Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣΑΝΔΡΑ


  Με αφορμή την έκθεση εκτάκτου ελέγχου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την οποία ζητούνται πίσω τα χρήματα της επιχορήγησης του έργου ( το εξαιρετικά μεγάλο ποσόν των 1.461.904,42 €) και την ενημερωτική έκθεση της Διοίκησης της ΔΕΥΑ προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι  το έργο του δικτύου ύδρευσης της Αριδαίας αποτελεί τρανή απόδειξη της αδυναμίας και της ανευθυνότητας των δημοτικών διοικήσεων τουλάχιστον των τελευταίων 12 ετών. Να σημειωθεί ότι εκτός των χρημάτων που ζητούνται πίσω η ΔΕΥΑ στο έργο αυτό πλήρωσε από δικούς της πόρους ακόμη περί τις 500.000,00 €. Τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν απάντηση:
·      Δεν έπρεπε να ελεγχθεί από όλες τις απόψεις το νερό που θα χρησιμοποιείτο για το πανάκριβο δίκτυο ύδρευσης πριν την χωροθέτηση και έναρξη της κατασκευής του από την δημοτική αρχή του κ. Χρ. Μπίνου ;
·      Γιατί επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση της Αριδαίας νερό από περιοχή μέσα ή κοντά στο γεωθερμικό πεδίο της Σωσάνδρας; 
·      Γιατί τόσα χρόνια για ένα πανάκριβο έργο 2.000.000 ευρώ δεν βρέθηκε λύση για να λειτουργήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο;  Γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή ( ιδιαίτερα η τελευταία διοίκηση της ΔΕΥΑ μετά την απομάκρυνση του κ. Κανονίδη από προέδρου της ) δεν ασχολήθηκε καθόλου με το πρόβλημα που γνώριζε, ιδιαίτερα όταν η υπηρεσία είχε σκέψεις και προτάσεις για την λύση του;
·      Δεν σεβάστηκαν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Δήμο Αλμωπίας στο πανελλήνιο όταν το κράτος ( βλέποντας την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα) ζητά πίσω τα χρήματα που έδωσε   

Τέτοιες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού ( που ως γνωστόν δεν διακρίνεται συνήθως για την τυπικότητα και την ευαισθησία του) εφαρμόζονται σπανιότατα και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους όρους της έγκρισης της χρηματοδότησης του έργου μετά από οχλήσεις, συζητήσεις, προειδοποιήσεις κλπ. προς τους αρμόδιους.

Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή να προσπαθήσει ( δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα) να σταματήσει την αρνητική εξέλιξη και η νέα δημοτική αρχή να συζητήσει το θέμα ως επείγον σε ένα από  τα πρώτα δημοτικά συμβούλια, αφού προηγηθεί σύσκεψη ή συσκέψεις με συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων και της ΔΕΥΑ με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση.
Εμείς επανειλημμένα, όλα τα προηγούμενα χρόνια,  στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης και στον προεκλογικό αγώνα αναδείξαμε το σοβαρότατο αυτό θέμα ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του Δήμου απαιτώντας την άμεση αντιμετώπιση του από τους αρμόδιους. Δυστυχώς ο Δήμος Αλμωπίας φθάνει σε ακραία σημεία ( που λίγοι Δήμοι στην χώρα φθάνουν) λόγω της ανευθυνο-υπευθυνότητας και άγνοιας των αιρετών που καλούνται να πάρουν αποφάσεις και την αδυναμία ( πολλές φορές) των υπηρεσιών να επεξεργαστούν τεχνική λύση και να πείσουν τους αιρετούς για την αναγκαιότητα και τον ρεαλισμό της.

Με την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα απαιτήσουμε την υπευθυνότητα όλων των δημοτικών συμβούλων και των υπηρεσιών στην έγκαιρη αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της περιοχής με στόχο την επίλυση τους.  Να είναι αυτή η  τελευταία φορά που ο Δήμος Αλμωπίας εκτίθεται, όχι μόνο απέναντι στους δημότες του αλλά και στο Πανελλήνιο. Ο πολίτης της Αλμωπίας πρέπει να βγάζει, από την ίδια την εμπειρία του, τα συμπεράσματα του.

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην μαγευτική τοποθεσία του φράγματος στη θέση «Μπιτσκία» των Προμάχων.

Οι  διοικούντες, οι ποδοσφαιριστές και οι εθελοντές-φίλοι του συλλόγου, δίνουν τον καλύτερο  εαυτό τους για την διαμόρφωση του χώρου και τον καλλωπισμό του, ευελπιστώντας σε μια άρτια διοργάνωση.
"Οι εργασίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό και όλα βαίνουν κατά το πρόγραμμα", μας δήλωσε ο γενικός γραμματέας Βασίλης  Δήμπαλας, ενώ ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χατζής τόνισε την ενεργή συμμετοχή-βοήθεια του συνόλου των κατοίκων.


Από βδομάδα οι εργασίες προετοιμασίας θα ενταθούν και όλοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους το φετινό πάρτι θα κάνει το μεγάλο «μπαμ» από πλευράς διοργάνωσης και συμμετοχής του κόσμου.



























ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σε ένα σούπερ μάρκετ πουλάνε μυαλά.

10 ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΑΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Στο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στους New York Times Shouting Is the New Spanking (Οι Φωνές είναι το Νέο Ξύλο) η  Amy McCready, οικογενειακή σύμβουλος και ιδρύτρια του συμβουλευτικού site για γονείς Positive Parenting Solution μας εξηγεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι υστερικές φωνές και τα ουρλιαχτά, έχουν αντικαταστήσει  σήμερα το παραδοσιακό «ξύλο, που βγήκε από τον παράδεισο». Οι γονείς σύμφωνα με την δόκτορα Μακ Κρίντι ταλαιπωρημένοι και με τα ενοχικά τους σύνδρομα γιγαντωμένα μέσα τους, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να επιβληθούν στα παιδιά τους. Και ενώ για τους περισσότερους γονείς σήμερα είναι αυτονόητο ότι το ξύλο ανήκει στο παρελθόν ως παιδαγωγική μέθοδος, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους κάθε φορά που οι μικροί μπόμπιρες αδυνατούν να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις τους. Και καταφεύγουν στις φωνές. Το αποτέλεσμα είναι οι ενοχές να γίνονται ένας φαύλος κύκλος που δεν σταματά ποτέ. Αποτέλεσμα: Το μόνο που πετυχαίνουν οι γονείς με την υψωμένη φωνή είναι να εθίζονται τα παιδιά σε τέτοιου τύπου αντιδράσεις και φυσικά να συνεχίζουν ανενόχλητα. Αν μάλιστα οι φωνές συνοδεύονται από οργή, προσβολές ή ακόμη και σαρκασμό, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν στο παιδί αισθήματα απόρριψης Πριν λοιπόν φωνάξετε ξανά σκεφτείτε ότι τώρα είστε σε θέση να τρομοκρατείτε μία ύπαρξη που αδυνατεί να σας αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή προετοιμάζετε το μελλοντικό «νευρικό και αγενή» γιο ή κόρη.

1. Όταν σταμάτησα να ουρλιάζω, ένιωσα καλύτερος άνθρωπος
Σταμάτησα να πηγαίνω για ύπνο με έναν κόμπο στο στομάχι, επειδή ένιωθα «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να ακούω από τα παιδιά μου «είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να νιώθω ενοχές επειδή ο σύντροφός μου με κοίταζε σα να ήμουν «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Και η χειρότερη σύντροφος και η χειρότερη ερωμένη. 
2. Τα παιδιά είναι το (μόνο) κοινό που θέλουμε να μας αποδέχεται
Όλες οι μαμάδες κρύβουμε μέσα μας ένα Δόκτωρ Τζέκιλ και έναν Κύριο Χάιντ. Μπροστά στους ξένους κάνουμε τις καλές και τις υπομονετικές, προκειμένου να μην μας κρίνουν αρνητικά  και όταν γυρίζουμε σπίτι γινόμαστε αληθινές μέγαιρες. Ωστόσο αυτό, από τη μια μπερδεύει τα παιδιά από την άλλη μπερδεύει εμάς τις ίδιες. Η συνέπεια στην συμπεριφορά δεν είναι μόνο καλό παράδειγμα για τα παιδιά αλλά θετικό και για εμάς τις ίδιες.     

3. Τα παιδιά είναι παιδιά, αλλά επίσης είναι και άνθρωποι
Όπως εγώ, έτσι και τα παιδιά, έχουν τις καλές και τις κακές τους μέρες. Κάποιες μέρες είναι αξιαγάπητα, γλυκά και υπάκουα και άλλες είναι στριμμένα, ανόρεχτα και ανυπάκουα. Άλλωστε αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι ότι τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν μαθαίνουν. Και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Και κανείς δε θέλει να του ουρλιάζουν όταν κάνει λάθος. Εσείς θέλετε;
 
4.Δεν μπορώ να ελέγχω πάντα τις πράξεις των παιδιών μου, αλλά μπορώ πάντα να ελέγχω τις αντιδράσεις μου. 
Αντί κάθε φορά που σκοντάφτω σε ένα lego, να του βάλω τις φωνές, μήπως να πάρω μια βαθιά ανάσα και να του επαναλάβω (για χιλιοστή φορά)….«δεν είπαμε να μαζεύουμε τα παιχνίδια μας;»
5. Τα ουρλιαχτά δεν «πιάνουν» 
Θα το έχετε διαπιστώσει και εσείς. Όταν ζητάτε κάτι με ευγένεια το αποκτάτε πολύ πιο εύκολα. Αντίθετα όταν ζητάτε κάτι με αγένεια, ο απέναντι σας αντιδράει αρνητικά. Επίσης συνήθως μαζί με την υστερία που μας πιάνει αρχίζουμε και κάνουμε πολύπλοκες τις εντολές μας προς τα παιδιά: «βιάσου, πιες το γάλα σου, δέσε τα κορδόνια σου, πάρε το μπουφάν σου, αργήσαμε…» Κανένα παιδί δε μπορεί να αποθηκεύσει τόσες εντολές. Και να τις ακολουθήσει βέβαια      
6. Όταν σταματήσεις να φωνάζεις μπορεί να σου συμβούν υπέροχα πράγματα 
Όταν είσαι ήρεμος απολαμβάνεις σαφώς πιο έντονα τις όμορφες στιγμές. Ακόμη και το «μαμά σ’ αγαπώ» παίρνει μια άλλη διάσταση τότε. Θυμηθείτε τις στιγμές που βάζετε τα παιδιά για ύπνο. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές της ημέρας και οι στιγμές που τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ξέρετε γιατί; Διότι τότε δεν ουρλιάζουμε. 

7. Κάποιες φορές το να σταματήσεις να φωνάζεις είναι μια πρόκληση, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.

8. Πολύ συχνά το πρόβλημα βρίσκεται σε εμένα και όχι στα παιδιά μου
Είναι μια αλήθεια που συχνά οι μαμάδες τη βιώνουν και ως ενοχή: Φωνάζω στα παιδιά, γιατί είχα στρες στη δουλειά, γιατί «περιμένω περίοδο», ή γιατί με σύγχισε ένας οδηγός στο δρόμο. Φταίει κάποιος άλλος και την πληρώνει κάποιος άλλος. Πόσο άδικο είναι αυτό;   
9. Όταν φροντίζω τον εαυτό μου με βοηθάει να μη φωνάζω
Όταν νιώθετε απίστευτα χαλαρωμένη από τη γιόγκα, όταν έχετε μόλις βγει από ένα ζεστό μπάνιο, όταν έχετε γυρίσει μόλις από το κομμωτήριο, ή από μια έξοδο με τις φίλες σας, έχετε προσέξει πως δεν έχετε όρεξη για φωνές; Απόλυτα φυσιολογικό. Όταν φροντίζετε μόνο τους άλλους και αφοσιώνεστε σε αυτούς ψυχή και σώμα, είναι φυσικό να έχετε νεύρα και κάποιες φορές να ξεσπάτε άσχημα. Όταν φροντίζετε και τον εαυτό σας είναι φυσικό να νιώθετε πιο ήρεμη, πιο χαλαρή και πιο αξιαγάπητη. Τα παιδιά σας θα συμφωνήσουν σ’ αυτό.
10. Όταν δε φωνάζω νιώθω υπέροχη
Εκτός από πιο ήρεμη, πιο αξιαγάπητη και πιο χαλαρή, νιώθω και πιο λαμπερή. Πηγαίνω για ύπνο χωρίς ενοχές και ξυπνάω πιο χαρούμενη. Νιώθω πιο όμορφη και πιο καλή. Και τα παιδιά μου το βλέπουν.   Και μ’ αγαπούν γι’ αυτό.
Submitted by
 Katerina ApLou on July 26, 2014

Katerina Lola ApLou
http://www.diekdikw.gr

Ο Φ.Σ " ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ(ΤΑ ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ)



'Ενα πάρτυ για τους νέους αλλά και όσους αισθάνονται νέοι. 

Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 στις 9,30μμ στο λόφο του Αγ.Ελευθερίου στη Πολυκάρπη ο Νίκος και η Σταυρούλα (ΤΑ ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ) θα σας "δέσουν" με την μουσική και τα τραγούδια τους.

 Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να περάσουμε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά!!!!!
Θα σας δροσίσουμε με παγωμένες μπύρες και αν πεινάσετε θα έχουμε σουβλάκια...... 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!

Ο Φ.Σ " ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

https://www.facebook.com/events/652222584872491/

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΒΟΡΕΙΩΝ" 2014


Αναχώρησε στις 8 το πρωί η πολυπληθής αποστολή του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" στα πλαίσια της εκδρομής που διοργανώνει στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

150 άτομα, μέλη, χορευτές και γονείς, γέμισαν τρία λεωφορεία και εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, εξόρμησαν για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές τους βουτιές.

















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...