Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Απάντηση
του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Γιώργου Καρασμάνη
σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Θανάση Πετράκου
για φαινόμενα οικονομικής νοθείας στο
ελαιόλαδο

           Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η θωράκιση της διαφάνειας και αξιοπιστίας στο σύστημα πιστοποίησης και ελέγχου της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου. Ήδη έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και έχει ξεκινήσει η απαιτούμενη προεργασία, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ιχνηλασιμότητα του προϊόντος.
           Αυτό τόνισε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Πετράκου για  φαινόμενα οικονομικής νοθείας στο ελαιόλαδο.
           Στο πλαίσιο του ευρύ, ειλικρινή και οργανωμένου διαλόγου που ξεκινά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με όλους τους αντιπροσωπευτικούς φορείς και οργανώσεις του αγροτικού κόσμου, θα κληθούν και οι φορείς του ελαιολάδου προκειμένου να συνεισφέρουν στην επεξεργασία του νέου θεσμικού πλαισίου και στην προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις των νέων κοινοτικών κανονισμών, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης.
           Αναφερόμενος στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο προστασίας και ελέγχου της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πως αυτό είναι ένα από τα πλέον αυστηρά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛΟΓ-ΔΗΜΗΤΡΑ προβαίνουν συνεχώς σε ελέγχους σε μονάδες παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου τόσο για την ποιότητα-γνησιότητα, όσο και για την ασφάλεια του διακινούμενου προϊόντος και την αποφυγή φαινομένων οικονομικής νοθείας ή παράνομων «ελληνοποιήσεων».

Η χώρα μας, υπογράμμισε ο κ. Καρασμάνης, δεν μπορεί παρά να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση της ιχνηλασιμότητας και στην ορθή χρήση των επισημάνσεων στις ετικέτες των συσκευασιών ελαιόλαδου, από τη στιγμή που το ελαιολάδου είναι εθνικό μας προϊόν. Και για το λόγο αυτό, όπου το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο πιστοποίησης και ελέγχων χρήζει βελτιώσεων, δεν θα διαστάσει να το κάνει.

ΜΕ ΚΥΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΑΙΩΝ"

Με νέα ΚΥΑ που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης επιλύονται χρόνια προβλήματα του προγράμματος «Πρώτη Δάσωση Γαιών», του Μέτρου 221, καθώς από την εφαρμογή της ισχύουσας ΚΥΑ προέκυψαν δυσχέρειες ως προς τις καλλιεργητικές φροντίδες στις δασωμένες εκτάσεις.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι:
1. Ο ελάχιστος αριθμός των δέντρων στο τέλος της περιόδου δέσμευσης μειώνεται στα 70 δέντρα ανά στρέμμα για τις φυτείες, στις οποίες προβλεπόταν η φύτευση με 160 έως 250 ανά στρέμμα, καθώς η μεγάλη πυκνότητα φύτευσης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα εμπόδιζε τη φυσιολογική ανάπτυξη των δέντρων.
2. Ομοίως, για τις φυτείες των ευγενών πλατύφυλλων και λοιπών ειδών, για τις οποίες προβλεπόταν φύτευση με 28 δέντρα το στρέμμα, ο ελάχιστος αριθμός δέντρων στο τέλος της περιόδου δέσμευσης μειώνεται στα 20 ανά στρέμμα.
3. Οι δικαιούχοι, εφόσον οι φυτείες τους έχουν υπερβεί το 7ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μπορούν να προβαίνουν σταδιακά στις κατάλληλες καλλιεργητικές δασοκομικές επεμβάσεις (π.χ. αραιώσεις και κλαδεύσεις) εφόσον:
α) δεν μειώνεται η δασωμένη έκταση και
β) η ηλικία των δέντρων ισούται με τα έτη δέσμευσης.
Οι επεμβάσεις αυτές, εγκρίνονται από την οικεία Δασική Υπηρεσία ύστερα από αίτημα του δικαιούχου για σχετική άδεια.


4. Η αρμόδια Δασική Υπηρεσία για τη χορήγηση της σχετικής αδείας θα εξετάζει πλέον, παρουσία του δικαιούχου, την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας του αιτήματος από δασοπονική άποψη και ανάλογα με τον χρόνο στον οποίο βρίσκεται η φυτεία, το είδος και το μέσο ύψος των δασικών δένδρων, καθώς και την ποιότητα του τόπου, θα προσδιορίζει τον ελάχιστο αριθμό των δέντρων ανά στρέμμα κατ’ έτος ή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των δασοκομικών χειρισμών.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α 21/27.06.2014), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Σήμερα Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 από τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Ιουνίου 2014 στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ) και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης  για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:
·       Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·       Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·       Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
·       Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·       Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·       Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
·       Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

·       Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ευρωπαϊκό βραβείο στο Νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας

Το ευρωπαϊκό βραβείο κατάφερε να αποσπάσει το νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας με το βίντεο που δημιούργησαν δάσκαλοι και μαθητές με μουσική του Μ. Χατζιδάκι!
Το generations @ school είναι μία δράση στην οποία εκπαιδευτικοί καλούνται να διοργανώσουν μία δραστηριότητα η οποία θα φέρει πιο κοντά τους μαθητές και τους ηλικιωμένους, προκειμένου να ανακαλύψουν πώς ο διάλογος μεταξύ τους μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη Ευρώπη του αύριο.
 Σ' αυτήν την εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος πολλά σχολεία από την Ευρώπη. Κι όμως το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας διακρίθηκε, παίρνοντας το 1ο βραβείο, με τη δική του συμμετοχή, με τίτλο «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου».

Πρόκειται για ένα βίντεο με εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής, τις οποίες αναπαριστούν τα ίδια τα παιδιά παιδιά του νηπιαγωγείου. 
Μαζί με τις νηπιαγωγούς «σκηνοθέτησαν» τη σκηνή που έπρεπε να αναπαραστήσουν, επιστρατεύοντας τις γνώσεις που απέκτησαν μετά από όμορφες αφηγήσεις.
 Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον "αέρα" της εποχής.

Συγχαρητήρια!

Δείτε το βίντεο





ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Κατερίνα Αποστολοπούλου*

ΠΗΓΗ...mama365

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ. - ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΗΝ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης στην Έδεσσα
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης στην Έδεσσα
Η συναυλία του αγαπημένου τραγουδοποιού του Δημήτρη Ζερβουδάκη στην Έδεσσα 5 Ιουλίου , τείνει να γίνει μουσική φιέστα, πάνω από 15 μουσικοί &καλλιτέχνες από την Πέλλα θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην συναυλία , ώστε μέρος των εσόδων να διατεθούν στον σύλλογο ΑΜΕΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» Αριδαίας .
Στην "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" Αριδαίας προπωλούνται εισιτήρια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, και κοστίζουν 10 ευρώ.
Ανακοινώνουμε τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 14» Συναυλία Δημήτρης Ζερβουδάκης & Σοφία Γεωργαντζή Φιλική συμμετοχή από 15 καλλιτέχνες της Πέλλας,
 Έδεσσα : Χρώματα και Αρώματα και στην ΘΡΑΚΑ
Σκύδρα: Chocolat 
Νάουσα : CITY BAR και Dnelatos grup
Αριδαία: Σύλλογος ΑΜΕΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ & Κεντρική πλατεία περίπτερο 
Άρνισσα : Café ALEXIS 
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Α.Μ.Ε.Α , Φοιτητές , Άνεργοι γενική είσοδος 5 ευρώ


ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Δείτε τους αριστούχους των τριων τάξεων του Γυμνασίου Προμάχων για το σχολικό έτος 2013-14:

Τμήμα: Α
Τάξη Εγγραφής: Α

ΚΕΧΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ Άριστα

ΝΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ Άριστα

ΤΖΩΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΝΝΕΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα




Τμήμα: Β1
Τάξη Εγγραφής: Β

ΓΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα


Τμήμα: Β2
Τάξη Εγγραφής: Β

ΠΑΠΑΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΠΑΡΤΣΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΝΕΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα




Τμήμα: Γ1
Τάξη Εγγραφής: Γ

ΒΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΤΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΕΥΡΥΑΝΘΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΜΕΣΚΙΝΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΤΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΤΖΙΝΗ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΧΑΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ Άριστα

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



 Δείτε τους αριστούχους των τριών τάξεων του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας  για το σχολικό έτος 2013 - 2014: .



Τάξη: Α - Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


1 Ζέρζης Κωνσταντίνος Πέτρος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
2 Καλαϊτζίδης Ελευθέριος Αλέξανδρος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
3 Κονταξής Συμεών Γεώργιος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
4 Κανελλοπούλου Σμαράγδα Νικόλαος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
5 Μπαρμπαγιάννη Θεοδώρα Χριστόδουλος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
6 Μπουτζίκα Χριστίνα Νικόλαος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΤΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
7 Κωστινούδη Χρυσάνθη Γεώργιος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
8 Κιλικίδης Δημήτριος Γεώργιος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΞΙ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
9 Καγλάτη Άρτεμις Κωνσταντίνος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
10 Νικολαΐδου Βαρβάρα Βασίλειος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
11 Παπαδοπούλου Ελένη Χρήστος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
12 Ελεθεριάδης Γεώργιος Χαράλαμπος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
13 Λούγκα Μαρία Παναγιώτης ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
14 Κωστόγλου Μιχαέλα Νικόλαος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ Άριστα
15 Παζπάνη Γεωργία Δημήτριος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ Άριστα
16 Σαββίδης Παναγιώτης Χρήστος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ Άριστα
17 Χατζηπαντελιάδης Ιωάννης Παντελής ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
18 Γιακουμή Άννα Θωμάς ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
19 Μένκσι Ελιάνα Τζαφέρ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
20 Ζίκα Μικέλα Μπουγιάρ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
21 Πετρόπουλος Μιλτιάδης Άγγελος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
22 Παλίκογλου Δημήτριος Χρήστος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΝΤΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
23 Κεβίδου Ευαγγελία Γεώργιος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
24 Μοσχάκης Κωνσταντίνος Απόστολος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα
25 Διπλαρίδου Ραφαηλία-Παρασκευή Ηλίας ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα

26 Τζαμπάζης Τραϊανός Μιλτιάδης ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΠΕΜΠΤΑ Άριστα


Τάξη: Β - Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



1 Δούμου Στυλιανή Γεώργιος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
2 Κεντερτζίδου Νεκταρία Ρολάνδος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
3 Κιλάρογλου Ειρήνη-Μαρία Κωνσταντίνος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
4 Κοταΐδου Άννα Σπυρίδων ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
5 Μάρκου Κυριακή Αναστάσιος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
6 Μερτζεμέκη Γεωργία Χαράλαμπος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
7 Μήσκου Φωτεινή Νικόλαος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
8 Μουταφίδου Ευθυμία Αριστείδης ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
9 Πασσαλίδης Κωνσταντίνος Απόστολος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
10 Τσαουσάκης Αντώνιος Ευστράτιος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
11 Τσεχιλίδου Αναστασία Αντώνιος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
12 Χρυσίδου Πετρούλα Κωνσταντίνος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
13 Παναγιωτίδης Νικόλαος Παναγιώτης ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
14 Μπαλτά Αικατερίνη Χρήστος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΤΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
15 Δήμα Μαριάνθη Γιάννης ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
16 Ελευθεριάδου Ελένη Χαράλαμπος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΞΙ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
17 Ζέρζης Δημήτριος Βασίλειος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ Άριστα
18 Μπαϊράμι Κωνσταντίνος Μπαφτιάρ ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
19 Καλαμπάκα Άννα Αθανάσιος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

20 Τσόκα Χρυσούλα Πέτρος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα



Τάξη: Γ - Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

1 Δεμιρτζίδου Ευγενία-Αναστασία Θωμάς ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
2 Ηλιάδης Χρήστος Κοσμάς ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
3 Καπέλης Χρήστος Κωνσταντίνος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
4 Πολατίδου Μαρία Πέτρος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
5 Σαμαρά Χρυσαυγή Κωνσταντίνος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
6 Σμήνα Φωτεινή Γεώργιος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
7 Σταυρίδου Παναγιώτα Παντελεήμων ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
8 Χατζηκυριάκου Ιωάννα Ευστράτιος ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
9 Χατζηπαντελιάδου Στεφανία Παντελής ΕΙΚΟΣΙ Άριστα
10 Μένξι Γκλισάρντ Θανάς ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
11 Πολατίδου Αικατερίνα Γεώργιος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
12 Σπυριάδου Αλεξάνδρα Αντώνιος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
13 Κεντερτζίδης Ιωσήφ Ρολάνδος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΝΕΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
14 Τραπεζανίδου Σεβαστή Πρόδρομος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΝΕΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
15 Γώγου Ευάγγελος Δημήτριος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
16 Νάτσκου Σταυρούλα Ιωάννης ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
17 Παπαχρήστου Δέσποινα Παντελής ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
18 Πιλάτου Φωτεινή Χρήστος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
19 Γώγου Γεώργιος Δημήτριος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
20 Καραγεωργιάδου Μαρία Σταύρος ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
21 Μάλο Μπλεόνα Αρτάν ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΔΥΟ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
22 Χριστοφορίδου Διαλεκτή Χρήστος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΩΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
23 Ζέρζης Γεώργιος Πέτρος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΝΤΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
24 Ναζίρη Κωνσταντίνα Αθανάσιος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΝΤΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
25 Κύρου Μαρίνα-Ραφαηλία Αλέξανδρος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα
26 Μητσάνης Στυλιανός Πέτρος ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ ΤΡΙΤΑ Άριστα

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ




Δείτε τα Αριστεία των τριών τάξεων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας για το σχολικό έτος 2013 - 2014:






"ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ"


ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: «Πρέπει να αποκατασταθούν οι       αδικίες στους ένστολους και για όσους τελεσιδικούν αποφάσεις»

Την αποκατάσταση των αδικιών προς τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και κάθε άλλης περίπτωσης που τελεσιδικεί αμετάκλητα στα Ανώτατα Δικαστήρια, ζήτησε από την κυβέρνηση  ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μιλώντας στην Βουλή την Πέμπτη 26-6-2014.
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στηρίζουμε το νομοσχέδιο χωρίς καμία επιφύλαξη και πιστεύουμε, κύριε Υπουργέ, ότι είναι προς θετική κατεύθυνση αυτό το νομοσχέδιο και θα προσφέρει, θα βάλει πολύ γερές βάσεις στην περαιτέρω πορεία της οικονομίας στη χώρα μας και στα δημοσιονομικά της χώρας ούτως, ώστε να είναι αυτά υγιή.
Κύριε Πρόεδρε, πολύ σύντομα θα αναφερθώ στην υπουργική τροπολογία με γενικό αριθμό 1505 και ειδικό 251, που αφορά το θέμα των δικαστικών και την απόδοση των αναδρομικών στους δικαστικούς και τις περαιτέρω ρυθμίσεις.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ότι δεν είμαστε αντίθετοι. Μιλώ, καταρχήν, για τους πέντε συναδέλφους –μεταξύ των οποίων και εγώ- που υπογράψαμε μια κοινή δήλωση γι’ αυτό το θέμα. Είναι, όμως, και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι έκαναν δικές τους δηλώσεις για το θέμα, όπως ο κ. Νταβλούρος και η κ. Καραμανλή.
Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι δεν είμαστε κατά στο να πάρουν οι δικαστικοί τα αναδρομικά και όλα αυτά τα οποία δικαιούνται. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Αυτό το οποίο λέμε, όμως, ξεκάθαρα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου υπάρχει τελεσίδικη πλέον απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δεν έχει καθαρογραφεί, θα μπορούσε να πει κάποιος. Ναι, αλλά έρχεται η καθαρογραφή και ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία.
Αυτό το οποίο εγώ θέλω να τονίσω με όλο το σεβασμό είναι ότι διάβασα ανακοινώσεις που βγήκαν από τους δικαστικούς. Διάβασα στις εφημερίδες –και έχω τα αποκόμματα εδώ- ότι η Ένωση Εισαγγελέων μας καλεί να λάβουμε τα νομοθετικά μέτρα προς συμμόρφωση, όπως λέει, με τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που επιβάλλουν την αποκατάσταση των αποδοχών του Σώματος στα επίπεδα προ των αντισυνταγματικών περικοπών αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2012.
Με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς τους δικαστικούς λειτουργούς, μόνο των δικαστών ήταν αντισυνταγματικές οι περικοπές; Γιατί πρέπει να δούμε και μία άλλη πλευρά. Ακούμε φωνές που λένε «Πού θα τα βρείτε αυτά; Από πού θα τα φέρετε αυτά τα λεφτά;». Το ΕΚΑΣ που κόπηκε από τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν ήταν αντισυνταγματικό; Τα δώρα που κόπηκαν από τις συντάξεις του ΟΓΑ των αγροτών δεν ήταν αντισυνταγματικό κόψιμο; Τα δώρα που κόπηκαν και οι μειώσεις που έγιναν στους δημόσιους υπαλλήλους, ακόμα και η απόλυση των καθαριστριών τι ήταν;
Εδώ βεβαίως πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, για να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί άκουσα προηγουμένως από τον ΣΥΡΙΖΑ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καμία κίνηση δεν έκανε. Δεν δικαιούται δια να ομιλεί! Επιτρέψτε μου αυτή τη φράση, μπορεί να είναι πολύ ακραία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ απλά χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το συγκεκριμένο θέμα.
Αυτό λοιπόν το οποίο θέλω να πω είναι ότι, κατ’ εμέ τουλάχιστον,  πολιτικά εκπέμπετε ένα λανθασμένο μήνυμα προς την κοινωνία, ότι ξεκινούμε την αποκατάσταση των αδικιών από πολύ ψηλά, ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από χαμηλά. Εδώ λοιπόν κάποιοι έχουν κάνει λάθος κατ’ εμέ και πρέπει να το δούμε.
Από εσάς, κύριε Υπουργέ, περιμένουμε ξεκάθαρα να τοποθετηθείτε, να πάρετε θέση, να δεσμευθείτε. Δεν θεωρώ δεδομένο ότι επειδή έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα ή η νομοθεσία, αυτό αρκεί. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σε όποια απόφαση τελεσιδικεί και επειδή δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα -και εδώ η Αριστερά ευθύνεται, όπως ευθύνεται και το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν έχει γίνει και ούτε το 2005 έγινε αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να αποκτήσει συνταγματικό δικαστήριο η χώρα και να τελεσιδικεί στο συνταγματικό δικαστήριο κάθε απόφαση- έχουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εφόσον λοιπόν τελεσιδικεί μία απόφαση, θα πρέπει να έχουμε τη θέση, ξεκάθαρα, ότι θα υλοποιούμε αυτές τις αποφάσεις. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Περιμένουμε τη δική σας θέση για να ξεκαθαρίσει ένα θέμα το οποίο πραγματικά δημιούργησε και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Ευχαριστώ πολύ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: « Η Κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και αίρει σταδιακά στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέστηκαν.»
Απαντώντας ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επιπρόσθετα, την ίδια συνέπεια στις δεσμεύσεις αλλά και συμμόρφωση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης επιδεικνύει η Κυβέρνηση και στην περίπτωση των ένστολων. Έπονται σε σύντομο χρονικό διάστημα ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους αφορά.
Ωστόσο, όπως έγινε και στην περίπτωση των δικαστικών, προκειμένου να εκτελεστεί αυτή η απόφαση, απαιτούνται οι σχετικές πιστώσεις, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, δεν έχουν προβλεφθεί στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι η απόφαση εκδόθηκε εντός του 2014 και κυρίως κατόπιν της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που θέτει τα ανώτατα δεσμευτικά όρια δαπανών.
Η Κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά προς ένστολους και ότι άλλο έπεται των αποφάσεων σε εκτέλεση της σχετικής δικαστικής απόφασης, εξετάζει τρόπους κάλυψης με διαφορετικούς τρόπους του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται.
Θυμίζω, ωστόσο, ότι ειδικά για αυτήν την κατηγορία συμπατριωτών μας δεν εφαρμόστηκαν, κατόπιν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης, ψηφισμένες περικοπές στο μισθολόγιό τους. Έλαβαν εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση με την καταβολή κοινωνικού μερίσματος ως αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων της χώρας για το 2013 και έχουν τύχει ευνοϊκών προϋποθέσεων σε διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, αναφορικά με τη διαδικασία συνταξιοδότησής τους.

Επομένως, η Κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και αίρει σταδιακά στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέστηκαν.»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...