Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ-ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2 - 1



Δυνατό παιχνίδι από δυο καλογυμνασμένες ομάδες έγινε στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ των Προμάχων, όπου ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ επικράτησε της Δόξας Μεγαπλατάνου με σκορ 2-1, για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας.

Η ομάδα των Προμάχων, που ψάχνει να βρει τα βήματά της εν όψη του επερχόμενου πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε ασύνδετη και με αρκετά προβλήματα στην τελική προσπάθεια, ενώ οι απουσία  αρκετών βασικών παικτών της ήταν εμφανής, τόσο στην άμυνα, όσο και στα άκρα. Ο Βασίλης Σαμαράς αυτοσχεδίασε με το υπάρχον έμψυχο υλικό, που διέθετε και τελικά ευτύχησε να κατακτήσει μια ανέλπιστη νίκη.
Η φιλοξενούμενη Δόξα Μεγαπλατάνου παρουσιάστηκε πιο έτοιμη για το ματς, με τους παίκτες της να έχουν σαφείς προσανατολισμούς στο γήπεδο και αν ήταν λίγο πιο τυχερή, θα μπορούσε να φύγει νικήτρια. Ο Μπάμπης Παυλίδης, που έχει την ευθύνη του προπονητή, παρουσίασε μια σφιχτή ομάδα, γυμνασμένη και πολύ υπολογίσιμη  και που κατά τη γνώμη μας θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο και με μοιρασμένες τις ευκαιρίες για τις δυο ομάδες με πιο τρανταχτές αυτές στο 9’ με τον Ν. Νάνο για τους γηπεδούχους, στο 17’ με τον Μίζογλου για τη Δόξα, στο 19’ με τον Ν. Νάνο για τον ΑΣ, στο 21’ με τον Καλογιάννη για τη Δόξα και στο 30’ με τον Προίκο για τους Προμάχους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Δόξα πιο αποφασισμένη και με τους επιθετικούς της να πετούν φωτιές, ενώ η ομάδα των Προμάχων ήταν άτολμη και με αρκετά κενά σε όλες τις γραμμές της.
Μάλιστα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 66’, ύστερα από αποβολή του αρχηγού της Άτζου, ο οποίος τιμωρήθηκε με  δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Το 0-1 σημείωσε ο Καλογιάννης στο 83’, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Καλογιάννης των Προμάχων ισοφάρισε σε 1-1 στο 85’ με δυνατό σουτ πλασέ.
Το τελικό 2-1 σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα και κάτω από συνεχή βροχή, ο Ν. Νάνος αφού έκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς της Δόξας.

Θεωρούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του Μεγαπλατάνου, δεδομένων των πολλών πολλών ευκαιριών, που δημιούργησε, αλλά και γενικά της όλης αγωνιστικής της απόδοσης.
Η ομάδα των Προμάχων ευτύχησε να πάρει τη νίκη, παρά τα αγωνιστικά της προβλήματα και κοιτάζει μπροστά, αφού όλοι τονίζουν, ότι ο θεσμός του κυπέλλου δεν είναι ο βασικός στόχος, και είναι απλώς μια ευκαιρία για δυνατή προετοιμασία, ενόψει του επερχόμενου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

Από τους Προμαχιώτες διακρίθηκαν οι Σέλκος Γ. που ήταν ο κορυφαίος, Καλογιάννης και Ρατσίτσκας.
Από τους Μεγαπλατανιώτες ξεχώρισαν οι Καλογιάννης, Μίζογλου και Καιλάρης.

Η διαιτησία του κυρίου Ζγουρού ήταν άψογη και ακριβοδίκαιη, ενώ οι βοηθοί του Περδίκας και Μίσκος πολύ καλοί και  χωρίς χοντρά λάθη, βοήθησαν να γίνει ομαλά ο αγώνας.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Νάνος Α.
Σέλκος Δ.
Καλογιάννης
Ρατσίτσκας Δ.
Σατζάκης Στέλιος – Νάνος Δ.
Προίκος – Σαμσούρης
Νάνος Ν.
Σέλκος Γ.
Άτζος
Μούγιος Γ. – Ευγενίου
Κωνσταντινίδης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Σαμαράς


ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
Μαυρίδης
Μίζογλου
Παυλίδης – Νασούφης
Πατμανίδης
Τσέπκος
Καλογιάννης
Αντωνίου
Κουκλίδης
Παπαδόπουλος
Σπανίδης
Καιλάρης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Παυλίδης












































"ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ" ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ



Το παράδειγμα προς μίμηση έδωσε ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στις πρόσφατες εκλογές για το δήμο Αλμωπίας, Γιώργος Γούδης (Αμερικάνος).
Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο 6/9, εξοπλισμένος με την κατάλληλη στολή και εργαλεία, καθάρισε την αυλή του νηπιαγωγείου Προμάχων, από τα τεράστια χόρτα, που είχαν φυτρώσει τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνοντάς την προσβάσιμη και ακίνδυνη για τα μικρά παιδιά, εν όψη της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει.
Συμβολική κίνηση με νόημα από τον δημοφιλή  "Αμερικάνο", κίνηση, που τονίζει την ανάγκη να βάλουμε όλοι οι πολίτες του δήμου, το χεράκι μας όπου μπορούμε, για την ανασυγκρότηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Ο Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΣΤΟ 9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ BODRUM ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Στην Τουρκία θα ταξιδέψει ο μορφωτικός σύλλογος Προμάχων, καλεσμένος από το διεθνές φολκ φεστιβάλ της πόλης Bodrum, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 8 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Είναι μια τιμητική πρόσκληση για τον σύλλογό μας, που αν μη τι άλλο αποτελεί αναγνώριση της πολυσχιδούς του δράσης και της τεράστιας αναγνώρισης, τόσο στην πατρίδα μας, όσο και στο εξωτερικό.
Κατά τα άλλα, χθες Σάββατο 6/9 τμήμα του συλλόγου παρέστη και παρουσίασε δείγμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται, στις εκδηλώσεις της Πολυκάρπης Αλμωπίας.


















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...