάλωση του φρούτου.
Επιπρόσθετα η κατανάλωση χυμού από κεράσια μείωσε τα επίπεδα ουρικού οξέως στο αίμα (Nutrition, Arizona State University), ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα άλλης έρευνας, του πανεπιστημίου του Oregon (Oregon Health and Science University), ο χυμός από κεράσι βοήθησε τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα να μειώσουν δραστικά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.
Άλλα οφέλη από την κατανάλωση κερασιών
Κεράσια και άθληση
Η κατανάλωση χυμού από κεράσι βοηθάει στην γρηγορότερη ανάκαμψη μετά από άσκηση, μειώνει τον μυικό πόνο καθώς και τη μυική βλάβη. Αθλητές μαραθωνίου που κατανάλωσαν χυμό κεράσι πέντε ημέρες πριν τον αγώνα, την ίδια ημέρα και δύο ημέρες μετά τη λήξη εμφάνισαν γρηγορότερη ανάκαμψη σχετικά με αυτούς που δεν κατανάλωσαν καθόλου.
Κεράσια και ύπνος
Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης συσχέτισαν την κατανάλωση χυμού από κεράσι δυο φορές ημερησίως για διάστημα δύο εβδομάδων με την αύξηση κατά 90 λεπτά της συνολικής ώρας ύπνου σε ενήλικες με αϋπνία.
Εκτός από τη διάρκεια του ύπνου φαίνεται ότι ο χυμός είχε επίδραση ακόμα και στην ποιότητα του ύπνου. Η ευεργετική αυτή επίδραση του πιθανώς οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε μελατονίνη, ορμόνη που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού στον άνθρωπο και τα θηλαστικά.
Αυτό πάντως που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η κατανάλωση κερασιών πρέπει να πάντα να γίνεται σε φυσιολογικές ποσότητες. Άλλωστε οι υπερβολές θα πρέπει να αποφεύγονται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, επομένως και στο διαιτολόγιο μας.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΑΝ ΙΗΣΟΥ

Ντροπή! Εμφανίζουν τον Γιώργο Σαμαρά σαν Ιησού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα προσβολή με ανίερο βιντεάκι που παρουσιάζει τον διεθνή ποδοσφαιριστή μας Γιώργο Σαμαρά ως... Ιησού με φωτοστέφανο! 
Είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο πως όλοι πανηγυρίσαμε την τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει με την προσβολη΄του θρησκευτικού αισθήματος των πολιτών! 
Δείτε το βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

OUR 30s

484544_179039748918411_515188240_n

Η γενιά μας. Φύγαμε στα 25 για ένα μάστερ σε ένα fancy πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ξετιναξαμε το budget των γονιών μας που δούλευαν τόσα χρόνια. Μείναμε σε σπίτια με συγκάτοικους που γίναμε αδέρφια, σπουδάσαμε με "ξένους" που γίνανε φίλοι και εραστές. Διαβάσαμε. Το πήραμε το πτυχίο. 
Και φτάσαμε στη στιγμή της πρώτης επαγγελματικής μας κάρτας. Σε μια χώρα χωρίς ήλιο άλλα με λεφτά. Βρήκαμε σπίτι. Μικρό τον πρώτο χρόνο. Χαλάσαμε τον πρώτο μας μισθό κερνώντας τους καινούργιους μας φίλους και αγοράζοντας παπούτσια. Και ρούχα. Και πήγαμε για ποτά "μετά τη δουλειά". Και βγήκαμε για dinner. Εγώ δεν είχα ξαναβγεί για dinner στην Αθήνα. Και με την πρώτη αύξηση αλλάξαμε σπίτι. Πήγαμε σε πιο μεγάλο. Και ξεσηκώσαμε όλο το ΙΚΕΑ της πόλης.
 Μάθαμε να ψωνίζουμε σε άλλη γλώσσα, αγοράσαμε λάδι από το σουπερμάρκετ, μαγειρέψαμε φακές που δεν τρώγαμε ποτέ στο σπίτι. Κάναμε ασφάλιση και συνταξιοδοτικό. Ανοίξαμε λογαριασμούς, πληρώσαμε κοινόχρηστα, ΔΕΗ, νερά, τηλέφωνα. Πήγαμε μόνοι μας σουπερμάρκετ, τα κουβαλήσαμε 3 ορόφους χωρίς ασανσέρ, τα βάλαμε στο ψυγείο.
Είδαμε ΟΛΕΣ τις ταινίες και τις σειρές τα βράδια μετά τη δουλειά που ήμασταν κουρασμένοι. Μιλήσαμε στο σκαιπ με μανα, πατέρα, αδέρφια, γιαγιάδες, παππούδες, όλο το σόι. Χάσαμε πάρτη, γάμους, βαφτίσια, κηδείες. Μιλήσαμε με τους κολλητούς από Αθηνα, αραιώσαμε, στέλναμε κανένα μήνυμα.
 Μπαίνουμε facebook, βλέπουμε φωτογραφίες, βάζουμε φωτογραφίες. Ζούμε μια ζωή εδώ και παρατηρούμε μια άλλη. Ερωτευόμαστε άλλους της γενιάς μας, σε άλλες πόλεις, σε άλλες χώρες. Παίρνουμε αεροπλάνα και τραίνα όπως παίρναμε ταξί μέχρι το κέντρο. όπως παίρναμε μετρό μέχρι Άγιο Αντώνη. Φεύγουμε, ερχόμαστε. Βαλίτσες, βόλτες, αγκαλιές, παρέες, άνθρωποι, φίλοι φίλων. Φιλοξενούμε, μας φιλοξενούν. Γυρίζουμε πίσω. Αφήνουμε τη βαλίτσα απείραχτη για καμιά εβδομάδα, να μας θυμίζει που ήμασταν, να μυρίζει από τα σεντόνια που κοιμηθήκαμε. Πλυντήρια, σκούπισμα,
 Σαββατοκύριακο. Δε με ξυπνάει η σκούπα της μάνας μου πια. Δεν τσακώνομαι με τον αδερφό μου για τις δουλειές και το τηλεκοντρόλ. Δεν περιμένω τον πάτερα μου το μεσημέρι να φάμε. σκουπίζω, πάω γυμναστήριο, πάω για ψώνια, μαγειρεύω.
Μεγάλωσα. Κοιτάω τους λογαριασμούς, σκέφτομαι τι θα φορέσω τη Δευτέρα στο μίτινγκ.
 Και έγινα 30.
______
Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...