Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τρία μυστικά
Το αγαπητό γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει φάει σπιτικό χαλβά. Είναι το γλύκισμα-σήμα κατατεθέν της Μεσογείου. Τυνησία, αραβικές χώρες, Μαρόκο, Αίγυπτος όλοι το φτιάχνουν. Είναι μια απλή συνταγή, θέλει λίγη αγάπη για να πετύχει και αρκετή υπομονή στο καβούρντισμα του σιμιγδαλιού για να μοσχομυρίσει και να γυαλίσει. Ανταποδίδει την αγάπη, για μέρες!
Υλικά
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 2 χούφτες φυστίκια πράσινα, ανάλατα, σπασμένα χοντρά
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα βιολογική
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
  • Παίρνουμε ένα φλυτζάνι και το χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα για όλα τα υλικά
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την  ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  • Την αφήνουμε να βράζει και συνεχίζουμε
  • Σε άλλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι
  • Ανακατεύουμε απαλά και μετά πιο δραστήρια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά
  • Παλεύουμε πάνω από την κατσαρόλα για 10 λεπτά
  • Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τα σπασμένα φυστίκια
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
  • Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
  • Λοιπόν εδώ, SOS! Το μείγμα καίγεται και πετάει !
  • Απομακρύνετε το πρόσωπο και προσέξτε κάπως
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
  • Τον αδειάζουμε σε φόρμα στρογγυλή ή τετράγωνη και αφήνουμε να κρυώσει
  • Μην το καταναλώσετε καυτό ή ζεστό, «κάθεται» στο στομάχι
Ποιά είναι τα τρία μυστικά:
1. Μην βάζετε ξύσμα πορτοκαλιού στο χαλβά. Η φλούδα αρκεί για άρωμα
2. Ξεφύγετε από το παραδοσιακό αμύγδαλο και δοκιμάστε το φυστίκι
3. Βάλτε κανέλα και πάνω από τον χαλβά, όταν κρυώσει
Mια καλή ιδέα είναι να βάλετε τον χαλβά σας σε ατομικά, μικρά, μπολάκια.
Βάλτε από πάνω ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ή φυστίκια, ό,τι σας αρέσει.
Ετσι αποφεύγετε το χύμα χαλβά που στενάζει μέσα σε πιάτο!


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...