Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΟΡΜΑΝΗ



Από την οικογένεια του Ιωάννη Ορμάνη, που "έφυγε" σήμερα για την γειτονιά των Αγγέλων, ύστερα από έναν αξιοπρεπή αγώνα για τη ζωή, ανακοινώνεται, ότι η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 4.00 το απόγευμα.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ



«Τα μαθηματικά κάνουν συχνά τους ανθρώπους να αισθάνονται βλάκες. Και είναι αρκετά οδυνηρό να αισθάνεσαι βλάκας», έγραψε πρόσφατα στο περιοδικό Slate, o συγγραφέας και μαθηματικός Ben Orlin. Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στο Oakland o ίδιος, διατηρεί, επίσης, ένα διάσημο blog που είναι αφιερωμένο στη διδασκαλία των μαθηματικών. Στο άρθρο του περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σχολείο, τη συμπεριφορά των αδύναμων μαθητών του και με εξομολογητική διάθεση διαπιστώνει : «Η δική μου αγχωτική και αμυντική αναβλητικότητα με έκανε καλύτερο δάσκαλο».

Πριν διαβάσουμε για ποιο λόγο θεωρεί την αναβλητικότητά του προτέρημα, ας δούμε μερικές παρατηρήσεις του από τη διδασκαλία των μαθηματικών οι οποίες αφορούν, κυρίως, τους αδύναμους μαθητές : «απουσιάζουν συχνά από το μάθημα, χρονοτριβούν, δεν κάνουν ερωτήσεις, δεν κρατούν σημειώσεις. Προσπαθούν να αποτύχουν ; » αναρωτιέται. Αν και έχει μια εξήγηση για αυτήν τη συμπεριφορά : «η πιο ισχυρή αιτία που εξηγεί αυτήν την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά είναι, στην ουσία, η αποστροφή του ανθρώπου προς τον πόνο. Τα μαθηματικά κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ηλίθιοι και αυτό το αίσθημα προκαλεί πόνο. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσει κάποιος αν δεν το έχει βιώσει από πρώτο χέρι. Ευτυχώς, εγώ το ένιωσα, αν και όταν βρισκόμουν σε αυτήν την κατάσταση δεν αισθανόμουν τόσο τυχερός», λέει.

201844037_7dbd27025f_o


Στη συνέχεια αναφέρεται στη δική του συνάντηση με την αποτυχία. Όλα ξεκίνησαν όταν θέλησε, πρόσφατα, ως καθηγητής μαθηματικών να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στην Τοπολογία. «Η αποτυχία μου ξεκίνησε σταδιακά, αθόρυβα όπως ξεκινά σε όλους. Αντέγραφα επιμελώς τις σημειώσεις των συναδέλφων μου, αλλά αισθανόμουν ότι αρκετά από όσα αντίκριζα μπροστά μου ήταν ασαφή και δεν τα κατανοούσα. Ήξερα ότι, μέρα με την ημέρα, τα κενά που είχα στο μάθημα αυξάνονταν αλλά δεν μπορούσα να τα εντοπίσω. Περίμενα υπομονετικά τη στιγμή που ένα ταρακούνημα θα έβαζε όλα τα χαμένα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Στην πραγματικότητα δεν ζήτησα βοήθεια από κανέναν (ήμουν τρομοκρατημένος από τη ρετσινιά του «ηλίθιου»). Έτσι κύλησε ο χρόνος με μικρές εκλάμψεις κατανόησης, μέχρι να συνειδητοποιήσω την αποτυχία μου».

Το βίωμα της αποτυχίας τον βοήθησε, πάντως, να κατανοήσει πώς ακριβώς αισθάνονται σήμερα οι αδύναμοι μαθητές του, αφού κάθε στοιχείο και σύμπτωμα της συμπεριφοράς τους λειτουργεί σαν καθρέφτης του παλιού του εαυτού. Σε αυτούς αναγνωρίζει, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, το φόβο να κάνουν ερωτήσεις, την αδυναμία τους να κατανοήσουν το μάθημα, τη δυσκολία τους να ζητήσουν τη βοήθεια του δασκάλου, τη διάθεση να δικαιολογούν τον εαυτό τους και να ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους, τον πανικό στην αναμονή της αξιολόγησής τους από το δάσκαλο και πολλά άλλα.

«Όταν έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις μας και να εκτεθούμε στους δασκάλους και τους συμμαθητές μας, ο πανικός μας αναγκάζει να οχυρωθούμε πίσω από μια αμυντική συμπεριφορά», λέει ο Ben Orlin. Και καταλήγει : «Η αποτυχία στα μαθηματικά θα έπρεπε να είναι όπως κάθε άλλη αποτυχία : δυσάρεστη αλλά και διδακτική. Τελικά είμαι ευγνώμων για τη δική μου αποτυχία. Ακριβώς, όπως οι ψυχαναλυτές δεν εξασκούν το επάγγελμά τους αν δεν ψυχαναλυθούν οι ίδιοι, έτσι και οι μαθηματικοί δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στην τάξη αν δεν έχουν νιώσει, έστω μια φορά, το αίσθημα της αποτυχίας και του «βλάκα» που δεν καταλαβαίνει τα μαθηματικά».


 ______    Συγγραφέας: Γιώργος Καρουζάκης  


 Πηγή: thalesandfriends.org από περιοδικό Slate

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής και στη διάθεσή του να βοηθήσει τους οικονομικά αδύνατους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Η ενίσχυση της Προσπάθειάς μας απαιτεί την συνδρομή των εκπαιδευτικών, για το λόγω αυτό προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας αδιόριστους και διορισμένους να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια μας αυτή, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τους γονείς της πόλης μας με την εθελοντική προσφορά τους.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή πρέπει να αναφέρουν την ειδικότητά τους και τα μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν.

Για πληροφορίες  μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αλμωπίας στην κα. Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207 email:social@0598.syzefxis.gov.gr

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ


ΝΕΟ ΓΟΝΑΤΟ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ



Νέο γόνατο  εφ όρου ζωής  (για πάντα ),  αποκτούν πλέον και στη χώρα μας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας,  όσοι υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική,  για να αντιμετωπίσουν την αρθρίτιδα που τους ταλαιπωρεί!
Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στα νεα βιολογικά προθετικά υλικά που τοποθετούνται  από τους ορθοπαιδικούς, τα οποία δεν φθείρονται και  εγγυώνται στον ασθενήτων 50 και 60 χρόνων ότι δεν θα χρειαστεί στο υπόλοιπο της ζωής του μια δεύτερη επέμβαση αντικατάστασης!
«Μέχρι σήμερα τα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούσαμε στις ολικές αρθροπλαστικές είχαν διάρκεια ζωής 10 με 12 χρόνια , πράγμα που σήμαινε πως ο πενηντάχρονος ασθενής θα έπρεπε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση μετά την συμπλήρωση των 60χρόνων του»τονίζει ο Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός,  εξειδικευμένος στις προηγμένες , ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές των κάτω άκρων.

 «Με τα νεα βιολογικάπροθετικάυλικά, προσθέτει ο Δρ Αλευρογιάννης, ο ασθενής αποκτά νέο γόνατο εφ όρου ζωής  και καλύτερης λειτουργικότητας».
Τα νέα βιολογικά υλικά, είναι αποτέλεσμα  μακρόχρονων μελετών σε εργαστήρια βιοτεχνολογίας   ανεπτυγμένων τεχνολογικά χωρών του εξωτερικού.
Τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα της χρήσης αυτών των επαναστατικών υλικών κυρίως σε νέους ασθενείς, γιατί αυτοί τα έχουν περισσότερο ανάγκη,  παρουσιάστηκαν στο 16Ο Διεθνές Συνέδριο Αρθροπλαστικής Γόνατος, το οποίο   πραγματοποιήθηκε  16 με 18 Οκτωβρίου στη Λυών της Γαλλίας.
 
 
 "Η εξέλιξη αυτή δίνει νέο νόημα στις επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος , καθώς  μέχρι σήμερα το ζητούμενο ήταν η διάρκεια ζωής των προσθετικών υλικών»αναφέρει ο Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης.
Η φθορά των προσθετικών  υλικών ήταν και ο λόγος που μέχρι σήμερα οι ορθοπεδικοί σύστηναν στους ασθενείς των 50 και 60χρονων, λόγω αύξησης του μέσου όρου ζωής, να ζήσουν με τον …πόνο για μια δεκαπενταετία και μετά να υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος.
 Σήμερα η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής και της τεχνολογίας στον τομέα της ορθοπεδικής προσφέρει στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική γόνατος:
  • Γόνατο κατά παραγγελία(εξατομικευμένη πρόθεση)
  • Γόνατος εφ όρου ζωής(άφθαρτο βιολογικό υλικό)
  • Μικρή τομή επέμβασης  (ελάχιστη μη τραυματική τεχνική)
 
 «Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας της πιο σύγχρονης τεχνικής αρθροπλαστικής γόνατος στον κόσμο» τονίζει ο Δρ Αλευρογιάννης και εξηγεί «Τομή μόλις πέντε εκατοστών, μόσχευμα που ταιριάζει απόλυτα στη μορφολογία των οστών του ασθενούς και υλικά που διαρκούν για μια ζωή».
 
           ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Τα νέα βιολογικά προσθετικά  υλικά είναι "ποτισμένα",  με βιταμίνη Ε, το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό του ανθρώπινου οργανισμού. Αποτελούν μια καινούργια κλάση προθετικών υλικών επαφής στην αρθροπλαστική του γόνατος και υπερέχουν σε όλες τις συγκριτικές αναλύσεις σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα. Κι αυτό γιατί  συνδυάζει πραγματική αντιοξειδωτική σταθερότητα, υψηλή μηχανική αντοχή και εξαιρετικά χαμηλή φθορά.
    «Τα νέα δεδομένα στον τομέα της ορθοπαιδικής δίνουν την δυνατότητα στον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό να αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή με ξεχωριστό τρόπο, καθώς μπορεί να του προσφέρει κατά παραγγελία, άφθαρτο γόνατο εφ όρου ζωής»καταλήγει ο Δρ Αλευρογιάννης.
 
 
 
 
 
 
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΟΝΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
 Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική γόνατος , καθώς  είναι η άρθρωση που προσβάλλεται πιο συχνά από αρθρίτιδα  σε ποσοστό 65%. 
Η αναλογία στο γενικό πληθυσμό είναι 1 άνδρας προς 3 γυναίκες. Μόνο στις ΗΠΑ, ηολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί τη 14η πιο συχνή αιτία νοσηλείας τα τελευταία χρόνια. Περισσότεροι από 4.5 εκ. Αμερικανοί (4.7% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ηλικίας άνω των  50 χρόνων), έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε τουλάχιστον μία αρθροπλαστική στο γόνατο.
Πάνω από 650.000 τέτοιες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο το 2010. Το 42,0% των ασθενών ήταν ηλικίας 45-64 , ενώ το 53.5% ήταν 65-84 χρόνων.
Στην Ελλάδα το 2012, ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε στις 12.000 και το 82,4% των ασθενών ήταν  70-85 χρόνων.
Η παχυσαρκία και η αύξηση ηλικίας  του μέσου όρου συνταξιοδότησης ζωής   φαίνεται να αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες του προβλήματος.
Επίσης πρόβλημα αρθροπλαστικής εμφανίζουν  βετεράνοι αθλητές ( της άρσης βαρών, άλτες κ.τ.λ) παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με ιστορικό επανειλημμένων τραυματισμών, άνθρωποι που κάνουν  σκληρές χειρωνακτικές εργασίες   (οικοδόμοι, αγρότες κτλ). Ακόμη ασθενείς με  αυτοάνοσα νοσήματα και κυρίως ρευματοειδή αρθρίτιδα σε νεανικές ηλικίες.
 Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε αρθροπλαστική γόνατος είναι μια αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση, η οποία δεν έτυχε κατάλληλης μετεγχειρητικής κινητοποίησης. 
 

 www.dralevrogiannis.gr. τηλ.2107786868 κιν 6944998694

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΡ.ΜΠΛΟΚΩΝ_ΔΙΜΗΝΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ


Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισε             η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Αγροτών
Αρχή η κάθοδος στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο                                 της 1ης Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο στην Λάρισα συνεδρίαση της διευρυμένης Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 20 Νομούς και μπλόκα.
Την συνεδρίαση απασχόλησαν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Προβλήματα που θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.
Η άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην φτώχεια και τον αφανισμό.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις είναι μονόδρομος. Οι όποιες κατακτήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, συγκρούσεων, κανείς δεν χάρισε τίποτε και ούτε υπάρχουν σωτήρες που θα έρθουν και θα δώσουν λύσεις πολύ περισσότερο όταν επί της ουσίας συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ που αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Η ανεργία αφορά όλους. Χιλιάδες γιοί και θυγατέρες αγροτών και κτηνοτρόφων είναι άνεργοι. Η συμμετοχή οργανωμένα αγροτών και κτηνοτρόφων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα και Αγροτικών Συλλόγων με αποφάσεις τους θα αναδείξουν για μια ακόμη φορά την οξύτητα και των αγροτικών προβλημάτων.


Αποφασίστηκε το επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές ημέρες δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή.
·       Στον ΕΛΓΑ απαιτώντας αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του, μείωση των υπέρογκων ασφαλίστρων, να ασφαλίζεται το σύνολο της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, να αποζημιώνεται στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου όποιος έχει πάθει ζημιά.
·       Στον ΟΓΑ για να απαιτήσουμε να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη όλων των αγροτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην σκεφτούν καν να υλοποιήσουν την επιδίωξη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων που οφείλουν στο ΟΓΑ, και επιδιώκουν με την συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
·       Σε τράπεζες και εφορίες για τα χαράτσια, και μείωση των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
·       Να συνεχιστεί η δραστηριότητα στους κτηνοτρόφους διεκδικώντας άμεση και ουσιαστική αποζημίωση και προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό. Να δίνονται οι ενισχύσεις στον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι στους βοσκότοπους που με τον αποχαρακτηρισμό τους θα μειώσουν δραστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Μετά από αυτές τις πανελλαδικές δράσεις, θα υπάρξει νέα πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Γενάρη, θα εξετάσει την ως τότε δράση και θα αποφασίσει για την συνέχεια και την μορφή των κινητοποιήσεων διεκδικώντας να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δώσουν ανάσες.

   Την Τρίτη 21 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...