Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΟΧΙ στα μέτρα συρρίκνωσης και κατάργησης

της κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ



Με πρόσφατη (25/2/15) εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να υποβάλουν εκ νέου τα αιτήματά τους για προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίες για το 2015 θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014, στο πλαίσιο της «περιστολής των κρατικών δαπανών.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο γίνεται αναφορά στους νόμους 3833/2010 «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας. Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (σ.σ. πρώτο μνημόνιο) με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, καθώς και στο νόμο 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» με συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Το υπουργείο, λοιπόν, επικαλείται αυτούς τους μνημονιακούς νόμους και ζητά περιορισμό των προσλήψεων κατά 10%.



Η εγκύκλιος αφορά το προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου. Πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει ουσιαστικά βασικές κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τα λαϊκά στρώματα και όχι έκτακτες, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έκτακτο προσωπικό». Υπηρεσίες που είναι ήδη υποβαθμισμένες και οι ανάγκες δεν καλύπτονται, όπως παιδικοί σταθμοί, προγράμματα άθλησης, πολιτισμού κ.λπ.
Επιτρέπουν μόνο χωρίς περιορισμό την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα μια και το κόστος τους θα το πληρώσει με τα επιπλέον τέλη, φόρους και χαράτσια πάλι ο ίδιος ο λαός. Βέβαια και εδώ μόνο ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι και με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται το έδαφος για την υλοποίηση απόψεων, όπως αυτή του Στ. Μάνου με την οποία συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους. Την ίδια ώρα διατηρείται η αναλογία 1 προς 5 για κάθε πρόσληψη, που παγιώνει το μειωμένο προσωπικό στους δήμους και τις υποβαθμισμένες κατ' επέκταση υπηρεσίες.
Οι ενέργειες αυτές κρύβονται πίσω από την περιβόητη "οικονομική αυτοτέλεια των δήμων" που προπαγανδίζουν από κοινού παλιοί και νέοι συγκυβερνήτες.
Πατάνε πάνω στη μείωση κατά 65% της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ – ΣΑΤΑ) και στη μηδενική χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που δέχτηκαν πάλι από κοινού την τελευταία πενταετία

H «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκύδρας ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Καλεί όλους της Δημοτικούς Συμβούλους και Παρατάξεις να καταδικάσουν την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από μια κυβέρνηση μάλιστα που δηλώνει πως δήθεν ανέτρεψε τα «μνημόνια».
Με αυτή την εγκύκλιο, στην πράξη υλοποιούν με το παραπάνω τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ζητάμε:
► Στελέχωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών των Δήμων με πλήρες προσωπικό σε μόνιμες θέσεις εργασίας, πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
► Χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών και παροχών των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
► Όχι σε τέλη, φόρους, χαράτσια στο λαό

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...