Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ MEDITERRANEAN COLLEGE ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ



Την Τετάρτη 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην αίθουσα τελετών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων και ομιλητών.

Την Τελετή Έναρξης χαιρέτισαν η κα.  Βενιωτά Λία, Διευθύντρια του  Mediterranean College του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ  που είναι και Μέγας Χορηγός του Φόρουμ.  Στην ομιλία της αφού καλωσόρισε τους 200 και πλέον νέους από 25 χώρες της Ευρώπης τόνισε την ανάγκη της προσπάθειας από μέρους τους για μια πραγματική και ουσιαστική ένωση που θα αμβλύνει τις οποιεσδήποτε διαφορές ιδίως μεταξύ των χωρών του Νότου και των υπολοίπων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ενώ, κάνοντας αναφορά στον Αριστοτέλη ανέφερε : «Η Ευρώπη ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει ,αν ήταν πολιτικά ενωμένη προκειμένου να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τα οξύτατα  προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της».


Ακόμα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη  Dr. Ingo von Voos , η  Ευρωβουλευτής Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) κα Μαρία Σπυράκη,  ο  Ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών κος Μιλτιάδης Κύρκος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο υπεύθυνος Νεολαίας Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Κώστας Καράμπελας, ο  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πολυγύρου και Πρόεδρος της δημοτικής κατασκήνωσης «Ονειράτα» κος Ζαγγίλας Δημήτριος και τέλος ο συντονιστής Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας-Θεσσαλονίκη 2014 κος Μπάμπης Παπαϊωάννου.


Στη συνέχεια,  οι 250 νέοι, χωρισμένοι σε ολιγομελείς  επιτροπές οδηγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Mediterranean College στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους κάθε επιτροπή  κλήθηκε να διαμορφώσει ψηφίσματα για μια σειρά θεμάτων τα οποία θα προωθηθούν σε Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μερικά από τα θέματα των επιτροπών ήταν η αποχή από τις Ευρωεκλογές, ο έντονος Ευρωσκεπτικισμός, η Αγροτική Πολιτική και η μόλυνση του Περιβάλλοντος, η φτώχεια καθώς και η απασχολησιμότητα των νέων.

Ακόμα συντάχθηκαν επιτροπές για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας, της Ασφάλειας Τροφίμων, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Παγκόσμιου Εμπορίου αλλά και του Τουρισμού.

Οι συνδιασκέψεις στο Mediterranean College θα διαρκέσουν 2 μέρες (13-14 Αυγούστου).  Η εργασίες του Φόρουμ ολοκληρώνονται στις 17 Αυγούστου όπου και θα συνέλθει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων κάνοντας αποτίμηση των διεργασιών.
Πληροφορίες:

ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΑ

Τα εικονοστάσια
Ένα συγκινητικό φωτορεπορτάζ, στους επαρχιακούς δρόμους της Ελλάδας.
 Από τον Βασίλη Μακρή 


Οι επαρχιακοί δρόμοι της Ελλάδας
Image

   έχουν τη δική τους γοητεία
Image

   τη δική τους μοναξιά
Image

   και τη δική τους μελαγχολία.
Image

   Μία ασυνήθιστη μελαγχολία
Image

   με συνηθισμένες, σχεδόν οικείες, εικόνες της ελληνικής υπαίθρου.
Image

   Τα εικονοστάσια.
Image

   Περιφρονημένοι μικροί ναοί
Image

   με ένα εικόνισμα, λίγο λάδι, ένα φιτίλι και υγρά σπίρτα
Image

   στην μνήμη κάποιου που σκοτώθηκε, κάπου εκεί κοντά, σε τροχαίο.
Image

   Απόλυτα εναρμονισμένα με το ελληνικό τοπίο
Image

   ανατρέπουν το «κιτς»
Image

   αφού κανείς δεν τα κοιτάει με τα μάτια του
Image


   αλλά με την ψυχή του. 


      Οι φωτογραφίες έγιναν με πλαστική φωτογραφική μηχανή (HOLGA) και Α/Μ φιλμ.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ (και να καθήσουμε κάτω από τα ηχεία).



Από την ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ 

Σ' αυτά τα τριήμερα που τραγουδάει η Ξανθή Περράκη ακόμη κι όταν δεν τραγουδάει, με χάρτινα τραπεζομάντηλα μες στη λίγδα, να καθήσουμε κάτω απ' το ηχεία, να μην ακούς αυτά που σου λέω και να μην καταλαβαίνω αυτά που μου λες.
 Να είναι της Παναγιάς ανήμερα και να' χει κλάψει η εικόνα και να' χουν βγει τα φιδάκια να γλείψουν τα δάκρυα και να' χουν μοσχοβολήσει τα κρινάκια. 'Ολα να'ναι νάι νάι νάι  κι εσύ ο πιο Παναγιώτης γιατί θα σ' έχω ξεματιάσει αποβραδύς με λάδι και αλάτι και θ' αστράφτεις σαν πάλκο.
 Κι όλο θα φέρνεις μπύρες κουτάκια με το εύκολο άνοιγμα και θα με ταίζεις λουκάνικα με πράσο μέχρι ν' ανοίξει το στομάχι απ΄την τόση ευτυχία και να πεταχτούν οι λέξεις που έκρυβα πρόχειρα στους πεπτικούς σωλήνες και σ' άλλες θαλάσσιες σπηλιές. 




Και μπύρα τη μπύρα, ηχείο το ηχείο,γαρύφαλλο το γαρύφαλλο, τίποτε δε θα΄ναι ακριβώς το ίδιο.
 Θα λέμε ότι έχουμε ονομαστική και μας λένε Μαρία Μοντεσσόρι και Γιούλα Παναγιούλα και Παναίτ Ιστράτι και Ξανθή Περράκη κι ό,τι γιορτάζει και δε γιορτάζει ανήμερα.
Θα λέμε, θα τρώμε και θα δεχόμαστε ευχές. 
  Γιατί έτσι είναι τα πανηγύρια που δεν πήγαμε αλλά θα πάμε. 

-Τρεις ημέρες μέγα θάμα είναι και μετά μαζεύει η ορχήστρα. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ: "ΦΑΤΕ ...ΙΓΚΟΥΑΝΑ" !!!

Ας φάνε ιγκουάνα -Η απίστευτη συμβουλή που δίνει η κυβέρνηση στο λαό της Νικαράγ

Εναν απίστευτο τρόπο βρήκε η κυβέρνηση της Νικαράγουα για να προστατεύσει το λαό από την επισιτιστική κρίση που απειλεί τη χώρα. Συμβούλευσε τον κόσμο να τρώει σαύρες! 

Εξαιτίας της ξηρασίας και των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες και κατά συνέπεια οι τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν στα ύψη. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, της χειρότερης των τελευταίων 32 ετών που αντιμετωπίζει η Κεντρική Αμερική- εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης της Νικαράγουα συνέστησε στον κόσμο να εκτρέφουν και να τρώνε ιγκουάνα. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα La Voz del Sandinismo ο Γκιγέρμο Μπεμπρένιο- όπως γράφει η Guardian- δήλωσε ότι «Η εκτροφή ιγκουάνα έχει διπλό όφελος. Οχι μόνο αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, αλλά μπορούν να κερδίσουν χρήματα πουλώντας τα». 

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι σαύρες της Νικαράγουα έχουν κατά 24% περισσότερη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο και για αυτό θα έπρεπε να πωλούνται και για το κρέας τους. Το κυνήγι των ιγκουάνα είναι παράνομο στη χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, αλλά επιτρέπεται η εκτροφή τους. 

Εννοείται πως αυτές οι συμβουλές δεν ενθουσίασαν τους κατοίκους της Νικαράγουα, όπου οι καλλιέργειες φασολιών και καλαμποκιού καταστράφηκαν από την ξηρασία και τη ζέστη.


Η NASA ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Λύθηκε το μυστήριο με την «σκιά» που περπατάει στη Σελήνη -Η NASA εξηγεί ότι δεν

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων για το αν υπάρχουν εξωγήινοι. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Youtube, στο οποίο διακρίνεται μία ανθρωπόμορφη φιγούρα να περπατάει στη Σελήνη.
Το βίντεο έγινε viral μέσα σε λίγες μόλις ώρες και οι θεωρίες σχετικά με το τι είναι η συγκεκριμένη σκιά είναι ποικίλες. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινο, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται απλώς για μία σκιά που δημιουργείται από τους κοντινούς βράχους.
Η NASA ήρθε να βάλει τέλος στις φημολογίες. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκεκριμένη σκιά που εμφανίζεται στο φιλμ, μπορεί να είναι σκόνη ή μία γρατζουνιά στην αρνητική αποτύπωση της εικόνας.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΤΙΖΑΪΝΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Ανακύκλωση τώρα: Οταν το πλαστικό μπουκάλι μετατρέπεται σε πάμφθηνο υλικό για ντιζαϊνάτες κατασκευές [εικόνες]

Η ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών δεν έχει μόνο θετικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη σας και το σπίτι και το γραφείο που μπορούν να μεταμορφωθούν στιλιστικά.
Από σκαμπό μέχρι μολυβοθήκες και από βάζα μέχρι ταΐστρες πουλιών, τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να αποβούν χρήσιμα και αφού χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν τη δίψα μας...
Το fortunegreece.com παρουσίασε μία σειρά από πρωτότυπες ιδέες:
Γλάστρες
Κόβοντας τη μέση του μπουκαλιού μπορείτε να δημιουργήσετε μια υποδοχή για το χώμα και τα λουλούδια σας. Τοποθετώντας τα δε, στο τοίχο θα έχετε μια πρωτότυπη σύνθεση.
Σκουπάκι
Κόψτε ένα μπουκάλι στη μέση και στη συνέχει δημιουργείστε λωρίδες μέχρι το στόμιο δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σκουπάκι.
Φωτιστικό
Κόψτε τα πλαστικά κουτάλια και κολλήστε τη βάση τους σε ένα μεγάλο δοχείο/μπουκάλι! Στο λαιμό του του μπουκαλιού θα περάσει η λάμπα και θα έχετε ένα πρωτοποριακό φωτιστικό που όλοι θα θέλουν να μάθουν από που το πήρατε.
Θήκη για κοσμήματα
Κόψτε τη βάση από όσα μπουκάλια θέλετε και περάστε μια ράβδο ανάμεσα τους δημιουργώντας μια θήκη για κοσμήματα.
Σκέπαστρο για πάρκινγκ
Βάψτε σε ό,τι χρώμα σας αρέσει τη βάση από τα μπουκάλια και κρεμάστε τα με ένα σκοινί από τον «ουρανό» του πάρκινγκ. Σίγουρα δε θα έχει κανείς άλλος το ίδιο στη γειτονιά.
Λαμπατέρ
Κόψτε στη μέση χρωματιστά μπουκάλια, κολλήστε τα μεταξύ τους, αφήστε μια εσοχή για τη λάμπα και δημιουργήστε ένα μοναδικό λαμπατέρ.
Βάζο
Ένα μπουκάλι κομμένο στη μέση με κομμένες λωρίδες πλαστικού δημιουργούν ένα ιδιαίτερο βάζο για τα λουλούδια σας.
Πορτοφόλι
Δύο βάσεις από μπουκάλια και ένα κολλημένο φερμουάρ ανάμεσα τους δημιουργούν το πιο πρωτότυπο πορτοφόλι που έχει δει ποτέ κανείς!
Ταΐστρες πουλιών
Ανοίξτε τρύπες στο μπουκάλι, περάστε μερικές κουτάλες (ή ξυλάκια) και γεμίστε τα με τροφή! Έτσι τα πουλιά θα βρίσκουν εκεί καταφύγιο!
Κουρτίνα
Μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη κουρτίνα αρκεί να κόψετε πολλές βάσεις μπουκαλιών και να τις ενώσετε με μπετονιά.
Πουφ
Έχετε πολλά άδεια μπουκάλια; Κολλήστε τα μεταξύ τους, βάλτε ένα προστατευτικό σελοφάν, χαρτόνι, τυλίξτε τα με υαλοβάμβακα και ντύστε το ένα ύφασμα της αρεσκείας σας! Έτοιμο το πουφ σας!
Θήκες για μολύβια
Αν κόψετε το κάτω μέρος από τα μπουκάλια του γάλατος θα κατασκευάσετε εύκολα θήκες για τα μολύβια σας!
Ηλιακή λάμπα
Έχετε ένα μικρό σπιτάκι στο κήπο; Ανοίξτε μια τρύπα στο ταβάνι, τοποθετήστε ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό. Το νερό θα τραβήξει όλες τις αχτίνες του ηλίου και το βράδυ θα φωτίζει το δωμάτιο.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ

H μορφή διαμαρτυρίας που σαρώνει τις ΗΠΑ -Τι κάνουν οι Αμερικάνοι από πόλη σε πόλη στη μέση του δρόμου [εικόνες]

Με τα χέρια ψηλά. Δηλώνουν παράδοση. Δηλώνουν ανίσχυροι. Απέναντι στα όπλα των αστυνομικών. Απέναντι στις δυνάμεις καταστολής των ΗΠΑ που μοιάζουν να γιγαντώνονται ξανά με στόχο αποκλειστικά τους μαύρους. Αυτή είναι η μορφή διαμαρτυρίας που αρχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ: Από το Φέργκιουσον στο Μιζούρι όπου έγινε η δολοφονία, μέχρι τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον οι εικόνες περιγράφουν περισσότερα από όσα οι λέξεις. 



Στις 13 Αυγούστου, αμέσως μετά τη δολοφονία του άοπλου, 18χρονου Μπράουν, φοιτητές στην Ουάσιγκτον συγκεντρώθηκαν και έβγαλαν τη φωτογραφία που βλέπετε επάνω. Την ανέβασαν στο twitter και αμέσως έγινε viral. Oι φοιτητές του Ηοward κάνουν την κίνηση που έκανε ο Μπράουν πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών. Σήκωσε ψηλά τα χέρια σε ένδειξη ότι παραδίδεται, ότι δεν θα προβάλλει αντίσταση, ότι είναι αθώος.

Η κίνηση άρχισε αμέσως να επαναλαμβάνεται από χιλιάδες άτομα παντού ακόμη και στη διαδήλωση που έγινε χθες το βράδυ με πλήθος κόσμου στη Νεά Υόρκη αλλά και στο Harvard. Yπάρχει μάλιστα και το σχετικό hashtag #HandsUpDontShoot.



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

Τζον Κυριάκου: Ο ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA που φυλακίστηκε επειδή είπε την αλήθεια για τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο

Ο ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου πλήρωσε πολύ ακριβά την αποκάλυψη του επτασφράγιστου μέχρι τότε μυστικού της κυβέρνησης Μπους ότι τα βασανιστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του εικονικού πνιγμού σε υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, ήταν καθημερινό φαινόμενο και υπό τη γνώση του προέδρου Τζορτζ Μπους. Μάλιστα, παρότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον δικαίωσε, ωστόσο εκείνος εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή του Λορέτο στην Πενσιλβανία, καθιστώντας εαυτόν τον μοναδικό πολιτικό κρατούμενο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Έπειτα από 18 μήνες φυλάκισης, ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Εθνος» Μιχάλης Ιγνατίου τον συνάντησε στη φυλακή όπου παραμένει έγκλειστος. Εκεί, ο Κυριάκου καταγγέλλει τον νυν πρόεδρο Ομπάμα ότι παρόλο που είχε προεκλογικά υποσχεθεί διαφάνεια εκείνη όχι απλώς δεν υπάρχει, αλλά εξαναγκάστηκε από τις υπηρεσίες να μετατρέψει την κυβέρνησή του σε προέκταση αυτής του προκατόχου Τζορτζ Μπους και Ντικ Τσένι.

Ο Κυριάκου συχνά -πυκνά καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής του με επιστολές προς φίλους του και δημοσιογράφους υπό τον τίτλο «Γράμμα από το Λορέττο» (Letter from Loretto). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο επίσημο στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επιβεβαιώνει τη χρήση του εικονικού πνιγμού ως τεχνική ανάκρισης κρατουμένων της Αλ Κάιντα, τεχνική που τη χαρακτήρισε ως βασανιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η περυσινή καταδίκη του σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για την αποκάλυψη της ταυτότητας μυστικού πράκτορα. Θυμίζουμε ότι ο Κυριακού καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάνδρειας στην πολιτεία Βιρτζίνια, ενώ ο ίδιος είχε παραδεχτεί την ενοχή του τον Οκτώβριο.

Ο Τζον Κυιράκου είναι σήμερα ένας θρύλος στην υπηρεσία, παρόλο που στη CIA συχνά προσπαθούν να τον απαξιώσουν. Φίλοι του στη CIA, αλλά και άγνωστοι που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα, είχαν υπογράψει επιστολές προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για απόδοση χάρης στον πρώην πράκτορα. Αλλωστε συμμετείχε στις πιο επικίνδυνες αποστολές και χάρη σε εκείνον οι ΗΠΑ μπόρεσαν να συλλέξουν πολλές πληροφορίες για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ είχε ηγηθεί και της ομάδας που συνέλαβε τον Αμπού Ζουμπέιντα -ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. Μάλιστα, για την τελευταία του αποστολή είχε λάβει και 12 τιμητικές διακρίσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος διαφωνώντας άρδην με τα βασανιστήρια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανάκριση του Ζουμπέιντα, αποφάσισε όταν εγκατέλειψε την υπηρεσία να μιλήσει για τους εικονικούς πνιγμούς που παρόλο που η χρήση τους σε ανακριτικές μεθόδους απαγορεύονται από τον αμερικανικό νόμο, ωστόσο τη σχετική οδηγία που τους επέτρεπε είχαν υπογράψει ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους, ο τότε αντιπρόεδρος Τσένι και η Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Κοντολίζα Ράις.

Η παραδοχή Ομπάμα και η επιστολή διάσημων για απόδοση χάρης στον Κυριάκου

Οπως αναφέρει το «Εθνος», πρόσφατα ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε δημόσια πως η χώρα του υπέβαλε σε βασανιστήρια κρατουμένους για τρομοκρατικές ενέργειες. Μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη, πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν τον Κυριάκου και τις αποκαλύψεις του που τον οδήγησαν στη φυλακή.

Πολλοί συμπεριλαμβανομένων και διάσημων όπως, ο σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν απέστειλαν επιστολή ζητώντας απόδοση χάρης, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαινόταν ότι έχουν αποτραπεί την τελευταία στιγμή δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του ελληνοαμερικανού, αλλά ο Ομπάμα αποφάσισε να την αγνοήσει.

Ο δημοσιογράφος καταγγέλλει στο άρθρο του πως επανειλημμένως είχε επιχειρήσει να επισκεφθεί τον Τζον Κυριάκου στη φυλακή, αλλά πολλές φορές οι σωφρονιστικές αρχές απέρριπταν τα αιτήματά του. Ωστόσο, μετά την επιτυχημένη προβολή του ντοκιμαντέρ διά χειρός Ρόμπερτ Ντε Νίρο και χρηματοδότησης Σούζαν Σάραντον, με θέμα τον Κυριάκου στο αμερικανικό φεστιβάλ Tribeca, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του Ιγνατίου.

Οι New York Times θέλουν να εκδώσουν το βιβλίο του

Ο Κυριάκου, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα εκτίσει την ποινή του στη φυλακή μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου του για το οποίο έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι και εφημερίδες, όπως οι New York Times.

Το who is who του Κυριάκου

Ο Κυριακού γεννήθηκε στο Σάρον της Πενσιλβάνια και μεγάλωσε στο κοντινό Νιουκάστλ και σε δύο προάστια του Πίτσμπουργκ, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο το 1982 και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο «George Washington» στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο από τη σχολή Μεσανατολικών Σπουδών. Στη CIA τον προσέλαβε ένας ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας, ο οποίος τον «ανακάλυψε» σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Ο Κυριακού πέρασε τα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του ως αναλυτής στη Μέση Ανατολή, με ειδίκευση στο Ιράκ. Έμαθε αραβικά και τοποθετήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Μπαχρέιν ως οικονομικός υπάλληλος την περίοδο 1994-1996.

Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον, στο τμήμα για το Ιράκ, μέχρι τη μετάθεσή του στη Διεύθυνση Εργασιών της CIA το 1998. Εκεί έγινε Operations Officer της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και υπηρέτησε στην Αθήνα έως το 2000. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Κυριακού τοποθετήθηκε αρχηγός των Αντιτρομοκρατικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Πακιστάν. Από αυτήν τη θέση, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε οργανώσει μια σειρά επιδρομών που οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων μελών της Αλ Κάιντα. Τη νύχτα της 28ης Μαρτίου 2002 ο Κυριακού ισχυρίζεται ότι οργάνωσε την επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ένα κορυφαίο στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν. Παραιτήθηκε από τη CIA το 2004.

Μετά την παραίτησή του το 2004 από τη CIA, ο Κυριακού εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος στην Deloitte & Touche. Διετέλεσε σύμβουλος για την τρομοκρατία στο ABC News από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Μάρτιο του 2009. Μετά την ανάδειξη του γερουσιαστή Τζον Κέρι στην προεδρία της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έγινε ανώτερος ερευνητής της επιτροπής, με αντικείμενο τη Μέση Ανατολή, τη διεθνή τρομοκρατία, την πειρατεία και την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Στις 23 του Ιανουαρίου του 2012, ο Κυριακού κατηγορήθηκε ότι αποκάλυπτε συχνά απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος μιας μυστικής πράκτορα της CIA και στοιχείων για έναν άλλον υπάλληλο της CIA με διαβαθμισμένες δραστηριότητες. Εδώ και 18 μήνες είναι κρατούμενος στις φυλακές του Λορέτο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΤΤΟ

Ο εκατομμυριούχος από τη Σιάτιστα Κοζάνης -Επαιξε ένα ευρώ στο Λόττο και κέρδισε ένα εκατομμύριο

Tην τύχη να του χαμογελά είδε ένας παίκτης του Λόττο στη Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος παίζοντας ένα δελτίο του ενός ευρώ  κέρδισε σχεδόν ένα εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο τυχερός της κλήρωσης του Λόττο της Πέμπτης κέρδισε 921.981,73.  Η ταυτότητά του  δεν έγινε άμεσα γνωστή, αλλά στην περιοχή ήδη συζητείται η είδηση, με πολλούς να θεωρούν ότι, μία ημέρα πριν την Κοίμηση της Θεοτόκου, η Μεγαλόχαρη... έκανε το θαύμα της!



Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

ΚΡΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1943 ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
Μια απεικόνιση μοναδική, ένα θαύμα επαναλαμβανόμενο και ένα όνομα που δεν συναντά κανείς εύκολα, είναι τα τρια στοιχεία που καθιστούν απόλυτα μοναδική μια από τις πιο σπάνιες εικόνες της Παναγίας.
Βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα ταπεινό βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο.
Το ονόμασαν «Παναγία του Χάρου» εξαιτίας του κειμηλίου που φιλοξενούσε. Μια εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά τον Χριστό στην αγκαλιά της όπως συνηθίζεται αλλά τον Σταυρό με τον Ιησού επάνω του.
Είναι μια μοναδική απεικόνιση που δείχνει
τον θρήνο της μητέρας και το μαρτύριο που πέρασε παραλαμβάνοντας το παιδί της νεκρό ύστερα από ένα απίστευτα σκληρό και ατιμωτικό μαρτύριο.
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον Απρίλιο του 1943 μια νεαρή κοπέλα, τοποθέτησε στην εικόνα της Παναγίας λευκούς κρίνους ως προσφορά στην Παναγία. Κανείς δεν γνωρίζει τι ήθελε να ζητήσει εκείνη την ταραγμένη περίοδο από την Παναγία.
Με το πέρασμα των ημερών, όπως ήταν φυσικό οι κρίνοι μαράθηκαν. Τρεις μήνες μετά, τον Ιούλιο του 1943 κάποιοι επισκέπτες διαπίστωσαν πως οι μαραμένοι κρίνοι είχαν αρχίσει να πρασινίζουν και ουσιαστικά να ξαναζωντανεύουν.
Στις 23 Αυγούστου, οπότε και γιορτάζει ο συγκεκριμένος Ναός οι κρίνοι είχαν νέα μπουμπούκια.
Άνθρωποι που επισκέπτονται το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν την ξεχωριστή αυτή εικόνα της Παναγίας, λένε πως το θαύμα αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...