Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

"ΚΛΩΤΣΙΑ" ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΙΤΣ

Με το ρατσισμό δεν ανοίγεις διάλογο, τον καταστρέφεις. Έχοντας μια τέτοια λογική, η Νόριτς προέβη σε μια κίνηση που θα αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα προς όποιον έχει στο μυαλό του να κάνει κάτι αντίστοιχο.
Έτσι, λοιπόν, η αγγλική ομάδα απέκλεισε δια βίου δυο οπαδούς της για ρατσιστικές συμπεριφορές, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση, ευχαριστώντας παράλληλα τους υπόλοιπους που τους κατήγγειλαν και έστειλαν ντοκουμέντα και στοιχεία.
Το περιστατικό συνέβη στον με τη Γουλβς και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή των δύο, θα τους απαγορευτεί ακόμη και να πλησιάσουν στο γήπεδο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Νόριτς Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δύο άντρες αποκλείστηκαν από τα παιχνίδια της ομάδας στο Κάροου Ρόουντ, σε αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας για τις κατηγορίες για ρατσισμό στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής με τους Γουλβς στο Μολινό.
Όπως έχει αναφερθεί, ο σύλλογος έλαβε πολλά παράπονα από οπαδούς της Νόριτς που ήταν στο ματς και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βγήκαν μπροστά και λειτούργησαν ως μάρτυρες στο περιστατικό.
Αν, ως αποτέλεσμα έρευνας, ο σύλλογος υποψιαστεί ότι οποιοδήποτε άτομα είναι ένοχο για ρατσιστική συμπεριφορά, θα τους απαγορεύσουμε δια βίου την είσοδο στο Κάροου Ρόουντ».
Αναδημοσίευση από το to-radar.gr






ΠΗΓΗ...http://www.diekdikw.gr

Submitted by Katerina ApLou

Katerina Lola ApLou
 on August 16, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2013



     Το ΚΕΑ Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι ενστάσεις για τους κτηνοτρόφους που δεν εχουν πληρωθεί την εξισωτική αποζημίωση , λόγω μη επιλέξιμου βοσκοτόπου.
     Επίσης ένσταση θα πρέπει να υποβάλλουν και οι παραγωγοί που είναι στις καταστάσεις απορριπτόμενων με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για το έτος 2013 , οι οποίες έχουν αναρτηθεί στα κατά τόπους Δημοτικά Διαμερίσματα.
     Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ένστασης είναι η Τρίτη 26-8-2014.


                                                                                                           Με εκτιμηση
  Για το ΚΕΑ Αλμωπιας

                                                                                                     Νούσκας Κωνσταντινος

ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ.


ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ

        Μετά το εμπάργκο των δυτικών έναντι της Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανική κρίση, φυσικό ήταν να ακολουθήσουν και τα αντίποινα από Ρωσικής πλευράς. Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Αμερικανοί και εν συνεχεία ακολούθησε η Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας δεν άφησαν αλώβητη την Ελληνική αγορά. Η ζημιά που θα υποστούμε ενδεχομένως να κοστίσει στην πατρίδα μας περισσότερα από 400.000.000 ευρώ.
        Έτσι, σήμερα η χτυπημένη Ελλάς από την κρίση δέχεται ακόμη ένα χτύπημα κάτω από την μέση το οποίο δεν της αξίζει. Οι αψιμαχίες Δύσης και Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανική κρίση και την ενεργειακή στρατηγική πολιτική των παραπάνω στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και όχι μόνο, επηρεάζουν αρνητικά τις Ελληνικές εξαγωγές με πρώτους παθόντες τους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας. Ο κρυφός πόλεμος των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου δυτικών και Ρωσίας σε Ευρώπη και Ασία ίσως να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο με θύματα όμως πάντα τους μικρότερους παίκτες της περιοχής. Σίγουρα οι Ευρωπαίοι δεν θα θέλουν ρισκάρουν περαιτέρω στο πλευρό των Αμερικανών καθώς η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
        Ωστόσο οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των δυτικών καθώς ενώ σήμερα πλήττεται το ροδάκινο έπεται και συνέχεια με τους παραγωγούς ακτινιδίων, πορτοκαλιών κλπ.
        Η πρόταση δημιουργίας γραφείου εύρεσης εναλλακτικών – νέων αγορών για τα αγροτικά προϊόντα την οποία είχα προτείνει με άρθρο μου προ 3 ετών και την οποία κατέθεσα την περίοδο των περιφερειακών εκλογών στο φυλλάδιο μου σχετικά με την δημιουργία του προαναφερθέντος γραφείου είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ και δυστυχώς αναφέρεται σήμερα από αρκετούς σε τηλεοπτικά παράθυρα. Ίσως κάποιοι να μην είχαν καλά αντανακλαστικά όμως θα πρέπει αυτό το γραφείο να δημιουργηθεί σε κάθε Περιφέρεια και Περιφερειακή ενότητα, καθώς οι εμπορικοί ακόλουθοι στις πρεσβείες της χώρας μας είναι επιφορτισμένοι με διάφορες εργασίες και έτσι δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα για τον Έλληνα αγρότη και όχι μόνο.
        Η χώρα μας εξάγει περίπου το 25% νωπού ροδακίνου και της κομπόστας και το 40%-45% των οπωροκηπευτικών της στη Ρωσία. Ο μεγάλος κερδισμένος του εμπάργκο των Ελληνικών προϊόντων είναι φυσικά η Τουρκία καθώς ήδη η Μόσχα έχει αυξήσει σημαντικά τις παραγγελίες από την γειτονική χώρα. Ο δε Υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας δήλωσε πως προσφέρεται η ευκαιρία στην Τουρκία να αυξήσει τις εξαγωγές της στη Ρωσία καθώς όπως φαίνεται το εμπάργκο θα συνεχιστεί και αυτό αποτελεί ευκαιρία για την πατρίδα τους να εισέλθουν και να παραμείνουν στη Ρωσική αγορά.
        Η σιωπή και η μη αντίδραση του Βενιζέλου ως Υπουργού Εξωτερικών, έφερε τους Έλληνες παραγωγούς σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου γνώμη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να ζητηθεί να εξαιρεθούν τα γεωργικά μας προϊόντα από το εμπάργκο και να συμπεριληφθούν σε αυτό άλλα προϊόντα τα οποία εξάγονται σε μικρότερη κλιμακα, καθώς έτσι θα πληγόταν μία μικρή μερίδα των Ελληνικών προϊόντων και όχι τα αγροτικά προϊόντα και ο αγροτικός πληθυσμός ο οποίος είναι τεράστιος.
        Ακόμη πρόβλημα αποτελεί και η ανακοίνωση από την Κομισιόν με την λίστα των προϊόντων που θα τύχουν ενίσχυσης από την Ευρώπη. Έτσι από το πακέτο ύψους 125 εκατ. Ευρώ που προβλέπεται ως αποζημίωση για το ρωσικό εμπάργκο δεν περιλαμβάνονται τα ροδάκινα, αλλά ορισμένα οπωροκηπευτικά.

         Η περίοδος που διανύει ο Έλληνας παραγωγός είναι δύσκολή και η αποζημίωση από την ΕΕ δεν αποτελεί λύση ή αν θεωρηθεί λύση τότε είναι προσωρινή. Πρέπει άμεσα να ζητηθεί από τους εταίρους μας στην ΕΕ την μειώσει των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας και να ζητηθεί από την Ρωσία η εξαίρεση των αγροτικών μας προϊόντων καθώς η Ελλάδα δεν αποτελεί βιομηχανική χώρα όπως η Γερμανία η Γαλλία η άλλες αλλά είναι κατεξοχήν αγροτική χώρα και βασίζεται στη Ρωσική αγορά.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ ΕΔΕΣΣΑΣ


Από τη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό στους κτηνοτρόφους κατόχους αιγ/των και βοοειδών, ότι στο Δ.Δ. Σωτήρα του Δήμου Έδεσσας εντοπίστηκε εστία Καταρροϊκού Πυρετού σε εκτροφή προβάτων.
Οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Πέλλας απαγορεύεται να πραγματοποιούν κάθε είδους μετακίνηση (π.χ. αγοραπωλησία, σφαγή, κλπ.), χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί από τα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία σχετικά με την ασθένεια.
Επίσης επιβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, ο ψεκασμός των ζώων τους με εντομοαπωθητικά εγκεκριμμένα για το σκοπό αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα Τοπικά Κτηνιατρικά Γραφεία της περιοχής σας και στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας στο τηλέφωνο 23813-51335.



                                                                               Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
                                                                                 ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝ/ΚΗΣ


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απάντηση του επίτροπου Γεωργίας της ΕΕ, Ντ. Τσιόλος, στην επιστολή της σημειώνει:
«Απάντηση έδωσε ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Ντ. Τσιόλος, στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με τις συνέπειες της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα των κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ και της ΕΕ.  
Ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσει η ΕΕ, επικαλείται τη σύσταση μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας, τις συσκέψεις εμπειρογνωμόνων, και αναφέρεται γενικώς σε μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης, και μείωσης της προσφοράς. Μήπως άραγε αυτό σημαίνει νέες χωματερές; Είναι ενδεικτικό ότι παρά τη συγκεκριμένη ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για άμεσες αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ και τα αντίποινα της Ρωσίας, και τη στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα για το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ο επίτροπος δεν ανέφερε στην επιστολή του το παραμικρό.
Η συγκεκριμένη επιστολή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ενδεικτική ότι οι δηλώσεις της ΕΕ, οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειες που υπέστησαν, είναι "στον αέρα".
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στα ευρωενωσιακά όργανα, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, που παραπέμπουν ουσιαστικά το πρόβλημα στις καλένδες, ακυρώνοντας στην πράξη τις όποιες θολές υποσχέσεις τους. Την ίδια στιγμή η κατάσταση ΑΜΕΣΑ θα γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς μετά τα ροδάκινα ακολουθούν προϊόντα που κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εξάγονται στη Ρωσία, και η συγκομιδή αρχίζει τώρα, οπότε η καταστροφή θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Επιπρόσθετα, η φτωχομεσαία αγροτιά έχει να αντιμετωπίσει τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, τις καθυστερήσεις ετών στην καταβολή των κουτσουρεμένων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τα χαράτσια, κλπ.
Το ΚΚΕ απαιτεί τώρα να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Μονόδρομο για τους φτωχομεσαίους αγρότες, αποτελεί η αγωνιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους, με διάθεση των αδιάθετων ποσοτήτων σε κάλυψη λαϊκών αναγκών, στην κατεύθυνση της πάλης για ένα δρόμο ανάπτυξης απαλλαγμένο από ΕΕ και μονοπώλια, που να υπηρετεί τα συμφέροντά τους».



ΑΘΗΝΑ 18/8/2014                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...