Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣ "ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Αγαπητοί γονείς

Τη δύσκολη αυτή περίοδο για την κοινωνία μας, η συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για κάθε παιδί, το εξοπλίζει με αξίες και ιδέες του αθλητισμού και του προσφέρει ψυχική και σωματική υγεία.
Αναπτύσσει την κοινωνικότητά του και το βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεών του με τους συνομηλίκους του.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στο χωριό μας μια στροφή των μικρών παιδιών σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστές, αδιαφορώντας για τον αθλητισμό. Πράγμα πολύ λυπηρό για μας που ασχολούμαστε με τα αθλητικά δρώμενα και έτσι αποφασίσαμε,  να αναλάβουμε δράση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε, ότι ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ιδρύεται Ακαδημία ποδοσφαίρου από τον ΑΣ Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".
Αναμένουμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθειά μας, προς όφελος των παιδιών πάνω από όλα, του χωριού και της κοινωνίας μας γενικότερα.
Το κόστος της εγγραφής, ανέρχεται στα 50 ευρώ ετησίως και η αποπληρωμή του μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση του συλλόγου.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:
Πασχάλη Τούμπη τηλ. 694 755 1868
Γιάννη Χατζή τηλ.       694 728 0181
Αλέξη Τανούρη τηλ.    693 718 0705
Παύλο Γιουρούκη τηλ. 697 224 5510

Οι εγγραφές θα γίνονται όλες τις Κυριακές του Σεπτέμβρη, από 20.00 έως 21.00 στην κοινότητα Προμάχων.
Ας φέρουμε τα παιδιά μας και πάλι στο γήπεδο.
Καλή σχολική χρονιά!

Με τιμή
το διοικητικό συμβούλιο 
ΑΣ Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ



Η Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει τους αγρότες για τη διάθεση των οπωροκηπευτικών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας γίνεται γνωστό στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών ότι έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης της διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων.
Η στήριξη χορηγείται στα μέλη των οργανώσεων παραγωγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με το άρθρο 154 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013, καθώς και στους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων αυτών.
Ειδικότερα, τα μέτρα που προβλέπονται αφορούν εκτός από τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά προϊόντα όπως μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, δαμάσκηνα, σταφύλια, ντομάτες κ.α. 
Τα ανώτατα ποσά στήριξης εξαρτώνται από το είδος της διάθεσης (δωρεάν διανομή κ.α) και αναφέρονται στο παράρτημα XI του Καν (ΕΕ) 543/2011 και της επιτροπής και στο παράρτημα I του Καν (ΕΕ) 932/2014. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καταβάλλεται στον παραγωγό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Πέλλας στα τηλέφωνα: Έδεσσα: 2381351398, Αριδαία: 2384021330, Σκύδρα: 2381089324, Γιαννιτσά: 2382084412.  

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΓΕΝΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Επίσκεψη του Προέδρου του Συλλόγου Ομογενών Π.Ε. Πέλλας του Τορόντο στον Περιφερειάρχη

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομογενών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας του Τορόντο «Μέγας Αλέξανδρος» κ. Γεώργιος Κωτσόπουλος επισκέφτηκε την Τετάρτη (3/9) τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το σύγχρονο ρόλο της ελληνικής ομογένειας και, ειδικότερα, οι δυνατότητες συνεργασίας των Ελλήνων ομογενών του Τορόντο με την Περιφέρεια. Επίσης, ο κ. Κωτσόπουλος προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας να παραβρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος, τον προσεχή Νοέμβριο, στο Τορόντο, για την απελευθέρωση της Πέλλας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό και παραδόσεις και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ομογένεια του Καναδά. Επίσης, συμμετέχουν σε αυτές η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο και η Παμακεδονική Ένωση του Τορόντο.  



ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-9-2014



Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ                         Σάββατο 2 Σεπτέμβρη στις  6 μμ στην Πλατ.Αριστοτέλους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι,
     Τα "αιματοβαμμένα" πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων, με απαίτηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα: Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότησή του. Νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα. Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 ευρώ). Απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι. "Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα", ψίχουλα 250 ευρώ με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων. Κατάργηση τριετιών-μείωση μισθών μέχρι 30%. Κατάργηση αποζημιώσεων. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης - δώρο στους εργοδότες. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες - κάτεργα. Αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ένταση φοροκυνηγητού για το λαό (π.χ. ΕΝΦΙΑ) - Μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις "κόκκινων δανείων" για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.ά.). Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. Φοβούνται αντιδράσεις, επιστρατεύουν απεργούς, σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Να μην περάσει !
       Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια. Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται. Κανείς και τίποτα δεν γλιτώνει. Η φτώχεια και η ανεργία θα εξαπλώνονται ραγδαία παντού.
      ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους "αντι-μνημονιακοί" για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσής του, με μνημόνια διαρκείας σ’ όλες τις χώρες της.
      Έχουν στόχο: φθηνότερη εργατική δύναμη - κίνητρο για περισσότερα κέρδη και ανταγωνιστικότητα. Γι’ αυτήν χάνονται και δεν σώζονται δουλειές, τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα. Αυτή φέρνει ανταγωνισμούς για αγορές και κέρδη, ακόμα και με πολέμους (Παλαιστίνη, Ιράκ, Ουκρανία). Αυτά τα πληρώνουν οι λαοί με αίμα, με φτώχεια, με τεράστιες επιπτώσεις, όπως οι αγρότες από τα Ρώσικα αντίποινα στις κυρώσεις ΗΠΑ – ΕΕ, όπου η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε αντί να διαχωρίσει τη θέση της. Ο λαός δεν έχει συμφέρον από εμπλοκή σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς.
       Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ΔΕΝ είναι σύνθημά μας. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος. Είτε η "ανάπτυξη" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είτε η "παραγωγική ανασυγκρότηση" του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων "αντιμνημονιακών", είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων. Ζητούν τη λαϊκή συναίνεση με ψευτο-υποσχέσεις και δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο για νέα προνόμια. Κέρδη και σφαγή του λαού, συμβαδίζουν. Κέρδη και λαϊκή ευημερία ΔΕΝ συμβαδίζουν.
         Είναι κοροϊδία ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, ότι θα ξαναγυρίσουμε στην κατάσταση πριν την κρίση, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ό,τι περισσέψει από ένα κούρεμά του θα γεμίσει τα ταμεία των εργοδοτών, όπως η μείωση φόρων και εισφορών τους, οι κρατικές επιδοτήσεις. Ο λαός μόνιμα στη φτώχεια για στήριξη όποιων επενδύσεων για ελάχιστες θέσεις δουλειάς. Όσο η οικονομία δουλεύει για τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ανεξάρτητα από κυβέρνηση, ο λαός δεν θα δει "άσπρη μέρα".
                                 Ο λαός ΔΕΝ δοκίμασε ακόμα τη δύναμή του.
      Μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αλλάξουμε την κατάσταση.
      Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο. Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό. Προετοιμάζεις το χειρότερο. Οι αντίπαλοι δεν χορταίνουν θυσίες. Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Το μαρτυρούν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Μην μειώνεις τις απαιτήσεις σου. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μην περιμένεις λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση αλλά με τους ίδιους άξονες πολιτικής.
      Ούτε 1 ευρώ για το χρέος που δεν χρωστά ο λαός μας. Μονομερής συνολική διαγραφή του.
Αποδέσμευση από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μνημονίων διαρκείας.
Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τώρα χρειάζεται η ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
       Με ενότητα της εργατικής τάξης μας, με βάση τα ενιαία συμφέροντά της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος. Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων, ΕΕ.
       Θα συγκρούεται με την εργοδοσία στο χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στην περιοχή, στην κοινωνία. Θα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της.
       Θα απομονώνει παλιούς και νέους εργατοπατέρες που θέλουν να μας υποτάξουν στην εναλλαγή κυβερνήσεων, χωρίς να αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λύση ο "νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός" που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σαπισμένα υλικά του παλιού για να υποτάξει τους εργαζόμενους σε μια άλλη κυβέρνηση με την ίδια πολιτική.
       Θα απομονώνει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που στέκεται "σούζα" μπροστά στην εργοδοσία, ψηφίζει τα προνόμιά της, τρομοκρατεί όποιον εργάτη σηκώνει κεφάλι.
       Θα αλλάζει συσχετισμούς, θα δυναμώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε συνδικάτο. Θα προσανατολίζει στο μοναδικό δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη λαϊκή ευημερία:
       Λαϊκή Συμμαχία εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νέων. ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ.
       Λαϊκή Συμμαχία σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά με λαϊκές επιτροπές. Κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα και όχι για τα συμφέροντα άλλων. Αυτή δίνει την αποτελεσματικότητα στους αγώνες.Με αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε καθένα που έχει πρόβλημα, σε καθένα που σηκώνει κεφάλι.
        Η Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Πέλλας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους συμμετέχοντας μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ  
Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στη Πλατ. Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης στις 6.00’ μ.μ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ:    ΕΔΕΣΣΑ - Πλατ.Δημοκρατίας                  στις  3.00’  το απόγευμα
                                                              ΣΚΥΔΡΑ - Μαυροβούνι ( πλατεία )         στις  3.15’             «
                                                              ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-Εγνατία ( είσοδος πόλης )  στις  3.40’            «             

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΡΙΖΟ & ΑΡΣΕΝΙ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΚΚΕ με την ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ                                                                                       στα ΡΟΔΑΚΙΝΟΧΩΡΙΑ του Δήμου Σκύδρας ΡΙΖΟ & ΑΡΣΕΝΙ

        Περιοδεία στα χωριά Ριζό και Αρσένι του Δήμου Σκύδρας, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ μαζί με την βουλευτή του Κόμματος Ελένη Γερασιμίδου.
        Στην περιοδεία συμμετείχε και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας Μάνος Κανάκης.
       Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα καφενεία των χωριών, οι ροδακινοπαραγωγοί έκφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους, για την πολιτική που τους εξαθλιώνει και τους οδηγεί να εγκαταλείψουν τη γη και την παραγωγή τους. Όπως είπαν, η φετινή χρονιά είναι χαμένη καθώς δεν θα έχουν εισόδημα, τόσο εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν αρχικά, όσο και εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών που έδωσαν στη συνέχεια οι έμποροι και οι εξαγωγείς στα πρώιμα ροδάκινα & νεκταρίνια, αλλά και του εμπάργκο της Ρωσίας που ήρθε σαν απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ και τους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.
        Κατήγγειλαν ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση αποτελούν ψίχουλα μπροστά στην απώλεια του εισοδήματος που έχουν υποστεί και όπως είπαν, ακόμη και αυτά τα ψίχουλα ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα τα πάρουν αφού δεν έχει γίνει εξειδίκευση των μέτρων για τους ίδιους τους παραγωγούς.
        Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του κλιμακίου του ΚΚΕ, στο Ριζό, με μαζική τη συμμετοχή και των γυναικών στη συγκέντρωση στο καφενείο του χωριού.
      Η Ελένη Γερασιμίδου ενημέρωσε τους αγρότες και τις αγρότισσες για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα το ΚΚΕ, για την δίκαιη κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για χαλάζι και Μονίλιες, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την κάλυψη της απώλειας του εισοδήματός τους, για αποζημιώσεις πάνω από το κόστος παραγωγής, για την απορρόφηση της παραγωγής αλλά και για μέτρα προστασίας των καλλιερ-γειών τους.
      Αναφέρθηκε και στην τελευταία Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα και αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη 4/9 στη Βουλή. Με την Ερώτηση αναδεικνύονται οι επιπτώσεις, τόσο από ζημιές από χαλαζοπτώσεις και Μονίλιες στην αναμενόμενη φρουτοπαραγωγή, όσο και οι μειωμένες και κάτω από το μισό από τις αντίστοιχες περσινές τιμές παραγωγού για τις πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων & νεκταρινιών ακόμη πριν από το εμπάργκο.
       Με το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτοκτηνοτροφικά, έρχονται οι αγρότες να πληρώσουν με την παραγωγή και το εισόδημά τους την πολιτική της ΕΕ και το στόχο να διεισδύσουν τα μονοπώλιά της στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές.

      Κάλεσε τους ροδακινοπαραγωγούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Να το μετατρέψουν σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Να συνδέσουν τον αγώνα τους για άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών με τον αγώνα ενάντια στη νέα ΚΑΠ, που λειτουργεί σαν εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...