Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

1η ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ



Οι συντελεστές και ομάδα φίλων της ΣΕΛΙΔΑΣ στο facebook Παραδοσιακός οικισμός Γαρεφείου διοργανώνουν, με αφορμή την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ορεινή πεζοπορία και διανυκτέρευση σε σκηνές στο βουνό του Γαρεφείου και τον περιβάλλοντα χώρο του εκκλησακίου. 
Μια διαδρομή υψηλής αισθητικής, που εκτός από την υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Καρατζόβας (Αλμωπίας) διακρίνεται για τη ποικιλία του τοπίου που διασχίζει και το πλήρες ορειβατικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. 
Η κατασκήνωση στα 700 μ. υψόμετρο, το όμορφο δάσος με πηγές και ρέματα, οι υψηλές ράχες, αλλού ομαλές κι αλλού απόκρημνες, εύκολα αναρριχητικά περάσματα, υψηλές κορφές, οι διάσπαρτες στάνες των ντόπιων βοσκών και οι βρύσες, εξασφαλίζουν στο φυσιολάτρη-ορειβάτη μια ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία βουνού, ακριβώς στην καρδιά της μαγευτικής ορεινής φύσης της Αλμωπίας. 
Ο χώρος όπου θα διανυκτερεύσουμε και κατασκηνώσουμε, ορίστηκε η περιοχή (κοπρίβατα) που περιβάλλει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής όπου την επομένη της ανάβασης και ημέρα Παρασκευή (17 Απριλίου), τιμάται και εορτάζεται από τους κατοίκους του χωριού μας η Ζωοδόχος Πηγή! (Θεία Λειτουργία, χορευτικές εκδηλώσεις).
Η πορεία ξεκινά από το όμορφο και παραδοσιακό Άνω Γαρέφι και καταλήγει, μετά από δυο ώρες περίπου πεζοπορίας (μαζί με τις στάσεις), στον προορισμό και κατασκηνωτικό μας χώρο.

Ατομικός εξοπλισμός: ένας ζεστός υπνόσακος, παπούτσια ορειβασίας-πεζοπορίας, ελαφριά ρούχα για την πεζοπορία και ζεστά για το βράδυ, ένα παγούρι για νερό, και σακίδιο πλάτης.

Υποστήριξη: Ένα βοηθητικό όχημα για την μεταφορά των αποσκευών, των υλικών κατασκήνωσης και των προμηθειών (τρόφιμα, ποτά και νερό)

Βαθμός δυσκολίας: ανάβαση εύκολης έως μέτριας δυσκολίας για τους αρχάριους.

Αναχώρηση  Πέμπτη 16 Απριλίου 09:00 το πρωί.  

Τηλ. επικοινωνίας: 697 27 46 939

Ελάτε να γιορτάσουμε την Ζωοδόχο Πηγή, να περπατήσουμε και να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...