Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ στο Λουτράκι

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια συνεργασίας με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Διαμερισμάτων Λουτρακίου Ν. Πέλλας “Οι φιλόξενοι”, θα υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και ΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας, στο Λουτράκι. Η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζεται επιτυχώς για 2η συνεχή χρονιά, από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Τα προγράμματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Λουτράκι, είναι τα ακόλουθα:

Εθνικής Εμβέλειας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΙΑΘΕΣΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – E-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ι)
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ΙΙ)
ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΙΙ)
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)
ΒΑΣΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Α1
ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Α1
ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΦΟΡΜΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Β. Τοπικής Εμβέλειας
Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α1 50 ώρες
Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος 50
Θεατρολογία 25
Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη θεάτρου 25
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο 10
Άθληση στην Τρίτη Ηλικία 25
Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου 150
Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί 50

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα Εθνικά. Από τα Τοπικά θα υλοποιηθεί μόνο η Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου όπου οι εκπαιδευτές έχουν ήδη επιλεγεί με ξεχωριστή προκήρυξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν όποια προγράμματα θέλουν, αλλά θα καθυστερήσει η έναρξη των υπόλοιπων τοπικών μέχρι την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης των εκπαιδευτών.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και Τρίτη 20 Οκτωβρίου:
- στο Λουτράκι: στο περίπτερο του Προέδρου του Συλλόγου κου Νίτση Χρήστου, τηλ. 
  6946066130
- στο Δήμο Αλμωπίας στην Αριδαία (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής  
  προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη 
  του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, ώρες 12-2.30 μ.μ.


Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.) 
e-mail: kdvm 10@ gmail .com
https :// www . facebook . com / kdvmalmopias

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. what's up 6932071906
(κάθε μέρα 12-2 μ.μ. και 5-7 μ.μ.), e-mail: fanimaria@hotmail.com

Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793


ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ



Από τη διοίκηση του ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 7 Οκτωβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του συλλόγου.
Στην ελπιδοφόρα κίνηση της διοίκησης για τη δημιουργία της Ακαδημίας, υπήρξε αθρώα συμμετοχή από γονείς μικρών παιδιών, που έγραψαν τα παιδιά τους και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 παιδιά που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
Τις προπονήσεις και την αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, έχει αναλάβει ο προπονητής και της μεγάλης ομάδας, ο γνωστός από τις σπουδαίες συμμετοχές του σε ομάδες της super league, Βασίλης Σαμαράς.
Να θυμίσουμε ότι μετά την προετοιμασία των παιδιών, θα σχηματιστεί ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πέλλας.
Οι προπονήσεις θα ξεκινούν στις 5.30 μ.μ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.
Στη σύντομη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, έγινε αναφορά στις εθελοντικές δράσεις του συλλόγου, ενώ συζητήθηκαν και πρακτικά θέματα που τον αφορούν.
Ο Δήμαρχος κ. Μπίνος μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καλό θα είναι να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα “ευχολόγια” και να αναφερθούμε στην ουσία. Υποδέχτηκα στο γραφείο μου τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου της περιοχής μας και με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, συνεχίζουν να είναι ενεργοί πολίτες και να έχουν διάθεση για προσφορά και επικούρηση του δύσκολου έργου που έχουμε αναλάβει ως Δημοτική Αρχή στον τομέα των αδέσποτων ζώων. Όπως διαβεβαίωσα τους εθελοντές του Συλλόγου, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που μας μεταβιβάζουν οι σχετικοί νόμοι. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε στο πλευρό μας κάθε εθελοντική δράση, καθώς θεωρούμε πως ο εθελοντισμός είναι ένα μεγάλο βήμα για τη μετάβαση σε μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο ευέλικτη».
Πριν τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη και του Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου κ. Φώτη Παραστατίδη, όπου αναλύθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα όσον αφορά στο θέμα των αδέσποτων ζώων, με τις δύο πλευρές να ελπίζουν σε μια ουσιαστική συνεργασία για το κοινό καλό του τόπου μας.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 3/10 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μπίνος είχε την ευκαιρία να συζητήσει διάφορα θέματα που αφορούν στην περιοχή μας, επικεντρώνοντας στο πρόβλημα που έχει προκύψει στη ΔΕΥΑ και αφορά στο έργο ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα, για το οποίο όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια ζητά πίσω τη χρηματοδότηση ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ επειδή το νερό δεν είναι τελικά κατάλληλο.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας τόνισε με έμφαση ότι σκοπός θα πρέπει να είναι η λειτουργικότητα του έργου το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί στους πολίτες και όχι η επιστροφή χρημάτων, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου συζήτησε για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Ο κ. Μπίνος μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
«Συναντήθηκα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και συζήτησα για το σοβαρό αυτό ζήτημα της ΔΕΥΑ και κατ επέκταση ολόκληρου του Δήμου μας. Οι συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστας αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ήταν ιδιαίτερα διαλλακτικοί και συμφώνησαν μαζί μου, ότι θα πρέπει να γίνει λειτουργικό το συγκεκριμένο έργο και να αποδοθεί στους δημότες. Από εδώ και πέρα όλοι μαζί θα εργαστούμε σκληρά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Δεν είναι εύκολο, όμως είμαι σίγουρος πως με μεγάλη και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εγώ είμαι διατεθειμένος να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να βγει από το αδιέξοδο η ΔΕΥΑ και να καταστεί μια υγιής Δημοτική Επιχείρηση. Τέλος, θα ήθελα να καλέσω τον κ. Τζιτζικώστα να σταθεί στο πλευρό μας και να έχουμε μία ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία».

Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στη δήλωσή του και στο θέμα του Προέδρου της ΔΕΥΑ, μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Χουρσόγλου, τονίζοντας πως σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία θα κληθεί να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

CAMERA 51: ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ APPLICATION ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ



Με τα περισσότερα SMARTPHONES που κυκλοφορούν στην αγορά να είναι πλεόν εξοπλισμένα με σχετικά καλές εώς άριστες κάμερες, και με πολλά κοινωνικά δίκτυα να φιλοξενούν αποκλειστικά φωτογραφίες, ο καθένας πλέον μπορεί να δημιουργήσει ικανοποιητικές φωτογραφίες. 
   Τι να κάνεις όμως τα προηγμένα κινητά και τις πολύπλοκες εφαρμογές για καλύτερες φωτογραφίες και χειροκίνητες ρυθμίσεις, όταν δεν μπορείς να σταυρώσεις ένα κάδρο της προκοπής ή όλοι σου οι ορίζοντες είναι θεόστραβοι;

Λάθος
Λάθος   
Αυτό το τελευταίο... προβληματάκι έρχεται να διορθώσει ένα νέα, δωρεάν application, ονόματι Camera51. 

Σωστό!
Σωστό!   

Το Camera51, χρησιμοποιώντας ένα set από προηγμένους αλγόριθμους ανάλυσης του κάδρου που θέτουν σε εφαρμόγή ορισμένους από τους βασικότερους κανόνες της σύνθεσης, αναλύουν τα στοιχεία που συνθέτουν το καδρο μας και προτείνουν που  και πως να τοποθετήσεις το αντικείμενό σου για καλύτερα καδραρισμένες φωτογραφίες. Πως; Απλά ακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο, τα βελάκια στην οθόνη. 
  Το Camera51 κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο για smartphones με λειτoυργικό Android (αν και οι δημιουργοί του υπόσχονται σύντομα την έκδοση για iOS), και μπορείτε να το τσεκάρετε και να το κατεβάσετε από εδώ αφού πρώτα παρακολουθήσετε το διασκεδαστικό, συνοδευτικό βίντεο παρουσίασής του: 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ: ΠΟΣΟ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πόσο, πότε και σε ποιους θα διανεμηθεί

Από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους και για έξι μήνες η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Μέσα στο 2015 το μέτρο θα επεκταθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, καλύπτοντας περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας. 

Τα κριτήρια για τη χορήγησή του θα είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα, τα οποία καθορίζονται στην τελική κοινή υπουργική απόφαση των υπ. Εργασίας και Οικονομικών που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος». Η εφαρμογή θα γίνει πιλοτικά στους δήμους: Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου. 

Σύμφωνα με τα κριτήρια της απόφασης, το ανώτατο ποσό της συνολικής εισοδηματικής ενίσχυσης περιλαμβάνει:


Τη βασική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100 ευρώ ανά μήνα για κάθε ωφελούμενη μονάδα (νοικοκυριό).
Την αναλογική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε: 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Tα κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης είναι περιουσιακά, εισοδηματικά και όχι μόνο. Συγκεκριμένα είναι: 


Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 90.000 ευρώ. Το ύψος της περιουσίας προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος και κατά 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο, με όριο τις 200.000 ευρώ.
Η αξία (τεκμήριο) της κινητής περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.
Το ύψος των καταθέσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος του εγγυημένου εισοδήματος
Νόμιμη και μόνιμη διαμονή στους δήμους όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο, τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες.

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν, οι δικαιούχοι θα έχουν και έξτρα παροχές, όπως:

Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης
Χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου
Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
Ενταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου
Ενταξη στα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους
Ενταξη σε άλλα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
Οι δικαιούχοι, εφόσον μπορούν να εργαστούν και είναι κάτω των 67 ετών, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα του τελευταίου 12μήνου, από το οποίο όμως θα αφαιρείται η αντικειμενική δαπάνη και τα τεκμήρια διαβίωσης, το 20% του πραγματικού καθαρού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες και η διατροφή που καταβάλλεται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφασή αλλά και το εξωιδρυματικό επίδομα ή τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας. 

Η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα αναστέλλεται αν ο δικαιούχος λείψει από την Ελλάδα για διάστημα άνω των δύο μηνών ή αν αρνηθεί να απασχοληθεί σε συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα του προταθεί ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ικανότητές του.




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ

Η Ρένα Δούρου «σοκάρει» και φωτογραφίζεται κακοποιημένη σε περιοδικό –Διαμαρτυρία επωνύμων κατά της ομοφοβίας [εικόνες]

Εκπλήσσει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία δεν διστάζει να «τσαλακώσει» την δημόσια εικόνα της. Φωτογραφήθηκε (μαζί με άλλους επωνύμους) και μίλησε στο περιοδικό Antivirus για τα κρούσματα ομοφοβίας που πληθαίνουν στις μέρες μας.Μαζί της φιλοξενούνται φωτογραφίες και κείμενα των ηθοποιών Μαρίας Καβογιάννη και Αντίνοου Αλμπάνη, όπως και του τραγουδιστή Φοίβου Δεληβοριά.
Τα τέσσερα διάσημα πρόσωπα γράφουν την άποψή τους στο περιοδικό για την ομοφοβία και επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν και να σπάσουν το ρατσιστικό απόστημα της κοινωνίας.
«Η ομοφοβία "βολτάρει" και στους δρόμους μας. Και δεν είναι μόνη. Δεν είναι μια απομονωμένη και ανενεργή θεωρία με λίγους και περιθωριακούς εκφραστές. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο ενάντια σε αυτή την ομοφοβία και τρανσφοβία της πραγματικότητάς μας» αναφέρει το περιοδικό Antivirus στο αφιέρωμά του.
«Με την βοήθεια του Φοίβου Δεληβοριά, της Ρένας Δούρου, του Αντίνοου Αλμπάνη και της Μαρίας Καβογιάννη ελπίζουμε να ενημερώσουμε και ευαισθητοποιήσουμε μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Με την ειλικρινή ελπίδα της εξέλιξης» καταλήγει.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ: ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν θα βρούνε τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αμφίπολη -Το πολύ πολύ να βρούνε τη γοργόνα

Τη δική της άποψη για τον μυστηριώδη «ένοικο» του τάφου της Αμφίπολης κατέθεσε η, πάντα πνευματώδης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, δηλώνοντας, παράλληλα, βέβαιη ότι το μνημείο είναι μακεδονικό.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» η διακεκριμένη βυζαντινολόγος, με αφορμή τη κυκλοφορία του βιβλίου της «Εικασίες Βεργίνα-Αμφίπολη» σχολίασε ότι ο τάφος είναι «χωρίς αμφιβολία μακεδονικός».
Σημείωσε, ωστόσο, ότι αποκλείεται να θάφτηκε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος όπως θα ήθελαν να ελπίζουν αρκετοί.
«Είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ισως με...τη γοργόνα του» τόνισε με νόημα η κα Αρβελέρ.
Μάλιστα, ερωτηθείσα για το τι θα βρουν μέσα στην Αμφίπολη οι αρχαιολόγοι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ απάντησε χαριτολογώντας «Ψαροκόκαλα».

"50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ" - ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ

«50 αποχρώσεις του γκρι»: Με πόσους άνδρες πάνε στη ζωή τους, πόσα ποτά πίνουν και τι συντρόφους ψάχνουν οι γυναίκες που το έχουν διαβάσει

Δραματικές επιπτώσεις, από διατροφικές διαταραχές μέχρι... νυμφομανία, θα μπορούσε να έχει η ανάγνωση του βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι» από νεαρές γυναίκες, ισχυρίζεται μια νέα «αμφιλεγόμενη» μελέτη. 

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι νεαρές γυναίκες που έχουν διαβάσει το βιβλίο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διατροφικές διαταραχές, να τους δημιουργηθεί η επιθυμία να αλλάζουν συνεχώς ερωτικούς συντρόφους και να γίνουν αλκοολικές, σε σχέση με γυναίκες που δεν έχουν διαβάσει τις «50 αποχρώσεις του γκρι». 

Οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιό τους τη συμπεριφορά 650 γυναικών, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, μελετώντας τη σεξουαλική τους συμπεριφορά αλλά και το βαθμό οικειότητας που ανέπτυσσαν με τους συντρόφους τους. 

Σε σύγκριση με τις εθελόντριες που δεν είχαν διαβάσει το βιβλίο, εκείνες που το είχαν διαβάσει είχαν κατά 25% περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν σύντροφο που τους φωνάζει ή τις βρίζει, 34% πιθανότητες να έχουν έναν σύντροφο που τις καταδιώκει και 75% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάνει ακραία στερητικές δίαιτες για περισσότερες από 24 ώρες. 

Επίσης, οι γυναίκες που είχαν διαβάσει τα τρία βιβλία της σειράς είχαν 65% περισσότερες πιθανότητες να πίνουν πάνω από πέντε ποτά σε κάθε τους έξοδο και 63% περισσότερες πιθανότητες να έχουν περισσότερους από πέντε ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκειας της ζωής τους. 

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που διενήργησαν τη μελέτη, αναφέρουν ότι «βιβλία τέτοιου τύπου είναι δυνατό να επηρεάσουν την προσωπικότητα των ατόμων και να προκαλέσουν τέτοιες συμπεριφορές». 

Βέβαια, οι ερευνητές δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν αν οι τάσεις αυτές στις γυναίκες υπήρχαν πριν την ανάγνωση του βιβλίου και απλά μετά το διάβασμα επιδεινώθηκαν ή αναπτύχθηκαν από την ανάγνωση του βιβλίου και μετά.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ - ΛΙΣΤΑ

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε όλη τη χώρα - Δείτε πότε και πού γίνονται [λίστα]

Δράσεις για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, υλοποιεί το υπουργείο Υγείας σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιατρικούς ελέγχους και για παιδιά.

Με απόφαση της υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, και τη συνδρομή των Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για εξετάσεις στις εξής δομές:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Ιωάννινα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, (εξετάσεις τεστ Παπ & έλεγχος μαστών).

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου:

Πάρος, στο Κέντρο Υγείας Πάρου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
Άργος, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδος, (έλεγχος μαστών)
Τρίτη 7 Οκτωβρίου:

Πάρος, στο Κέντρο Υγείας Πάρου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών -ΑΔΥΜ)
Πάτρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (έλεγχος μαστών)
Tετάρτη 8 Οκτωβρίου: Νάξος & Μικρές Κυκλάδες, Αμοργός, στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Νάξου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών -ΑΔΥΜ)

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου:

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες, Αμοργός, στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Νάξου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
Τρίπολη, στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» (έλεγχος μαστών)
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου:

Σύρος, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώϊο» (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών -ΑΔΥΜ)
Ορεστιάδα, Εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας (έλεγχος μαστών)
Σάββατο 11 Οκτωβρίου:

Σύρος, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώϊο» (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών -ΑΔΥΜ)
Κομοτηνή, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)
Κυριακή 12 Οκτωβρίου: Ξάνθη, στο Κέντρο Δροσερού Ξάνθης, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)

Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Δενδροπόταμος, στο Πολύκεντρο Δενδροποτάμου, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)

Κυριακή 19 Οκτωβρίου: Διαβατά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ;

Πόσο κινδυνεύουμε από καρκίνο όταν κάνουμε ακτινογραφίες
Η πρόοδος της τεχνολογίας για ιατρικούς λόγους, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας μεγάλης γκάμας εξετάσεων απεικόνισης που βασίζονται στη χρήση ακτινοβολίας και συμβάλλουν στην εύκολη διάγνωση, αλλά και θεραπεία εσωτερικών παθήσεων.
Αν ανησυχείτε για τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου, κάθε φορά που ο γιατρός σας συστήνει να κάνετε εξετάσεις που προϋποθέτουν τη χρήση ακτινοβολιών, τότε ο παρακάτω πίνακας θα σας κατατοπίσει.
Όπως φαίνεται, οι πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου, είναι στην πλειοψηφία τους πολύ μικρές ποσοστιαία, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε κάθε περίπτωση το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διατηρεί τη δόση της ακτινοβολίας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένας μαθηματικός στέλνει το παρακάτω γράμμα στην σύζυγό του:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...