Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής "Επιστροφή στο χωριό" της τηλεόρασης του ALPHA με την Ευτυχία Φράγκου, που αυτή την Κυριακή στις 13.10 θα παρουσιάσει επεισόδιο-αφιέρωμα για το Λουτράκι Αλμωπίας..

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ     
      Ο.Γ.Α.    
 Δελτίο Τύπου 

 Παρασκευή 28.11.2014 


        «Καταβολή Συντάξεων μηνός  Δεκεμβρίου 2014 για τους Συνταξιούχους   του ΟΓΑ» 

      Η σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2014 θα καταβληθεί σε 692.260 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς  ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη  Δευτέρα   1 Δεκεμβρίου 2014   .  
      Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2014  ανέρχεται στο ποσό των 311.353.814,99 ευρώ. 



   ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ



Ζητείται ζευγάρι για εργασία κουζίνας σε Ελληνικό εστιατόριο στην Βιέννη.
 Η εργασία μπορεί να ξεκινήσει εντός των ημερών, άμεσα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
 004368860609111
 Κος Χρήστος

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


21ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΦΗΥΡΕ ΤΖΕΛ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΣΕ 15 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Magnify Image

Ο Joe Landolina, απόφοιτος της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), εφηύρε σε ηλικία 21 ετών ένα θαυματουργό τζελ που σταματά την αιμορραγία και επουλώνει σοβαρά τραύματα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.
 Το «Vetigel» δρα αξιοποιώντας ένα φυτικής προέλευσης αιμοφιλικό πολυμέριο, το οποίο συνίσταται από πολυσακχαρίτες. Εκείνοι κολλάνε στο αίμα και σχηματίζουν μία μορφή πλέγματος που σφραγίζει την πληγή και σταματά την αιμορραγία, χωρίς να ασκηθεί σε αυτή πίεση και χωρίς να απαιτείται η χρήση γαζών ή επιδέσμων. Η εφαρμογή του γίνεται μέσω σύριγγας.
 Ο Landolina είναι σήμερα ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Suneris, όπως ονομάζεται η εταιρεία του και επεξεργαζόταν την ιδέα του Vetigel ήδη από το 2010, όταν ήταν μόλις 17 ετών. 

Magnify Image


«Από μικρός πάντα με ενδιέφεραν οι επιστήμες και, καθώς ο παππούς μου ήταν ιδιοκτήτης οινοποιείου, είχα μάθει να αγαπώ τη χημεία και να εργάζομαι σε ένα χημικό εργαστήριο», δήλωσε στους IBTimes UK. «Παίζοντας στο εργαστήριο ανακάλυψα δύο πολυμέρια που εάν τα συνδυάσει κανείς δημιουργούν μία στέρεη μάζα. Αυτή ήταν η στιγμή που εμπνεύστηκα το Vetigel». 
Μετά το σχολείο, ο Landolina σπούδασε χημικός μηχανικός και βιοϊατρική, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και παράλληλα έστηνε τη δική του Start Up εταιρεία. (NAI, τα έκανε όλα αυτά μέχρι σήμερα που είναι 21).

   «Ξεκίνησα σε συνεργασία μόνο με κάποιους συμφοιτητές μου, αλλά τελικά χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας, η πρόσληψη ερευνητών με διδακτορικό και πολύς εργαστηριακός εξοπλισμός προκειμένου να αναπτύξουμε και να ελέγξουμε το προϊόν μας». 
Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στήριξε την προσπάθειά του τόσο χρηματικά, καθώς μέσα από δύο διαγωνισμούς, στους οποίους ο νεαρός βγήκε 1ος και 2ος, έλαβε 5000 δολάρια, αλλά και ως μέντοράς του, δείχνοντάς του πώς να στήσει μία επιχείρηση και βοηθώντας τον στην αναζήτηση επενδυτών. 

Magnify Image


Aπαιτούνται ακόμα περίπου δύο χρόνια μέχρι το Vetigelνα πάρει έγκριση από την FDA – Food and Drug Administration και γι' αυτό σε αρχικό στάδιο θα διατεθεί για κτηνιατρική χρήση. 
Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2015, με εκτιμώμενο κόστος 30 δολάρια ανά εφαρμογή.
 Πρόκειται για μία αγορά με λιγότερα ρυθμιστικά εμπόδια και «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα τέτοιο προϊόν καθώς οι κτηνίατροι σπάνια έχουν χρόνο να κλείσουν ένα τραύμα πριν το ζώο πεθάνει», εξηγεί ο Landolina. 
Τώρα ο Joe Landolina εργάζεται πάνω σε μία έκδοση του Vetigel που δεν θα δημιουργεί απλώς ένα εξωτερικό περίβλημα αλλά θα μένει στο σώμα και και θα απορροφάται από αυτό κατά τη διάρκεια της φυσικής θεραπευτικής διαδικασίας. 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

"ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝ"

Magnify Image

Αντιδράσεις για video της ουγγρικής αστυνομίας που ρίχνει το φταίξιμο στις γυναίκες 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί video της ουγγρικής αστυνομίας το οποίο υποτίθεται «χτυπάει το καμπανάκι» για τους βιασμούς γυναικών αλλά στην ουσία ρίχνει τις ευθύνες για τους βιασμούς στις ίδιες τις γυναίκες.


   Το βίντεο αφηγείται την ιστορία μια παρέας κοριτσιών που ετοιμάζεται για έξοδο και τις παρακολουθεί ενώ διασκεδάζουν σε κλαμπ. Οι κοπέλες εμφανίζονται να πίνουν αλκοόλ και αν «αφήνονται» στην παρέα νεαρών που τις πλησιάζουν. Στο τέλος αφήνεται να εννοηθεί ότι έχουν βιαστεί και το σύνθημα με το οποίο ολοκληρώνεται το βίντεο είναι το εξής:
  «Εσύ είσαι υπεύθυνη. Μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό». 

  Η «έμπνευση» της ουγγρικής αστυνομίας έχει προκαλέσει την οργή γυναικείων οργανώσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και τη συλλογή υπογραφών ζητώντας από την αστυνομία βίντεο που να καταδικάζουν τους δράστες, όχι τα θύματα.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟ FACEBOOK - ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Αρχισε τις διαγραφές το Facebook – Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνουν
Φαίνεται ότι το Facebook αποφάσισε να πάρει την... κατάσταση στα χέρια του και ξεκίνησε τις διαγραφές για να «καθαρίσει» τις λίστες του.
Ο διάσημος ιστότοπος social media ξεκίνησε να διαγράφει προφίλ με ψευδώνυμα και στη συνέχεια ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους με κάποιο επίσημο έγγραφο.
Το Facebook πριν δύο μήνες είχε ξεκινήσει να μπλοκάρει σελίδες που είχαν δημιουργήσει προφίλ με ψευδώνυμο και ζητά από χρήστες με ψευδώνυμο να σκανάρουν και να αποστείλουν επίσημο έγγραφο μαζί με την φωτογραφία που θα αποδεικνύει την πραγματική τους ταυτότητα για να ταυτοποιήσει αν είναι οι πραγματικοί.
Πριν δύο μήνες η τακτική της δημοφιλούς ιστοσελίδας να διαγράψει χιλιάδες προφίλ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς μεταξύ άλλων είχε προκαλέσει το μένος της LGBT (lesbian, gay, bisexual και transgender) κοινότητας των ΗΠΑ.
Και τώρα με την νέα πολιτική επιχειρεί να... καθαρίσει τις λίστες του από τους μη πραγματικούς κατόχους λογαριασμών.


Πηγή: ://www.iefimerida.gr/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΠΟΜΠ ΝΤΙΛΑΝ ΓΙΑ ....ΕΝΑΝ ΘΕΑΤΗ

Ο θρύλος Μπόμπ Ντίλαν έπαιξε συναυλία με μόλις ένα άτομο στο κοινό
Στην τεράστια και πλούσια καριέρα του έχει τραγουδήσει για εκατομμύρια κόσμο. Ομως, ήρθε η ώρα ο διάσημος Μπομπ Ντίλαν στα 73 του να κάνει και συναυλία για... έναν θεατή.
Εν λόγω συναυλία δόθηκε στη Μουσική Ακαδημία της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το απόγευμα της Κυριακής: Ο 73χρονος Ντίλαν και η μπάντα του ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν μπροστά σε έναν θεατή. Μια εμπειρία μοναδική που ωστόσο είχε την... εξήγηση της.
Ο Σουηδός τηλεπαρουσιαστής Φρέντρικ Γουίκινγκσον εργάζεται πάνω σε μία σειρά ταινιών, οι οποίες πραγματεύονται το πώς μοναχικά άτομα αντιμετωπίζουν γεγονότα σχεδιασμένα για μεγάλα πλήθη. Και έτσι ήθελε αυτη την συναυλία-έρευνα. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό «Rolling Stone», τού πήρε πολύ καιρό να προγραμματίσει τη συναυλία και τη μέρα που τελικά αυτή πραγματοποιήθηκε ήταν τόσο νευρικός που δεν μπορούσε ούτε να φάει.
«Χαμογελούσα όλη την ώρα λες και είχα πάρει έκσταση. Επειτα το σαγόνι μου πονούσε για ώρες καθώς δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω», συμπλήρωσε ο Φρέντρικ. Μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο σουηδός παρουσιαστής πρόκειται να δημιουργήσει ένα 15λεπτο βίντεο από τη συναυλία, το οποίο θα αναρτήσει στο ΥouTube.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ - ΠΑΟΚ 0-2

Διπλό... πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στο παγωμένο Μινσκ με ηγέτη τον Αθανασιάδη
Με γκολ του Αθανασιάδη στο 83' και στο 88' ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 την Ντιναμό Μινσκ στην Λευκορωσία και έπιασε την Γκινγκαμπ στους 7 βαθμούς, που έχασε στην έδρα της από την Φιορεντίνα (1-2).
Την τελευταία αγωνιστική (11 Δεκεμβρίου) ο Δικέφαλος θέλει απλή νίκη και με... μισό μηδέν για να προκριθεί στους «32» κι αυτό γιατί θα ξεπεράσει τη γαλλική ομάδα και θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Γκινγκάμπ ισοβαθμούν, αλλά οι Γάλλοι έχουν το πάνω χέρι λόγω της νίκης στο πρώτο ματς με 2-0.
Σε όλο το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ και η ομάδα της Λευκορωσίας είχαν φάσεις για γκολ, αλλά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήθελε το γκολ και έδειξε υπομονή και επιμονή. Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, πάντως, στο 82', μετά από εξαιρετική ασίστ του Περέιρα και κοντινό πλασέ του Αθανασιάδη, ενώ στο 88' και πάλι ο Κλάους, έπειτα από προσπάθεια του Περέιρα και γύρισμα του Κάτσε, έγραψε το τελικό 0-2. Ο Κλάους μάλιστα απόψε στα 26 του έγινε ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Ντιναμό Μινσκ (Βλάντιμιρ Ζούραβελ): Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Ουντότζι (74' Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζα Τζε-Τζε (81' Ντιομάντε)
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (28' λ.τ. Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα), Αθανασιάδης (89' Παπαδόπουλος)
Η βαθμολογία:
Φιορεντίνα 13
Γκινγκάμπ 7
ΠΑΟΚ 7
Ντιναμό Μινσκ 1
6η αγωνιστική:
11 Δεκεμβρίου: ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ (22:05)
11 Δεκεμβρίου: Φιορεντίνα-Ντιναμό Μινσκ (22:05)


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙ(ΣΤΙ)ΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ-ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Οικουμενι(στι)κή προσευχή και κοινή Διακήρυξη Βαρθολομαίου - Φραγκίσκου την προσεχή Κυριακή στο Φανάρι
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μεταβαίνοντας διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί, ενώ θα μετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι συνυπογράφοντας επίσης κοινή διακήρυξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία.

Ο ποντίφικας προσκλήθηκε στην Τουρκία από τον Ταγίπ Ερντογάν, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον πρόεδρο της επισκοπικής Συνόδου. Το αποστολικό ταξίδι του έρχεται οκτώ χρόνια μετά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.
Βάσει το προγράμματος της επίσκεψης που έχει ανακοινώσει το Βατικανό, την Παρασκευή ο Πάπας θα βρίσκεται στην Άγκυρα όπου θα επισκεφθεί αρχικά το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το Σάββατο ο ποντίφικας θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, το οποίο είχε επισκεφθεί το Νοέμβριο του 2006 και ο Πάπας Βενέδικτος.
Εν συνεχεία ο Πάπας θα χοροστατήσει σε λειτουργία στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος και θα παραστεί σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος είχε προσκληθεί τον Ιούνιο στο Βατικανό για την οικουμενική προσευχή υπέρ της ειρήνης στους Αγίους Τόπους παρουσία των Μαχμούντ Αμπάς και Σιμόν Πέρες.
Την Κυριακή ο Πάπας θα εορτάσει την εορτή του Αγίου Ανδρέα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα προχωρήσουν στην υπογραφή κοινής Διακήρυξης.
Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία θα είναι δρακόντεια εν μέσω της έντασης που έχει πυροδοτήσει στη χώρα η δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο Ιράκ και τη Συρία.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...