Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ



Το διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου Προμάχων ''ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ'', θέλει να συγχαρεί τους παίχτες και τον προπονητή της ομάδος μας για την μεγάλη και δίκαιη νίκη με ευρύ σκορ 4-1 επί της ομάδος του Άρη Λουτρακίου.

 Αθλητικοί σύλλογοι σαν τον δικό μας,γνωρίζουν, ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στα γήπεδα και όχι έξω από αυτά.

 Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη Λουτρακίου και σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Με τιμή
Το Δ.Σ του Α.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ


Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Η ΠΑΡΑΚΑΜΕΡΑ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ!!!



Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  4-1



Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


ΤΟ ΓΚΟΛ


ΤΟ ΦΑΟΥΛ
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ




ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ


ΤΟ ΑΝΑΚΟΝΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ 26ΧΡΟΝΟ "ΕΘΕΛΟΝΤΗ"

Magnify Image

Στην εμπειρία του από το ανακόντα που τον κατάπιε αναφέρεται ο Πολ Ροζόλι ο 26χρονος που φορώντας ειδική στολή έγινε τροφή του τεράστιου ερπετού για τις ανάγκες τηλεοπτικής εκπομπής.

   «Με γράπωσε από το πρόσωπο», λέει ο Rosolie σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly «και το τελευταίο πράγμα που είδα ήταν το στόμα της που άνοιξε διάπλατα πριν όλα σκοτεινιάσουν. Στη συνέχεια με άρπαξε, τυλίχτηκε γύρω μου και ένιωσα την στολή να “σπάει” και τα χέρια μου να συνθλίβονται. Ήταν απόλυτα τρομακτικό».

Magnify Image

Ο 26χρονος είχε αλείψει τη στολή με αίμα γουρουνιού, προκαλώντας το φίδι  να τον καταπιεί μιμούμενος κινήσεις ζώου. Η εκπομπή πρόκειται να προβληθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Discovery Channel στην εκπομπή που τιτλοφορείται «Eaten Alive»




Ο Ροζόλι απάντησε και στις επικρίσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως η PETA, υποστηρίζοντας ότι το να «φαγωθεί ζωντανός» από έναν ανακόντα έχει περιβαλλοντικό σκοπό, λέγοντας πως, μετά από χρόνια που έχει περάσει στον Αμαζόνιο παρακολουθώντας το συγκεκριμένο είδος φιδιού, θέλει να εγείρει ενδιαφέρον για την τύχη του. 

Magnify Image

Όπως επίσης διαβεβαιώνει  το φίδι δεν κακοποιήθηκε και έφυγε σώο στο δάσος μετά το εγχείρημα. Υποστηρίζει επίσης ότι έκανε τα πάντα για να μην κακοποιηθεί το ζώο.  Η PETA είχε κάνει λόγο για βασανισμό του ζώου. 




Πηγή: www.lifo.gr

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ

Magnify Image

Δολοφονημένος βρέθηκε στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα ο σημαντικός Έλληνας συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας.
    Συμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ίδιο βράδυ είχε βγεί για φαγητό με φίλους στην περιοχή και αργότερα, όταν τον αναζήτησε στο τηλέφωνο ένας από αυτούς, δεν τον βρήκε και κάλεσε την αστυνομία. Υπήρξε πάλη του θύματος με τον δράστη και στραγγαλισμός. Επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει αναλάβει τη διερεύνηση της εξιχνίασης της δολοφονίας του.

   Στο σπίτι της οδού Ζακύνθου, ο 83χρονος συγγραφέας κατοικούσε επί δεκαετίες, και τον τελευταίο καιρό ζούσε μόνος, μετά τον θάνατο της γυναίκας του Λιλής. Το ζεύγος δεν είχε παιδιά.   Μόλις χθές εκδόθηκε από τις εκδόσεις Τόπος το τελευταίο του βιβλίο, η Αλληλογραφία του με τον Βασίλη Βασιλικό.

Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς της ελληνικής πεζογραφίας. Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα.
 Το 1949 αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών- δεν ακολούθησε συστηματικές πανεπιστημιακές σπουδές. Εργάστηκε επί είκοσι χρόνια σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Το 1961 άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό "Ταχυδρόμος", και το 1962 εμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων "Τα μηχανάκια".
 Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση "18 Κείμενα" και οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη βάσει του νόμου "περί ασέμνου δημοσιεύμα-τος" για το έργο του "Το αρμένισμα"- ωστόσο, το 1972 πήρε την υποτροφία RAAD για το Βερολίνο.
 Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση· έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Λιούις Κάρολ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ουίλιαμ Φώκνερ και Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1967, για το Αρμένισμα) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1976, για τη "Βιοτεχνία υαλικών" και, 2002, για το "Δύο φορές Έλληνας").
 Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, και τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. 
  Σέ ένα από τα πρώτα του βιβλία, το 'Αρμένισμα" βάζει έναν ήρωά του να λέει:«Αχ είναι ωραία η ζωή, Σίμο, πρέπει να τη χαίρεται κανείς, ν΄αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο να τη γλεντά όπως θέλει». 

Magnify Image
Ο Μένης Κουμανταρέας στην Αθήνα, την δεκαετία του 70 




Πηγή: www.lifo.gr

ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Ντόροθι Κινγκ: Δεν είναι Πρωταπριλιά, αλλά δανείζουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον Πούτιν
Ηρθε η... Πρωταπριλιά στις αρχές του Δεκέμβρη; Προφανώς όχι. Αλλά η Ντόροθι Κινγκ αναγκάστηκε να τσεκάρει αρκετές φορές το ημερολόγιό της για να βεβαιωθεί. Αυτό έγραψε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος στο οργισμένο blog της για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει στη Ρωσία ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψε ο λόρδος Ελγιν.
Η Κινγκ ήταν ανάμεσα στους πολλούς που αντέδρασαν στην είδηση αυτή, ότι το άγαλμα του Ελληνα θεού του ποταμού Ιλισσού θα εκτεθεί στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Μετά από αρκετές οργισμένες αναρτήσεις στο Twitter για το θέμα, η αρχαιολόγος αναφέρθηκε σε αυτό και στο blog της.
«Είμαι στο Μαρόκο και το τηλέφωνό μου δεν λειτουργεί εδώ αλλά... έπρεπε να τσεκάρω επανειλημμένα ότι δεν είναι Πρωταπριλιά όταν είδα τα νέα για το δανεισμό. Αφού επανειλημμένα απέρριψε τα αιτήματα της Ελλάδας για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα -και αρνήθηκε ακόμη και ότι έγιναν αυτά τα αιτήματα, παρότι υπήρχαν και έγγραφα που τα υποστήριζαν- και αρνούμενο ότι τα έργα δανείσθηκαν ποτέ, το Βρετανικό Μουσείο πρώτα δάνεισε τον Κύλινδρο του Κύρου (που κατασκευάστηκε στο Ιράκ) στον εχθρό μας, το Ιράν και τώρα δανείζει ένα Γλυπτό του Παρθενώνα στη Ρωσία. Ναι, τη Ρωσία, τη χώρα που πρόσφατα έκανε αμφίβολη ψηφοφορία για την προσάρτηση της Κριμαίας και έχει εισβάλει στην Ουκρανία», γράφει η Κινγκ στη νέα της ανάρτηση.
«Αν αυτή δεν είναι εσκεμμένη προσβολή στη σύμμαχό μας Ελλάδα, δεν ξέρω τι είναι», συμπληρώνει η αρχαιολόγος, που προσθέτει ότι αν εργαζόταν στο ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, θα ματαίωνε όλους τους δανεισμούς στο Βρετανικό Μουσείο και θα επανεξέταζε τυχόν άδειες ανασκαφής που μπορεί να έχουν. «Γιατί είναι αποδεκτό για το Βρετανικό μουσείο να δανείζει μοναδικά έργα στο Ιράν που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τη Ρωσία που εισβάλει σε γείτονα χώρα και όχι στην ειρηνική Ελλάδα από όπου ήρθαν τα γλυπτά;», καταλήγει.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ - ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ GREEK-WEATHER.ORG

Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα! Αυτή είναι η ημερομηνία που περιμένουμε τα ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ στην Αθήνα!!!
Όλα τα προγνωστικά στοιχεία του... Greek-Weather.Org, συγκλίνουν στο γεγονός ότι από τις 11-12 Δεκεμβρίου, μέχρι και τα Χριστούγεννα περίπου, θα είναι μία περίοδος κατά την οποία αλλεπάλληλα πολικά καιρικά συστήματα θα εισχωρήσουν στην Ευρώπη, με πορεία προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα μας στο παραπάνω χρονικό διάστημα, με πολλά χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε πεδινές περιοχές μόνο της βόρειας Ελλάδας.
Είναι αλήθεια πως μετά από αυτή την άνοδο που θα έχουμε στις αρχές Δεκεμβρίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην στην Ευρώπη, με τη καιρική κυκλοφορία, να επιτρέπει πλέον όλο το ψύχος από το βόρειο πόλο και τη Σιβηρία, να κατέβει στη κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη. Μπορεί όμως, κάτι τέτοιο να συμβεί στη χώρα μας για 1-2 μέρες το πολύ αλλά να χιονίσει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα πάρα πολύ, με αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ για τη χώρα μας.
Το Greek-Weather.Org, εξετάζει σοβαρά τα τελευταία προγνωστικά του στοιχεία, τα οποία δείχνουν ουσιαστικά βαρυχειμωνιά στη χώρα μας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερου του μήνα αυτού.
Από τις 11 με 12 Δεκεμβρίου λοιπόν, ως και τις 23-24 Δεκεμβρίου, περιμένει το Greek-Weather.Org, να έχουμε καταστάσεις βαρυχειμωνιάς σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας αν όχι σε όλο.

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ

5125406_orig
Μόλις έχετε ολοκληρώσει κάποιο σεμινάριο ψυχολογίας και σας καλούν να συμμετέχετε σ' ένα ψυχολογικό πείραμα. Δέχεστε και κατευθύνεστε προς το εργαστήριο όπου σας υποδέχεται ο πειραματιστής με ιατρική ποδιά και τις σημειώσεις του στο χέρι και σας εξηγεί πως ο σκοπός του πειράματος είναι «η κατανόηση των επιπτώσεων συγκεκριμένων καθηκόντων στις φυσιολογικές αντιδράσεις».
Πίσω του διακρίνετε σε ένα τραπέζι μια σειρά από καλυμμένα ποτήρια στη μια άκρη και στην άλλη ένα ψόφιο σκουλήκι μέσα σε ένα πιάτο, μαχαιροπίρουνα, πετσετούλα, ποτήρι με νερό...
Ο πειραματιστής σας υπενθυμίζει τα δικαιώματά σας λέγοντας πως η συμμετοχή είναι εθελοντική και μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να εγκαταλείψετε το πείραμα. Ανατρέχει στα χαρτιά του και αποφαίνεται πως εσείς δεν θα κάνετε το πείραμα με την αξιολόγηση του βάρους των καλυμμένων ποτηριών, αλλά το άλλο, ...με το σκουλήκι!
«Συμπληρώστε αυτό το ερωτηματολόγιο και σε δέκα λεπτά επιστρέφω» λέει, κι εξαφανίζεται πίσω από μια πόρτα, αφήνοντάς σας με το επικείμενο γεύμα σας.
Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει ερωτήσεις όπως «πόσο γενναίος είστε;» και «πιστεύετε ότι σας αξίζει να υποφέρετε;»
Τα δέκα λεπτά περνούν γρήγορα και ο πειραματιστής επιστρέφει για να σας ανακοινώσει πως έχει γίνει κάποιο λάθος και πως μπορείτε εσείς να επιλέξετε ποιο πείραμα προτιμάτε.
Τι κάνετε τώρα που έχετε το προνόμιο της επιλογής; Τρώτε το σκουλήκι ή ζυγίζετε τα ποτήρια;
Το πείραμα των Comer, R. και Laird, J. D. (1975), έδειξε πως η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, σε ανάλογες περιστάσεις, επιλέγει το σκουλήκι ακόμη και όταν, εκ των υστέρων, δίδεται η δυνατότητα επιλογής! Αν η δυνατότητα επιλογής δοθεί από την αρχή του πειράματος, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιλέγει το ουδέτερο πείραμα.
Φαίνεται λοιπόν πως η περίοδος αναμονής, μαζί με την βεβαιότητα μιας επικείμενης δυσάρεστης εμπειρίας, επηρεάζει καθοριστικά την απόφαση των υποκειμένων. Οι επιστήμονες κατέληξαν πως τα υποκείμενα εκλογικεύουν την περίσταση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. «Μου αξίζει να υποφέρω. Έχω κάνει πράγματα για τα οποία ήρθε η ώρα να πληρώσω»
2. «Είμαι γενναίο άτομο. Μπορώ να φάω ένα σκουλήκι για χάρη της επιστήμης»
3. «Έχω ακούσει πως τα σκουλήκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες»
Όσοι δηλαδή προσάρμοσαν την εικόνα τους ή την άποψή τους σύμφωνα με την περίσταση, εκλογικεύοντας το γεγονός, είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν τελικά το σκουλήκι.
Συνοψίζοντας, οι συμμετέχοντες στη μελέτη αυτή ήταν πιθανότερο να επιλέξουν να υποφέρουν όταν περίμεναν εξαρχής πως θα υποφέρουν, επειδή ενδεχομένως είχαν συμβιβαστεί με το φαινομενικά αναπόφευκτο της μοίρας τους, ενισχύοντας ή υποτιμώντας τον εαυτό τους ή πείθοντάς τον πως η κατάσταση δεν είναι τελικά και τόσο δυσάρεστη.
Τα ευρήματα αυτά έχουν πολλές προεκτάσεις και δεν περιορίζονται στην ...κατανάλωση σκουληκιών. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ίσως μας βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί κάποιοι άνθρωποι δέχονται με μεγαλύτερη ευκολία τις άσχημες καταστάσεις και την κακή αντιμετώπιση, θεωρώντας πως σε έναν «δίκαιο και ιδανικό κόσμο» τους αξίζουν αυτά που τους συμβαίνουν.
Κάποιοι αναγνώστες ίσως αναγνωρίζουν ακόμη και την Ελληνική κοινωνία της εποχής της κρίσης.
Η πίστη πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, μπορεί να είναι παρήγορη σε κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, αναστέλλει τη δράση μας προς επίλυση των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν, ειδικά όταν το μαρτύριο δεν είναι αναπόφευκτο (όπως στο πείραμα που η συμμετοχή ήταν εθελοντική).
Υπάρχουν πάντως ορισμένα ερωτήματα που αυτή η μελέτη δεν κατάφερε να απαντήσει. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι διαφορές στην προσωπικότητα και το βίο που μπορεί να προδιαθέτουν ορισμένους ανθρώπους να πάρουν μια απαξιωτική απόφαση («το αξίζω αυτό»), ή μια ενισχυτική απόφαση («είμαι γενναίος»), απέναντι σε μια αναμενόμενη ταλαιπωρία; Και τι συμβαίνει με την μεγάλη μειονότητα των συμμετεχόντων που δεν άλλαξαν την άποψή τους και αρνήθηκαν κατηγορηματικά το σκουλήκι;
dentist
Φαίνεται να είναι οι πιο λογικοί από τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, αν και θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το βάσανο είναι πράγματι αναπόφευκτο, η προσέγγισή τους είναι παράλογη. Σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο, για παράδειγμα, μάλλον δεν είναι κακό να πείσετε τον εαυτό σας πως είστε γενναίος και πως το σφράγισμα δεν είναι τελικά και τόσο οδυνηρό.
Η πεποίθηση όμως πως μας αξίζει να υποφέρουμε, μπορεί άραγε να μας είναι ποτέ χρήσιμη;
Εσείς, πόσα σκουλήκια ...κατάπιατε αμάσητα σήμερα;
______________
*Η Γνωστική Δυσαρμονία (Cognitive Dissonance) είναι το δυσάρεστο αίσθημα που προκαλείται από την υποστήριξη δύο αντιφατικών ιδεών ταυτόχρονα. Οι επίμαχες «ιδέες» ή «γνωστικές διεργασίες» μπορεί να περιλαμβάνουν στάσεις και πεποιθήσεις, καθώς επίσης και την επίγνωση της συμπεριφοράς του ατόμου. Η θεωρία της γνωστικής δυσαρμονίας υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν μια κινητήρια παρόρμηση να μειώσουν την δυσαρμονία είτε με το ν' αλλάζουν την νοοτροπία τους, τις πεποιθήσεις τους, και τις συμπεριφορές τους, είτε με το να αιτιολογούν ή να εξορθολογίζουν αυτές τις στάσεις, τις πεποιθήσεις, και τις συμπεριφορές.

ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΗΝ "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"



Δείτε την εκπομπή "Με άποψη" της ΠΕΛΛΑ TV που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του σταθμού Χρήστος Δημητριάδης και στην οποία φιλοξένησε το στέλεχος της Ν.Δ. Αστέριο Αντωνίου και του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το  Δ.Σ. του Άρη Λουτρακίου, το οποίο απαρτίζεται από 9 ενεργά  και 3 αναπληρωματικά μέλη και την οποία μας απέστειλε ο κύριος Νάσος Μποτσφάρης:

Μετά την απαράδεκτη και σφαγιαστική διαιτησία του κ. Μιχάλη Καρυπίδη, η διοίκηση του Άρη Λουτρακίου συνεδρίασε εκτάκτως και διαμαρτύρεται έντονα για τα όσα έγινα στους Προμάχους. Πριν αρχίσει το παιχνίδι είχαμε καταλάβει τι μας περιμένει καθώς με την άφιξη του διαιτητή, έστησε “πηγαδάκια” με τοπικούς παράγοντες όπου και μετά το τέλος του ματς έλαβε και το ανάλογο “δώρο”.  Πιο συγκεκριμένα από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής ειρωνευόταν συνεχώς τους ποδοσφαιριστές μας, καθώς έβγαζε τις κίτρινες από την τσέπη τους εις βάρος μας χωρίς λόγο (οι πρώτες 3 κίτρινες ήταν σε κερδισμένο δικό μας φάουλ στο 1Ο  δεκάλεπτο και την ώρα της εκτέλεσης του φαουλ!!!!!!!!), κοινός 11 κίτρινες και μια απευθείας αποβολή εμείς, έναντι 3 κίτρινων των αντιπάλων μας που άφησε επανειλημμένα το αντιαθλητικό παιχνίδι τους όπου  σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις όχι μόνο δεν έβγαλε την κόκκινη αλλά ούτε καν την κίτρινη κάρτα. Με το σφύριγμα για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας κ. Γιώργος Νάνος, επιτέθηκε στον ποδοσφαιριστή μας Χρήστο Μήτσκα πιάνοντας τον από το λαιμό και κάνοντας τον “κεφαλοκλείδωμα” και ανταυτού αντί να αποβάλλει μόνο τον ποδοσφαιριστή τους απέβαλλε και τον δικό μας, λέγοντας μας ότι δεν έπεσε κάτω από την συγκεκριμένη φάση, για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει δει την φάση και παράγοντας της ΕΠΣ για την οποία συμφωνεί απόλυτα!!! Αποκορύφωμα του ματς είναι το πέναλτι εφεύρεση στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ποδοσφαιριστή μας να παίρνει καθαρά την μπάλα σε μαρκάρισμα και αυτός να ορίζει την εσχάτη των πεινών. Το ποδόσφαιρο γύρισε πίσω Κύριοι της ΕΠΣ Πέλλας! Εσείς που τον ορίσατε σίγουρα θα είστε δικαιωμένοι για την επιλογή σας γιατί δεν υπάρχει κανένα κόστος για εσάς.

Η σκέψη μας για αποχώρηση από το πρωτάθλημα ολοένα και περνάει και ίσως γίνει άμεσα πραγματικότητα. Υπήρχαν άνθρωποι της ΕΠΣ στο γήπεδο που ότι αναγράφουμε συμφωνούν, ακόμα και οι ίδιοι οι επόπτες έλεγαν εμείς τι να κάνουμε, γελάνε όσοι βρέθηκαν στο παιχνίδι πραγματικά. Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες και υποστήκαμε συνέπειες που βιώνουν κάθε Σαββατοκύριακο οι παράγοντες στα γήπεδα πότε ο ένας πότε ο άλλος και είμαστε σίγουροι 100% ότι έπεται και συνέχεια, για εμάς είναι το 4ο συνεχόμενο ΣΚ όπου μας αδικούν.  
Το μόνο καλό που μπορείτε να κάνετε Κύριοι που διοικείτε το ποδόσφαιρο του Ν. Πέλλας είναι να μας διώξετε από το άθλημα και μόνο αυτό τίποτα άλλο. Δεν ζητήσαμε την βοήθεια κανενός γιατί ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας παίζετε το φυσιολογικό το 50-50, άγνωστο προφανώς για εσάς που μας ορίζεται τους διαιτητές. Είπατε θέλετε νέους ανθρώπους δίπλα σας στις πρώτες μας συζητήσεις για το ποδόσφαιρο του Νομού, αλλά τους θέλετε προφανώς για άλλους λόγους!!!! Αν έχετε αποφασίσει ποιος θέλετε να πρωταγωνιστεί πείτε μας τουλάχιστον να μην χάνουμε ΧΡΗΜΑ και ΧΡΟΝΟ……. 

Υ.Γ. 1 Μετά το τέλος του αγώνα επικοινωνήσαμε τηλεφωνικός με τον Αρχιδιαιτητή κ. Δαμιανό Καρακελίδη για να εκφράσουμε τα παράπονα μας σε έντονο ύφος και αυτός μας εξύβρισε τηλεφωνικός με την φράση “ ΑΝΤΕ ΓΑ.….Ε”  και μας το έκλεισε!! Να τον χαίρεστε κύριοι της ΕΠΣ. Και αν δεν πιστεύεται σας προκαλούμε να ανοιχτεί το τηλεφωνικό απόρρητο.

Υ.Γ. 2  Ευχαριστούμε την διοίκηση της ομάδας των Προμαχών για την φιλοξενία και υποσχόμαστε ότι θα υπάρξει ανάλογη φιλοξενία και από μας. Αντίθετα καταδικάζουμε την συμπεριφορά τους προπονητή τους Βασίλη Σαμαρά όπου σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έβριζε συνεχώς τους ποδοσφαιριστές μας, τα μαρκαρίσματά του ήταν από σκληρά εώς αντιαθλητικά και μάλιστα χτύπησε τον ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Βασιλόπουλο εκτός φάσης με σφαλιάρα (εννοείτε χωρίς να τιμωρηθεί) αλλά το αποκορύφωμα ήταν στην φάση του 4ου γκολ που δεχτήκαμε, με το να κάνει άσεμνη χειρονομία προς τους παίχτες μας, προς έκπληξη όλων των παρευρισκόμενων φιλάθλων ουδετέρων και μη. 

   Με εκτίμηση 
       το  Δ.Σ. 
ΑΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Νάσος Μποτσφάρης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...