Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ SOCARTES.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το παγκόσμιο φαινόμενο της βίας με βάση το φύλο πλήττει καθημερινά τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών που την υφίστανται. Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το SocArtes.gr διοργανώνει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός μια καλλιτεχνική βραδιά με στόχο την ευαισθητοποίηση.
Η ομάδα του SocArtes.gr, που ξεκίνησε τη δράση της τον Δεκέμβριο 2013 και έχει ως σημείο αναφοράς τις τέχνες και την κοινωνία, απευθύνειανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες/ ομάδες, συλλογικότητες και ακτιβιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πάνω στο θέμα και  θέλουν να συμμετάσχουν στη βραδιά με κάποιο καλλιτεχνικό δρώμενο, θεατρικό ή χορευτικό performance, θέατρο μαριονέτας ή video,ντοκιμαντέρ, ταινία μικρού μήκους και installation.
Οι καλλιτεχνικές προτάσεις θα πρέπει να αφορούν το θέμα της Βίας κατά των Γυναικών που σύμφωνα με τη Διακήρυξη του ΟΗΕ νοείται ως«οποιαδήποτε ενέργεια βίας εξαιτίας του φύλου, η οποία καταλήγει ή είναι πιθανόν να καταλήξει, σε σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για τέτοιες ενέργειες, του εξαναγκασμού, ή της αυθαίρετης στέρησης της ελευθερίας, είτε συμβαίνει στη δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.»
Τα θεατρικά και χορευτικά performances θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως 20’ και ευελιξία στις σκηνογραφικές και φωτιστικές απαιτήσεις. Τα videos, τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μικρού μήκους θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως 15’.
Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει ν’ αποστείλουν με e-mail την καλλιτεχνική τους πρόταση και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο info@socartes.gr(link sends e-mail) μέχρι την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, απογευματινές ώρες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας διοργάνωσης με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα) προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συζητήσουν τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες. Θα υπάρξει ενημέρωση μέσω e-mail για την ακριβή ώρα προσέλευσης στη συνάντηση της 10ης Νοεμβρίου.
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014
ΠΗΓΗ...: http://www.diekdikw.gr/

"ΕΠΕΣΕ" ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ CYTA

Έπεσε το δίκτυο της CYTA

Χωρίς πρόσβαση στο internet και χωρίς τηλέφωνο βρέθηκαν χιλιάδες νοικοκυριά

Χωρίς πρόσβαση στο internet και χωρίς τηλέφωνο βρέθηκαν χιλιάδες νοικοκυριά αφού το δίκτυο της Cyta "έπεσε". Οπως ενημερώνει η εταιρεία στο facebook, καταβάλλει προσπάθειες για αποκατάσταση.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
"Την τελευταία ώρα σημειώθηκε απώλεια τηλεφωνίας, διαδικτύου & τηλεόρασης σε τμήμα Πελατών μας. Η υπηρεσία τηλεφωνίας έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως, ενώ το διαδίκτυο και οι σχετιζόμενες υπηρεσίες επανέρχονται σταδιακά. Αναμένεται πλήρης αποκατάσταση εντός των επόμενων ωρών.
Για τους παραπάνω λόγους υπάρχει δυσκολία επικοινωνίας με τα τηλεφωνικά μας κέντρα, η
οποία επίσης αναμένεται να ομαλοποιηθεί σύντομα.
Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε για την κατανόηση".



ΠΗΓΗ...http://www.news.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...