Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΣΚΑΡ

Magnify Image

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά έγραψε τη μουσική στο «The Grand Budapest Hotel» και δικαιώθηκε

Ελληνικό άρωμα είχαν τα Όσκαρ του 2015 με τον διάσημο συνθέτη ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσπλά ή Αλέξανδρο Λαδόπουλο, όπως είναι το πατρικό του όνομα. 

  «Ένα Όσκαρ είναι ένα Όσκαρ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιβράβευση που μπορεί να ονειρευτεί ένας δημιουργός του κινηματογράφου. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα» δήλωσε ο 53χρονος Ντεσπλά από τα παρασκήνια, αφού έλαβε το βραβείο. 

Magnify Image

Ο Ντεσπλά κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία «The Grand Budapest Hotel» ενώ είχε προταθεί στην ίδια κατηγορία και για την ταινία Το Παιχνίδι της Μίμησης.

   Έχει γράψει μουσική σε περισσότερες από 70 ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές και προτάθηκε τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ («Η Βασίλισσα», «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Fantastic Mr Fox», «Ο Λόγος του Βασιλιά»), χωρίς όμως να καταφέρει να το κερδίσει.

   Ο Ντεσπλά, που έχει καταγωγή από το Βόλο, ζει στο Παρίσι, νιώθει «σαν παλικάρι» και δηλώνει, «ένα κομμάτι του εαυτού μου θα βρίσκεται για πάντα στην Ελλάδα».
 Υπήρξε μαθητής του Ιάννη Ξενάκη, μεγάλωσε ακούγοντας Μάνο Χατζιδάκι και η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε το 2003 με την εξαιρετική μουσική του για την ταινία «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι».

   Ένας δεύτερος βραβευθείς είναι ελληνικής καταγωγής και πρόκειται για τον Aλεξάντερ Ντινελάρη που βραβεύθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία Birdman



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...