Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡ.ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤ.ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΑΝΟ-ΝΑΟΥΣΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΑΓΡ.ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΥΝΤ.ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

«ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ του ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ των ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ από το ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ των ΕΞΑΓΩΓΩΝ στη ΡΩΣΙΑ»


     Συνάδελφοι αγρότες φρουτοπαραγωγοί Ημαθίας-Πέλλας-Λάρισας & άλλων Νομών

         Η επιβίωσή των οικογενειών μας - μετά τις εξευτελιστικές τιμές από τους εμπόρους-εξαγωγείς για τις πρώιμες ποικιλίες Ροδάκινων & Νεκταρινιών, τις απανωτές ζημιές από χαλάζι & βροχοπτώσεις και το σταμάτημα των εξαγωγών στην κύρια αγορά απορρόφησης των φρούτων μας τα τελευταία χρόνια τη Ρωσία - γίνεται παραπάνω από δύσκολη.
        Για να συζητήσουμε για τη δική μας τραγική κατάσταση και τα προβλήματα απορρόφησης της φρουτοπαραγωγής μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας για το 2014 από την ελληνική κυβέρνηση & την ΕΕ έπειτα από  το δικό τους οικονομικό εμπάργκο & τα αντίμετρα της Ρωσίας.
        Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Συντονιστικές Επιτροπές των Αγροτικών Μπλόκων και τον κάθε φρουτοπαραγωγό σε :
ΣΥΣΚΕΨΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ                                                                                        της Παναγροτικής Αγωνιστικής ΣΥσπείρωσης (ΠΑΣΥ)

με πρωτοβουλία του Αγρ.Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» Νάουσας                                                                  στα Γραφεία του στον Κοπανό την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 8.30’ μ.μ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Η Συνέντευξη Τύπου του Διεθνές Φόρουμ Θεσσαλονίκης του Ευρωκοινοβουλίου Νέων

Συνέντευξη τύπου παρέθεσαν οι διοργανωτές του 5ου Thessaloniki International Forum στην αίθουσα «Νερού»  του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης αναφέροντας μεταξύ άλλων τους στόχους και τους σκοπούς που έχουν οι συνδιασκέψεις της Ευρωπαϊκής Νεολαίας παραμένοντας ανεξάρτητη από πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα.

Φέτος το 5ο Διεθνές Φόρουμ θα διεξαχθεί από 10 έως 18 Αυγούστου και θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικά σημεία μεταξύ των οποίων είναι η Δημοτική Κατασκήνωση στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής όπου θα γίνει το  «Team Building» με στόχο την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας μεταξύ των μελών των επιτροπών που θα σχηματιστούν.

Το δεύτερο και σημαντικότερο μέρος, θα διεξαχθεί στο Mediterranean College (13-14/8) όπου θα λάβουν χώρα οι εργασίες των επιτροπών. Κάθε επιτροπή θα συζητά χωριστά στις αίθουσες του κολεγίου το θέμα που της αντιστοιχεί καταλήγοντας σε ομόφωνα ψηφίσματα. Ακολούθως τα ψηφίσματα των επιτροπών θα υπερψηφίζονται από την Ολομέλεια (16-17/8) και θα μεταβιβάζονται στους αρμόδιους Ευρωβουλευτές ως προτάσεις των νέων της Ευρώπης.


Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο κ. Λάμπρος Γατσώρης, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του τομέα Business του Mediterranean College που μεταξύ άλλων ανέφερε πως από ένα τέτοιο γεγονός δε θα μπορούσε να απουσιάζει  η έμπρακτη στήριξη του Κολεγίου καθώς ασπάζεται πλήρως την φιλοσοφία, τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Νεολαίας τόσο στην εκπαίδευση  όσο και σε άλλους τομείς.  Ακόμα, ο κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας που φέτος φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη χειροκρότησε την προσπάθεια των Ελλήνων Μελών του Ευρωκοινοβουλίου. Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισαν με μηνύματα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.






ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ



Σύσκεψη στο Διοικητήριο για την αποζημίωση παραγωγών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο 

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Αποζημίωση των παραγωγών μέσω ΟΣΔΕ 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Διοικητήριο για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων στους παραγωγούς και στο τοπικό σύστημα εμπορίας και εξαγωγών οπωρολαχανικών από το ρωσικό εμπάργκο. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι Συνεταιρισμών-Οργανώσεων Παραγωγών Π.Ε. Πέλλας, εκπρόσωποι βιομηχανιών, εμπόρων και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. 

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από τις αδιάθετες ποσότητες οπωρολαχανικών που προορίζονταν για τις αγορές τις Ρωσίας. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργκο, σε συνδυασμό με τις ενέργειες που δρομολογούνται σε εθνικό επίπεδο και, ιδιαίτερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, οι παραγωγοί –εξαγωγείς της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Στη σύσκεψη πρόκειται να μεταφέρει το αίτημα για αποζημίωση των παραγωγών μέσω του συστήματος ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο των Κοινοτικών Πολιτικών). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπτώσεις από το εμπάργκο εντείνουν τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών των οποίων οι παραγωγές επλήγησαν φέτος και από μονίλια (σάπισμα των καρπών) λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης για το εμπάργκο στα οπωροκηπευτικά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί το εμπάργκο της Ρωσίας στην χώρα μας προέβη στην παρακάτω δήλωση: 

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την εμφάνιση ψυχροπολεμικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη. Οι επιπτώσεις τους στον τόπο μας αυτή την περίοδο της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας ακυρώνουν πολλές προσπάθειες ανάταξης και εξόδου από την κρίση.

Σήμερα, πριν απ’ όλα, οι σκέψεις μας και οι ενέργειές μας πρέπει να κατατείνουν στη στήριξη των αγροτών, των παραγωγών, των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στην παραγωγή και στο εμπόριο της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, οι οποίοι πλήττονται άμεσα και σκληρά.

Να καταμετρηθούν οι ζημιές και να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Ειδικά για τα φρούτα και τα λαχανικά να προβλεφθεί διαλογή, συγκέντρωση και διανομή στους αδύναμους συμπολίτες μας. Τόσο για την παραγωγή που έφυγε και γυρίζει όσο και σε εκείνη που αναμένεται να παραχθεί απαιτείται συνολική πρόβλεψη για την περίοδο ισχύος των περιορισμών.

Από αύριο πρέπει να τεθούν σε άμεσες κινητοποιήσεις κράτος και φορείς ώστε να διερευνηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις αναζήτησης εναλλακτικών εξαγωγικών κατευθύνσεων αλλά και στροφή σε λιγότερο ευαίσθητες σε γεωπολιτικούς κινδύνους αγροτικές και τουριστικές δραστηριότητες.

Παράλληλα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Τραπεζικού Συστήματος για την άμεση χρηματοπιστωτική στήριξη των απαιτουμένων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.


Σήμερα προέχει να στηριχθεί η τοπική και η περιφερειακή μας οικονομία και να προστατευθούν οι παραγωγοί, επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που πλήττονται».

"Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑ" - ΖΩΝΤΑΝΗ ΦΥΣΗ - ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο  Δήμος  Αλμωπίας  σε  συνεργασία  με  την  φωτογράφοεικαστικό  Φωτεινή  Παπαχατζή  και  στο  πλαίσιο  του  έργου  Lhi‐Lna  «Ζωντανή  Φύση  ‐Zωντανή  Ιστορία»  προσκαλεί  τους  κατοίκους  της  Αλμωπίας να συμμετέχουν στο έργο «Η δικιά μου Αλμωπία».

  «Η δικιά μου Αλμωπία» είναι ένα συλλογικό καλλιτεχνικό έργο που θα αναδείξει γνωστές και  άγνωστες περιοχές, της Αλμωπίας, μέσα από τις φωτογραφίες και την εξιστόρηση καθημερινών αλλά  και ειδικών γεγονότων της ζωής στην περιοχή.
 Οικογενειακές στιγμές, πανηγύρια , γλέντια , γάμοι ,  κηδείες, εκδρομές , επαγγέλματα που εκλείπουν, σχολικές γιορτές , αναμνηστικές φωτογραφίες : o  μόνος περιορισμός είναι η ανθρώπινη παρουσία και η τοποθεσία.

 Επιπλέον, ‘Η δικιά μου Αλμωπία’  δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν άλμπουμ  φωτογραφιών από τις «παλιές ημέρες» που μπορούν να ψηφιοποιηθούν, διασώζοντας έτσι την  τοπική πολιτιστική κληρονομιά.  
Καλούνται οι κάτοικοι της Αλμωπίας να συμμετάσχουν, υποβάλλοντας τις αγαπημένες τους φωτογραφίες. 


Για λεπτομέρειες, πατήστε ΕΔΩ .

3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ



«Έμφραγμα» στο Φράγμα!
Μόνο αυτή η έκφραση μπορεί να χαρακτηρίσει την θριαμβευτική επιτυχία του «3ου Φράγμα πάρτι», που διοργάνωσε το διήμερο που πέρασε, ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.
Η δεύτερη και τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, μπορεί να χωριστεί σε δυο μέρη.
Στο πρώτο μέρος, θα αναφέρουμε την ημερήσια λειτουργία, κατά την οποία, συνέρρεαν συνεχώς επισκέπτες στην ειδυλλιακή περιοχή, και απολάμβαναν τον αρωματικό καφέ και τα παγωμένα κοκτέηλς και χυμούς, ενώ δεν έλειψαν τα παιχνίδια και τα μπουγελώματα στα δροσερά νερά των φυσικών λιμνών του ποταμού που διαρρέει τον χώρο.
Παρατηρήθηκε μια αδιάλειπτη ροή επισκεπτών, κυρίως οικογενειακές παρέες και η περιοχή κυριολεκτικά ζωντάνεψε από τις όμορφες μουσικές των dj s και τις χαρούμενες φωνές και τα ξεφωνητά των μικρών παιδιών, αλλά και των μεγάλων.
Το φαινόμενο διαρκούσε καθ όλη τη διάρκεια της ζεστής ημέρας με συνεχώς αυξανόμενη ροή.
Κατά τις εννιά το βράδυ, ο χώρος κατακλύστηκε από νεολαία και η περιοχή θύμιζε πολυσύχναστο Ελληνικό νησί.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα λοιπόν, στο δεύτερο μέρος της ημέρας, την σκυτάλη ανέλαβε ο χαρισματικός δεξιοτέχνης του σαξόφωνου Χρήστος Σαμσούρης και με τον  βραχνό-μελωδικό ήχο του μαγικού οργάνου του, ταξίδεψε για μια ώρα περίπου τους εκατοντάδες θαμώνες, σε κόσμους φανταστικούς κι ονειρεμένους, καταχειροκροτούμενος. (https://www.facebook.com/)
Στη συνέχεια τα φώτα χαμήλωσαν και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, προβλήθηκε στο τεράστιο βιντεογουόλ, ένα βίντεο αφιέρωμα στην ομάδα του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ, που επιμελήθηκε ο dj ΠΗΤ και περιελάμβανε συγκινητικά στιγμιότυπα  και  φωτογραφίες από την μακρόχρονη πορεία του συλλόγου. Ο κόσμος το καταχάρηκε και στο τέλος ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενθουσιασμένος.
Και πριν προλάβουν όλοι να πάρουν τα μάτια τους από την βιντεοοθόνη, ξαφνικά φωτεινοί πυρσοί και καπνογόνα, πλημμυρίζουν τον  σκοτεινό διάκοσμο, κάνοντας τον χώρο, κατάφωτο και τα θεόρατα πλατάνια να μοιάζουν με ήρωες του Θερβάντες, κινούμενα από το δροσερό αεράκι.
Ακολούθησε ένα καταιγιστικό πρόγραμμα από τους dj s , με  μια εξαιρετική επιλογή τραγουδιών, που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους και τους κράτησε  μέχρι τις πρωινές ώρες.
Απόλυτα άρτια διοργάνωση, από τους ιθύνοντες του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ  και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, γιατί αποδεικνύουν την συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των κατοίκων.
 Αξιοσημείωτη, η μεγάλη και αθρόα παρουσία πολλών παρεών από τα γειτονικά χωριά (Γαρέφι-Δωροθέα-Σωσάνδρα-Αριδαία-Βορεινό-Ίδα-Λουτράκι-Λυκόστομο-Ξιφιανή-Άψαλο), που επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία των μελών του συλλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους  με τον βασιλιά των σπορ, φορείς και αναδεικνύει την άμιλλα και την συναδερφικότητα.
Αυτή η τεράστια επιτυχία, βάζει τις βάσεις και ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά, για το επόμενο  πάρτι και όλοι πια σκέφτονται δυνατά, να αναβαθμιστεί ο θεσμός και να επιχειρήσουν του χρόνου ένα μουσικό φεστιβάλ με πολλά γκρουπ Ελληνικού  και ξένου ρεπερτορίου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου.

Δείτε την μεγάλη μας φωτοσυλλογή, ενώ μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ περισσότερες.
















































































































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...