Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟ



Κάθε μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα βήμα.
 Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στους μαθητές που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις ανώτατες και ανώτερες σχολές , κάνοντας ένα πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα στη ζωή τους.
 Όσοι δεν πέτυχαν πρέπει να γνωρίζουν πως η επιτυχία μπορεί να έρθει στη ζωή ενός ανθρώπου από πολλούς διαφορετικούς δρόμους.

ΓΕΩΡΓΙΚΗ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (1η PELLA AGRO 2014)



Δυναμική παρουσία της Π.Ε. Πέλλας στην 1η Pella Agro 2014

Στο περίπτερο παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης και πλήθος πολιτών

Στην 1η Pella Agro 2014 συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με δικό της εκθεσιακό περίπτερο. Εκεί παρουσιάζεται το τουριστικό υλικό της Π.Κ.Μ. και αγροτικά προϊόντα από επιχειρήσεις της Πέλλας μέσω των εκδηλώσεων προβολής και γευσιγνωσίας.

Τις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης παραβρέθηκε στο περίπτερο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας για την οργάνωση και τη διακόσμηση του περιπτέρου. Επίσης, συνάντησε και συνομίλησε με πολίτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας και γεύτηκαν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής. 

Στο περιθώριο των εγκαινίων της Pella Agro ο κ. Θεοδωρίδης παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στο δημοσιογράφο κ. Γιάννη Τσιμπονίδη. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η έκθεση πραγματοποιείται για 27η συνεχή χρονιά στην Κρύα Βρύση και έχει γίνει θεσμός. Επικεντρώνεται στον πρωτογενή τομέα, στην ενημέρωση των αγροτών για τα θέματα που τους απασχολούν και δίνει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ταυτόχρονα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην προ ολίγων ημερών ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και στους πυλώνες ανάπτυξης της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας που είναι ο αγροτικός τομέας μαζί με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Στο εκθεσιακό περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας παραβρέθηκαν και ευχήθηκαν στον κ. Θεοδωρίδη για τη νέα θητεία ο Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Περδικάτσης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, παραγωγικοί φορείς και επαγγελματίες – εκθέτες.





ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ "ΤΟΥ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ" ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αρχαγγέλου Αλμωπίας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά την εορτή «Του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ».
Των Λειτουργικών Εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014
5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Θείο Κήρυγμα
9.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014
07.30 π.μ. Ορθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Μετά τιμής
Το Ηγουμενοσυμβούλιο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά,
για την Ευχαριστιακή μας σύναξη,
θα αποτελέσει η προσευχόμενη παρουσία σας
στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά την εορτή «Του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ».

Μετά τιμής
Το Ηγουμενοσυμβούλιο 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ήταν το σπερματοζωάριο και πάει στο Θεό και τον ρωτάει:

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις άδειες κυνηγετικών όπλων

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σήμερα νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κατόχους κυνηγετικών όπλων που είτε έχει λήξει η άδεια τους, είτε δεν έχουν δηλώσει το όπλο τους στις αρχές.

   Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ισχύουν τα εξής: 
  Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

   Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (ΑΚΚΟ) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, με δική τους πρωτοβουλία, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, από την ημερομηνία λήξης της αδείας και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις. 

  Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (ΑΚΚΟ) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία, μετά το πέρας της διετίας από την ημερομηνία λήξης της αδείας τους και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ, που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις, εφόσον δεν έχουν πριν με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστεί από αρμόδια Αρχή για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου. 

  Οι κάτοχοι των κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (ΑΚΚΟ) αλλά έχει λήξει η ισχύς της, θα έχουν νομικές συνέπειες, εάν μετά το πέρας της διετίας δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστούν ή ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές για παράνομη κατοχή. Στην περίπτωση αυτή θα κινείται αυτεπάγγελτα από τις Αστυνομικές Αρχές η ποινική διαδικασία σε βάρος τους. 




Πηγή: www.lifo.gr

"ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ"

Magnify Image

Προς τον αξιότιμο κύριο Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας 

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,
 Όπως πιθανόν να έχετε ενημερωθεί ένα μέλος του εθνικού σας κοινοβουλίου και πρόσφατος ιδρυτής του ελληνικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος χρησιμοποίησε έναν άκρως υποτιμητικό όρο (το ελληνικό συνώνυμο της λέξης "faggot") σε μια αναφορά του στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου στο Twitter. Κατά τα φαινόμενα το tweet του συν-βουλευτή σας δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια έκφραση της προφανούς αποδοκιμασίας του για τον αρραβώνα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με τον ομόφυλο σύντροφό του.
Ως ένας περήφανος εκπατρισμένος Έλληνας, ο οποίος ζει σε μια κοινωνία όπου η προκατάληψη είναι ευρέως καταδικαστέα, απογοητεύτηκα αλλά ίσως και να μην εξεπλάγην εντελώς από την παρατήρηση του συναδέλφου σας. Έχοντας ξεφύγει από τη διάχυτη και συχνά ξεκάθαρη ομοφοβία της Ελλάδας προς αναζήτηση μιας δικαιότερης κοινωνίας όπου θα μπορούσα εξίσου να έχω το δικαίωμα να κάνω αυτό που έκανε και ο Λουξεμβουργιανός ομόλογός σας, δεν εκπλήσσομαι από τέτοιες προσβλητικές εκφράσεις. Βλέπω όμως, το συγκεκριμένο αυτό ξέσπασμα σαν μια μοναδική ευκαιρία για έναν ανοιχτόμυαλο ηγέτη να αποτελέσει το έναυσμα για μια διαδικασία θετικής σκέψης και αυθεντικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών της όμορφης πατρίδας μου.
 Βλέπετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ενώ μια ελευθερόστομη μειοψηφία των σύγχρονων Ελλήνων μπορεί να εκφράζει ήδη την απαξίωση και τον αποτροπιασμό της σχετικά με την προσβλητική παρατήρηση του συναδέλφου σας, μια πολύ μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των συμπολιτών σας θα πάει για ύπνο το βράδυ παντελώς αδιάφορη και ανεπηρέαστη από το σημερινό περιστατικό
. Η αντίδρασή τους, αν έχουν καλά-καλά ακούσει ή διαβάσει σχετικά με τη δημόσια σπίλωση του συναδέλφου σας, θα κυμανθεί από την παντελή απάθεια, γιατί προφανώς και η χώρα έχει να καταπιαστεί με πολύ σοβαρότερα θέματα, μέχρι την ελαφρώς κεκαλυμμένη στήριξη αυτών των μισαλλόδοξων απόψεων του συγκεκριμένου μέλους του κοινοβουλίου.

   Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που σας προσφέρεται για μια τρομερή ηγετική ευκαιρία: Αν σκοπεύατε να εκφράσετε την απογοήτευση και να επικοινωνήσετε τις ειλικρινείς τύψεις σας προς τον Λουξεμβουργιανό ομόλογό σας εκ μέρους ενός ολόκληρου έθνους, θα πυροδοτούσατε αυτόματα αυτόν τον σημαντικό ενήλικο διάλογο μεταξύ των πολιτών σας. Θα βοηθούσατε στο να εκτεθούν και να προκληθούν μερικές από τις προαναφερθείσες ελαφρώς κεκαλυμμένες προκαταλήψεις τους. Θα ξεκινούσατε έναν πιο ευφυή διάλογο σχετικά με μερικές λιγότερο εμφανείς αιτίες της ελληνικής μετανάστευσης εξειδικευμένων επαγγελματιών και εταιριών. Και θα χρησιμοποιούσατε μια μικρή δόση εθνικής ''τσίπας' ώστε να ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα αντιπαράθεσης σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι ένα πραγματικά δημοκρατικό έθνος, βασισμένο στον αρχαιοελληνικό ορισμό της ελευθερίας.
 Η μισαλλοδοξία δεν είναι εύκολο να εξαλειφθεί και σαφώς και θα πάρει κάποιο χρόνο ώστε να εμπλουτιστεί ένα ολόκληρο έθνος με τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες της ισότητας και του ανεπιφύλακτου αμοιβαίου σεβασμού, οι οποίες ορίζουν και οδηγούν μερικές από τις πιο ανεπτυγμένες δυικές δημοκρατίες όπως αυτή που επέλεξα να κάνω σπίτι μου. Αλλά το σημερινό συμβάν ήταν ένα τέλειο παράδειγμα μιας ευκαιρίας ώστε να ξεκινήσει τουλάχιστον η διαδικασία. Η δύναμη του εκλεγμένου γραφείου σας, συνδυασμένη με μια δυνατή δόση ηθικού σθένους από πλευράς σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να ξεκινήσει αυτός ο εθνικός διάλογος. Και όταν οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν να σκέφτονται και να συλλογίζονται, η προκατάληψη σταδιακά θα μειωθεί.

 Καλή τύχη, κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτή θα μπορούσε εύκολα να είναι μια από τις απλούστερες και πιο ικανοποιητικές ευκαιρίες της θητείας σας. Με το να εξευτελίσετε, να εκθέσετε και εν τέλει να μειώσετε τη μισαλλοδοξία στην μοντέρνα ελληνική κοινωνία. 
Θα τιμούσατε την επιβλητική αρχαία δημοκρατική κληρονομιά μας ενώ παράλληλα θα δημιουργούσατε ένα μοναδικό κληροδότημα και για σας τον ίδιο. 


Με σεβασμό,
 Ανδρέας Σουβαλιώτης
 Τορόντο, Καναδάς 



Ο Ανδρέας Σουβαλιώτης είναι ιδρυτής του Green Rewards και του AIR MILES for Social Change, των πρώτων εθνικών προγραμμάτων παγκοσμίως που στοχεύουν στην παρότρυνση για έναν οικολογικό και υγιή τρόπο ζωής. 
Τα επιτεύγματα του στο να επηρεάζει και να ανταμείβει αλλαγές συμπεριφορών σε μαζική κλίμακα έχουν αναγνωριστεί από ηγετικές μορφές κοινωνικής ευθύνης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Καναδά, γράφει και μιλάει σε όλη τη χώρα για την κοινωνική αλλαγή και καινοτομία, όπως επίσης και για το αναδυόμενο μοντέλο κοινών αξιών. Εκπαιδεύτηκε δις από τον πρώην Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και βραβευμένο με Νόμπελ Al Gore και προεδρεύει στην εθνική συμβουλευτική επιτροπή για την κλιματική αλλαγή του WWF στον Καναδά. 
Παράλληλα, προεδρεύει και στη συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Υπεύθυνης Ηγεσίας του Queen's School of Business ενώ υπηρετεί και σε αρκετά άλλα ακαδημαϊκά και μη κερδοσκοπικά συμβούλια. Είναι ένα πολύ ενεργό μέλος του Οργανισμού Νεαρών Προέδρων (Young Presidents' Organization), όπου υπηρετεί σαν πρόεδρος την εθνικής αντιπροσωπείας για τον Καναδά αλλά και για το τμήμα του Τορόντο.
 Κατέχει πτυχίο στις Επιστήμες (Bachelor of Science) από το πανεπιστήμιο του Brandon, όπως επίσης και μεταπτυχιακό στον τομέα των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το πανεπιστήμιο McMaster. Τέλος, είναι ο συγγραφέας του Misfit.




 Πηγή: www.lifo.gr

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ

Ολα όσα πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές που ψάχνουν για σπίτι -Οι παγίδες και πώς να τις αποφύγουν

Από την Πέμπτη χιλιάδες οικογένειες βάζουν κάτω τους προϋπολογισμούς τους και αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση για τη στέγαση των παιδιών τους, βάσει της σχολής στην οποία πέρασαν.

Οι βάσεις αναρτήθηκαν, οι καινούργιοι φοιτητές πανηγυρίζουν, αλλά ήδη τους περιμένουν οι πρώτες παγίδες στην εύρεση της νέας στέγης τους – και τους γονείς τους, βεβαίως.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), θέλοντας να βοηθήσει τους φοιτητές να αποφύγουν παγίδες κατά την εύρεση της νέας τους κατοικίας, εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές. Μεταξύ άλλων, τους συνιστά, για αρχή, να κάνουν μια βόλτα στην πόλη, να προμηθευτούν τοπικές εφημερίδες και να αξιολογήσουν τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών και στη συνέχεια να επισκεφτούν μεσιτικά γραφεία.

Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει πως, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ότι τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι κατά κανόνα παλαιότερα και ακριβότερα σε σχέση με αυτά εκτός κέντρου, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι να υπάρχουν κοντά τράπεζες, σούπερ μάρκετ, τακτική αστική συγκοινωνία και πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη.

Το ΚΕΠΚΑ συνιστά, επίσης, οι φοιτητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού, φροντίζοντας να είναι ακριβείς στις απαιτήσεις τους και απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις που θα αναλάβουν, όπως αυτές διαμορφωθούν μέσω των συνομιλιών και καταγραφούν στο αντίγραφο γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο που θα πρέπει να απαιτήσουν να έχουν στα χέρια τους, θεωρημένο από την εφορία.

Μεταξύ άλλων, το ΚΕΠΚΑ υπενθυμίζει ότι από το 2008 έχει καταργηθεί το χαρτόσημο, ενώ σημειώνει ότι η καταβολή της εγγύησης που συνήθως ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή βάσει νόμου, αλλά έχει επικρατήσει ως μισθωτική συνήθεια.

Σε περίπτωση επιλογής μεσιτικού γραφείου, το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους φοιτητές να προσέχουν αυτό να είναι νόμιμο, να φροντίσουν να είναι ενήμεροι για το ύψος της αμοιβής του μεσίτη προτού νοικιάσουν το σπίτι και να το καταβάλλουν, αφού υπογράψουν τα συμβόλαια με τον ιδιοκτήτη.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΜΠΟΥΓΕΛΩΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΗ

Σάλος: Ο αρχηγός των Γερμανών Οικολόγων μπουγελώνεται δίπλα σε γλάστρα με κάνναβη [βίντεο]

Δίπλα σε ένα... φυτό ινδικής κάνναβης στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρισκόταν ο επικεφαλής των γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, όταν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του αρχηγού των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «ALS Ice Bucket Challenge» και να μπουγελωθεί.



Ο κ. Εντζεμιρ εμφανίζεται στο βίντεο να καταβρέχεται με έναν κουβά νερό ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του στο Βερολίνο. Δίπλα του διακρίνεται ένα φυτό ινδικής κάνναβης.


Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά από την Westdeutsche Allgemeine Zeitung, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για φυτό κάνναβης και δήλωσε ότι «εάν κάποιος θέλει να κάνει χρήση κάνναβης και να αναλάβει το ρίσκο που την συνοδεύει, θα πρέπει, σε μια ελεύθερη κοινωνία, να μπορεί να αποφασίσει μόνος του». Διευκρίνισε ωστόσο ότι η χρήση της κάνναβης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε πρόσωπα κάτω των 18 ετών.


Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων επισήμανε επίσης ότι σκοπός του ήταν «μια ελαφριά πολιτική δήλωση»: το κόμμα του άλλωστε υποστηρίζει την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης.


Από την πλευρά της Αστυνομίας πάντως διευκρινίστηκε ότι το φυτό είναι «ξεκάθαρα παράνομο» και «βεβαίως ερευνάται η κάθε παράβαση του Νόμου». Προκειμένου ωστόσο να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, θα πρέπει προηγουμένως να αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Έζντεμιρ.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ

Μαύρο από καμμένα οστά και κουκούτσι ροδάκινου, πορφυρό από κοχύλια -Πώς έφτιαχναν τα χρώματα οι Αρχαίοι Ελληνες ζωγράφοι [εικόνες]

Σε αγώνα δρόμου για τη στερέωση των ευρημάτων αλλά κυρίως για τη διάσωση των ιχνών των χρωμάτων που βρέθηκαν στον χώρο του τάφου της Αμφίπολης επιδίδονται οι αρχαιολόγοι, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αυτά να χαλάσουν και μάλιστα αμέσως.

«Πρέπει να καταφέρουν να διατηρήσουν τα χρώματα που βρέθηκαν πάνω στα αρχαιολογικά ευρήματα και χρειάζονται ειδικές θερμοκρασίες ψύχους, αλλιώς θα χαλάσουν αμέσως» επισημαίνει η αρχιτέκτονας, πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Λίνα Θεοδωρίδου, παραπέμποντας στα «ευαίσθητα» χρώματα, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ελληνες ζωγράφοι.
Μαύρο από κάρβουνα που έπαιρναν από την καύση οστών

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το μαύρο χρώμα που χρησιμοποιούσαν οι ζωγράφοι της εποχής ήταν ο άνθρακας, το κάρβουνο, το σπουδαιότερο χημικό στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε ως χρώμα και το έπαιρναν οι ζωγράφοι της αρχαιότητας, από την καύση οστών, ενώ το καλύτερο μαύρο έβγαινε από το καμένο φιλντίσι. Μαύρο έπαιρναν επίσης και από καύση ξύλων.
Σχεδίαζαν με ξυλοκάρβουνα

Το καλύτερο ξυλοκάρβουνο θεωρείτο ότι προέρχεται από νέα βλαστάρια κλήματος αμπέλου. Ξυλοκάρβουνα χρησιμοποιούνταν με τη μορφή λεπτών ράβδων για τη σχεδίαση. Για να χρησιμοποιηθεί σαν χρώμα μετατρεπόταν σε σκόνη. Καλής ποιότητας μαύρο προερχόταν από το κουκούτσι του ροδάκινου και τα κελύφη των αμυγδάλων. Άλλο μαύρο ήταν το φούμο (καπνιά), που μετατρεπόταν σε μελάνι με την ανάμιξή του με κόμμι. Για την παραγωγή του άφηναν μια φλόγα να παίζει κάτω από μια ψυχρή επιφάνεια και μάζευαν την καπνιά που συσσωρευόταν σ' αυτήν. Η φλόγα συνήθως δημιουργείτο από λαμπάδα από κερί μέλισσας.

Πορφυρό από κοχύλια
Το πορφυρό χρώμα, γνωστή ως «πορφύρα» από αρχαιοτάτων χρόνων σαν βασιλική βαφή, ήταν η ωραιότερη και ακριβότερη βαφή. Η πορφύρα θεωρήθηκε από την αρχή ευγενές χρώμα και σύμβολο των θεών και βασιλιάδων. Η λέξη πορφύρα είναι το συνολικό όνομα μιας ομάδας οικογενειακών κοχυλιών, ενώ η παραγωγή τους ήταν πολύ επίπονη και απαιτούνταν μεγάλος αριθμός κοχυλιών και άλλων μαλακίων που συγκεντρώνονταν σταγόνα σταγόνα.
Το πολυτελές μπλε και μαβί από την Ινδία
Το μπλε χρώμα που χρησιμοποιείτο από την κλασική αρχαιότητα είναι ο αζουρίτης, από τον λαζουρίτη (lapis lazuli), που σημαίνει πέρα από τις θάλασσες, διότι υπήρχε αποκλειστικά στην Περσία. Για την παραγωγή του απαιτούνταν περίπλοκες μέθοδοι, γι' αυτό και ήταν ακριβό υλικό και μέσον για πολυτέλεια. Άλλη μια ομάδα μπλε είναι οι ενώσεις χαλκού με αμμωνία, ενώ το μπλε κοβαλτίου χρησιμοποιήθηκε ευρέως καθώς επίσης και το «λαζούρι»- έτσι ονομαζόταν το ινδικό, που είναι το χρώμα μαβί, φυτικό και το έφερναν από την Ινδία.
Το ιωνικό επίκρανο με το κόκκινο, μπλε και μαύρο χρώμα που αποκαλύφθηκε κάτω από τη βάση των Σφιγγών:
Στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους στο μνημείο:
Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους:





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΛΕΥΚΗ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Έδωσε λευκή κόλλα και πέρασε στο Πανεπιστήμιο
Ακόμα ένα παράδοξο που ίσως μόνο στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να δει. Εισακτέος σε τμήμα πανεπιστημίου πέρασε δίνοντας λευκή κόλλα!
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο οποίο ο τελευταίος εισακτέος μπήκε γράφοντας σχεδόν 0 στα 6 μαθήματα στα οποία εξετάστηκε.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υποψήφιος είχε μέσο όρο στα 6 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0. Ωστόσο, η εισαγωγή του στο τμήμα Ισπανικής γλώσσας πραγματοποιήθηκε λόγω της άριστης επίδοσης του στο μάθημα της Ισπανικής γλώσσας.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και σε σχολή Ιταλικής φιλολογίας, όπου ο τελευταίος εισακτέος έγραψε 0 σε αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης ενώ ο μέσος όρος στα 6 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν 2,53.Ωστόσο, στο τμήμα Ιταλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθήνας καλύφθηκαν οι 53 από τις 67 θέσεις.

Τα υπόλοιπα τμήματα στα οποία εισήχθησαν μαθητές με χαμηλούς βαθμούς ήταν το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας, όπου ο τελευταίος εισακτέος είχε άθροισμα στα δυο βασικά μαθήματα 4 και μέσο όρο στα 6 μαθήματα 3,42, ενώ στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λευκάδας ο τελευταίος υποψήφιος που πέτυχε την εισαγωγή του είχε άθροισμα βαθμολογίας 4,4 στα δυο βασικά μαθήματα και μέσο όρο στα 7 μαθήματα που εξετάστηκε, πέραν του ειδικού μαθήματος, 3,01.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Ευχές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πέλλας για τη νέα θητεία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πέλλας επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για να του ευχηθεί καλή επιτυχία στη νέα θητεία του, στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στην επίσκεψη παραβρέθηκαν οι μηχανικοί Αβραμίδης Ελευθέριος (Πρόεδρος), η Ελένη Ζαμινού (Γραμματέας) και οι Στόγιος Παναγιώτης και Τομόσογλου Κυριάκος (μέλη). 

Ο Πρόεδρος των Μηχανικών Πέλλας κ. Αβραμίδης απευθυνόμενος στον κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική θητεία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης. Με την ευκαιρία επισήμανε τα προβλήματα του τεχνικού κόσμου και τις αναπτυξιακές ανάγκες και δυνατότητες της Πέλλας. Επίσης, σημείωσε ότι η προώθηση της ανάπτυξης προϋποθέτει συνεργασία, γνώση των θεμάτων και προγραμματισμό, σύμφωνα με το ελληνικό και κοινοτικό πλαίσιο χρηματοδότησης και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων. «Θεωρούμε ευτύχημα το γεγονός ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμβαίνει να έχει και την ιδιότητα του μηχανικού, καθώς έτσι έχει εμπεριστατωμένη γνώση για τα σημαντικά θέματα του κλάδου των μηχανικών και τις κατάλληλες ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την επίλυση προβλημάτων ή στήριξη της ανάπτυξης», τόνισε. 

Ο κ. Θεοδωρίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και αυτά τα οποία προγραμματίζονται. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Μηχανικοί της Πέλλας ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και αυτό έχει σημαντικά θετικά οφέλη στην αρτιότητα και καλή ποιότητα κατασκευής των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή τους.  

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ 12.000 ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
     Αθήνα, 29 Αυγούστου 2014

“Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας”

Πρόγραμμα για 12.000 άνεργους νέους που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από αύριο 29 Αυγούστου.
Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» και αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών, εκ των οποίων οι 3.000 νέοι θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και οι 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η δράση, χρηματοδοτείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ – «Youth Employment Initiative») και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων  Ενεργειών  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) ενώ ο διατιθέμενος προϋπολογισμός είναι 43.200.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

«Σήμερα, ξεκινά άλλο ένα στοχευμένο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους νέους ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών. Η ομάδα στόχος που θέλουμε να καλύψουμε μέσο του προγράμματος αυτού είναι οι νέοι με χαμηλά προσόντα και χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ως τώρα σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα».

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω της ειδικής ιστοσελίδας http://youthguarantee.ypakp.gr από 29 Αυγούστου έως και 20 Σεπτεμβρίου ενώ για την παροχή πληροφοριών και οδηγιών προς τους  ενδιαφερόμενους, προβλέπεται η λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού αριθμού (800 11 44444), Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00.


Τι προσφέρει στους ανέργους νέους:


Απόφοιτοι ΑΕΙ/ ΤΕΙ
Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβαθμιας εκπαίδευσης
Θεωρητική κατάρτιση
80 ώρες
120 ώρες
Οι 32 ώρες θα αφορούν:
Οι 40 ώρες θα αφορούν:
·       «Υγεία και ασφάλεια στην εργασία»
·       «Βασικές αρχές εργατικού δικαίου»
·       «Προετοιμασία του εκπαιδευομένου για την αγορά εργασίας»,  όπως εκμάθηση τεχνικών σύνταξης βιογραφικού, ανάπτυξη προσωπικής στρατηγικής, επαγγελματικός προσανατολισμός, εκμάθηση τρόπων εξεύρεσης εργασίας, προσομοίωση συνέντευξης με τον εργοδότη
·       «Χρήση Εφαρμογών Η/Υ»
Οι 48 ώρες θα αφορούν ένα εκ των θεματικών πεδίων:
Οι 80 ώρες θα αφορούν ένα εκ των θεματικών πεδίων:
·       Παροχή υπηρεσιών (εστίαση, εκπαίδευση, οικονομικές και λογιστικές υπηρεσίες κλπ)
·       Τεχνολογία και τεχνολογικά επαγγέλματα (ενέργεια, περιβάλλον, τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών κλπ)
·       Μεταποίηση-εμπόριο
·       Αγροτικός τομέας
Πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
420 ώρες
380 ώρες
Εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρία και πρακτική)
2.410 €
2.240 €

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να πιστοποιούν το επίπεδο εκπαίδευσης με την προσκόμιση – κατά περίπτωση - τίτλου σπουδών, απολυτηρίου Γυμνασίου/Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδών
  • Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 μέχρι και 31.12.1996.
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
  •  Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας (δηλαδή από 30/5/2014 έως 30/9/2014). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα (δηλαδή πριν από την 30/5/2014), με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτό το διάστημα σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης . Επισημαίνουμε ότι σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι με την υποβολή της αίτησής τους στο πλαίσιο της παρούσας επικαιροποιούν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους.
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Κριτήρια επιλογής ωφελουμένων:

1ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας (μέγιστος βαθμός= 20 μόρια)
·       Από 0 έως 4 μήνες, ο υποψήφιος λαμβάνει 3 μόρια ανά πλήρη μήνα ανεργίας από τον πρώτο έως και τον τέταρτο μήνα ανεργίας με μέγιστο βαθμό τα 12 μόρια.
·       Από 5 μήνες και άνω, ο υποψήφιος λαμβάνει 12 μόρια συν 0,5 μόρια για κάθε πλήρη μήνα ανεργίας από τον πέμπτο μήνα ανεργίας και άνω με μέγιστο βαθμό τα 20 μόρια.

2Ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Συνολικό εισόδημα  ατομικό ή οικογενειακό οικ. έτους 2014 (μέγιστος βαθμός= 15 μόρια).
·       Ως ατομικό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος). Ως οικογενειακό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του. Οι  αιτούντες που δεν είχαν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως προστατευόμενα μέλη) δηλώνουν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα  της πατρικής οικογένειας.
·       Τα μόρια του κριτηρίου υπολογίζονται έως και 2 δεκαδικά και η βαθμολόγηση του εισοδήματος γίνεται σε τρείς εισοδηματικές κλάσεις:
·       Για συνολικό εισόδημα από 0 έως 12.000 €, τα μόρια υπολογίζονται από τον μαθηματικό τύπο [ 15-(Ε/1500)], όπου «Ε» το συνολικό εισόδημα και ο υποψήφιος δύναται να λάβει το μέγιστο βαθμό του κριτηρίου.
·       Για συνολικό εισόδημα από 12.001 € έως 18.000 €, Τα μόρια υπολογίζονται από τον μαθηματικό τύπο ( 18000-Ε)/1000, όπου «Ε» το συνολικό εισόδημα
·       Για συνολικό εισόδημα άνω των 18.000 €, ο υποψήφιος λαμβάνει 0 μόρια.

3Ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Συμμετοχή σε προηγούμενες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας (μέγιστος βαθμός= 15 μόρια)
    • Άνεργοι που δεν εντάχθηκαν σε αντίστοιχες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας λαμβάνουν 15 μόρια.

4Ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ (εξετάζεται και βαθμολογείται μονάχα για τους υποψηφίους που ανήκουν στην υπο-ομάδα ΥΕ/ΔΕ και λαμβάνει μέγιστο βαθμό ίσο με 10 μόρια):
·       Απόφοιτοι Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, λαμβάνουν 10 μόρια
·       Απόφοιτοι ΔΕ/ μετα-δευτεροβάθμιας λαμβάνουν 5 μόρια.        



Οι πληρωμές των ωφελουμένων θα γίνουν σε τρεις φάσεις: 1η με την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης
 2η με την ολοκλήρωση 180 ωρών πρακτικής άσκησης και
 3η με την ολοκλήρωση 240 (για ΑΕΙ/ΤΕΙ) και 200 (για ΥΕ/ΔΕ) ωρών πρακτικής άσκησης).


Να σημειωθεί ότι υπάρχει πρόβλεψη για υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.


·       Δεν ισχύει η χρονική σειρά προτεραιότητας ως κριτήριο επιλογής

·       Ειδικές προβλέψεις για ωφελούμενους ΑΜΕΑ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής και πρόσβασης στη δράση.

Οσον αφορά στον τομέα της διαφάνειας έχουν γίνει:
α) Πρόβλεψη σύστασης ειδικού οργάνου για την αντιμετώπιση καταγγελιών παρελκυστικών πολιτικών και αθέμιτου ανταγωνισμού σε επίπεδο παρόχων, αλλά και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της προστασίας προσωπικών δεδομένων,
 β) Σύσταση επιτροπής εξέτασης αντιρρήσεων που κατατίθενται από την πλευρά των ωφελουμένων.


Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα παροχής τηλε-κατάρτισης και διευκόλυνσης της υλοποίησης του προγράμματος σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές για τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική κάλυψη και εφαρμογή της δράσης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Συγχαρητήρια
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γ.Ε.Λ. Αριδαίας εκφράζει  θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους εύχεται καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
 Συγχαρητήρια επίσης απευθύνει στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών. Ειλικρινή Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους μαθητές δεν βρίσκονται στις λίστες των επιτυχόντων παρά την προσπάθεια τους. Η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται από την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και υπάρχουν πολλοί δρόμοι επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης και προσφοράς. Σε όλα τα παιδιά που θα επιλέξουν άλλους δρόμους, εύχεται δύναμη και θάρρος για την συνέχεια και επιτυχία στις μελλοντικές επιλογές τους.
Η ευχή όλων μας είναι να δούμε μετά από λίγα χρόνια διακεκριμένους επιστήμονες, επιτυχημένους επαγγελματίες και καλούς ανθρώπους που να αγαπούν τον τόπο μας, να προσφέρουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον και να μας κάνουν υπερήφανους



Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γ.Ε. Λυκείου Αριδαίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ                                ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ARIDEA CUP - ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ



Aridea Cup 2014: Ημέρα Τέταρτη


Σπουδαία παιχνίδια έλαβαν μέρος την τέταρτη μέρα του Aridea Cup στην Πιπεριά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τους ημιτελικούς αγοριών, κοριτσιών και διπλού αγοριών  καθώς και τον μεγάλο τελικό του διπλού κοριτσιών. 
Από τα παιχνίδια, ξεχώρισε η δύσκολη επικράτηση του ρουμάνου Edris Fetislem σε τρία σετ αλλά και η μεγάλη ανατροπή της νικήτριας ομάδας στον τελικό του διπλού κοριτσιών που κατάφερε να κερδίσει 6 συνεχόμενα games και να επιστρέψει στο δεύτερο σετ από το 5-1 για να φτάσει τελικώς στην νίκη με 2-0 σετ. 
Με την ολοκλήρωση των ημιτελικών, η αυριανή, τελευταία μέρα του τουρνουά,  περιλαμβάνει τρεις τελικούς. Πιο συγκεκριμένα, στα αγόρια θα αναμετρηθούν ο Edris Fetislem με τον Πιτσίνη Δημήτριο ενώ στα κορίτσια η γεωργιανή Elene Mchelidze με την ουκρανή Daryna Gukasyan ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και τελικός του διπλού των αγοριών.
 Τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 16:00 η ώρα.  






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...