Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Σήμερα στις 20:00 στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αλμωπίας 

- Δείτε ποιοι ορκίζονται



ΔΗΜΑΡΧΟΣ - Συνδυασμός Δημήτρη Μπίνου  

Π.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ 

Μπάτσης Χρήστος 
Γούδης Γεώργιος (Αμερικάνος) 
Σαββίδης Γεώργιος 
Σωτηριάδης Συμεών 
Τσιμτσιρίδης Γεώργιος 
Χατζηγιαννίδης Γεώργιος 
Βέσκος Δημήτρης 
Δόντσος Χρήστος 
Γεωργίου Χρήστος 
Ρώσσης Ιωάννης 
Ζιάκα Μαρτίνα 
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος 

Π.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 
Ουργαντζόγλου Απόστολος 
Αβραμίκας Στέφανος 
Κετικίδης Ιωάννης 
Χουρσόγλου Χρήστος 


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Δ. ΠΑΣΟΗ 
Π.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ 
Δ.Πασόης
Θεοδωρίδης  Αναστάσιος 
Ιωαννίδης Ιωάννης 
Μπαγκή Κατερίνα
Νικολαίδης Κωνσταντίνος 
Μπογδάνης Μιχαήλ

 Π.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 
Καλδερεμτζή Δέσποινα
Παρούτογλου Νικόλαος


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ 
Π.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ 

Γιάννης Σηφάκης 

Π.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 

Δ. Ασβεστόπουλος 


ΣΥΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΓΙΟΥ 
Α. Κόγιος

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

Η εκκλησία των οστών στην Τσεχία προκαλεί δέος: Είναι στολισμένη με ανθρώπινα κό

Αν επισκεφθείτε ποτέ το μικρό προάστιο Σέντλεκ της Τσεχικής Δημοκρατίας, αξίζει να επισκεφθείτε το νεκροταφείο της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων. Η εξωτερική δομή μοιάζει αρκετά λιτή, αλλά το εσωτερικό της προκαλεί τρόμο και δέος ακόμα και στους πιο τολμηρούς.
Μέσα στη μικρή Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, βρίσκεται ένα οστεοφυλάκιο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο μαυσωλείο με λείψανα από περίπου 40.000 με 70.000 νεκρούς.
Και σε περίπτωση που δεν ανατριχιάσατε αρκετά ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκλιπόντων, των οποίων τα οστά κοσμούν τους τοίχους, χρονολογούνται ανάμεσα στον 14ο και 15ο αιώνα, την περίοδο δηλαδή που η επιδημία της Μαύρης Πανούκλας θέριζε την Ευρώπη.
Παρά τη ανατριχιαστική όψη της, η εκκλησία δέχεται περισσότερους από 200.000 τουρίστες κάθε χρόνο και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Τσεχικής Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντάς μας την ανθρώπινη εμμονή με οτιδήποτε νοσηρό και μακάβριο.















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΗ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΜΥΕΣ

Οταν η τεχνολογία γίνεται πρόστυχη: Η εφαρμογή που γυμνάζει τους πιο περίεργους

Μια απίστευτα περίεργη εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές λίαν συντόμως και ενδεχομένως θα κάνει πάταγο, καθώς έχει σκοπό να γυμνάσει τους πιο «περίεργους» μύες του γυναικείου σώματος.
Σύντομα, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει ένα application αποκλειστικά για γυναίκες, το οποίο θα ελέγχεται από το αιδοίο και θα έχει σκοπό να γυμνάσει τους μύες του αναπαραγωγικού οργάνου.
Το παιχνίδι -εφαρμογή ονομάζεται Skea και γυμνάζει τους μύες, κάνοντας τις ασκήσεις Kegel πιο... διασκεδαστικές από ποτέ.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"

Αρχαιολόγος... αρχαιοκάπηλος -Ποινή φυλάκισης για παράνομες ανασκαφές στον προκλητικό Σκοπιανό που βαφτίζει την Αμφίπολη «Μακεδονική»

Δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Πάσκο Κούζμαν, ο Σκοπιανός αρχαιολόγος που παρακολουθώντας την πορεία των ανασκαφών στην Αρχαία Αμφίπολη βάφτισε ολόκληρη την περιοχή «Μακεδονική».

Εκτός όμως από τον τίτλο του πιο γνωστού αρχαιολόγου των Σκοπίων ο Πάσκο Κούζμαν έχει ακόμη έναν. Αυτόν του αρχαιολόγου... αρχαιοκάπηλου! Όπως αποκαλύφθηκε ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος, πριν από μερικούς μήνες είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για... αρχαιοκαπηλία. Ο Πάσκο Κούζμαν, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή για έκδοση παράνομων αδειών σχετικά με αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ποιος είναι ο Πάσκο Κούζμαν

Είναι ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολόγους στη χώρα του, εξαιτίας των ανιστόρητων θεωριών του για το «Μακεδονικό» -που βολεύει το καθεστώς Γκρουέφκι- και θεωρείται ως ένας από τους βασικούς εμπνευστές του σχεδίου «Σκόπια 2014» (ανάπλαση και μνημιοθέτηση της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων), το οποίο αρκετοί αποκαλούν σχέδιο «εξαρχαϊσμού» της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι. Το σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνει την κατασκευή τεράστιων αγαλμάτων στο κέντρο των Σκοπίων (Μ.Αλέξανδρος, Φίλιππος Β΄κ.α).

H νέα πρόκληση...Κούζμαν

Πριν από λίγες ώρες ο Πάσκο Κούζμαν χτύπησε και πάλι. Μιλώντας στο Utrinski Vesnik προκάλεσε με τις απόψεις του, καθώς θεωρεί πως η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της «Μακεδονίας» (έτσι όπως την θεωρούν οι Σκοπιανοί) και ότι δεν βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο Independent, ο διάσημος αρχαιολόγος Πάσκο Κούζμαν δηλώνει ευθαρσώς πως η ανακάλυψη στην Αμφίπολη είναι σημαντικής αξίας για την αρχαιολογία.

Λέει συγκεκριμένα: «Η τρέχουσα έρευνα στην περιοχή κοντά στην Αμφίπολη, ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος. Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ένας μεγάλος τάφος, τυπικός για την βασιλική δυναστεία από την εποχή της Αρχαίας Μακεδονίας».

Κατά τον Κούζμαν δεν τίθεται θέμα ο συγκεκριμένος τάφος να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο: «Σύμφωνα με την επίσημη αρχαιολογία ο τάφος του Αλέξανδρου Γ' του Μακεδόνα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου οι Ρωμαίοι βασιλείς πήγαιναν να προσκυνήσουν. Παρόλα αυτά η ακριβής τοποθεσία δεν είναι ακόμα γνωστή. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις γύρω από το πού βρίσκεται. Όπως το ότι βρίσκεται κάτω από ένα τζαμί, έτσι που κανείς να μην μπορεί να τον προσεγγίσει και να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές».

Σημείωσε, δε, πως άλλες υποθέσεις αναφέρουν πως βρίσκεται στο έδαφος των Σκοπίων, στο νότιο τμήμα της.

Όσο για την πρόσφατη ανακάλυψη στην Αμφίπολη λέει πως είναι σημαντική για την επιστήμη, ωστόσο στη συνέχεια ο Κούζμαν εκτρέπει το λόγο του προς την πολιτική.

«Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η ανακάλυψη στην Αμφίπολη είναι πραγματικά σημαντική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η επίσημη ελληνική πολιτική σίγουρα θα γράψουν και θα πουν ότι εκεί υπάρχει ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έπειτα από κάθε νέα ανακάλυψη τα μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει από μόνα τους το δικαίωμα να μαντεύουν, όπως και η καθημερινή πολιτική ».

Για να συμπληρώσει την προκλητική ανάλυσή του:

«Εγώ θα προσθέσω μόνο ότι είναι σίγουρα μια μεγάλη ανακάλυψη, η οποία είναι σημαντική για την αρχαιολογία. Όμως, αν θέλουμε να επισημάνουμε σωστά τα αποτελέσματα, μπορούμε μόνο να πούμε ότι η Αμφίπολη είναι στη "Μακεδονία". Έτσι, πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι σχετικά με την τρέχουσα εύρεση. Ας μην ξεχνάμε πως η ανακάλυψη του του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σαν να έχει ανακαλυφθεί ο τάφος του Ιησού. Θα ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη για όλον τον κόσμο».


ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΡΩΞΑΝΗ, Η "ΒΑΡΒΑΡΗ" ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

Ρωξάνη, η «βάρβαρη» σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δολοφονήθηκε με τον γιο της στην Αμφίπολη Σερρών [εικόνες]

H Ρωξάνη, που το όνομά της σημαίνει φωτεινή και μικρό αστέρι, ήταν μία πανέμορφη κοπέλα από την Σογδιανή, Σατραπεία βόρεια του Αφγανιστάν στο σημερινό Ουζμπεκιστάν.

Ο πατέρας της ήταν ο Πέρσης Σατράπης της Σογδιανής Οξυάρτης και εκείνη ένα 16χρονο κορίτσι που γοήτευσε το μεγάλο στρατηλάτη έπειτα από ένα βραδινό γλέντι, όπου την είδε να χορεύει.

Την παντρεύτηκε το 327 π.Χ.


Κατά άλλες πηγές ο Μεγάλος Αλέξανδρος, ο οποίος δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για ερωτικές σχέσεις ως τότε, την παντρεύτηκε και για πολιτικούς σκοπούς, θέλοντας να εξευμενίσει τους τοπικούς άρχοντες της Βακτριανής.

Η νεαρή Ρωξάνη, ήταν η πιο όμορφη γυναίκα της εποχής, σύμφωνα με μαρτυρίες.


[Είναι σημαντικό να διακρίνει κανείς ότι ενώ η Ρωξάνη ήταν Βακτριανή και πιθανότατα είχε σκούρο δέρμα ίσως και έντονα χαρακτηριστικά, στην δυτική φαντασία και αναπαράσταση η Ρωξάνη έχει δυτικά χαρακτηριστικά]
Η «βάρβαρη» σύζυγος

Όπως γράφει ο Πλούταρχος αν και μπορεί να ήταν η μοναδική γυναίκα που αγάπησε ποτέ ο Μεγάλος Αλέξανδρος ο γάμος μαζί της εξυπηρετούσε και τους πολιτικούς σκοπούς του.

«Ικανοποιούσε τους κατακτημένους λαούς να δουν ότι ο μεγάλος στρατηλάτης επέλεξε γυναίκα από τα μέρη τους» και συμπλήρωνε ότι οι Σογδιανοί «πήραν θάρρος» και «υπεραγάπησαν» τον Αλέξανδρο, δηλαδή με το γάμο διασκεδάστηκαν κάπως οι φόβοι τους και συμβιβάστηκαν με τη διοίκησή του.

Ο Κούρτιος αποδίδει την απόφαση για το γάμο σε χαλάρωση της αρχικής του αυτοσυγκράτησης λόγω των επιτυχιών του και λέει ότι οι Μακεδόνες δεν επικροτούσαν ούτε την απόφασή του να την παντρευτεί και να δώσει διάδοχο στον Οίκο των Αργεαδών έναν «μιξοβάρβαρο», ούτε και το ότι επέλεξε τη σύζυγο του ανάμεσα από αιχμάλωτες νεανίδες διασκέδασης.
Από την ταινία του Ολιβερ Στόουν «Αλέξανδρος»




Ο Αλέξανδρος για να τους κατευνάσει, φέρεται να τους είπε ότι και ο πρόγονός του, ο Αχιλλέας, κοιμόταν με μία αιχμάλωτη, τη Βρισηίδα.

Πολλοί ιστορικοί ως και σήμερα αναρωτιούνται αν ήταν γάμος από έρωτα ή από συμφέρον. Αν ήταν δηλαδή τμήμα της πολιτικής του Μεγάλου Αλεξάνδρου να ενώσει την ελληνική και την περσική κουλτούρα.



Ο πρόωρος θάνατός του σήμανε τον θάνατο της Ρωξάνης

Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ' μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου άφησε εκτεθειμένους την Ρωξάνη και το γιο της, οι οποίοι έπεσαν θύματα δολοφονίας περίπου το 309 π.Χ. έπειτα από διαταγή του Κασσάνδρου, καθώς ο 13χρονος Αλεξανδρος Δ' ήταν ο μόνος νόμιμος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.

Με τον γιό της Αλέξανδρο κατέφυγε στην Μακεδονία-Ηπειρο
Ο γιος του Αλέξανδρου γεννήθηκε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ., όταν εκείνος ήταν πλέον νεκρός. Έτσι ο γιος του, που ονομάστηκε Αλέξανδρος ο Δ ', ανακηρύχθηκε βασιλιάς μαζί με τον θείο του, Αρριδαίο. Η Ρωξάνη με το γιο της γύρισαν στη Μακεδονία και κατέφυγαν στην Ήπειρο που ζούσε εκεί η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Βλέπετε δεν αισθανόταν ασφαλής στην Μακεδονία, καθώς εκεί πλέον την εξουσία ασκούσαν οι αντίπαλοι του Αλεξάνδρου και σφετεριστές του θρόνου του. Η Ρωξάνη και ο γιός της Αλέξανδρος έπεσαν τελικά θύματα της θηριώδους εξουσιομανίας του Κασσάνδρου.

Όλοι οι θρόνοι και οι δυναστείες των κρατών όλων των εποχών, υπέφεραν από ίντριγκες αλλά και δολοφονίες μεταξύ των σφετεριστών των θρόνων. Αυτό που φοβόταν λοιπόν η Ρωξάνη έγινε.

Φυλακίστηκε στην Αμφίπολη

Όταν πέθανε η Ολυμπιάδα, έχασε το στήριγμά της και ο γιος του Αντίπατρου, Κάσσανδρος, που είχε σφετεριστεί την εξουσία στη Μακεδονία, φυλάκισε στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το γιό της Αλέξανδρο, όπου με διαταγή του το 311 π.Χ. δολοφονήθηκαν.

Όμως τα σώματά τους εικάζεται ότι δεν τάφηκαν με τις δέουσες τιμές καθότι ήταν εχθροί του Κασσάνδρου. Σίγουρα πάντως αποκλείεται να έτυχαν βασιλικών τιμών και ταφής, όπως υποδηλώνουν οι λέοντες-σφίγγες που βρέθηκαν στην Αμφίπολη, ότι πρόκειται σε κάθε περίπτωση για βασιλικό τάφο.



Οι σύζυγοι και τα παιδιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Αλέξανδρος εκτός από την Ρωξάνη και τη Στάτειρα, κόρη του Δαρείου Γ΄ (324 π.Χ.), εικάζεται ότι είχε και μια τρίτη σύζυγο, την Παρυσάτιδα, κόρη του Αρταξέρξη Γ΄.

Είχε επίσης δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο (από τη Ρωξάνη) και τον Ηρακλή (από μια γυναίκα που ονομαζόταν Βαρσίνη).

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο (Βίος Αλεξάνδρου, 77.4), μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, η Ρωξάνη με τη βοήθεια του αντιβασιλέα Περδίκκα, εξόντωσε τη Στάτειρα καθώς και την αδερφή της Δρύπετη (που ήταν χήρα του Ηφαιστίωνα), φορείς βασιλικού αίματος και πιθανές αντιζήλους της στο θρόνο.

Πληροφορίες από Wikipedia, tribune.gr


ΠΗΓΗ...
http://www.iefimerida.gr/

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ: " ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"

Ακόμη και οι Αρχαιοελληνιστές αντιδρούν στο αντιρατσιστικό: Να αναγνωριστούν και

Πυρ ομαδόν δέχεται η κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό, ενώ, μετά τους 38 βουλευτές της ΝΔ, διάφορους ιεράρχες, αλλά και κόμματα έρχονται και οι Δωδεκαθεϊστές να εκφράσουν αντιρρήσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Με ανακοίνωσή του το Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών κάνει λόγο για αλά καρτ αντιρατσιστικό νόμο και ζητάει να αναγνωριστεί ως γενοκτονία και οι σφαγές Ελλήνων από Χριστιανούς, οι οποίες, όπως αναφέρουν, διήρκεσαν από την αρχαιότητα έως και την Αναγέννηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμα και οι "ναι σε όλα" βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου φαίνεται ότι, εάν και όποτε το θέλουν, μπορούν να αποδειχθούν ευρηματικοί. Για να καθυστερήσουν την ψήφιση του παραπλανητικά ονομαζόμενου "αντιρατσιστικού νόμου", και λέμε "καθυστερήσουν" γιατί η ψήφισή του έχει ήδη διαταχθεί, 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απειλούν με καταψήφιση εάν δεν προστεθεί αναφορά στην άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων) ως ποινικό αδίκημα, όπως ποινικό θα είναι, a la carte, η άρνηση της εξόντωσης των Εβραίων από τους ναζί.

H ποινικοποίηση της άποψης, της κάθε είδους άποψης, είναι η ωμότερη μορφή τυραννίας, αν και, εμφανώς, κάτι τέτοιες "ευαισθησίες" αποτελούν "ψιλά γράμματα" για τους πολιτικούς αυτής της χώρας, όπως και όλων των άλλων χωρών που έχουν περάσει νόμους που ποινικοποιούν την άποψη.

Μια και όμως ήδη, δια των 38 νεοδημοκρατών βουλευτών, πιάσαμε τον ιστορικό πήχυ για να διευρύνουμε τις γενοκτονίες που απαγορεύεται να μην αναγνωρίζονται από όλους αυτομάτως και υποχρεωτικώς ως τέτοιες, εμείς, ως Έλληνες, κάνουμε γνωστό στους 38 αλλά και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο που βλέπει ως φυσιολογική την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου, ότι σε ευρύτατη γενοκτονία προέβη κατά την περίοδο της εξάπλωσής του και ο Χριστιανισμός.

Εκτός από το "ολοκαύτωμα" των Εβραίων και τις σφαγές χριστιανικών πληθυσμών, συμβάντα αμφότερα του 20ου αιώνα, υπάρχουν και οι αμέτρητες γενοκτονίες των εθνών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες Θρησκείες τους με χρήση τρομερών θηριωδιών και ωμοτήτων. Η Σκυθόπολη για τους Έλληνες, το Βερντέν για τους Σάξωνες, οι σταυροφορίες, οι κατασφαγές των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου, είναι μερικά μόνον από τα άπειρα ανδραγαθήματα του επεκτατικού "μονοθεϊσμού".

Η ποινικοποίηση που επιχειρείται με τον εν λόγω ψευδεπίγραφο και κατα διαταγήν νόμο, δεν είναι ποινικοποίηση του "ρατσισμού", γιατί απλώς αυτός δεν ενδιαφέρεται να καταστείλει το μίσος για ανθρώπους άλλης ράτσας. Τα "ολοκαυτώματα" Εβραίων και οι σφαγές χριστιανικών πληθυσμών είναι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ μαζικά εγκλήματα που έκαναν οι θετικοχριστιανοί ναζί και οι μωαμεθανοί Τούρκοι κατά ομοθρήσκων τους που ανήκαν σε άλλη μορφή του "μονοθεϊσμού". Αφού λοιπόν ο νόμος θα αφορά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ μαζικά εγκλήματα, εμείς, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι, ζητάμε να προστεθεί και αναφορά ως ποινικό αδίκημα στην άρνηση των επί αιώνες γενοκτονιών των "ειδωλολατρών" της Ελλάδος και της Ευρώπης (και, κατ' επέκταση, κάθε ηπείρου όπου επέδραμε ο επεκτατικός "μονοθεϊσμός").

Απευθυνόμαστε σε ολόκληρο τον πολιτικό, "πνευματικό" (αν έχει απομείνει...) και δημοσιογραφικό κόσμο αυτού του τόπου. Και οι Έλληνες (δεν εννοούμε Ρωμιοί) έχουμε υποστεί γενοκτονίες, και μάλιστα πολλές. Αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να καταπολεμήσει ο ψευδώνυμος και κατά διαταγήν αυτός νόμος, δεν γεννήθηκε στον 20ο αώνα της χρονολόγησης των χριστιανών, αλλά πολύ παλαιότερα. Η ληξιαρχική του πράξη βρίσκεται μέσα σε αυτό που οι "μονοθεϊστές" ονομάζουν "Βίβλο" και βάσει αυτού έχουν έως σήμερα ανδραγαθήσει και οδηγήσει την ανθρωπότητα στην πλήρη κλειστότητα του μυαλού, την μασκαρεμένη ή ανοικτή μισαλλοδοξία και την απολύτη βαρβαρότητα.

Αντί λοιπόν αυτού του a la carte "αντιρατσιστικού" νόμου, ας συντάξει και ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν νόμο "κατά της μισαλλοδοξίας", που να κατωχυρώνει ιστορικά και τις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων Εθνικών. Αν τα μέλη του έχουν την τόλμη και εάν ενδιαφέρονται να εξακολουθήσουν να παριστάνουν τους Έλληνες.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ»





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΣΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ;

Πόσο ρομαντική είναι η ζωή ενός ζευγαριού με παιδιά  μετά από 10 χρόνια γάμου -Η φωτογραφία που έγινε viral [εικόνες]

Καθώς τα χρόνια του έγγαμου βίου περνούν και στη ζωή του ζευγαριού μπαίνουν και ένα και δύο ή και περισσότερα παιδιά, είναι σίγουρο ότι τα ρομαντικά δείπνα, οι έξοδοι στα σινεμά, οι μεγάλες βόλτες στην παραλία και οι τρυφερές προσωπικές στιγμές λιγοστεύουν.

Ενας χρήστης του Reddit, ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα την 10η επέτειο γάμου με την γυναίκα του ανέβασε στον ιστότοπο μια φωτογραφία γράφοντας: «10η επέτειος γάμου σήμερα και είπαμε να βγάλουμε μια ρομαντική φωτογραφία». Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ και αναδείχθηκε σε τοπ θέμα στον ιστότοπο καθώς αποτύπωνε μια στιγμή της καθημερινότητας κάθε κλασικής οικογένειας: Ενα παιδί που κλαίει και γκρινιάζει στην αγκαλιά του ζευγαριού (που μοιάζει εξουθενωμένο) και άλλα δυο από πίσω να παίζουν μαξιλαροπόλεμο.


Βέβαια, την επόμενη ημέρα και βλέποντας την επιτυχία της φωτογραφίας, ο χρήστης του ιστοτόπου ανέβασε μια ακόμη φωτογραφία της οικογένειας και έγραψε: «Χθες μας είδατε στα χειρότερά μας, αλλά ορκίζομαι ότι η ζωή μας είναι πολύ όμορφη».







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

Να προσέχεις τα μάτια μου!
Κάποτε ήταν μια τυφλή κοπέλα μισούσε τον εαυτό της που γεννήθηκε έτσι...αν και είχε μια όσο γινόταν φυσιολογική ζωή ήταν απόμακρη και ακόμα και οι γονείς της με το ζόρι πολλές φορές έπαιρναν και μια της λέξη.
Η κοπέλα αυτή είχε ένα φίλο … την στήριζε της συμπαραστεκόταν πάντα. Ήταν δίπλα της την άκουγε … και για εκείνη ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να ανοιχτεί να πει όσα νιώθει.” Μ αρέσει να βλέπω τον κόσμο μέσα από τα μάτια σου” του είπε σε... ένα περίπατο τους που εκείνος της περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια το τι γινόταν και τι έβλεπε..
Αυτό είναι το όνειρο μου να δω κάποτε τον κόσμο όπως και συ” ”Σου υπόσχομαι να πραγματοποιήσω αυτή σου την επιθυμία … Ένα χρόνο αργότερα κατάφερε να βρεθεί δότης στο εξωτερικό και η κοπέλα επί ένα μήνα μεταφέρθηκε στο εξωτερικό για την εγχείριση ... με το φίλο της επικοινωνούσαν σπάνια ειδικά τις τελευταίες μέρες.
Τελικά η επιστροφή της στο σπίτι άργησε ένα εξάμηνο μιας και οι γονείς της αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Όταν γύρισε ο πρώτος που αντίκρισε ήταν εκείνος ... πάγωσε!“Είσαι και συ…;” ”Ναι είμαι τυφλός, είχα ένα ατύχημα δεν στο είπα από το τηλέφωνο ... δεν λέγονται έτσι αυτά … τέλος πάντων” είπε και έβγαλε ένα κουτάκι από την τσέπη του ... “Είχαμε δώσει μια υπόσχεση ... θα με παντρευτείς τώρα που βλέπεις”.
Το κορίτσι αρνήθηκε τρομοκρατήθηκε δεν ήθελε να περάσει μια ζωή έτσι … οπότε εκείνος αποφάσισε να φύγει αφήνοντας ένα γράμμα ”Σου υποσχέθηκα να σε κάνω μια μέρα να δεις μέσα από τα μάτια μου ... τελικά τα κατάφερα τήρησα την υπόσχεση μου … άσχετα αν αθέτησες την δικιά σου ... Σ αγαπώ να προσέχεις τα μάτια μου”.
Το κορίτσι όσο και αν έκλαιγε όσο και αν τον έψαχνε ήταν πλέον αργά…



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...