Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 Τι και σε ποιους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας -Αναλυτικά όλες οι εξαγγελίες
Άνοιξε η αυλαία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό  να παρουσιάζει από το βήμα της Ολομέλειας ένα ένα τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του- και με τα οποία θα βρεθεί ενώπιον όλων των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Πέμπτη-ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού σχήματος.
Με το βλέμμα όλων να είναι  στραμμένο στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, αφού ο κ. Τσίπρας  ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει την παράτασή του, κι αυτό γιατί «καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου».
«Πρόγραμμα - γέφυρα» ως τον Ιούνιο
Αυτό που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι μια νέα συμφωνία σ’ ένα «πρόγραμμα-γέφυρα» μέχρι και τον Ιούνιο, ούτως ώστε να έχει τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτεί μια ειλικρινής διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και για ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων.  Όπως  διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, η νέα κυβέρνηση δεν έχει στόχο να απειλήσει καμία ισορροπία στην Ευρώπη και κάλεσε τους εταίρους να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας», το οποίο χαρακτήρισε πρόβλημα πολιτικών επιλογών.
Νούμερο ένα προτεραιότητα: Η ανθρωπιστική κρίση
Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τα μέτρα θα αφορούν σε:παροχή δωρεάν σίτισης, ρεύματος, στέγης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες οικογένειες
Απολυμένοι Δημοσίου
Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων από το δημόσιο τομέα: Των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
«Μαχαίρι» στα προνόμια των βουλευτών
Αποσυμφορείται η δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών.Μειώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ ο στόλος των 700 περίπου αυτοκινήτων στα υπουργεία.Δίνεται εντολή να πουληθούν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα που πάνω από 700.000 ευρώ. Δίνεται εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη.Στην ίδια κατεύθυνση θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τη Πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει και να καταργήσει το προνόμιο του Βουλευτικού αυτοκινήτου. Περιορίζεται το προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και η μείωση της φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%.

Ερχεται αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους

Ο σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Προωθείται άμεσα ρύθμιση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και ταυτόχρονα αλλάζει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, σε μια προσπάθεια να κοπεί ο γόρδιος δεσμός μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού.
Εξεταστική για το μνημόνιο
Άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει πως η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως στόχος δεν είναι η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, αλλά η απόδοση ευθυνών «εκεί που πρέπει». «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν», συμπλήρωσε.

Πάταξη διαφθοράς-φοροδιαφυγής
Κινητοποιείται άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών: η λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, η λίστα Λαγκάρντ,  η λίστα Λίχτενστάιν.
Συστήνεται Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων και κινητοποιούνται όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σώματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου.
Υιοθετούνται οι πλέον σύγχρονες πρακτικές για τον εντοπισμό αφορολόγητης ύλης που προέρχεται από τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.Κινητοποίηση από το Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο της νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων και των προμηθειών του Δημοσίου. Καταργούνται άμεσα οι διατάξεις που παρέχουν ασυλία στα ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΝΕΡΙΤ τέλος
Επανασυστήνεται  με νόμο η ΕΡΤ, από μηδενική βάση.
Εφαρμόζεται άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των άλλων μέσων ενημέρωσης. Μπαίνει τέλος στα δάνεια που παραχωρούνται με αδιαφανείς όρους και προχωρά προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους, αδειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Αφορολόγητο 12.000€

Καθιερώνεται ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους μεταθέτοντας το βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.Θεσπίζεται αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.Η κυβέρνηση προχωρά στην καταγραφή των περιουσιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, μέσω του περιουσιολογίου που θα δίνει σαφή εικόνα για την φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.
Παρελθόν ο ΕΝΦΙΑ
Κατάργηση  ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αντικατάστασή του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Τα μετρά για ληξιπρόθεσμες
Παίρνονται άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Θεσπίζονται οι εκατό δόσεις για την διευκόλυνση εξόφλησης των οφειλομένων,  χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις και βραδείς διαδικασίες.
Άμεσα καταργείται η ρύθμιση που μετατρέπει, το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές.

Σταδιακή επαναφορά κατωτάτου μισθού στα 751€
Άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και των τριετιών, την θέσπιση αυστηρού πλαισίου για την προστασία από τις μαζικές απολύσεις, την επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας.
Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών παίρνουν τέλος. Το ίδιο ισχύει και για την δέσμευσή για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ,  η οποία όμως θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας.
Επενδύσεις
Ενισχύεται η μικρή μεσαία και μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς θα δοθούν κίνητρα για ξένες επενδύσεις και διακρατικές συμφωνίες, για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, στα πλαίσια πάντα των ευρωπαϊκών κανόνων. Όπως υποστηρίζουν, θα είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που δεν πρέπει να υπολογίζεται στο έλλειμμα, όπως άλλωστε ζητούν και οι Γάλλοι και Ιταλοί εταίροι μας.Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας για την υπέρβαση της χρηματοδοτικής ασφυξίας και την ουσιαστική διευκόλυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ιδιωτικοποιήσεις υπό...προϋποθέσεις
Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης, ότι δεν παραχωρεί, ούτε ξεπουλά τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο. Επίσης ότι δεν ξεπουλά το φυσικό και ορυκτό πλούτο.
Κάθε πρόταση για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα εξετάζεται συγκεκριμένα και θα προωθείται στο βαθμό που υπάρχουν εγγυήσεις σεβασμού της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς και επιχειρησιακό πλάνο που αποδεικνύει ότι  αυτή θα λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Τράπεζες
Τροποποίηση του νόμου για το ΤΧΣ, ώστε το δημόσιο να ασκήσει χωρίς περιορισμούς τα δικαιώματα του στις συστημικές Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων.

Ενδιάμεσος φορέας για τα κόκκινα δάνεια

Ίδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα για την διαχείριση των κόκκινων και  επιχειρηματικών δανείων που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών. Υλοποίηση των  μέτρων ρύθμισης των κόκκινων δανείων.

"Οχι" στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα Τραπεζικά ιδρύματα, σε έλληνες και ξένους κερδοσκόπους.

Επαναφορά 13ης σύνταξης από το 2015
Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.Διατηρείται ο δημόσιος – αναδιανεμητικός – καθολικός χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης  με σεβασμό  στα θεμελιωμένα από το νόμο συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης, ως δώρο Χριστουγέννων, στο τέλος του 2015, σε όσους  λαμβάνουν λιγότερα από 700 Ευρώ μηνιαίως.
Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ίδρυση του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Παιδεία
Άμεσα καταργείται η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων.  Ενώ σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν τα Συμβούλια ιδρύματος.

Νέα μεταναστευτική πολίτικη
Μια απλή Διεύθυνση Μετανάστευσης μετατρέπεται σε Υπουργείο όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Πρωταρχικός στόχος του νέου Χαρτοφυλακίου, αποτελεί η άμεση ψήφιση του Νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς.
Γερμανικές αποζημιώσεις
Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης  τονίζοντας «πως ιστορική υποχρέωση της νέας κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου και των επανορθώσεων».

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ


Πηγή: r http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...