Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

1.000 ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ

1.000 βουρδουλιές για ένα μπλογκ -Δείτε καρέ-καρέ την τιμωρία μπροστά σε τζαμί της Τζέντα [βίντεο]

Κάποιος τόλμησε να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τις βουρδουλιές που έφαγε στην πλατεία ο μπλόγκερ Raef Badaoui. Καθηλωτικό για τον πολιτισμό μας.
Σήμερα, Παρασκευή ο μπλόγκερ θα φάει τις υπόλοιπες 50 βουρδουλιές, το δεύτερο μέρος  που του έχει επιβληθεί για «ασέβεια στο Ισλάμ». Κάθε Παρασκευή θα οδηγείται στην πλατεία και θα τρώει από 50. Είναι ένας Σαουδάραβας 31 ετών που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης και 1.000 βουρδουλιές, τις οποίες θα τρώει κάθε Παρασκευή μπροστά στο τζαμί  Al-Jafali της πόλης Τζέντα.
Τι έγραφε στο μπλογκ του
Κατηγορείται ότι είναι δικό του το μπλογκ Liberal Saudi Network (σήμερα είναι κλειστό), μια τοποθεσία σκέψης και διαλόγου, το οποίος ασκούσε κριτική στην θρησκευτική αστυνομία της χώρας και σε ορισμένους απαρχαιωμένους κανόνες του Ισλάμ. Ο νεαρός μπλόγκερ μιλούσε στα άρθρα του για ελευθερία λόγου και έθετε το ζήτημα της ανεξιθρησκείας.
«Μόλις ένας στοχαστής αρχίσει να εκφράζεται, αμέσως ορισμένες φατβά τον κατηγορούν ότι είναι άπιστος, απλά γιατί είχε το κουράγιο να συζητήσει κάποια ιερά θέματα» έγραφε. Eνα από τα ποστάκια που ανέβαζε μεταφράστηκε στα αγγλικά. Κάποιος που αρθρογράφησε στο μπλογκ του έγραψε ότι το ισλαμικό Πανεπιστήμιο του ιμάμη Mohamed ibn Saud, στο Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας έγινε «φωλιά τρομοκρατών». Αυτά τα κείμενα όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν θύελλα στις αρχές της χώρας.

Το εκπληκτικό είναι ότι η Σαουδική Αραβία έστειλε την περασμένη Κυριακή το νούμερο 2 του διπλωματικού σώματος, τον Nizar al-Madani, για να συμμετέχει στην σιωπηλή πορεία που έγινε μετά την εκτέλεση και δολοφονία στο Charlie Hebdo. Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 9 Ιανουαρίου, είχε αρχίσει το μαστίγωμα του μπλόγκερ στην Τζέντα και ένας αυτόπτης μάρτυρας το γύρισε σε βίντεο.



Αυτή η σκηνή εστάλη και στη Διεθνή Αμνηστία από έναν κάτοικο της πόλης. Γράφει:
«Ο Ραέφ οδηγήθηκε με λεωφορείο από τη φυλακή στην πλατεία, στη μέση του πλήθους και τον κρατούσαν περίπου 8 ή 9 αστυνομικοί. Είχε χειροπέδες και δεμένα πόδια, αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμένο. Ολοι μπορούσαν να τον δουν. Γονάτισε, και μετά σηκώθηκε όρθιος. Φορούσε ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο. Ενας αστυνομικός πήγε από πίσω του και με ένα τεράστιο ξύλο άρχισε να τον βαράει. Ο Ραέφ σήκωσε το πρόσωπο στον ουρανό, έκλεισε τα μάτια και λύγισε την πλάτη. Ηταν σιωπηλός, αλλά έβλεπε κανείς στο πρόσωπο και στο σώμα του ότι υπέφερε τρομερά. Ο αστυνομικός χτύπησε τον Ραέφ στην πλάτη και στα πόδια, μετρώντας 50 βουρδουλιές. Η τιμωρία κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Οταν τελείωσε, το πλήθος φώναξε "Allah akbar! Allah akbar!" λες και ο Ραέφ είχε υποστεί κάθαρση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λεωφορείο και ξαναγύρισε στη φυλακή. Η σκηνή διήρκησε περίπου μισή ώρα συνολικά».

Στο κέντρο της διαδήλωσης, με τα γυαλιά, είναι η σύζυγος του μπλόγκερ:

Η Ensaf Haidar, η σύζυγος του μπλόγκερ Ραέφ βρίσκεται στο Μόντρεαλ του Καναδά με τα τρία παιδιά τους. Με στη στήριξη πολλών ΜΚΟ στηρίζει τον άντρα της. «Ο σύζυγός μου είναι στη φυλακή μόνο και μόνο γιατί εξέφρασε φιλελεύθερες ιδέες σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί δικαστήρια όπως στον Μεσαίωνα» δήλωσε η νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια μια διαδήλωσης που οργάνωσαν οι ΜΚΟ για να ζητήσουν την απελευθέρωση του μπλόγκερ από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Abdallah ben Abdelaziz al-Saoud.
«Η διεθνής πίεση είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι αν διατηρήσουμε την πίεση θα δικαιωθούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε» δήλωσε η νεαρή γυναίκα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...