Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Στις 26 Οκτωβρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου Προμάχων τον προστάτη του χωριού Άγιο Δημήτριο.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής Σάββατο 25/10, όπου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στις 5.00 το απόγευμα με αρτοκλασία.

Ανήμερα της γιορτής την Κυριακή  26/10, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου 25, 26 και 27 Οκτωβρίου στο Ναό θα εκτίθενται τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου για να τα προσκυνήσουν οι πιστοί και να πάρουν την ευλογία του. 

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


Στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Ιλαρίωνος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Προμάχων επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου, που δεσπόζει στην είσοδο του χωριού. Εκεί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου και να περιηγηθούν στους χώρους της Μονής. Το μοναστήρι βρίσκεται σε ένα εξαιρετικού κάλλους φυσικό τοπίο, που μαγεύει τον επισκέπτη και παράλληλα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και υποβλητικότητας.
Στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου προσφέρθηκε κέρασμα και τους έγινε  θερμή υποδοχή από τις μοναχές και τον Ηγούμενο πατέρα Παΐσιο, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιλαρίωνα και στο ιστορικό κατασκευής της Μονής, ευχήθηκε στα μέλη της σχολικής κοινότητας των Προμάχων καλή πρόοδο και δημιουργικότητα για το νέο σχολικό έτος.




ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΣΤΙΣ ΑΜΠΕΛΙΕΣ - ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ 2015-2020



ΑΜΠΕΛΙΕΣ -ΠΕΛΛΑΣ -- ΣΥΣΚΕΨΗ της ΠΑΣΥ για τη νέα ΚΑΠ  2015 - 2020                                    

      Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση( ΠΑΣΥ ), στα πλαίσια των πρωτοβουλιών ενημέρωσης των αγροτο-κτηνοτρόφων για τη νέα ΚΑΠ 2015 – 2020, πραγματοποίησε σύσκεψη στις Αμπελιές - Πέλλας. Ενημέρωσε τους αγροτο-κτηνοτρόφους του χωριού για τις θέσεις της ΠΑΣΥ και συζήτησε μαζί τους για τους στόχους και τις προβλέψεις της ΚΑΠ 2015-2020 σε σχέση με τη μικρομεσαία αγροτιά.

     Την παρουσίαση των θέσεων της ΠΑΣΥ έκανε από την Πανελλαδική της Γραμματεία ο Αλέκος Ουγγρίνος, υπήρξαν αρκετά ερωτήματα και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός όσων συμμετείχαν για το μέλλον τους και των αγροτικών νοικοκυριών τους στην αγροτική παραγωγή της χώρας στα πλαίσια της ΕΕ, όποιο πρόσημο «αριστερή» ή «δεξιά», «αντιμνημονιακή» ή «μνημονιακή» και νάχει η ελληνική κυβέρνηση.
    Ενημερώθηκαν οι αγροτο-κτηνοτρόφοι για τη συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποχαρακτηρίζει τα βοσκοτόπια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
    Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Σ’αυτά τα πλαίσια πάντα θα υπάρχουν επεμβάσεις εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, όπως στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα αντίμετρα-εμπάργκο της Ρωσίας σε βάρος της παραγωγής και των εξαγωγών των φυτικών & ζωικών προϊόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

    Η ΠΑΣΥ κάλεσε για μια ακόμη φορά τους αγρότες για την ανάγκη οργανωμένης αντίδρασης στις αρνητικές προοπτικές της νέας ΚΑΠ με την ενδυνάμωση-επαναδραστηριοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, με τις Συντονιστικές Επιτροπές των Μπλόκων σε κάθε περιοχή, 

     Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση κάλεσε επίσης τους αγρότες να ανταποκριθούν μαζικά και να συμμετέχουν μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμε-νους τους συνταξιούχους, τη νεολαία στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο όλων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές της ανεργίας και για τα παιδιά των αγροτο-κτηνοτρόφων                                       το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Πρόσκληση- Ενημέρωση

Δημοτικό Σχολείο Προμάχων.

Αγαπητοί γονείς.
Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή/και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.
Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, και αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, στο σχολείο μας την Παρασκευή 24/10/2014 και ώρα 09:00π.μ., θα γίνει ενημέρωση από την Διαιτολόγο Μαχαιρίδου Σιμέλα. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή ανάπτυξη των παιδιών.
Στην ενημέρωση μπορούν να παρευρεθούν όσοι από τους γονείς επιθυμούν 


Ο Δ/ντής του σχολείου.

Λιούγκας Γεώργιος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...