Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ-ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Καταγγελία της κλήσης σε απολογία από τον Δήμαρχο Έδεσσας                     συνδικαλιστή - εργαζόμενου Σχολικού Φύλακα
     Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Ν. Πέλλας καταδικάζει απερίφραστα την κλήση σε απολογία του συνδικαλιστή-εργαζόμενου Σχολικού Φύλακα Αβραμίδη Γεωργίου από τον Δήμαρχο Έδεσσας για Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Αλμωπίας-Έδεσσας και Σκύδρας, που υπογράφει σαν Αντιπρόεδρός του, σχετικά με την προσφυγή του Δήμου ενάντια στα πρωτόδικα κερδισμένα ασφαλιστικά μέτρα των Σχολικών Φυλάκων για την διαθεσιμότητα και την απόλυσή τους.
   Με την «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου» προσφεύγοντας στο Εφετείο η Δημοτική Αρχή Έδεσσας στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία. Ενώ, όλο το προη-γούμενο διάστημα, ουσιαστικά τους κορόιδευε υποσχόμενη ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
   Αυτή τη «νομιμότητα», που επιδίωκε για την απόλυσή τους, τόσο η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερασπίζεται σήμερα η Δημοτική Αρχή Έδεσσας με την άσκηση έφεσης ενάντια στα ασφαλιστικά μέτρα των Σχολικών Φυλάκων, που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, για να συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται απρόσκοπτα ζώντας τις οικογένειές τους.    
    Επιβεβαιώνεται περίτρανα η αναντιστοιχία λόγων και έργων της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ’ αυτές τις αντεργατικές πολιτικές και στην πράξη αποδεικνύεται πιστός εφαρμοστής των. Προχωράει και ένα βήμα παραπά-νω καλώντας σε έγγραφη απολογία εργαζόμενο - συνδικαλιστή Αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων για Ανακοίνωση υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά.           Η απόφαση αυτή του Δημάρχου αποτελεί ξεκάθαρα μια εκδικητική ενέργεια προς το πρόσωπο του συναδέλφου μας, την συνδικαλιστική του δράση και προς το συνδικαλι-στικό κίνημα το οποίο υπηρετεί.
   
     Συνάδελφε, συναδέλφισσα  
     Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.
    Εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον διωκόμενο συνάδελφο απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η σε βάρος του κλήση σε απολογία.
    Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους κάνουν τώρα ότι ξαφνιάστηκαν, δηλώνουν ότι δεν ήξεραν, αλλά συμφώνησαν με την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση», δηλαδή στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.
   Απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου,   πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα να δεις ποιος σε κρατάει όμηρο και σε χρησιμοποιεί σαν εκλογική πελατεία. Να μπεις μπροστά και να οργανώσεις τον αγώνα. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανά σου.
Αν Tώρα δεν τους σταματήσουμε, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

                                   Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...