Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 5 - 3



Διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Κερασιάς, όπου ο τοπικός ΠΑΟ Κερασιάς κέρδισε με 5-3 τον ΑΣ Πρόμαχοι.

Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού χαρακτηρίζεται από την σχετική υπεροχή των φιλοξενούμενων, που όμως ατύχησαν να δεχτούν γκολ στο 25' από τον Τοτίδη και στη συνέχεια παρά την πίεση που άσκησαν, τελικά το σκορ δεν άλλαξε, αφού η άμυνα των γηπεδούχων ήταν "γρανίτης".

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες κατέβηκαν με μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη και απέδωσαν ποιοτικό-εξαιρετικό ποδόσφαιρο και τα γκολ διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Οι μεν Προμαχιώτες ανοίχτηκαν για να πετύχουν την ισοφάριση, οι δε Κερασιώτες παίζοντας με φαρμακερές επιθέσεις, χτυπούσαν την κατάλληλη στιγμή, βρίσκοντας ακάλυπτη πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα.

Παραθέτουμε παρακάτω την διακύμανση του σκορ και τους σκόρερς, από την οποία φαίνεται όλο το φιλμ του συναρπαστικού παιχνιδιού.

1-0 Τοτίδης  25΄
2-0 Δ. Τρίψης του Ι. 60΄
2-1 Γ. Νάνος  70΄
3-1 Πασσαλής  80΄
3-2  Ν Νάνος  83 
4-2 Τρίψης Δ.Α.  85΄
4-3 Προίκος  88΄
5-3  Πασσαλής  90΄

Η διαιτησία του κυρίου Σιδηρόπουλου (Κουκούλης Σ, Παναγιωτίδης) ήταν καλή.














































Φωτορεπορτάζ:
dj peter Grecos

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ


 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Θέμα: Για την κατάργηση Τμημάτων της Επιθεώρησης Υγείας & Ασφάλειας της
          Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε 7 περιοχές.

Σε μια περίοδο που εντείνεται η ασυδοσία της εργοδοσίας στους χώρους εργασίας και αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, η κυβέρνηση με το Π.Δ 113/ 29 Αυγούστου 2014 προχώρησε στην απαράδεκτη κατάργηση των Τμημάτων της Επιθεώρησης Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε 7 περιοχές της χώρας, περιοχές με αξιόλογη οικονομική δραστηριότητα και δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους (Ημαθία, Χαλκιδική, Πέλλα, Σάμος, Αρκαδία, Ευρυτανία, Φωκίδα). Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Αποτελεί συνέχεια μιας μακρόχρονης πολιτικής που καθημερινά οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών, στην παραπέρα ελαστικοποίηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγεία & Ασφάλεια προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Σήμερα υπηρετούν σε ολόκληρη την Ελλάδα μόνο 220 Επιθεωρητές Υγείας & Ασφάλειας στις μάχιμες υπηρεσίες της πρώτης γραμμής. Το δυναμικό αυτό πρέπει να φέρει σε πέρας τον έλεγχο των συνθηκών Υγείας & Ασφάλειας σε εκατοντάδες χιλιάδες χώρους εργασίας με τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων και της εργατικής τάξης, 60 το πολύ Επιθεωρητές Υγείας & Ασφάλειας καλούνται να ελέγξουν χιλιάδες επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους η καθεμία και δεκάδες χιλιάδες μικρότερες.
Στην ίδια κατεύθυνση της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων εντάσσεται και ο προσανατολισμός των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν εστιάζει στην εργοδοτική ευθύνη, αντίθετα προωθεί την ταξική συνεργασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμα και σε περιπτώσεις που γίνονται έλεγχοι μετά από ένα ατύχημα, συχνά υπάρχει προσπάθεια να μετατοπιστεί η εργοδοτική ευθύνη στις πλάτες των εργαζομένων ή των τεχνικών ασφαλείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

1.    Να εξασφαλιστεί η διατήρηση και ενίσχυση των Τμημάτων της Επιθεώρησης Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας στις παραπάνω 7 περιοχές της χώρας, για να γίνουν άμεσες προσλήψεις Επιθεωρητών Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας σε ολόκληρη την χώρα, με ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των ελέγχων;
2. Να απεμπλακούν οι Επιθεωρητές Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας από καθήκοντα άσχετα με το έργο τους (π.χ από τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας), καθήκοντα που αποσπούν σημαντικό χρόνο σε καθημερινή βάση, για να προσανατολιστεί η Επιθεώρηση στον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών για την Υγεία και Ασφάλεια.;


Ο βουλευτής του ΚΚΕ

Χρήστος Κατσώτης

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ" - ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;

spiros papadopoulos
Ο αγαπημένος ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφει και μαζί με εκείνον επιστρέφει και η αγαπημένη στο ευρύ Ελληνικό κοινό εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά»!

Αποκλειστικές μας πληροφορίες λένε ότι γνωστό καλλιτεχνικό δίδυμο από την Πέλλα, έλαβε μέρος στα κάστινγκ της εκπομπής και αφού εντυπωσίασε την επιτροπή, πήρε το "οκ" για γυρίσματα, ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό της εκπομπής.
Δεσμευόμαστε για περισσότερα, όταν οριστικοποιηθεί η συνεργασία.
Απόψε κάνει το ντεμπούτο της . Στην πρώτη της σεζόν εκπομπή ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα φιλοξενήσει τον αγαπημένο ερμηνευτή της Ελλάδας και του εξωτερικού Μάριος Φραγκούλης.
marios
Ο δημοφιλής τενόρος θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίμη Πλέσσα και συμπράττει καλλιτεχνικά με τον Κώστα Χατζή (τραγούδι – κιθάρα), τον Μίμη Πλέσσα (πιάνο), τον Γιώργο Κατσαρό (σαξόφωνο) και τον Στέφανο Κορκολή (πιάνο) για να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές.

10 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ

Magnify Image
Κι επειδή δεν το έχετε, ορίστε μερικές δικαιολογίες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την έξοδο για κανά τεταρτάκι το πολύ γιατί σιγά μη σας πιστέψει και κανείς.... Φωτ.: Στάθης Μαμαλάκης

Κάθεστε χαλαροί σπίτι, απολαμβάνετε το σαββατόβραδό σας χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα και ξάφνου χτυπάει το κινητό και σας λένε έλα θα βγούμε. Μην πανικοβληθείτε. Ο πανικός δεν θα ωφελήσει σε τίποτα.
 Θέλει καθαρό μυαλό για ν' αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους καταστάσεις. Κι επειδή δεν το έχετε, ορίστε μερικές δικαιολογίες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την έξοδο για κανά τεταρτάκι το πολύ γιατί σιγά μη σας πιστέψει και κανείς.   

«Είμαι έγκυος». Έχει διάρκεια εννέα μήνες με δυνατότητα ανανέωσης και εξαρτάται απ' το πόσα παιδιά είστε πρόθυμοι να νοικιάσετε για να τα δείχνετε μετά στους φίλους σας. Δουλεύει καλύτερα αν είστε γυναίκα χωρίς αυτό να μας δεσμεύει απαραίτητα.

   «Είμαι λυκάνθρωπος». Έχει διάρκεια για μία νύχτα και απαιτεί να έχουμε πανσέληνο για να πιάσει. Η έντονη τριχοφυία αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιτυχίας.

   «Είμαι άνεργος». Η απόλυτη δικαιολογία της εποχής, γίνεται πιστευτή απ' όλους κι απ' όλα. Να 'ναι καλά η κρίση παναγία μου.   «Είμαι ανάμεσα σ΄αυτό και αυτό το ρούχο». Πολύ καλή δικαιολογία με δυνατότητα χρήσης για πολλά Σάββατα. Αν είστε γυναίκα κάνατε την τύχη σας.

   «Είμαι καναπέ». Πολύ καλή δικαιολογία γιατί στην τελική ποιος θέλει να βγει μ' έναν καναπέ; Κανείς.

   «Είμαι σε εξεταστική». Περίεργη δικαιολογία που δε γίνεται εύκολα πιστευτή ειδικά αν αυτός που τη λέει τελευταία φόρα που διάβασε ήταν στις πανελλήνιες.

   «Είμαι σε σχέση». Αν δεν είστε σε σχέση και το λέτε στα ψέματα θα πρέπει να παρουσιάσετε και το έτερον ήμισυ κάποια στιγμή γιατί ίσως κινήσετε υποψίες. Αν είστε όντως σε σχέση δεν καταλαβαίνω γιατί διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο, λες και θα σας προτείνει κανείς να βγείτε μαζί του. Χοχοχο.

   «Είμαι ο Μπάτμαν». Σε περίπτωση που όντως είστε ο Μπάτμαν. 

  «Είμαι ο Μαζωνάκης». Αν όντως είστε ο Μαζωνάκης τότε είστε πολύ τυχερός όχι επειδή είστε ο Μαζωνάκης αλλά γιατί πρέπει κάθε βράδυ του Σαββάτου να κλαίτε και να είστε του θανάτου οπότε μια χαρά ξεμπερδέψατε, αλίμονο σε μας.

   «Είμαι αυτός που είμαι και σ' όποιον αρέσω». Δικαιολογία έκτακτης ανάγκης. Τη χρησιμοποιούμε μόνο όταν δεν μας έχουν πιστέψει με τις προηγούμενες που είναι και το πιο πιθανό εδώ που τα λέμε και μας έχουν φτάσει στα όριά μας. Για να γίνει 100% πειστική συνοδεύεται από δυνατές φωνές, χτύπημα χεριού στο τραπέζι και κλείσιμο τηλεφώνου.

 P.S να είστε προετοιμασμένοι μετά να μείνετε χωρίς φίλους 



Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...