Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΕΜΕΚ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ. ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΘΙΜΩΝ"

Φωτ.:Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO.gr

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στα άλλα θέματα συζητήθηκαν και οι εκδηλώσεις των κωδωνοφόρων που γίνονται και φέτος στην πόλη.

   Με αφορμή αυτές, ο Γ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ της προώθησης των τοπικών εθίμων των καρναβαλιών.

   Είπε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τα καρναβάλια με τις ντεμέκ βραζιλιάνες. Να αναβιώσουμε τα παλιά έθμιμα και να τα πουλήσουμε σωστά».

   Έτσι, συμπλήρωσε, η πόλη θα αποκτήσει έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα και θα προσελκύσει διαφορετικό τουρισμό.
   Εννοείται ότι δεν χωρούν ψυχαναγκασμοί στα καρναβάλια. Ο καθένας ντύνεται ό,τι θέλει (και αν θέλει) και αυτό είναι το νόημα τους. Όμως είναι αλήθεια ότι αυτή η φράση, "να ξεφύγουμε από τα καρναβάλια με τις ντεμέκ βραζιλιάνες", είναι αρκετά πετυχημένη. 

   Ειδικά όταν υπάρχουν φοβερά, ολόδικά μας, διονυσιακά δρώμενα που επιβιώνουν από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και τις μέρες μας.

    *Περισσότεροι από 1.500 κωδωνοφόροι θα λάβουν μέρος στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης. Θα είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που θα συμβεί αυτό. 









 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...