Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΡΑΓΕ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟ;



Άραγε ισχύει ο αντιρατσιστικός νόμος για Μητροπολίτες;   Αυτές τις ημέρες, με την παγκόσμια ημέρα κατά του bullying, όλοι προσπαθούμε να δώσουμε το μήνυμα πως δεν πρέπει να στοχοποιούμε όποιον είναι διαφορετικός.

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 

    Διεθνώς οι αυτοκτονίες ομοφυλόφιλων (εφήβων κυρίως) λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα - πρόκειται συνήθως για παιδιά που είτε τα πείραζαν είτε δεν άντεξαν να ζουν με τις ενοχές ότι (δήθεν) κάνουν μια φριχτή αμαρτία.

    Και αυτές τις μέρες, τόσο κοντά στην παγκόσμια ημέρα εναντίον του bullying κι ενώ όλη η Ελλάδα γίνεται μια γροθιά εναντίον αυτών που στοχοποιούν (για οποιονδήποτε λόγο) ανθρώπους, έρχεται ο Μητροπολίτης Άνθιμος να προσθέσει τύψεις σε ανθρώπους, να δυσκολέψει τους γονείς να αποδεχτούν τα παιδιά τους, να δώσει πάτημα σε bullies να μισήσουν τους διαφορετικούς απ' αυτούς.

    Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στον Αντ1, διάλεξε αυτό το timing για να ισχυριστεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι "θανάσιμο αμάρτημα":   «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα».
 Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών;» 

*** Αλήθεια, τι μήνυμα δίνει ο Μητροπολίτης σε όσα παιδιά μπορεί να είναι γκέι και σκέφτονται να βάλουν τέλος στη ζωή τους; Που αντί για υποστήριξη βλέπουν ακόμα και έναν "θρησκευτικό ηγέτη της αγάπης" να τους μιλά για θανάσιμα αμαρτήματα;    «Είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα», είπε.

    Για μισό λεπτό. 

Είναι στις 10 εντολές; Το είπε ο Χριστός; 
  Όχι! Είναι σε ένα βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης στο Λευϊτικό. (Με το όνομα Λευϊτικό, ή Λευϊτικόν, φέρεται το 3o βιβλίο της Πεντατεύχου και ταυτόχρονα το 3ο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης.) Στο ίδιο βιβλίο που "καταδικάζεται" η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται και το να τρως χοιρινό, να τρως θαλασσινά, να φοράς μικτά υφάσματα, να ξυρίζεσαι. 


Με άλλα λόγια υπάρχει μία αναφορά σε ένα από κάθε άποψη περίεργο βιβλίο που γράφτηκε πριν περπατήσει ο Ιησούς στη Γη, σ' ένα απαξιωμένο βιβλίο με ένα σωρό παράξενες απόψεις τις οποίες ΚΑΝΕΝΑΣ -πιθανότατα ούτε οι ίδιοι οι Μητροπολίτες- δεν τηρεί. Πιστοί χριστιανοί ξυρίζονται, τρώνε ό,τι θέλουν, ντύνονται κανονικά.

    «Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα.»   Κι όμως χωράει.   Αν κάποιος προτιμά να απομονώσει μια ατάκα απ' το απαξιωμένο Λευϊτικό, αντί να ακούσει τα διδάγματα του Ιησού, που όχι μόνο δεν καταδίκασε κάποιον λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να φοβερίζουμε τους άλλους, και αντέδρασε έντονα όταν είδε να εξευτελίζονται οι αδύναμοι, τότε ας φτιάξει τη δική του θρησκεία.

Ο Ιησούς, όπως παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη, ήταν ίσως ο πρώτος θρησκευτικός ηγέτης που μίλησε ενάντια στο bullying. Ο πρώτος που δίδαξε τη σημασία της αγάπης για όλους, που προσπάθησε να σώσει ανθρώπους αντί να τους στείλει στην Κόλαση.

    Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μεταφέρει τις αμφιλεγόμενες απόψεις του στους πιστούς τους, δίνοντάς τους άθελά του το δικαίωμα να θεωρούν κολασμένους και σατανικούς συνανθρώπους μας. Μερικοί απ' τους οπαδούς του πιθανότατα (θα) κάνουν bullying σε γκέι και μη άτομα βασισμένοι στα λόγια του.

    Ο αντιρατσιστικός νόμος δημιουργήθηκε για να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν μιλήσουμε, πριν καταδικάσουμε και πριν εξευτελίσουμε ανθρώπους για την ταυτότητά τους. Θα τον χρησιμοποιήσει η δικαιοσύνη; 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...