Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ



Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργοληπτών στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας
Θερμές ευχές στον κ. Θεοδωρίδη για τη νέα θητεία

Ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Τομόσογλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων νομού Πέλλας επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για να του ευχηθούν καλή επιτυχία και «ακόμη περισσότερα έργα» στη νέα θητεία του.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε και συζήτησε με τους παραβρισκόμενους τον προγραμματισμό των δημοσίων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το πλαίσιο χρηματοδοτήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης για την περίοδο 2014-2020).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ένα νέο έργο για το οποίο υπάρχει αναγκαιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ειδικότερα, αφορά τη χωροθέτηση και αδειοδότηση αποθεσιοθαλάμου για την κατάλληλη περιβαλλοντική διαχείριση αδρανών υλικών. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο θα γίνεται απόθεση και κατάλληλη διαχείριση (ανακύκλωση) υλικών και προϊόντων από δημόσια έργα και εργασίες κατεδαφίσεων και καθαιρέσεων (μπάζα).  Μέσω του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να εξασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής η οποία απειλείται από την μη κατάλληλη διάθεση των συγκεκριμένων υλικών, καθώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα αντίστοιχος εγκεκριμένος χώρος.


Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και ευχήθηκε καλή συνεργασία στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Θέμα: Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Αλμωπίας στην ΠΕ Πέλλας

Η νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει και δυστυχώς βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα η μετακίνηση στα σχολεία φοίτησής τους των μαθητών του Δήμου Αλμωπίας στην ΠΕ Πέλλας, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στους ίδιους τους μαθητές όσο και στους γονείς τους.
Οι μαθητές μεταφέρονται με λεωφορείο αστικού τύπου, 30 περίπου θέσεων, στο οποίο οι κανόνες ασφαλείας είναι υποτυπώδεις, οι θέσεις είναι περιορισμένες στον αριθμό και δεν φέρουν ζώνες ασφαλείας. Πέραν αυτού, τα προγραμματισμένα δρομολόγια καλύπτουν επιπλέον τις μεταφορικές ανάγκες και του λοιπού επιβατικού κοινού, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μεταφέρονται συνήθως στο σύνολό τους όρθιοι και στριμωγμένοι. Σχετικά δε, με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας από πέντε έως 11 ετών (νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου), μετακινούνται με το παραπάνω τύπου λεωφορείο, ασυνόδευτοι, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Επιπρόσθετα να σημειωθούν ορισμένες ιδιαιτερότητες της περιοχής. Στον ορεινό όγκο της Αλμωπίας και συγκεκριμένα στον Αρχάγγελο, το μοναδικό διαμέρισμα του Δήμου του οποίου οι μαθητές που μετακινούνται προς το Γυμνάσιο της Φούστανης και εξυπηρετούνταν μέχρι πέρυσι με ΤΑΧΙ, ως απομακρυσμένη, δύσβατη και μειονεκτική περιοχή, λόγω του ότι το δρομολόγιο του λεωφορείου είναι ένα και μόνο και λόγω του ότι το δρομολόγιο αυτό καλείται να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατικού κοινού, οι μαθητές στην πλειοψηφία των μετακινήσεών τους μεταφέρονται συνωστισμένοι και όρθιοι. Επιπλέον, το λεωφορείο που εξυπηρετεί τους μαθητές του Νηπιαγωγείου της Νότιας και τους μεταφέρει στο Νηπιαγωγείο Περίκλειας, τους παραλαμβάνει από τη Νότια στις 7 παρά 10 το πρωί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να περιμένουν μόνα τους και χωρίς συνοδεία στο νηπιαγωγείο της Περίκλειας από τις 7:00 μέχρι τις 8:00 το πρωί. Στα συγκεκριμένα χωριά, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές τη χειμερινή περίοδο (αγγίζουν μέχρι και μείον 15 βαθμούς Κελσίου), τα παιδιά θα είναι αναγκασμένα να περιμένουν την έναρξη των μαθημάτων τους σε δύσκολες συνθήκες και είναι προφανές ότι ο κίνδυνος ατυχημάτων πολλαπλασιάζεται. Το ίδιο πρόβλημα που αφορά στους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, αντιμετωπίζουν και άλλα δημοτικά διαμερίσματα της Αλμωπίας, όπως η Πιπεριά (προς Αριδαία), το Μοναστηράκι (προς Μεγαπλάτανο), η Θηριόπετρα (προς Φούστανη), η Φιλώτεια (προς Φούστανη), ο Νερόμυλος (προς Ίδα), η Μηλιά (προς Ριζοχώρι), η Χρυσή (προς Εξαπλάτανο) κλπ .
Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά μέσω των αρμόδιων Υπουργείων, δεν δίνουν τα απαραίτητα κονδύλια και μεταφέρουν βασικές υποχρεώσεις του κράτους αλλού. Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους με τον Καλλικράτη πέρασε στους ΟΤΑ, χωρίς όμως την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του «νέου» σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της «τοπικής κοινωνίας». Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους αποκέντρωσης και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης εντάσσονται και οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί,                                                                                              
τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια οι τευτλοπαραγωγοί
Τέλος δεν έχουν τα βάσανα των τευτλοπαραγωγών, εξαιτίας της εχθρικής στάσης της κυβέρνησης προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και την παραγωγή ζάχαρης. Φαίνεται στις επιπτώσεις από το κλείσιμο των δύο εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα από τα τρία που υπήρχαν, τώρα στην περίοδο συγκομιδής. Το μοναδικό, που έμεινε σε λειτουργία, εργοστάσιο στο Πλατύ, πέρα από το αυξημένο μεταφορικό κόστος, αδυνατεί και δεν μπορεί να απορροφήσει την ημερήσια παραγωγή των τευτλοεξαγωγέων. Επειδή παραλαμβάνει από όλες τις περιοχές, από ∆οµοκό έως Ορεστιάδα, τις παραγόμενες ποσότητες τεύτλων, γι’ αυτό και η ΕΒΖ ανακοίνωσε ότι δεν μπορούν οι αγρότες να συγκομίζουν όποτε είναι έτοιμοι και σε όσες ποσότητες έχουν. Έτσι τα τεύτλα μένουν στη γη, υποβαθμίζονται ποιοτικά και ήδη η ζημιά υπολογίζεται σε 10 με 15 ευρώ ανά τόνο.
Συγκεκριμένα, αν και ξεκίνησε η συγκομιδή µε 15 pol, όσο περνά ο καιρός έχει πέσει στο 12,5-13 pol, όπως επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του σωματείου τευτλοεξαγωγέων. Οι βροχές επίσης έφεραν ποιοτική υποβάθμιση της παραγωγής και η ΕΒΖ μείωσε τα τιμολόγια στις κατηγορίες τεύτλων µε pol κάτω από 14.
Χαρακτηριστικά από τη Λάρισα για το Πλατύ αντί για 30-40 βαγόνια την ημέρα φεύγουν μόλις 8-9, όπως καταγγέλλουν οι Θεσσαλοί παραγωγοί και αγωνιούν για τον κίνδυνο που υπάρχει της ποιοτικής υποβάθμισης του προϊόντος.
Οι τευτλοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τα έσοδά τους να εξανεμίζονται, ενώ τα έξοδα μένουν στα ύψη. Επίσης ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει ζημίες στην ποιότητα των τεύτλων από κακοκαιρία και συνεπώς δεν αποζημιώνονται από την απώλεια εισοδήματος, αν και πληρώνουν τσουχτερή ασφαλιστική εισφορά.
Ταυτόχρονα, καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει στη νέα καλλιεργητική περίοδο για τα τεύτλα η Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, αλλά ούτε και για το πότε θα πληρωθούν οι αγρότες για τα τεύτλα, για την Ολοκληρωμένη, τη στιγμή που τα έξοδα τρέχουν και η ρευστότητα είναι συρρικνωμένη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
α) Τι άμεσες ενέργειες θα κάνει για να αντιμετωπιστούν οι απώλειες στο εισόδημα των τευτλοπαραγωγών, αφού δεν ευθύνονται οι ίδιοι για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων και τις πολύπλευρες και αλυσιδωτές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει.
β) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια ζάχαρης και η παραγωγή να φτάσει στα επίπεδα των αναγκών του λαού και της χώρας

Η Βουλευτής του ΚΚΕ


Διαμάντω  Μανωλάκου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Εκδηλώσεις εορτασμού 18ης Οκτωβρίου στην Έδεσσα

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου προσκαλούν τις τοπικές αρχές και φορείς, καθώς επίσης και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014

Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας κα. Σοφία Χουϊαρίδου.

Ώρα 11.30 π.μ.:         Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών. Σιγή ενός λεπτού και Εθνικός ύμνος.

Ώρα 12.00:   Παρέλαση αναπήρων πολέμου, πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, ορίζονται:

Α) Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της ημέρας της εορτής. 

Β) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Φέτος προσφέρονται δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και ΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. 
Παράλληλα, στα πλαίσια συνεργασίας α] με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Διαμερισμάτων Λουτρακίου Ν. Πέλλας “Οι φιλόξενοι” και β] με το Πολιτιστικό-Λαογραφικό-Μορφωτικό Σύλλογο Φούστανης, το ΚΔΒΜ θα υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λουτράκι και στη Φούστανη. 
Με βάση το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις στα προγράμματα:
Α. Εθνικής Εμβέλειας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ΙΙ)
ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΙΙ)
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)
ΒΑΣΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Α1
ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Α1
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΦΟΡΜΩΝ

Β. Τοπικής Εμβέλειας
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο
Άθληση στην Τρίτη Ηλικία
Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου
Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί
       
  Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα Εθνικά. Από τα Τοπικά θα υλοποιηθεί μόνο η Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου όπου οι εκπαιδευτές έχουν ήδη επιλεγεί με ξεχωριστή προκήρυξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν όποια προγράμματα θέλουν, αλλά θα καθυστερήσει η έναρξη των υπόλοιπων τοπικών μέχρι την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης των εκπαιδευτών. Επιπλέον, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης των εκπαιδευτών, θα υπάρξει νέα αίτηση με πολλά νέα προγράμματα τοπικής εμβέλειας. Για την ώρα, στα προγράμματα που σχεδιάζονται, αξιοποιούνται οι εκπαιδευτές του προηγούμενου μητρώου.
Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας που διψούν για μάθηση, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, άνεργους  ή εργαζόμενους, καθώς και τους φορείς και συλλόγους της περιοχής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προγράμματα για τα μέλη τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποκτώντας πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας. 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται:
- στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, ώρες 12-2.30 μ.μ. 
- στο Λουτράκι: στο περίπτερο του Προέδρου του Συλλόγου κου Νίτση Χρήστου, τηλ.  
6946066130
- στη Φούστανη: στα γραφεία του Συλλόγου στην Κοινότητα Φούστανης, Χρήστος Αριτζόγλου τηλ 6988448341.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.   ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Ενημερώνουμε επίσης όσους πολίτες παρακολούθησαν επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα της προηγούμενης χρονιάς, ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις τους, υπογράφοντας στη σχετική λίστα, από το Δήμο Αλμωπίας, Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο), εργάσιμες μέρες και ώρες, έως το τέλος Οκτωβρίου (κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207).

  Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.)  e-mail: kdvm10@gmail.com
 https://www.facebook.com/kdvmalmopias
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. what's up 6932071906 (κάθε μέρα 12-2 μ.μ. και 6-7 μ.μ.), e-mail: fanimaria@hotmail.com 
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Αντισφαίρισης Πιπεριάς,
λόγω συντήρησης του Γηπέδου του Φ.Ο.Α.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτίο Τύπου
              Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014



Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο,  η παρουσίαση του θεσμού του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.        
Πρόκειται για έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό ιστό κοινωνικής ασφάλειας για το σύνολο των συμπολιτών μας που διαβιούν στα όρια της φτώχειας και, ιδιαίτερα, στις πιο ακραίες και επώδυνες μορφές της.
Στόχος του προγράμματος που καθιερώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι η εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων, η πρόσβαση τους σε ένα πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η επαγγελματική ένταξη ή επανένταξη τους.
Η δράση ξεκινά πιλοτικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Για την εφαρμογή του προγράμματος επιλέχθηκαν 13 δήμοι της χώρας, ένας από κάθε Περιφέρεια, προκειμένου να εφαρμοστεί δοκιμαστικά και για έξι μήνες ο νέος αυτός θεσμός και οι οποίοι είναι οι εξής:
 
1.     Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Δράμας
2.     Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Έδεσσας
3.     Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Γρεβενών
4.     Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννίνων
5.     Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας
6.     Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Λευκάδας
7.     Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
8.     Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκίδας
9.     Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Καλλιθέας
10.  Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης
11.  Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Σάμου
12.  Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου
13.  Στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Μαλεβιζίου



Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα δημοτολογικά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια μπορούν από τις 15 Νοεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω ειδικού διαδικτυακού τόπου (που θα ανακοινωθεί αργότερα) προς αξιολόγηση και έγκριση την αίτησή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                          

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
 



                                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:   « Ηλεκτρονικό παράβολο (e-paravolo) »
           Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας (Γραφείο Εγγείων Βελτιώσεων) ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή των διατάξεων της ΠΟΛ 1163/3-7-2013 (ΦΕΚ 1675/Β΄/2013) η έκδοση παραβόλων που αφορούν μεταβιβάσεις και ταξινομήσεις αγροτικών μηχανημάτων, έκδοση και θεώρηση αδειών οδήγησης (διπλωμάτων) αγροτικών μηχανημάτων και θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού εγκαταστάσεων, θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-paravolo του taxisnet. Κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην εφαρμογή ως μη πιστοποιημένος χρήστης και θα υποβάλλει το Αίτημα Χορήγησης Παραβόλου, επιλέγοντας το φορέα δημοσίου και την κατηγορία παραβόλου που επιθυμεί. Το παράβολο θα εκτυπώνεται, θα πληρώνεται σε οποιαδήποτε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή μέσω πιστωτικής κάρτας και στη συνέχεια κατατίθεται στην Υπηρεσία μας μαζί με τα υπόλοιπα προβλεπόμενα για κάθε πράξη δικαιολογητικά.
           Για παράδειγμα, για την έκδοση παραβόλου για μεταβίβαση γεωργικού μηχανήματος ακολουθείται η εξής διαδικασία:
ü  www.taxisnet.gr / e-παράβολο / για μη πιστοποιημένους χρήστες / χορήγηση παραβόλου
ü  Φορέας δημοσίου: Υπ.Αγροτ.Ανάπτ./Μηχανήματα-Εξηλεκτρισμός
ü  Κατηγορία παραβόλου: Άδεια κυκλοφορίας αγροτικού μηχανήματος
ü  Τύπος παραβόλου: Έκδοση άδειας κυκλοφορίας
Πληροφορίες:

  • Τμήμα Έδεσσας: Σεραφείμ Δ. (γραφ.221), τηλ. 23813-51267
  • Τμήμα Γιαννιτσών: Σταυρακάκη Δ., Χωροπανίτου Φ., τηλ. 23820-84429. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ Γ.Ε.Λ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ 6.00 μμ
ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:

1.    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ.
2.    ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.




Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γ.Ε. Λυκείου Αριδαίας

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...