Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ΧΡΥΣΗ ΑΡΚΤΟΣ ΣΤΟ "TAXI" ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΤΖΑΦΑΡ ΠΑΝΑΧΙ

H Berlinale βράβευσε το Ιράν: Χρυσή Αρκτος στο «Taxi» [εικόνες]
Με τη Χρυσή Αρκτο της Καλύτερης Ταινίας της 65ης Berlinale βραβεύθηκε η ταινία «Taxi» του ιρανού αντιφρονούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί, στον οποίο έχει απαγορευθεί να εργάζεται στο Ιράν και να ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι, μίλησε για «μία ερωτική επιστολή του ιρανού σκηνοθέτη προς το σινεμά», παραδίδοντας το βραβείο στα μέλη της οικογενείας του.
Ο Τζαφάρ Παναχί βρίσκεται υπό περιορισμό ύστερα από την πρόσφατη αποφυλάκισή του για το γύρισμα αντικαθεστωτικών ταινιών.
Η ταινία του το «Taxi» είναι ένα είδος ρόουντ-μούβι, με τον ίδιο τον σκηνοθέτη στο ρόλο του ταξιτζή να περιφέρεται με το ταξί του στη σύγχρονη Τεχεράνη και να συζητά με τους διάφορους επιβάτες του – σε σκηνές δοσμένες συχνά με χιούμορ - για τα σημερινά επίκαιρα προβλήματα της ιρανικής κοινωνίας, καθώς και για τη λογοκρισία και την συχνά καταπιεστική στάση του ιρανικού καθεστώτος. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως όλες οι ταινίες του Πανάχι, που προβάλλονται ελεύθερα στο εξωτερικό, είναι απαγορευμένες στην πατρίδα του.
Η ταινία κέρδισε κι ένα δεύτερο βραβείο, εκείνο της καλύτερης ταινίας του διαγωνιστικού τμήματος που απονέμει η FIPRESCI, οι κριτικοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου.
Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας στους Ζούντε και Σουμόφσκα
Την Αργυρή Αρκτο Καλύτερης Σκηνοθεσίας μοιράστηκαν ο Ρουμάνος Ραντού Ζούντε για το «Aferim» και η Πολωνή Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα για το «Body».
Αρυγρη Άρκτος Καλύτερης και Καλύτερου Ηθοποιού στους Ράμπλινγκ και Κόρτνεϊ
Με την Αργυρή Αρκτος Καλύτερης Ηθοποιού και Καλύτερου Ηθοποιού βραβεύτηκαν η Σαρλότ Ράμπλινγκ και ο Τομ Κόρτνεϊ αντίστοιχα για τις ερμηνείες τους στην ταινία «45 Years» του Αντριου Χέι.
Ειδικό Βραβείο της επιτροπής στην ταινία «Το κλαμπ» και Βραβείο Αλφρεντ Μπάουερ στο «Ηφαίστειο»
Το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής (Αργυρή Αρκτος) απονεμήθηκε στην αναμενόμενη ταινία «Το κλαμπ» του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν, δριμύ κατηγορώ ενάντια στην Καθολική Εκκλησία, ενώ το Βραβείο Αλφρεντ Μπάουερ (Αργυρή Αρκτος) για ταινία που ανοίγει νέες προοπτικές κέρδισε η ταινία από τη Γουατεμάλα, «Ηφαίστειο», του Τζάιρο Μπουσταμάντε, γύρω από τη μοίρα ενός νεαρού κοριτσιού της φυλής των Μάγια.
Η Αργυρή Αρκτος Καλύτερου Σεναρίου απονεμήθηκε στην ταινία «Το μαργαριταρένιο κουμπί» του Χιλιανού Πατρίσιο Γκουζμάν.
Εξ ημισείας μοιράστηκε και το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής συμβολής στον τομέα της φωτογραφίας: στη γερμανική ταινία «Βικτώρια» του Σεμπάστιαν Σίπερ και στη ρωσική ταινία «Κάτω από ηλεκτρισμένα σύννεφα» του Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ.
Πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής ήταν ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι και μέλη οι: Ντάνιελ Μπρουλ (ηθοποιός), Μπονγ Τζουν-Χο (σκηνοθέτης), Μάρθα Ντε Λαουρέντις (παραγωγός), Κλαούντια Λόσα (σκηνοθέτρια), Οντρέι Τοτού (ηθοποιός) και Μάθιου Βάινερ (παραγωγός).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...