Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ BORIS NEMTSOV ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Δολοφονήθηκε ο επιφανής πολιτικός της αντιπολίτευσης Boris Nemtsov στη Μόσχα

O επιφανής πολιτικός της αντιπολίτευσης Βoris Nemtsov,  δολοφονήθηκε στη Μόσχα αργά την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Guardian.

    O Nemtsov, πρώην εξ απορρήτων του Κρεμλίνου και σφοδρός επικριτής της πολιτικής του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στο στήθος από έναν δολοφόνο που κατόπιν διέφυγε με ένα λευκό αυτοκίνητο. Η δολοφονία έλαβε χώρα στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου. 

   Ο Nemtsov, 55 ετών, ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 στην κυβέρνηση του Μπόρις Γιέλτσιν. Τα τελευταία χρόνια είχε συντάξει μια σειρά εκθέσεων, που συσχέτιζαν τον Πούτιν με κυκλώματα διαφθοράς.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επιβεβαίωσε το θάνατο Nemtsov, ενώ λίγες μόνο ώρες πριν, ο Nemtsov είχε εμφανιστεί στην Ekho Moskvy καλώντας τους Μοσχοβίτες να συμμετάσχουν σε μια πορεία διαμαρτυρίας, η οποία πρόκειται να γίνει την Κυριακή.

    Η πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί σε ένα προάστιο της Μόσχας. Ένας άλλος από τους διοργανωτές της διαδήλωσης,  ο Alexei Navalny, φυλακίστηκε με  ποινή 15 ημερών, πριν από την πορεία διαμαρτυρίας.

    Ρωσικά πρακτορεία, αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τον δολοφόνο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...