Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ 4 - 0


Όμορφο και ποιοτικό παιχνίδι στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ των Προμάχων, όπου ο τοπικός ΑΣ Πρόμαχοι επικράτησε με σχετική άνεση επί του μαχητικού Μεγάλου Αλέξανδρου Άρνισσας με σκορ 4-0.

Η ομάδα του Βασίλη Σαμαρά έπαιξε με στοχευμένες κινήσεις και φάνηκε στο γήπεδο η σωστή προετοιμασία, που έχει γίνει καθώς οι παίκτες ήταν προσγειωμένοι και με σίγουρα πατήματα, κινούνταν στον χώρο, γνωρίζοντας ο καθένας τη θέση του και τον ρόλο του.
Από την άλλη, οι παίκτες του Ηλία Μπόγια ήταν ασύνδετοι σαν ομάδα, και κινούνταν μεμονωμένα και με σπασμωδικές κινήσεις, προσπάθησαν με ατομικές ενέργειες να κάνουν κάτι καλό, χωρίς όμως επιτυχία.

Το πρώτο ημίχρονο, που ήταν και το καλύτερο και για τις δυο ομάδες, χαρακτηρίζεται από τις πολλές καλές φάσεις και την ποιότητα, που παρουσίασαν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι.
Ευκαιρίες έχασαν ο Γ. Νάνος στο 1’ και το 5’ και ο Ν. Νάνος στο 9’.
Στο 10’ παραλίγο να γίνει το 0-1 όταν αλλεπάλληλα σουτ των Δεληκώστα και Σαββαϊδη, απέκρουσε ο τερματοφύλακας Χ. Σέλκος των Προμάχων.
Το 1-0 σημείωσε στο 13’ ο Παπαδόπουλος με αυτογκόλ, όταν προσπάθησε να αποκρούσει δυνατό σουτ των επιθετικών των Προμάχων.
Με ανεβασμένο το ηθικό, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και έχασαν ευκαιρίες με τον  Δ. Σέλκο στο 17’, τον Ν. Νάνο στο 22’, ενώ είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Γ. Μούγιο στο 25’.
Οι  της Άρνισσας απείλησαν στο 26’ με σουτ του Δεληκώστα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Χ. Σέλκος.
Το 2-0 σημειώθηκε στο 41’ όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας από τον τερματοφύλακα Ταραβουσίδη και τον  Δ. Σέλκο, αυτή φτάνει στα πόδια του Ν. Νάνου και προ κενής εστίας σκοράρει με ευκολία.
Στη φάση αυτή ο τερματοφύλακας τραυματίστηκε σοβαρά(πιθανόν στα πλευρά) και εξήλθε του αγωνιστικού χώρου, ενώ το ασθενοφόρο που κλήθηκε, έφτασε με καθυστέρηση μιας και πλέον ώρας, εξαγριώνοντας παίκτες και φιλάθλους.
Το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται σθεναρά, βγαίνοντας με αντεπιθέσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Προμαχιώτες να πετυχαίνουν το 3-0 στο 50’, με πλασέ του Γ. Νάνου.
Οι της Άρνισσας ανοίχτηκαν με σκοπό να μειώσουν και ανέβασαν στροφές και χάνουν διαδοχικές ευκαιρίες στο 66’ και το 67’ με τον Σαββαϊδη και στο 68’ με τον Δεληκώστα.
Ήταν ένα δεκάλεπτο, που οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους αρετές, αλλά προσέκρουσαν στην σιδερένια άμυνα των Προμάχων και οι προσπάθειές τους αποκρούονταν.
Στο 63΄χάνεται σπουδαία ευκαιρία από τον Καραμήτσο των Προμάχων, η καρφωτή κεφαλιά του οποίου εξουδετερώνεται από τον Μεταξά , ο οποίος αντικατέστησε στα γκολπόστ τον τραυματισμένο και αποχωρήσαντα Ταραβουσίδη .
Ο Δεληκώστας χάνει ευκαιρία στο 75’ , ενώ ο Γ. Νάνος στο 83’ κλείνει το τελικό σκορ 4-0 με δυνατή βολίδα ύστερα από σέντρα πάσα του Δ. Σέλκου.

Μετά τη νίκη τους αυτή οι Προμαχιώτες συνεχίζουν να βρίσκονται σε τροχιά ανόδου, στη βαθμολογία του ομίλου, και βλέπουν με αισιοδοξία τα επόμενα παιχνίδια, ενώ ο προπονητής των φιλοξενούμενων ήταν σχετικά ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, ενώ μονολογούσε για κάποιες προσθήκες-βοήθειες, που χρειάζεται η ομάδα του.
Ο Γιάννης Πέτσκος εκ μέρους του Δ.Σ. του ΑΣ Πρόμαχοι, εξέφρασε την συμπάθεια της διοίκησης  και ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον άτυχο τερματοφύλακα, που τραυματίστηκε.

Από τους Προμάχους διακρίθηκαν οι Άτζος(κορυφαίος του αγώνα), Γ.Σέλκος, Γ. Μούγιος και Καλογιάννης.
Από την Άρνισσα  ξεχώρισαν οι Δεληκώστας, Σαββαϊδης, Παπαδόπουλος και Καμπούρης.

Η διαιτησία του κυρίου Βαμβακά ήταν άριστη, ενώ οι δυο βοηθοί του Ζανταρίδης και Χ. Γεωργίου ήταν άψογοι και αλάνθαστοι.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χ. Σέλκος
Άτζος – Γ. Ρατσίτσκας
Δ. Νάνος
Σαμσούρης – Τανούρης
Γ. Σέλκος
Καλογιάννης
Ι. Μούγιος – Καραμήτσος
Δ. Σέλκος
Γ. Νάνος
Ν. Νάνος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Σαμαράς

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

Ταραβουσίδης -Τολιάνης 
Μ. Θεοδώρου
Καμπούρης
Παπαδόπουλος
Μεταξάς
Γιάντσης
Σαββαϊδης – Ολίδης
Ε. Θεοδώρου
Τετζέρης
Δεληκώστας
Κάρτας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Η. Μπόγιας

















































ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ


Ούτε αξιώματα, ούτε δόξα, ούτε πλούτη.
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το Κυριακάτικο πρωινό, όπου με τους αγαπημένους σου φίλους, χωρίς προετοιμασίες και λούσα, παίρνεις λίγη φασολάδα, ένα πιάτο "μπουκόφκες", δυο τρία πλαστικά ποτηράκια φρεσκοβρασμένο τσίπουρο και με παρέα την καλοσύνη και την αγνή άδολη διάθεση, ζεις μικρές ευτυχισμένες στιγμές, που συνθέτουν την απόλυτη ευτυχία και δίνουν νόημα στην ύπαρξή σου.
Στιγμές από τη ζωή στο χωριό, όπου κρατάει (ακόμη) η γνήσια φιλία και η ζεστασιά των ανθρώπινων σχέσεων.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...