Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ

Οι συγκλονιστικοί αριθμοί της παγκόσμιας ανισότητας

Το 1% των πλουσιοτέρων στον κόσμο θα κατέχει μεγαλύτερη περιουσία από εκείνη που βρίσκεται στα χεριά του υπόλοιπου 99%, μέχρι το 2016, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη της βρετανικής οργάνωσης, η περιουσία που κατέχει το 1% παγκοσμίως διαμορφώθηκε στο 44% το 2009, στο 48% το 2014 και θα ξεπεράσει το 50% το 2016.

 «Οι διαστάσεις των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα είναι συγκλονιστικές», δήλωσε η διευθύντρια της Oxfam Γουίνι Μπιανγίμα, επισημαίνοντας ότι «το χάσμα ανάμεσα στις μεγάλες περιουσίες και τον υπόλοιπο πληθυσμό μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς». 

  «Το 2014, τα μέλη αυτής της παγκόσμιας ελίτ κατείχαν κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με την έρευνα. Το υπόλοιπο του ενός πέμπτου (20%) των πλουσιοτέρων κατέχει το 46% της παγκόσμιας περιουσίας, τη στιγμή που το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μοιράζεται παρά το 5,5% που απομένει», επισημαίνεται.
 Οι 80 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν 1,9 τρις δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν το ίδιο ποσό που μοιράζονται 3,5 δισεκατομμύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 50% του πληθυσμού της Γης.

   Η προειδοποίηση της Oxfam έρχεται τη στιγμή που η επιχειρηματική ελίτ του κόσμου ετοιμάζεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

   Η Oxfam ζητά από τα κράτη την υιοθέτηση ενός σχεδίου καταπολέμησης των ανισοτήτων, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την προώθηση των δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών, τη μεγαλύτερη φορολόγηση του κεφαλαίου έναντι της εργασίας, τη θεσμοθέτηση κατώτερων μισθών και με τη θέσπιση μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους φτωχότερους.



 Πηγή:www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...