Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ



Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Αμφίπολη, είχε γυριστεί στο πλαίσιο των εκπομπών Αρχαιολογικές Ξεναγήσεις, και είχε καταγράψει όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για αυτόν το σημαντικό τόπο.
Με μοναδικές εικόνες και πληροφορίες γύρω από πολιτισμό και την ιστορία της Αμφίπολης, το ντοκιμαντέρ είχε παρουσιαστεί ΕΡΤ το 1988.
Την ξενάγηση την έκαναν ο Μάκης Ρυματά και η Εύα Κοταμανίδου σε μια παραγωγή του Νίνο Ελμαντζόγλου.
Με αφετηρία το γνωστό ταφικό μνημείο, το Λιοντάρι της Αμφίπολης, ξεκινά η παρουσίαση πολλών ανασκαφικών λειψάνων που συναντά ο επισκέπτης στην περιοχή.
Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ευρήματα από την περιοχή της Αμφίπολης, τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο της Καβάλας: τα περίφημα αντικείμενα κοροπλαστικής (πήλινα ή κέρινα αγαλματίδια τα οποία παριστάνουν συνήθως Κόρες) όπως οι ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ, τα ειδώλια, τα αγγεία, τα κεραμικά έργα, οι επιτύμβιες στήλες και τα κοσμήματα.
----




ΠΗΓΗ...~ tribune.gr

LADY GAGA: Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΤΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Magnify Image
Η δήθεν σόκιν άφιξη της Lady Gaga, χτες βράδυ στην Αθήνα 

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 

Η Lady Gaga έφτασε στην Αθήνα. Δημοσιογράφοι και φανς είχαν ενημερωθεί με απανωτά δελτία τύπου (ναι, μου ήρθε πολλές φορές το ημέιλ "την τάδε μέρα και ώρα φτάνει στο αεροδρόμιό μας, ελάτε να την δείτε από κοντά να φωτογραφηθείτε μαζί της κλπ"). 

  Συγγνώμη που θα κάνω τη σύγκριση, αλλά αν η συναυλία ήταν sold out από την πρώτη ημέρα, μήνες πριν, όπως της Μαντόνα (στην αρχή της κρίσης μεν, με ακριβότερα εισιτήρια δε) δεν νομίζω ότι με το που θα έβγαινε απ' το αεροπλάνο η Gaga θα έδινε ένα τόσο απεγνωσμένο σόου για να προκαλέσει, να συζητηθεί, να μπει στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης -μπήκε την είδα στο Mega- και να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι δίνει μια συναυλία με απούλητα εισιτήρια. 


Με την κωλάρα γυρισμένη για ώρα στις κάμερες, μήπως και την χάσουμε.

     Ημίγυμνη, παρά τη δροσιά, ντυμένη ειδικά έτσι αφότου κατέβηκε απ' το αεροπλάνο, κατασκεύασε για άλλη μια φορά την εικόνα της προωθώντας τον εαυτό της, ξέροντας προφανώς (αλλιώς δε νομίζω ότι θα το έκανε) πως χρειάζεται απεγνωσμένα δημοσιότητα στην Ελλάδα, μιας και τα δωρεάν εισιτήρια που δόθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν γεμίζουν κοτζάμ ΟΑΚΑ.

    Όταν δεν ήταν απελπισμένη ντυνόταν με τρομακτικές μάσκες και περίεργες κατασκευές που μου άρεσαν, τώρα απλώς φοράει τα λιγότερα που μπορεί και περιφέρει την κωλάρα (μετά συγχωρήσεως) στους φωτογράφους και στις κάμερες, μπας και ασχοληθούμε μαζί της και πάμε στη συναυλία της.

   Δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ένας ποπ-σταρ για να αναγγείλει στους ιθαγενείς την άφιξή του στη μικρή χώρα τους -και πιθανότατα το κάνει σε όλες τις χώρες που δεν έχει κάνει sold out- όμως η Gaga στην Αθήνα έκανε ολόκληρη πασαρέλα, με χορευτές, λες και κατέβηκε απ' τον ουρανό η θεότητα.
 Έμοιαζε όμως δυστυχώς περισσότερο με την Στέλλα Μπεζαντάκου, παρά με μια ακριβοθώρητη σταρ...




Της το παραδέχομαι πάντως. Πέτυχε φυσικά να ασχοληθούμε μαζί της (στη σόουμπιζ κάθε αναφορά ακόμα και επικριτική ισούται με διαφήμιση) και να την βοηθήσουμε στο τιτάνιο έργο του γεμισματος του Ολυμπιακού Σταδίου...

   ΥΓ. Δεν με πειράζει ούτε το σόου ούτε το γυμνό ούτε η πόπ trash αισθητική. Το αντίθετο, τα λατρεύω. 
 Με χαλάνε μόνο όταν είναι απόρροια της απελπισίας και των εμπορικών υπολογισμών... 

  Aς μείνουμε στην καλή ποπ :) 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ "ΟΣΚΑΡ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" ΩΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

O Λεωνίδας Καβάκος πήρε το «Οσκαρ της κλασικής μουσικής» ως καλλιτέχνης της χρονιάς -Το μήνυμα που έστειλε με μια φωτογραφία του [εικόνες]

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά για να λύσουμε το αίνιγμα της σχεδόν αδιαφορίας που δείχνει η πολιτεία για την κλασική μουσική, τις σπουδαίες ορχήστρες μας και τους ασφυκτικά ταλαντούχους μουσικούς μας. Μέχρι τότε μπορούμε να πανηγυρίζουμε για τις μεγάλες διακρίσεις τους όπως τη χθεσινή του Λεωνίδα Καβάκου που πήρε το βραβείο του περιοδικού Gramophone ως καλλιτέχνης της χρονιάς. 

Εχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι το βραβείο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού. Του παγκοσμίου κοινού που οδήγησε στην κορυφή τον Λεωνίδα Καβάκο αφήνοντας πίσω σπουδαίους μουσικούς, όπως τους αρχιμουσικούς Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν και τον βιολονίστα Ρενό Καπισόν.

Το ελληνικό κοινό αναμένεται να τον υποδεχθεί όπως πραγματικά του αξίζει στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 Οκτωβρίου σε μια βραδιά γεμάτη από τη μουσική δύναμη του Μπραμς.

Βεβαίως ο Λεωνίδας Καβάκος έσπευσε να ευχαριστήσει το κοινό του με μια φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΣΑΣ

Πώς να περιποιηθείτε σωστά το μούσι σας: Αψογο λουκ με 5 απλές κινήσεις

O Νοέμβριος είναι ο μήνας που γιορτάζουν τα μουστάκια και τα μούσια για φιλανθρωπικούς σκοπούς (#Movember). Καθώς λοιπόν πλησιάζει, είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικά στιλ ή να περιποιηθείτε σωστά το ήδη υπάρχον.
Ο Ερικ Μπάντχολζ, ιδρυτής της εταιρείας περιποίησης Beardbrand και κάτοχος μίας αξιοζήλευτης γενειάδας εξηγεί στο Business Insider πώς να φροντίσετε σωστά τα μούσια και τα μουστάκια σας, προκειμένου να ξεχωρίσετε, όχι μόνο τον Νοέμβρη, αλλά και όλο τον χρόνο.
Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνδρες στην περιποίηση της γενιάδας;
Τα κόβουν ή τα ξυρίζουν πολύ νωρίς. Είναι εύκολο να γίνουν λάθη καταστρέφοντας το σύνολο του λουκ. Είναι καλύτερα να την αφήσετε να μακρύνει για περίπου ένα ή δύο μήνες πριν την αγγίξετε. Εάν πρέπει να την τριμάρετε, τότε κόψτε μόνο τα τελειώματα ή ότι περισσεύει παράταιρα. Ουσιαστικά θα κόβετε 10 έως 40 τρίχες γύρω από τα μάγουλα και το λαιμό
Ποια εργαλεία, πρέπει να έχει ένας άντρας για να φροντίσει τη γενειάδα του;
Μια καλή χτένα ή οδοντωτή βούρτσα μαλλιών θα βοηθήσει να βάλετε τη γενειάδα στη θέση της. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ψαλίδι πάνω στη γενειάδα, όταν έχετε περισσότερο έλεγχο. Δεν είναι όλες οι χτένες και βούρτσες ίδιες και καλό θα είναι να προσέχετε τις χτένες με μικρο-ρωγμές που προκαλούν κόμπους και σπάνε τα γένια.
Ποια γενιάδα θεωρείτε είδωλο;
Μπορώ να σκεφτώ δύο διαφορετικά λουκ. Νομίζω ότι ο Carlos Costa και ο Ben Dahlhaus είναι δύο άτομα με εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Ο Carlos έχει το βαθύ σκούρο μαύρο μούσι, απότομο κούρεμα, και τατουάζ, ενώ ο Μπεν έχει μία πιο ανοιχτόχρωμη γενιάδα και μακριά μαλλιά.
Ποιο είναι το όφελος από τη χρήση λαδιού στη γενειάδα;
Τα έλαια είναι το πιο καλό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια γενειάδα. Μαλακώνει πραγματικά το μούσι, προσθέτει μια μικρή λάμψη, και μυρίζει ευχάριστα. Είναι παράδεισος για τα γένια σας. Είναι αποτελεσματικό για γενειάδες από περίπου δύο εβδομάδων έως δύο χρόνων σε μήκος.
Πώς είναι καλύτερα να εφαρμοστεί;
Για να το εφαρμόσει, ρίξτε 3 έως 8 σταγόνες στα χέρια σας και απλώστε το λάδι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με αυτό τη γενειάδα σας πρώτα πάνω στο δέρμα κάτω από τη γενειάδα και στη συνέχεια, προς τα γένια. Καλό είναι να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, όταν είναι ακόμα υγρή μετά το ντους.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΕΒΓΑΛΕ SELFIE ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ

Νεκροθάφτης έβγαλε selfie με τον... πελάτη του: Μία ανατριχιαστική ιδέα [εικόνα]

Ενας νεκροθάφτης στην Ισπανία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επειδή φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον «πελάτη» του αμέσως μετά την εκταφή.
Ο «guest star» της φωτογραφίας, φαίνεται πώς πέθανε πριν από 23 χρόνια και πρόσφατα έγινε η εκταφή, ενώ την επίμαχη φωτογραφία φαίνεται να τράβηξε ο ανιψιός του αποθανόντος.
Ενοχλημένος ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής αναφέρει ότι ήταν «μία παράλογη ανοησία», ενώ αναζητείται και ο δεύτερος πρωταγωνιστής της ιστορίας.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Απίστευτη γκάφα της ΕΛ.ΑΣ.: Συνέλαβαν τον άντρα που οι ίδιοι του είχαν βγάλει ταυτότητα με στοιχεία γυναίκας
Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Ζευγάρι είχε 20 χρόνια λάθος ταυτότητες, από απροσεξία του αστυνομικού που τις είχε εκδώσει. Δείτε μόνοι σας την ιστορία και… Τρελαθείτε μαζί μας!
Από την Ασημίνα Ρούσσου
Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα περίεργο και ανήκουστο περιστατικό σε ένα ζευγάρι από τον Πειραιά. Πριν από είκοσι χρόνια, όταν παντρεύτηκαν, είχαν πάει να εκδώσουν ταυτότητες μαζί, καθώς και να τις παραλάβουν.
Ο αστυνομικός ο οποίος τις έφτιαξε έκανε ένα τραγικό λάθος. Στα στοιχεία της γυναίκας έβαλε τον αριθμό ταυτότητας του άντρα και αντίστοιχα στα στοιχεία του άντρα, τον αριθμό ταυτότητας της γυναίκας.
Το αποτέλεσμα; Όταν κάποιος αστυνομικός (και όχι μόνο) “χτύπαγε” τον αριθμό ταυτότητας της γυναίκας, έβγαιναν τα στοιχεία του άντρα της και το αντίστροφο.
Είκοσι χρόνια μετά, αφού είχαν κάνει ταξίδια στο εξωτερικό, αφού είχαν δείξει τα στοιχεία τους σε δεκάδες υπηρεσίες και όχι μόνο και δεν είχε παρατηρήσει κανείς τίποτα, έτυχε να σταματήσουν τον 54χρονο άντρα για εξακρίβωση στοιχείων.
Που είναι η ειρωνεία της όλης υπόθεσης; Εκείνη τη μέρα, ο άντρας είχε πάει να βγάλει καινούρια ταυτότητα επειδή ήθελε να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Φυσικά, ούτε στο αστυνομικό τμήμα που πήγε να βγάλει την νέα ταυτότητα δεν κατάλαβαν την… απροσεξία που είχε κάνει πριν είκοσι χρόνια ο συνάδελφός τους!
Εκείνη την μέρα ξέχασε να πάρει την νέα του ταυτότητα και κράταγε επάνω του μόνο μια φωτοτυπία της παλιάς. Η ομάδα ΔΙΑΣ τον σταματά για εξακρίβωση στοιχείων στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού, γύρω στις 8 με 9 το βράδυ. Πληκτρολόγησαν κατευθείαν τον αριθμό ταυτότητας και του λένε “ Ποια είναι η … που βγαίνει στα στοιχεία σου;” Εκείνος απαντά “Η γυναίκα μου. Βγαίνει στα στοιχεία μου;”
Και ακολούθησαν σκηνές για πολλά γέλια ή… κλάματα!
Τον συνέλαβαν και τον πήγαν στην ασφάλεια Κορυδαλλού, όπου εκεί τον έλεγαν “πλαστογράφο”. Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός ήταν τόσο σίγουρος για αυτό, και έτσι του μίλαγε με ανεπίτρεπτο τρόπο. Φωνές, κατηγορίες ανυπόστατες και ο κύριος να μην μπορεί καν να τους εξηγήσει από το σοκ το οποίο είχε υποστεί!
Του ανακοίνωσαν ότι θα περάσει αυτόφωρο την άλλη μέρα το πρωί και μέχρι τότε θα βρισκόταν κλεισμένος σε ένα κελί της ασφάλειας.
Ύστερα από πολλά… παρακάλια, τον άφησαν να κάνει ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του για να πει στην γυναίκα του πως έχουν τα πράγματα.
Εάν δεν πήγαινε η γυναίκα του να δείξει και την δική της ταυτότητα και να δουν ότι όντως είχαν μπερδευτεί τα στοιχεία, ο άντρας θα ήταν για πολλές ώρες ακόμη εκεί.
Εν τέλη, ήρθε το ανακριτικό Πειραιά μέσα στη μαύρη νύχτα - όπου είχε εξαιρετική αντιμετώπιση από τους συγκεκριμένους - και τον άφησαν ελεύθερο στις 4 τα ξημερώματα

Έξτρα ευτράπελο: Στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, νόμιζαν πως έχουν βρει έναν “καταζητούμενο”. Μόνο που επρόκειτο για απλή συνωνυμία γιατί ο συγκεκριμένος που αναζητούσαν είχε… πεθάνει! Αυτό το ανακάλυψε ο ανακριτής και κανένας αστυνομικός !

Κι έρχομαι να ρωτήσω: Επιτρέπεται να κάνει τέτοια λάθη η Ελληνική Αστυνομία και με ένα απλό “συγγνώμη” να διαγράφεται η 7ωρη ταλαιπωρία του ζευγαριού στο κρατητήριο;
Απλά ντροπή!



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΥΔΙΑ



Συνεργασία Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Ημαθίας για τον καθαρισμό και διευθέτηση του ποταμού Λουδία
Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και του Δημάρχου Αλεξάνδρειας

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση του ποταμού Λουδία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα, (8/9) στο γραφείο του κ. Θεοδωρίδη στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, των συνεργατών του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας  κ.κ. Στέφανου Αργυράκη και Ιάκωβου Τσελίδη και του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Παναγιώτη Τουμανίδη. Η συνάντηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο κ. Θεοδωρίδης με τους Δημάρχους της Π.Ε. Πέλλας και τους Προέδρους των Τ.Ο.Ε.Β. Πέλλας και Ημαθίας για το ίδιο θέμα.

Στη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης επεσήμανε το πρόβλημα υπερχείλισης των αποστραγγιστικών καναλιών των Τ.Ο.Ε.Β. Πέλλας και Ημαθίας λόγω της μη δυνατότητας αποχέτευσής τους στο Λουδία με αποτέλεσμα την κατάκλιση των παρακείμενων αγροτεμαχίων (ζώνη 600 μέτρων εκατέρωθεν) σε ξηρές περιόδους αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε περιόδους βροχοπτώσεων. Ο κ. Καλαϊτζίδης πρότεινε τον επιφανειακό καθαρισμό από τα φερτά υλικά και τα κορμοπλέγματα για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης τόνισε την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κορμοπλεγμάτων σε πολλά σημεία του ποταμού Λουδία και πρότεινε την απομάκρυνση αυτών, με παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τμηματικά, σε όλη την έκταση του ποταμού και, συγκεκριμένα από τη γέφυρα Σκυλιτσίου μέχρι τη γέφυρα του Μηδέν.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε την προσπάθεια που γίνεται για ένταξη έργου στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση του ποταμού Λουδία. Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με προσωπικές ενέργειες ανέλαβε την αρμοδιότητα του καθαρισμού του ποταμού σε επιφανειακό στάδιο από τα φερτά υλικά και τα κορμοπλέγματα για την εύρυθμη λειτουργία του κωπηλατοδρομίου. Ακόμη, ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι εκπονούνται μελέτες σε επίπεδο Π.Κ.Μ. που αφορούν τη διευθέτηση του ποταμού αλλά και τον καθαρισμό αυτού. Οι δύο αυτές μελέτες θα συμβάλλουν στην πολιτική προστασία των παραγωγών, των οικισμών και των ιδιοκτησιών των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας.

Οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας, Ημαθίας και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας υπογράμμισαν την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος ενώ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα, ευρύτερη σύσκεψη με τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Τ.Ο.Ε.Β. για τις επόμενες ενέργειες.

Επιπροσθέτως, ειδική αναφορά έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη στο θέμα αντιμετώπισης της ρύπανσης τόσο του ποταμού Λουδία, όσο και της Τάφρου 66.  Στόχος είναι η ποιοτική τους αναβάθμιση μέσω της εκπόνησης ενός ειδικού διαχειριστικού σχεδίου για τα δύο αυτά υδατικά συστήματα, το οποίο θα αντιμετωπίζει και θα υποδεικνύει συνολικά, δράσεις και έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή στα πλαίσια του Χωρικού Προτύπου που σχεδίασε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση σκοπός είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας νερού που θα συμβάλλει στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. 

Τέλος, συζητήθηκε η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με κοινή πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την έκτακτη επιχορήγηση των περιφερειακών ενοτήτων για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ



Παγκόσμιες διακρίσεις συνεχίζουν να κατακτούν οι Έλληνες επιστήμονες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας!
Την τελευταία διάκριση απέσπασε από το Γερμανικό Οργανισμό TEMOS και το διεθνές  DIPLOMATIC  COUNCIL, ο Επ. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών, κ. Νικόλαος Σ.  Κουβελάς και οι συνεργάτες του στην Eurodentica  Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα !
Η διάκριση αφορά το άριστο επίπεδο των επιστημονικών υπηρεσιών που προσφέρει ο διαπρεπής Έλληνας  οδοντίατρος  κ.   Κουβελάς και οι συνεργάτες του στο Εξειδικευμένο  Οδοντιατρικό Κέντρο  τουςEurodentica.
Η απονομή της διάκρισης, που κατατάσσει την Eurodentica ανάμεσα στα 150 καλύτερα Οδοντιατρικά Κέντρα του κόσμου(Best Hospitals Worldwide 2014, www.diplomatic-council.org), πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ σε ειδική τελετή στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park.(Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10)
«Η διάκριση αυτή είναι μεγάλη τιμή για μένα, τους συνεργάτες μου αλλά και για τη χώρα μας στην δύσκολη αυτή περίοδο» τόνισε ο κ Κουβελάς και πρόσθεσε
« Αποδεικνύουμε στην πράξη  ότι, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ,το επίπεδο των επιστημονικών υπηρεσιών που προσφέρουμε στην EurodenticaΕξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα,  είναι πολύ υψηλό και μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. Η διάκριση είναι ένα ακόμη κίνητρο να ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών».

Την πιστοποίηση παρέδωσε στον κ Κουβελά, εκ μέρους του Γερμανικού Οργανισμού TEMOS και του Diplomatic Council, η Πρόεδρος του Temos Auditors Advisory Board, κ Αγγελική Κατσάπη  η οποία  τόνισε.
«Το στοίχημα της ποιότητας είναι επίπονο και η κατάκτηση μιας διεθνούς πιστοποίησης όπως αυτή του Οργανισμού Temos συνιστά κορυφαία επιβράβευση μιας διαρκούς προσπάθειας και αφοσίωσης στην ασφάλεια και τη φροντίδα των ασθενών. Η Eurodentica S.A. απέδειξε ότι η εστίαση σε υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την αγορά του Οδοντιατρικού Τουρισμού. Η βιωσιμότητα της οδοντιατρικής αποτελεί κρίσιμο ζήτημα το οποίο μόνο με εξωστρέφεια και επένδυση στην ποιότητα των υπηρεσιών μπορεί να αντιμετωπισθεί». 
Η  Eurodentica Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα είναι το 1ο Οδοντιατρικό Κέντρο στην Ελλάδα που κατακτά αυτή τη διάκριση αλλά και παράλληλα την πιστοποίηση . Την πιστοποίηση του DIPLOMATIC  COUNCIL παρέδωσε στον κ Κουβελά  ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι  η τ Eurodentica  χαίρει μεγάλης τιμής στο διπλωματικό σώμα
ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΟΣ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΟΣ
Ο Γερμανικός Οργανισμός TEMOS,   πιστοποιεί αποκλειστικά και μόνο μονάδες στον Τομέα της Υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Η αναγκαιότητα,  για αντικειμενικά τεκμηριωμένη ποιότητα σε διεθνές επίπεδο, αγγίζει πλέον και τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες, εξαιτίας της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας παγκοσμίως. Η απόφαση των ασθενών για αναζήτηση Οδοντιατρικής Φροντίδας εκτός συνόρων,  βασίζεται στον συνυπολογισμό του συγκριτικά χαμηλότερου κόστους σε συνδυασμό με την ποιότητα, το φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών και πρωτίστως την αξιοπιστία και φήμη του Οδοντιατρικού Κέντρου ή της Οδοντιατρικής Κλινικής» , αναφέρει ο Γερμανικός Οργανισμός TEMOS.
Η πιστοποίηση της TEMOS προσφέρει την διάκριση από τον ανταγωνισμό, προσδίδοντας με την  χρήση της σφραγίδας, την απόδειξη ποιότητας στις υπηρεσίες του Οδοντιατρείου ή της Οδοντιατρικής Κλινικής.
 Παράλληλα, η πιστοποίηση από το TEMOS αποτελεί διαβατήριο και για τον Ιατρικό-Οδοντιατρικό  Τουρισμό, διότι αποτελεί διεθνή και αναγνωρισμένη εγγύηση υψίστης ποιότητας παροχής υπηρεσιών. 
Οι πιστοποιήσεις των μονάδων στο χώρο της Υγείας από το ΤΕΜΟΣ γνωστοποιούνται σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα κοινοποιούνται σε :
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες(τις μεγαλύτερες του κόσμου)
  • Πρακτορεία Ιατρικού Τουρισμού
  • Εταιρείες Ιατρικής Βοήθειας
  • Στο Παγκόσμιο Διπλωματικό Συμβούλιο με έδρα τη Χάγη.
EURODENTICASPECIALIZEDDENTALCARE
Η EurodenticaΕξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα , ιδρύθηκε το 1978, από τον Επ. Καθ. Της Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου  Αθηνών, κ. Νικόλαο Σ.  Κουβελά.
 Oι υπηρεσίες της καλύπτουν ένα φάσμα 16 διαφορετικών ειδών, ενώ απασχολούνται 10 εξειδικευμένοι οδοντίατροι μετεκπαιδευμένοι σε Η.Π.Α, Καναδά, Σκανδιναβία, Αυστραλία,  Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε 10 διαφορετικές οδοντιατρικές ειδικότητες. Υπάρχει συνεργασία και με ιατρικές  ειδικότητες, όπως  Ωτορινολαρυγγολόγο  αλλά και Πλαστικό Χειρουργό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  και μίλησαν η κ Ηλέκτρα Παπαζάχου, εκπρόσωπος της υπουργού Τουρισμού ,  ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ Παναγιώτης Σκανδαλάκης και η διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αγνή Χρηστίδου.
Εurodentica.gr, Tηλ. 210 8257050 ,  

 Facebook/Eurodentica,   instagram/eurodentica 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε

το Προπαιδικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης της Γ΄ Ένωσης Κεντροδυτικής Μακεδονίας,

για παιδιά έως 10 ετών,
που θα διεξαχθεί την Κυριακή  21 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα έναρξης 10.00
στο Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας.
Σας περιμένουμε.


Το διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ;



Με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΣΜΥΕ που αναφέρεται στα ποσά που θα αποδοθούν στους κατοίκους απο τα ΜΥΗΕ, μας έχουν γεννηθεί κάποια ερωτηματικά και θα θέλαμε να τα διατυπώσουμε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, στο χωριό των Προμάχων θα αποδοθούν 12.283,00 ευρώ με την μορφή μείωσης στους λογαριασμούς ρεύματος των κατοίκων.
Η επόμενη παράγραφος της ανακοίνωσης, που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα, αναφέρει ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν εισπραχθεί από το δήμο Αλμωπίας, διπλάσια ποσά από την χρήση των υδροηλεκτρικών.
Το ερώτημα που γεννάται και η απορία, είναι, πού πήγαν αυτά τα χρήματα και σε ποια ανταποδοτικά έργα προέβησαν οι υπηρεσίες του δήμου στα χωριά, που δραστηριοποιούνται οι μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί.
Ειδικά στους Προμάχους, όπου είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις πομόνες ύδρευσης-άρδευσης τον ανεπαρκή ηλεκτροφωτισμό και τους απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑ,  είναι μια ευκαιρία να γίνει κάτι ουσιαστικό με τα χρήματα αυτά, που σαν ανταποδοτικά, θα πρέπει να επενδυθούν για την επίλυση τέτοιων θεμάτων.
Καλώς ή κακώς, ο υγρός πλούτος του χωριού έχει παραχωρηθεί στους επιχειρηματίες ιδιώτες και θα ήταν ευχής έργο τα ποσά που υποχρεώνονται να καταβάλουν, να χρησιμοποιούνται ανταποδοτικά στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται.
Δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσό, που έχει εισπραχθεί, αλλά υποθέτουμε ότι θα ήταν ικανό να επενδυθεί σε βασικές υποδομές, οι οποίες είναι ανύπαρκτες στους Προμάχους και θα μπορούσε να αναβαθμίσει την ούτως ή άλλως  υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ
Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου στην Πέλλα την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του τουριστικού φιλέτου του χιονοδρομικού του Καϊμακτσαλάν μαζί με εκτάσεις στον Αγ. Αθανάσιο και στην λίμνη Βεγορίτιδα.
Ο ήπιος αγροτουρισμός Αλμωπίας και Έδεσσας πρέπει να προστατευτεί και όχι να πληγεί παραπάνω.
     
Η επίσκεψη γίνεται για να αναδειχθεί το σοβαρότατο για τον ήπιο αγροτουρισμό της Αλμωπίας και Έδεσσας πρόβλημα με την πολιτική ξεπουλήματος του χιονοδρομικού Καιμακτσαλάν ( μαζί με εκτάσεις στον Αγ. Αθανάσιο και την Βεγορίτιδα) από το ΤΑΙΠΕΔ ( μετά από έναν χρόνο) στα πλαίσια της καταστροφικής πολιτικής της συγκυβέρνησης για την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας. Ακόμη προτάσεις για την αξιοποίηση και διαχείριση του Καϊμακτσαλάν.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης: 
10:30 π.μ. Συνέντευξη τύπου στην Άρνισσα, συνάντηση με φορείς ( καφετέρια Γκόγκου)
01:00 μ.μ. Συνάντηση στο Δημαρχείο Αλμωπίας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας και δημοτικούς συμβούλους, τους χιονοδρομικούς συλλόγους Αλμωπίας και Έδεσσας και τους συλλόγους ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων 
02:30μμ Συνέντευξη τύπου στην Αριδαία ( γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ)

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στις συναντήσεις και τις συνεντεύξεις 

ΕΣΜΥΕ - ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΗΕ ( ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ)


Τα ποσά που θα αποδοθούν στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων στην Π.Ε. Πέλλας από την κράτηση στα μικρά υδροηλεκτρικά που λειτουργούν σε αυτές ( μετά την υπογραφή της επαναδιατύπωσης της απόφασης ΥΑΠΕ/Φ1/οικ29287 (ΦΕΚ Β’/3005/2011) που κατά τον υπουργό ΠΕΚΑ θα γίνει άμεσα) είναι τα ακόλουθα:  

ΒΟΡΕΙΝΟΥ                  ΑΛΜΩΠΙΑΣ    114.223,00 €
ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ               ΑΛΜΩΠΙΑΣ       22.817,00 €
ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ         ΑΛΜΩΠΙΑΣ           3.767,00€
ΝΟΤΙΑΣ                       ΑΛΜΩΠΙΑΣ         7.249,00€
ΟΡΜΗΣ                       ΑΛΜΩΠΙΑΣ       15.013,00€
ΠΡΟΜΑΧΩΝ               ΑΛΜΩΠΙΑΣ       12.283,00€
ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ              ΑΛΜΩΠΙΑΣ        5.533,00€
ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ              ΑΛΜΩΠΙΑΣ       25.380,00€
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ               ΕΔΕΣΣΑΣ          8.814,00€  

Η απόδοση θα γίνει με μείωση του λογαριασμού ρεύματος των νοικοκυριών.


Διπλάσια χρήματα έχουν εισπραχθεί από τον Δήμο Αλμωπίας από το 2010 μέχρι σήμερα ( χρήματα που θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να κατευθύνονται για έργα στα συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα ως ανταποδοτικά των ΜΥΗΕ που λειτουργούν σε αυτά)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...