Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ Ο.Α. ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ARIDEA CUP



Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας προετοιμάζεται για το φετινό Aridea Cup, που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας από τις 23 έως 31 Αυγούστου.

 Σήμερα έγιναν εργασίες χωματουργικών διαμορφώσεων και χαλικοστρώσεων.

 Ο Όμιλος ευχαριστεί τον Αγζγιοκαρόγλου Γεώργιο, τον Ιωαννίδη Κώστα και τον Σηφάκη Ιωάννη για την βοήθειά τους.



YOU ROCK JOBS: ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

You Rock Jobs, το δίκτυο που απευθύνεται σε νέους που δεν έχουν πλούσιο βιογραφικό και ψάχνουν για δουλειά

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στην ανεύρεση εργασίας. Άλλωστε το Linkedin είναι ο κατεξοχήν πόλος έλξης ανθρώπων που αναζητούν εργασία, ποστάροντας «ευμεγέθη» βιογραφικά. Τι γίνεται, όμως, με τους νέους που δεν διαθέτουν πολλά πτυχία, μεταπτυχιακά ή μάστερ;
Ακόμα και γι' αυτούς υπάρχει μια λύση για να βρουν εργασία. Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, το δίκτυο «You Rock Jobs» είναι το αντίστοιχο Linkedin που απευθύνεται σε αυτές τις ομάδες νέων που δεν διαθέτουν πολλή εμπειρία, αλλά διαθέτουν άλλες δεξιότητες.
Έρευνες δείχνουν πως μόλις το 17% των νέων τολμά να δημιουργήσει λογαριασμό. Για όλους τους υπόλοιπους δημιουργήθηκε το δίκτυο «You Rock Jobs», δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες και όχι τόσο στην αποκτηθείσα εμπειρία.
Ήδη, διαθέσιμο σε 15 γλώσσες δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν το επαγγελματικό τους προφίλ, προτάσσοντας τις ικανότητες που θα τους καταστήσουν ελκυστικούς σε επίδοξους εργοδότες.
Ιθύνων νους του «You Rock Jobs» ο Ίαν Κλίτφορντ, ενώ από ελληνικής πλευράς στη διοικητική ομάδα ανήκει ο Μανώλης Λαμπόβας, στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και διαχειριστής του «Getbusy.gr», ιστότοπου που προετοιμάζει τους νέους για την αγορά εργασίας.
Το δίκτυο προτείνει 120 παραδείγματα δραστηριοτήτων σε 20 κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα τα σπορ, η τεχνολογία, οι ικανότητες χειροτεχνιών. Αυτές οι κατηγορίες συνδέονται με 100 επιχειρηματικές και εργασιακές δεξιότητες.
Οι χρήστες μπορούν στο λογαριασμό τους να συμπεριλάβουν πληροφορίες από την εκπαίδευσή τους και να «ανεβάσουν» δείγματα της επαγγελματικής τους εμπειρίας.
Ο στόχος πάντα παραμένει να βρουν δουλειά οι νέοι.
Η διεύθυνση του δικτύου είναι εδώ.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Στέλνει η γυναίκα του Κωστίκα τον Κωστίκα να μαζέψει σαλιγκάρια.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΟΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΜΝΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ

Σάλος με τη φωτογραφία της Μαντόνα ανάμεσα σε ημίγυμνους χορευτές, το αστέρι του Ισραήλ και την ημισέληνο [εικόνες]


Καλύτερα να μασάς, παρά να κάνεις... πολιτική. Ειδικά όταν δεν είσαι επαγγελματίας του είδους, αλλά μια απλή ποπ σούπερ σταρ. Η Μαντόνα υπέπεσε σε ένα απίστευτο ατόπημα, καθώς ανάρτησε φωτογραφία της ανάμεσα σε δύο ημίγυμνους χορευτές.
Το παράξενο και το άκομψο δεν είναι αυτό, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαντόνα αναρτά φωτογραφίες με σεξουαλικά υπονοούμενα. Μόνο που αυτή τη φορά οι ημίγυμνοι χορευτές φέρουν το αστέρι του Δαβίδ και την ημισέληνο των Μουσουλμάνων.
Πρόθεσή της ήταν να δείξει πως μπορεί να υπάρξει συναδέλφωση ανάμεσα στους δύο λαούς και ότι η ειρήνη μπορεί να επικρατήσει του πολέμου και των βομβών. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν διαφορετικό καθώς τα σχόλια που ακολούθησαν τη φωτογραφία ήταν υβριστικά για την ίδια.


Τις τελευταίες δύο ημέρες η Μαντόνα ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες στο Instagram που αναφέρονται στο μακελειό της Γάζας. Οι Ισραηλινοί την κατηγόρησαν ότι είναι υπέρ της Χαμάς και ο ποπ σταρ αναγκάστηκε να πει πως «δεν είμαι με την Χαμάς, είμαι με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό».
Τώρα, όμως, ήταν η σειρά των Παλαιστινίων και τα βάλουν μαζί της.
Μήπως να το γυρίσει και πάλι στο τραγούδι;







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΚΑΤΑΛΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΙΤ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αυτός είναι ο Καταλανός καθηγητής που έφτιαξε ένα ειδησεογραφικό σάιτ, με κείμενα στα αρχαία ελληνικά!

O καθηγητής Juan Goderch γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε εκεί για 40 χρόνια, μέχρι που ο πανεπιστημιακός δρόμος του τον έβγαλε στη Μεγάλη Βρετανία. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της γενέθλιας πόλης στο τμήμα κλασικών σπουδών και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Τίποτα το παράξενο ως εδώ. Σύμφωνα με το Greek Reporter, τα πάντα άλλαξαν το 2003 όταν άρχισε να διδάσκει ελληνικά και λατινικά στην Οξφόρδη, κάτι που κράτησε για τέσσερα χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μπήκε μέσα του το... μικρόβιο της αρχαίας Ελλάδας και της μελέτης των αρχαίων ελληνικών, όχι όμως ως μια στείρα πανεπιστημιακή γνώση, αλλά ως καθημερινότητα.

Έτσι αποφάσισε να βαδίσει με την εποχή του, χρησιμοποιώντας «υλικά» των αρχαίων Ελλήνων. Έφτιαξε ένα σάιτ, απόλυτα ειδησιογραφικό, το οποίο δεν θα ήταν στη μητρική του γλώσσα, ούτε και στα αγγλικά, αλλά στα αρχαία ελληνικά και ειδικότερα στην αττική διάλεκτο.

Όπως εξηγεί και ο ίδιος: «Αντιλήφθηκα πως πολλοί άνθρωποι, αν και θέλουν να προσεγγίσουν τα αρχαία ελληνικά, στέκονται σε δέος και φόβο μπροστά στα κλασικά κείμενα. Έτσι προσπάθησα να τους δείξω πως αυτή η γλώσσα μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα».

Το σάιτ είναι τόπος συνάντησης φοιτητών που θέλουν να ακολουθήσουν τις κλασικές σπουδές και να μάθουν αρχαία ελληνικά. Ο κ.Goderch πιστεύει πως τον ίδιο φόβο, μπροστά σε μια αρχαία γλώσσα, νιώθουν ακόμα και οι φοιτητές των κλασικών σπουδών – κι ας είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με αυτές, σε σχέση με τους απλούς ανθρώπους. Θεωρεί, λοιπόν, πως μέσα από κείμενα της τρέχουσας επικαιρότητας θα καταφέρει να τους... αφαιρέσει τον φόβο και να τους κάνει περισσότερο διασκεδαστική την πρόσβαση στα αρχαία ελληνικά.
Το σάιτ λέγεται «Akropolis World News» και βρίσκεται εδώ




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΥΟ ΛΕΣΒΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



To βίντεο ξαναέγινε viral - ίσως με αφορμή τον Ρωσικό Νόμο που υποστηρίζει ότι τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μεγαλώνουν με γκέι γονείς.
   Ο Zach Wahls, ένας 19χρονος φοιτητής του πανεπιστήμιου της Iowa, μιλά στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας, η οποία ήθελε να περάσει νόμο που απαγορεύει τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων.

 Οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμοι στην Iowa. Λίγο καιρό μετά την ομιλία του Wahls η προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να τους απαγορεύσουν έπεσε στο κενό. Οι υποστηρικτές της ισότητας, μεταξύ των οποίων και ο Wahls δικαιώθηκαν απόλυτα.






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

12 ΤΟΝΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ

Magnify Image

Το 2008 έξι βρέφη πέθαναν και χιλιάδες αρρώστησαν 

Η αστυνομία της Κίνας βρήκε σχεδόν 12 τόνους καραμέλες που ήταν μολυσμένες με μελαμίνη. Αυτό το χημικό προϊόν είχε απασχολήσει τα μέσα και το 2008,  αφού έξι βρέφη πέθαναν και χιλιάδες αρρώστησαν, όπως μετέδωσαν κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

   Τα μολυσμένα γλυκά που είχαν βάση το γιαούρτι εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα της αστυνομίας σε παραγωγούς τροφίμων, και έγινε σύλληψη του διευθυντή του εργοστασίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

   Έρευνες γίνονται γύρω από την υπόθεση, για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι που εμπλέκονται στην παρασκευή των γλυκισμάτων, καθώς αξιωματούχοι βρίσκονται σε 12 επαρχίες της Κίνας.

  Ωστόσο, το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν το προϊόν έχει καταλήξει στην αγορά και έχει καταναλωθεί 





Πηγή: www.lifo.gr

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MASHID

Magnify Image
'Οι άνθρωποι που έπρεπε να με αγαπήσουν με πλήγωσαν πιο πολύ από τον καθένα'' 


Η ζωή της Mashid Rezai, από το βόρειο Ιράν ήταν κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα υπήρξε.
   Η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 36 χρόνων, έδωσε συνέντευξη στη Daily Mail, εξιστορώντας τα απίστευτα βιώματά της, με την ελπίδα η ιστορία της να βοηθήσει κοπέλες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες καταστάσεις.

   Η Mashid μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό κοντά στην πόλη Arak, και υποστηρίζει ότι πέρασε χαρούμενα παιδικά χρόνια με τη μητέρα της και τα τρία της αδέρφια, παρά το γεγονός ότι όλοι βρίσκονταν υπό καθεστώς πατρικής τρομοκρατίας. Η μητέρα της, η οποία ήταν και η τέταρτη σύζυγός του πατέρα της και η μοναδική με την οποία είχε αποκτήσει παιδιά, της είχε εκμυστηρευτεί ότι οι προηγούμενες τρεις τον εγκατέλειψαν γιατί τις χτυπούσε.

   Η βιαιότητά του, όμως, δεν περιοριζόταν στις συζύγους του. Η Mashid είχε βιώσει κι εκείνη την ενδοοικογενειακή βία, από την πλευρά και των δυο γονιών της. Χαρακτηριστικά, θυμάται να τη δένουν χειροπόδαρα σε ένα κομμάτι ξύλο και να τη χτυπούν, ως τιμωρία, γιατί παρακολούθησε από την είσοδο του σπιτιού τους τον γάμο δύο ατόμων με τις οικογένειες των οποίων εκείνοι δεν είχαν καλή σχέση.

   Πέραν αυτών των τραυματικών εμπειριών για την τρυφερή ψυχοσύνθεσή της, εξακολούθησε να είναι ένα χαρούμενο παιδί που του άρεσε το σχολείο και περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της παίζοντας με τον αδερφό της και τις φίλες της. Παράλληλα, καθώς οι γονείς της δούλευαν στα κτήματα, έπρεπε να αναλαμβάνει και τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού.

   Τα ειρηνικά αυτά χρόνια, όμως, έληξαν, όταν μια από τις αγαπημένες της φίλες, η Zainab, μόλις εννέα ετών, δέχτηκε πρόταση γάμου από έναν πολύ μεγαλύτερό της άντρα. Εκείνη, βρισκόμενη σε απόγνωση λόγω του επικείμενου γάμου, αυτοκτόνησε πυρπολώντας στον εαυτό της.

   Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την αυτοκτονία της φίλης της, ο πατέρας της Mashid της ανακοίνωσε πως ήταν καιρός να βρει και εκείνη σύζυγο. Η Mashid ήταν μόλις 11 ετών. 

  Το επόμενο απόγευμα ήρθε να ζητήσει το χέρι της ένας 35άχρονος άντρας, παντρεμένος με δύο παιδιά, ο οποίος διέμενε στο διπλανό χωριό. Παρά τις αντιδράσεις της μικρής Mashid, η οποία ικέτευσε τη  μητέρα της να την προστατεύσει από αυτόν τον γάμο, εκείνη παρέμεινε ανένδοτη.

Magnify Image

Το κορίτσι, το οποίο είχε σαν όνειρο ζωής να γίνει δασκάλα, κατέφυγε για βοήθεια στο πιο αξιοσέβαστο άτομο που είχε στο μυαλό της, τον δάσκαλό της, για να βρει και σε αυτή την περίπτωση την πόρτα κλειστή. Τότε ήταν που καταφύγει στο βουνό, αλλά με τον φόβο μήπως της επιτεθεί κάποιος λύκος, επέστρεψε στο χωριό και κρύφτηκε σε ένα χαμόσπιτο. Οι δικοί της την εντόπισαν και ξεκίνησαν αμέσως τις προετοιμασίες του γάμου.
   Πανικόβλητη και έχοντας σαν παράδειγμα τη φίλη της, έτρεξε στην κουζίνα και αυτοπυρπολήθηκε με ένα μπουκάλι παραφίνης. Αμέσως, όμως, το μετάνιωσε και έτρεξε έξω για να ζητήσει βοήθεια. Ένας γείτονας που βρισκόταν κοντά, κατάφερε να σβήσει τη φωτιά και να σώσει τη ζωή του κοριτσιού.

   Η Mashid πέρασε τους επόμενους 3 μήνες σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής. Οι πληγές τις ήταν ακόμη ανοιχτές όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, όμως, ούτε κι αυτό ήταν αρκετό για να καταλαγιάσει την οργή των γονιών της που τους κατέστρεψε τα σχέδιά και ατίμασε την οικογένεια. Ο πατέρας της, γεμάτος θυμό, συνέχισε να τη χτυπάει. Ακόμη και η μητέρα της μια φορά τη γρονθοκόπησε επειδή λέρωσε το κρεβάτι της.
   Όταν η Mashid βγήκε από το νοσοκομείο, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό της, αφού ο πρώην αρραβωνιαστικός της την απέρριψε και πλέον την έβρισκε ''βρόμικη'' και ''άσχημη''. Ο πατέρα της άρχισε να γίνεται όλο και πιο επιθετικός. Συχνά ευχόταν το θάνατό της, αφού ντρεπόταν για την εμφάνισή της μετά την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας της. Τον είχε ακούσει μάλιστα να σχεδιάζει να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο όπου θα κανόνιζε να της γίνει ένεση με δηλητήριο.

   Μη μπορώντας να αντέξει άλλο την κακομεταχείρηση, η Mashid, στην ηλικία των 13, έκλεψε μερικά χρήματα από τους δικούς της και το έσκασε, πηγαίνοντας σε ένα νοσοκομείο στην Τεχεράνη. Εκεί τη συνάντησε ένας πλαστικός χειρουργός, ο οποίος τη λυπήθηκε και εν συνεχεία, τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ιράν και τον βίαιο πατέρα της.

   Σήμερα ζει στο Λονδίνο και εξακολουθεί να είναι τρομερά παραμορφωμένη από τα εγκαύματα. Παρ' όλα αυτά, προσπαθεί να προχωρήσει στη ζωή της, βοηθώντας την Οργάνωση για τα Δικαιώματα των Κούρδων και των Ιρανών Γυναικών. Η οικογένειά της παραμένει στο Ιράν και δεν τους έχει μιλήσει εδώ και 20 χρόνια.

   Η ίδια περιγράφει την παραμονή της στη χώρα αφόρητη και άκρως επικίνδυνη. Ήταν μια γυναίκα σημαδεμένη που είχε υποστεί τον διασυρμό. Οι άνθρωποι της επιτίθονταν, την προσέβαλαν, ενώ τα παιδιά τη λιθοβολούσαν. Στο Λονδίνο, όπως η ίδια λέει, βρίσκει ως ένα βαθμό, την αποδοχή που έψαχνε, κάτι που στο Ιράν φάνταζε αδιανόητο.

   Πλέον, ζει ήρεμη,  μακριά από την οικογένειά της, με την οποία αρνείται κατηγορηματικά να έρθει σε επαφή. Ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας σχέσης. Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος της είναι να επικεντρωθεί στις σπουδές της και να βοηθήσει έμπρακτα όσο περισσότερο μπορεί γυναίκες με παρόμοιες εμπειρίες. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ

Magnify Image

Μια αλλαγή που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, έκανε το Facebook.

   Μέχρι προχθες από όποιο μέρος κι αν συνδέονταν οι χρήστες στη σελίδα, στην γραμμή εργαλείων, εμφανίζονταν η μικρή υδρόγειος που συμβολίζει τις ειδοποιήσεις (notifications) να δείχνει το χάρτη της Αμερικής.
Magnify Image
   Η Quartz και η TechInAsia, επισήμαναν ότι από δω και πέρα, οι χρήστες που ζουν στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική θα βλέπουν στη συγκεκριμένη υδρόγειο το ημισφαίριο στο οποίο ανήκουν οι τρεις ήπειροι.

     Οι χρήστες του Facebook μέσω των κινητών θα εξακουλουθούν να βλέπουν την Αμερική.



 Πηγή: www.lifo.gr

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Τρεις εβδομάδες τώρα στη στρατιωτική επίθεσή σας στο πιο πυκνοκατοικημένο κομμάτι της γης σε όλο τον κόσμο, πώς νιώθεις; Πώς αισθάνεσαι να παρακολουθείς τους πυραύλους και τις βόμβες σας- από αέρος, από τη γη και τη θάλασσα – να ρίχουν τη Λωρίδα της Γάζας στα ερείπια;
Πεινασμένοι, πολιορκημένοι, αλλά αλύγιστοι, τα 1.8 εκατομμύρια άτομα που έχουν φυλακιστεί εκεί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, εκτός από το να αντέξουν καθώς οι βόμβες σας και οι πύραυλοι πέφτουν σαν βροχή, με στόχο νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτίρια, σπίτια, αστυνομικά τμήματα, ακόμη και συγκροτήματα του ΟΗΕ, όπου οι άνθρωποι είχαν αναζητήσει καταφύγιο. Εξακολουθούν να πιστεύουν, παρά τις δεκαετίες απογοήτευσης και προδοσίας, στην ιερότητα και την προστασία του διεθνούς δικαίου.
Οι βόμβες σας αναζήτησαν και βρήκαν τα θύματά τους, καίγοντας και ανατινάζοντας μικρούς και μεγάλους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή σας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι κάθε προσπάθεια γίνεται για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, σε αυτό που περιγράφουν ως μια στρατιωτική επιχείρηση για να ξεριζώσει την τρομοκρατία και να παρέχει ασφάλεια για τους πολίτες της. Είναι ένα ψέμα.
Το να σφάζεις παιδιά δεν γίνεται ποτέ στο όνομα της ασφάλειας. Αυτό γίνεται στο όνομα τηςβαρβαρότητας.
Μετά την αεροπορική επίθεση, αρχίσατε την χερσαία εισβολή και ποιος μπορεί να ξεχάσει ποτέ τις δικές σας φωτογραφίες και των συντρόφων σας, πλήρως οπλισμένων και εξοπλισμένων, βαδίζοντας μέσα στη νύχτα, βαδίζοντας πάνω από τις ελπίδες και τις ζωές των παιδιών που σε λίγες ώρες προορίζονταν για ανατίναξη και θάνατο από τα όπλα και τις σφαίρες που μεταφέρετε τόσο περήφανα ως μια απόδειξη για τον ανώτερο πολιτισμό και τις αξίες σας;
Ορμήσατε σε ένα μέρος του κόσμου που διασφαλίσατε ότι θα παραμένει αποκομμένο από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, μια τιμωρία που επιβάλατε στους ανθρώπους που ζουν εκεί, επειδή τόλμησαν να αντισταθούν με την εκλογή μιας κυβέρνησης που δεν εγκρίνετε. Αλλά αυτή η κυβέρνηση αρνείται να μας αναγνωρίσει, θα έχετε ισχυριστεί ξανά και ξανά, αποκαλύπτοντας μια γκροτέσκα προσδοκία να αναγνωρίζεστε από ανθρώπους που έχουν συστηματικά απαλλοτριωθεί, κακοποιηθεί και έχουν χάσει την ανθρώπινη υπόστασή τους από το 1948, όταν το κράτος σας διαμορφώθηκε.
Όλος ο κόσμος σας παρακολουθεί και τους συντρόφους σας – τους στρατιώτες του «πιο ηθικού στρατού στον κόσμο» – με αυξανόμενο θυμό και δυσπιστία ότι μια τέτοια βαρβαρότητα μπορεί να επιβληθεί από μια στρατιωτική υπερδύναμη σε ένα ανυπεράσπιστο άμαχο πληθυσμό στον 21ο αιώνα. Ακόμη και οι χορηγοί και οι απολογητές σας στη Δύση δυσκολεύονται να σας παρέχουν την πολιτική υποστήριξη που πάντα υπολογίζετε παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο σαν να μην αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο. Αυτή η συμπαιγνία των δυτικών κυβερνήσεων στα εγκλήματα σας είναι ένα έγκλημα από μόνη της, που η ιστορία δεν θα συγχωρήσει.
Έτσι πείτε μας: πότε θα χορτάσει η δίψα σας για παλαιστινιακό αίμα; Πόσες νεκρές γυναίκες και πόσα παιδιά θα είναι αρκετά πριν αποφασίσετε να τερματίσετε αυτή τη σφαγή; Η Γάζα είναι ήδη ερείπια, έτσι ό,τι κι αν συμβεί τώρα μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι όταν επιστρέψετε στην οικογένειά σας και να φιλήσετε τα παιδιά σας, σαν ο γενναίος πολεμιστής που νομίζετε ότι είστε.
Εν τω μεταξύ, τη δυστυχία, την απελπισία και το μακελειό που αφήνετε πίσω σας, δίνει το δικαίωμα στην ανθρωπότητα να ρωτήσει, μια ακόμη φορά, αν πρόκειται να γεννηθείς Παλαιστίνιος, είναι να γεννηθείς κάτι λιγότερο από άνθρωπος, που καταδικάστηκες από τις μεγάλες δυνάμεις να θεωρείσαι παιδί ενός κατώτερου θεού – με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα δικαιώματα να στα αρνούνται;
Ωστόσο, δεν έχει σημασία η συκοφαντία και τα ψέματα που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνησή σας, από τους εκπροσώπους και τις γυναίκες τους, που εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων μας με την αυτοπεποίθηση εκείνων που ισχυρίζονται ότι δρουν στο όνομα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μιλούν και ενεργούν στο όνομα των θυμάτων του παρελθόντος, της γενοκτονίας και της μαζικής δολοφονίας. Οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να αρνούνται να παίξουν το ρόλο που έχει επιλεγεί γι “αυτούς από εσάς και από τους απολογητές σας. Όχι, οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να συναινέσουν στη δική τους καταστροφή, αντλώντας ελπίδα από την αλήθεια ότι κανείς πύραυλος ή βόμβα, κανένα τανκ, ή στρατιωτικό αεροσκάφος, θα μπορούσε ποτέ να έρθει κοντά στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.
Σε μόλις τρεις εβδομάδες κάτι έχει αλλάξει. Ο κόσμος έχει δει με τα μάτια του ότι το Ισραήλ δεν είναι το θύμα που ισχυρίζεται. Όπως έχει αποκαλυφθεί σε πρωτοφανή αριθμό σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η συνεχιζόμενη αποστέρηση και η δυστυχία του παλαιστινιακού λαού δεν είναι πλέον ανεκτή. Κατά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και όλο και περισσότερο μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, οι άνθρωποι δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν απαθείς μάρτυρες της κατοχής, της καταπίεσης και της βαρβαρότητας που γίνονται στο όνομα της προόδου. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, ο κόσμος έχει αντισταθεί, με τα ονόματα και τις ημερομηνίες των περασμένων κτηνωδιών ως προειδοποίηση για την άβυσσο στην οποία η ανθρωπότητα είχε βυθιστεί και θα μπορούσε να βυθιστεί και πάλι, εκτός αν ο κόσμος παραμένει σε εγρήγορση.
Guernica 1937: το Γκέτο της Βαρσοβίας 1942: My Lai 1968: Φαλούτζα 2003: Γάζα 2008-09, 2012 και 2014
Δεν είναι εκδίκηση αυτό που ο κόσμος επιδιώκει, αλλά δικαιοσύνη – και η δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους μπορεί να αρχίσει μόνο όταν η αδικία που έχει χτίσει ένα τείχος γύρω από τη δική σας ανθρωπιά τελειώσει. Λύστε την πολιορκία, γκρεμίστε το τείχος του απαρτχάιντ, αφαιρέστε τα σημεία ελέγχου και ελευθερώστε όχι μόνο αυτούς που φυλακίσατε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εξίσου σημαντικό, τον εαυτό σας.
Λέτε ξανά και ξανά ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπάρχει. Ναι, αλλά όχι ως κράτος απαρτχάιντ, όχι ως ένα κράτος που υπάρχει στην άρνηση ενός λαού του οποίου το μόνο έγκλημα είναι ότι συνεχίζει να υπάρχει σε εκτάσεις που έχετε αποφασίσει από καιρό ότι ανήκουν σε σας. Δεν έχει σημασία πόσα τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μπορεί να έχετε στο τεράστιο οπλοστάσιο σας, η άρνηση αυτών του βασανισμένων, εξαθλιωμένων ανθρώπων να εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα της ιστορίας, σας αποδυναμώνει. Και αυτό, να λειτουργεί ως μια δυσάρεστη υπενθύμιση ότι όταν επιστρέφετε στην οικογένειά σας κάθε βράδυ έχοντας κάνει το καθήκον σας, το κάνετε με την ανθρωπιά σας να μειώνεται.
Γι “αυτό σας λέμε τώρα ότι ζείτε στη λάθος πλευρά της ιστορίας – σε ένα κρύο, μοναχικό μέρος που λέγεται ντροπή.
John Wight,
 συγγραφέας, σχολιαστής- Ειδικός στη γεωπολιτική, στην Βρετανική εσωτερική πολιτική, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ε. ΤΖΙΒΟΠΟΥΛΟΣ



Το χρυσό μετάλλιο και το απόλυτο "Δέκα" πήρε χθές 31/7/2014 ο Στέφανος Ε. Τζιβόπουλος στο δυσκολότερο αγώνισμα του Αμερικανικού πρωταθλήματος καταδύσεων (grand masters diving) και στέφθηκε πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ο Τζιβόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας, που κερδίζει έξι συνεχόμενους τίτλους στο Αμερικάνικο open και τρεις συνεχόμενους Ευρωπαϊκούς τίτλους, φτάνοντας τη συλλογή του στα 14 χρυσά σε περίοδο δυο ετών.

Με τον υπερπρωταθλητή μας αγωνίζεται και ο Ηρακλής Σακκαλής και οι δυο μαζί θα λάβουν μέρος στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων, όπου είναι φαβορί για άλλο ένα μετάλλιο. Ο Σακκαλής βρίσκεται σε άριστη φόρμα και τερμάτισε τρίτος στο αγώνισμα grand master και πρώτος στο ατομικό ανδρών από τα 3 μέτρα. Μαζί τους βρίσκεται και η αθλήτρια Γεωργία Χατζηγεωργίου, που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά. Επίσης ο Στέφανος θα αγωνιστεί στο μικτό μαζί με την Αμερικάνα πρωταθλήτρια και αναμένεται κι από αυτό το αγώνισμα κάποια επιτυχημένη εμφάνιση.
Θαυμάσιο ξεκίνημα λοιπόν για τον Έλληνα αθλητή, του οποίου το βλέμμα είναι στραμμένο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώνεται στον Καναδά και ήδη το μάτι του "γυαλίζει".



Σε συνομιλία που είχαμε με τον  υπερπρωταθλητή, που έλκει την καταγωγή του από τους Προμάχους Πέλλας, μας δήλωσε:
- O ανταγωνισμός των αγώνων ήταν πολύ σκληρός, αλλά την κατάκτηση του μεταλλίου την είχα τάξει στον πρόσφατα αδικοχαμένο αδερφικό μου φίλο Γιάννη, και σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, τον έχω δίπλα μου, φύλακα Άγγελο, και με τη βοήθεια του Θεού, τα κατάφερα.
-Το χρυσό μετάλλιο, μας είπε, το αφιερώνω στον αδερφό μου Γιάννη, στους γονείς μου, στους γονείς του Γιάννη-που είναι και δικοί μου- και σε όλους τους Έλληνες, που με εμψυχώνουν με τις ευχές και τις προσευχές τους.


Δείτε τα πρώτα μηνύματα που ανταλλάξαμε με τον Στέφανο αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.


Κερδισα!!!!!!!!!!

Πρωταθλητης Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ

Χρυσο!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Χαχαχα

Σε χιλιοευχαριστω
ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ?
ΕΙΧΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ?

Καθολου ευκολα

Αλλα πήρα 10 απο την.πρωτη.κιολας βουτια
ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ
ΕΡΕ ΜΠΑΧΟΒΟ

Πήγα σούπερ σημερα

Ο γιαννακης μου.ηταν διπλα μου ολη την ωρα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...