Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Πετυχαινει που λετε ο γάιδαρος τον παλιοφιλο του το αλογο στο δρομο.

ΜΗΤΡΩΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΥΤΡΩΝ



Η  Δημοτική  Επιχείρηση   Λουτρών  ζητά   από  όσους  μπορούν  να   ασκήσουν   το  επάγγελμα  του   ναυαγοσώστη  να   επικοινωνήσουν  με  τη  Δημοτική  Επιχείρηση   των   Λουτρών  στο   2384091072  στην   Παπαδοπούλου  Αρχοντή .

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Να λυθεί αμέσως το πρόβλημα με βασικό κριτήριο την ασφάλεια μεταφοράς και την μείωση της ταλαιπωρίας τους
   Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας καταγγέλλει την μεγάλη ολιγωρία της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Πέλλας στο σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Σε αντίθεση με όλες τις αντιπεριφέρειες της χώρας, που στο σύνολο τους εφάρμοσαν έγκαιρα τις διαδικασίες διαγωνισμών που προβλέπει ο Νόμος, η Αντιπεριφέρεια Πέλλας «κατόρθωσε» να ξεχωρίσει αρνητικά προκαλώντας ταλαιπωρία σε μαθητές και γονείς. Μετά από 15 μέρες που άνοιξαν τα σχολεία ευαίσθητες κατηγορίες μαθητών ( όπως οι μαθητές ΑΜΕΑ) δεν παρακολουθούν καθόλου το σχολείο ( αφού δεν ξεκίνησε η μετακίνηση τους) και οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των μικρών τάξεων του Δημοτικού( αυτοί που δικαιούνται μεταφοράς με μέριμνα του δημοσίου) μετακινούνται από τους γονείς τους με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων ( χρονική και οικονομική).     
Η μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( νηπιαγωγεία και δημοτικά)  πρέπει να γίνεται με τρόπο που να  εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και η μείωση της ταλαιπωρίας μεγάλου χρόνου αναμονής πριν ή μετά το σχολείο.

Η αιρετή περιφέρεια ( στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα) πρέπει να πράξει το καθήκον της χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων της Πέλλας οφείλουν να πιέσουν για άμεση λύση.   

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ



Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ – Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  – ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  25.09.14 η εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας σε συνεργασία με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στην κεντρική πλατεία της Σκύδρας με την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου.
Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Πέλλας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας.
Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας Μαριάνα Δουλγερίδου λέγοντας ότι είναι η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Σκύδρας και χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους.
Ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης ανέφερε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που πήρε τους προηγούμενους  δύο μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας τόσο για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών όσο και ενάντια στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου στην Πέλλα. Είπε ότι 7 κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ( από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημ. Βίτσα, 5 βουλευτές και έναν ευρωβουλευτή)  επισκέφτηκαν την περιοχή μέσα στο καλοκαίρι και ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά. Κάλεσε τους πολίτες της Σκύδρας να οργανώσουν την πάλη τους για να φύγει η επικίνδυνη συγκυβέρνηση και να δοθεί ευκαιρία στην ελπίδα που αυτή την στιγμή συμπυκνώνεται στην ανάδειξη κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας της Αριστεράς και στην καθημερινή πάλη της κοινωνίας για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις, στην λυσσαλέα προσπάθεια της διαπλοκής στην χώρα μας με στόχο να μην βγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην μεγάλη αλλαγή του πολιτικού κλίματος μετά την ανακοίνωση του άμεσου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και από την έκταση της επίθεσης της συγκυβέρνησης στην κοινωνία ( ΕΝΦΙΑ κλπ). Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης για το Ρωσικό εμπάργκο με την τυφλή υπεράσπιση της στάσης των «μεγάλων» της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία χωρίς να ενδιαφερθεί για το εθνικό συμφέρον και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στους αγρότες και γενικά στην οικονομία της χώρας. 
 Ανέλυσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωτογενή τομέα (γεωργία και κτηνοτροφία) λέγοντας ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να είναι ο πρωτεργάτης της ανάπτυξης αλλά απαιτεί οπωσδήποτε πραγματική στήριξη. Πρέπει και να ενισχυθούν τα δυναμικά παραδοσιακά προϊόντα ( όπως το (ροδάκινο, κεράσι, μήλο κλπ) αλλά και να αντιμετωπιστεί το διατροφικό πρόβλημα του λαού. Μίλησε για έλλειμμα στο ισοζύγιο του αγροτοδιατροφικού τομέα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Να εφαρμοστεί πολιτική γης τέτοια που να εξασφαλίζει ότι καμιά καλιεργήσιμη έκταση δεν θα μείνει ακαλλιέργητη. Και αυτό πρέπει να γίνει με το αγροτικό περιουσιολόγιο και πολιτική που και οι δημόσιες αλλά και οι ιδιωτικές γαίες που μένουν χέρσες να καλλιεργηθούν από ενδιαφερόμενους αγρότες με πολύ μικρό, συμβολικό αντάλλαγμα.   Να αλλάξει σταδιακά η σχέση γεωργίας – κτηνοτροφίας υπέρ της κτηνοτροφίας με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού.  Ένας τρόπος που πρέπει να μελετηθεί καλά και να τον επιτύχει η χώρα είναι ένα τμήμα της γεωργίας να βοηθά την ζωϊκή παραγωγή ( ζωοτροφές) και να ενισχυθεί αυτή η κατεύθυνση με την έκδοση κάρτας χρηματοδότησης του αγρότη και του κτηνοτρόφου. Η χρηματοδότηση του κλάδου πρέπει να εξασφαλιστεί με δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού για τον πρωτογενή τομέα. Το σκάνδαλο της Αγροτικής δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής λειτουργίας του ΕΛΓΑ στην αποζημίωσης όλων των ζημιών σε όλα τα στάδια και από όλα τα καιρικά φαινόμενα και την χρηματοδότηση του ασφαλίστρου κατά 50% από τον αγρότη και 50% από το κράτος.
Κατήγγειλε την φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης για τους αγρότες μιλώντας για την ανάγκη αφορολόγητου καθαρού εισοδήματος 12.000,00 € το χρόνο  ( τζίρος περί τις 25000,00-30000,00 €) και πάνω από αυτό σταδιακή φορολόγηση. Αδιανόητο να θεωρούνται φορολογητέα ύλη τα μέσα παραγωγής ( χωράφια, τρακτέρ κλπ).
Για την κτηνοτροφία στηλίτευσε την απαράδεκτη διαχείριση του προβλήματος των βοσκοτόπων, τον εμπαιγμό των εξισωτικών αποζημιώσεων, την έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας των κτηνοτρόφων με αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό, την ευλογιά κλπ.
Ακόμη το πετρέλαιο για αγροτική χρήση πρέπει να μην υπερβαίνει τα 0,70 € το λίτρο , όπως συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ακόμη να μειωθεί το κόστος των εφοδίων.

Η εκδήλωση τελείωσε με συναυλία νεανικού συγκροτήματος   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...